Cele mai bune boxe portabile in functie de buget

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Mai jos, am selectat ceea ce consideram noi a fi cele mai bune optiuni de boxe portabile, pe categorii de buget. Selectiile noastre au fost facute pe baza vanzarilor (popularitatii), insa si pe unele elemente obiective (cum ar fi un numar mare de conectori sau o putere considerabila).

Bineinteles, a numi ceva “cel mai bun X” implica si subiectivitate si ne dam seama ca nu toti cititorii vor fi de acord cu alegerile noastre. Insa, in mare, modelele selectate s-au facut remarcate atat in recenziile cumparatorilor, cat si in cele ale revistelor de specialitate. Iata ce am ales noi in materie de cele mai dorite boxe portabile (aici lista cu modele comparate):

 

Gama sub 200 RON

Pentru modelele de ultra buget, am selectat A+ BSK 1, ca model mini, de tinut in geanta. Are 3 Wati, un design placut, in forma de puc de hochei, permite conectarea de carduri SD si include si slot AUX de tip jack de 3.5 milimetri. Autonomia sa, de 12 ore, este surprinzatoare, la acest pret.

Daca doriti ceva mai puternic, insa mai putin portabil (este o boxa mai maricica, la 20 centimetri inaltime si 1,2 kilograme), recomandam Media-Tech BOOMBOX BT, care are 15 Wati in putere, radio FM, slot USB si micro SD si difuzoare atat in fata, cat si pe partea laterala.

 

 

Pana in 500 RON

Un model pentru karaoke, din aceasta gama de pret, este Akai SS022A-X6, care impresioneaza prin puterea sa de 120 de Wati, conectivitate (include slot USB, slot de card SD, radio FM, interfata Bluetooth si radio FM) si reglajele pentru bas si inalte, dar si pentru autonomia de circa 10 ore.

Celor care cauta modele ultraportabile, rezistente la apa, praf si socuri, le recomandam  Sony SRSXB21B, cu efecte de lumini si un sunet placut, care devine din ce in ce mai impresionant, daca conectati in serie boxe multiple de acelasi tip.

In stransa concurenta cu Sony-ul este si JBL FLIP 4, tot pentru utilizarea in aer liber. Are 16 Wati, o autonomie de 12 ore si permite si auditie stereo, daca conectati inca o boxa ca ea, in tandem. Sunetul sau este orientat spre frecventele inalte, fapt care este si un avantaj, dar si un dezavantaj – depinde de gusturile utilizatorului, bineinteles.

 

Intre 500 si 1000 RON

In categoria asta de preturi, paleta de produse se diversifica destul de mult. Apare si categoria de boxe care, desi portabile, arata foarte bine in casa, pe birou sau in salon.

Bose SoundLink Revolve este recomandarea noastra, un model elegant de la o firma de renume. Radiaza sunetul de jur imprejur, calitatea sunetului este specifica brandului, iar autonomia sa este de 12 ore. Unul din cele mai bune produse pentru acasa.

Pentru amatorii de petreceri si karaoke, recomandam Blaupunkt PA12, care arata ca o boxa profesionala. La 650 de Wati, clatina bine peretii cand ii “dati gaz”, are cam toti conectorii pe care ii puteti dori, iar, daca 15 kilograme vi se pare mult, puteti sa o mutati din loc in loc pe rotile, ca pe un troller.

Pentru exterior, JBL Charge 3 ramane in top, datorita popularitatii si calitatii sunetului, dar in special pentru autonomia de pana la 20 de ore! Rezista la cazaturi de la 1,2 metri fara probleme, are 2 difuzoare de 10 Wati si puteti sa o conectati in serie cu alte boxe identice. Per total, o boxa portabila greu de egalat, la categoria sa de pret.

 

Intre 1000 si 2000 RON

JBL BOOMBOX este o prima recomandare, ca produs portabil, in categoria de preturi de la 1000 pana la 2000 de RON. Are 30 de Wati, sase difuzoare, o autonomie de pana la 24 de ore (element care a atras foarte multe laude) si rezistenta la praf, apa si socuri. Sunetul generat a fost apreciat ca fiind printre cele mai bune din gama aceasta de produse.

Bose SoundTouch 20 III este boxa portabila pentru utilizarea in casa pe care o putem mentiona in lista noastra. Acest sistem media de inalta fidelitate arata senzational, are un sunet cald si bogat, iar functiile de streaming pe Youtube, alaturi de ecranul OLED si aplicatia speciala Bose o fac extrem de placut de folosit.

Pentru petreceri galagioase, recomandam Akai RMR194, care face o gramada de zgomot din cei 90 de Wati ai sai! Nu se adreseaza audiofililor, insa puteti conecta aproape orice la ea, are si show de lumini, telecomanda si microfon. Sistemul potrivit pentru o zi de nastere sau pentru alte asemena ocazii.

 

 

Peste 2000 de RON

Aceasta poate fi considerata categoria de pret high-end. Produsele de aici, desi sunt boxe portabile, dau la fel de bine intr-un interior elegant, ultramodern, fie acasa, fie la birou. Bang&Olufsen BeoSound 1 este una din cele mai bune astfel de incinte acustice active.

Imprastie sunet in toate partile (printr-un difuzor special numita lentila acustica), se poate conecta automat cu alte produse de la renumita firma daneza, ofera suport pentru Deezer, Spotify, Google Cast si Apple AirPlay, iar cei 60 de Wati ai sai suna mai puternic decat sisteme Home Cinema de peste 200 de Wati!

Daca doriti o boxa ceva mai ieftina, pentru interior, va recomandam Apple HomePod, care, in tandem cu aplicatia Siri, va interactiona cu utilizatorul pentru a gestiona singura o casa inteligenta. Astfel, veti avea si o asistenta personala automatizata, prin acest aparat care face mult mai mult decat sa redea muzica.

Iar, la final, putem spune ca abordam si “categoria nabab” in care oferim cea mai buna boxa pentru cei care chiar doresc un aparat extraordinar si au si banii pentru acesta.

Costand in jur de 2500 de Euro, Devialet Gold Phantom este, pe scurt, un monstru! Genereaza 4,500 de Wati muzicali, la o calitate uluitoare (stim, suna ciudat sa folosim astfel de termeni, trebuie sa ascultati personal ca sa va convingeti) si da, este placat cu aur.

Ca specificatii audio, porneste de la infrasunete (14 Hertzi) si merge peste limita de perceptie a urechii umane, ajungand la 27 KiloHertzi in gama superioara de frecente. Este Rolls-Royce-ul industriei de gadgeturi audio portabile, fara indoiala, destinat celor bogati care chiar doresc sa epateze prin achizitiile facute.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu