Cele mai bune boxe PC

Am modificat articolul ultima data pe: 20.04.24

Cea mai buna boxa pentru calculator – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Ca sa identifici un sistem de boxe adecvat pentru conectare la PC ai nevoie de cateva informatii importante. Mai intai trebuie sa cunosti parametrii de selectie; apoi e important sa consulti oferta si sa vezi cum poti face comparatii intre mai multe modele. Suntem constienti ca nu intotdeauna iti permiti sa investesti timp in asta, iar daca vrei raspunsuri directe, iti vom prezenta pachetele despre care consideram ca se potrivesc cel mai bine ca exemple pentru aceasta categorie. Serioux Enviro 511FM va fi alegerea cu un raport bun cost-calitate. Este vorba despre un sistem 5.1 care incorporeaza un subwoofer suficient de puternic pentru a asigura bass reverberant si efecte de sunet adecvate pentru vizionarea filmelor. Incintele sunt confectionate cu lemn, plastic si panza, oferind suport de calitate difuzoarelor. Nu in ultimul rand, telecomanda iti permite sa faci setarile intr-un mod cat se poate de confortabil. Daca te intereseaza sa investesti o suma mai mare intr-un sistem mai puternic, atunci poti cauta varianta Logitech Z506.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Serioux Enviro 511FM
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Incorporeaza un subwoofer de 20 de W, astfel ca, pe langa semnalul audio transmis pe cele 5.1 canale, boxele vor fi capabile sa livreze si sa redea corespunzator un bass profund, fapt care se traduce prin cresterea semnificativa a profunzimii sunetului, notele joase fiind mai bine resimtite de organism decat cele inalte.

Cablurile de conexiune sunt destul de scurte, asadar pozitioneaza boxele in imediata apropiere a PC-ului ca sa functioneze corespunzator.

Este recomandat tuturor pasionatilor de muzica, interesati, in primul rand, de redarea exacta a frecventelor joase atunci cand asculta melodiile preferate.

A 2-A OPTIUNE!

Logitech Z506
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un sistem audio de tip 5.1, generand un efect de 360 de grade, fapt care se traduce printr-o experienta asemanatoare cu cea de la cinematograf. Cu alte cuvinte, permite redarea cu o acuratete iesita din comun a sunetului si pozitionarea fidela a acestuia, indiferent ca vorbim de filme, muzica sau jocuri.

Boxele nu sunt echipate cu o telecomanda de control a volumului, asa ca va trebui sa te deplasezi pentru a-l ajusta.

Fiind produse de Logitech si oferind o experienta audio cat mai apropiate de realitate, aceste boxe pentru PC merita investitia.

A 3-a Optiune!

Genius SW-HF 1205
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Boxele pot fi conectate atat la calculator, cat si la laptop, astfel ca poti imbunatati redarea frecventelor inalte, a celor medii si joase la ambele dispozitive electronice, mai ales ca atat volumul, cat si bass-ul pot fi reglate independent de acestea. Pe scurt, este un sistem 2.1 potrivit pentru cei care asculta muzica adesea.

Lungimea cablului dintre subwoofer si sateliti este mica, asa ca trebuie sa pozitionezi compomentele acustice cat mai aproape de acesta.

Reprezinta compromisul ideal intre pret si calitate, mai ales daca intentia ta este sa le cuplezi la un calculator de birou.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Serioux Enviro 511FM

 

1.Boxe Serioux 5.1 Enviro 511FM (5)

Serioux Enviro 511FM este un sistem 5.1, format din 5 sateliti si un subwoofer de 20 W. Subwoofer-ul prezinta in partea din spate mai multe porturi de conectare, printre care SD, MMC, USB si FM. Multi o considera a fi cea mai buna boxa pentru PC. Practic, produsul poate fi conectat la mai multe surse sau dispozitive de sunet, pe langa PC sau laptop – stick USB, card, radio, etc.

Amplificarea este de asemenea in corpul subwooferului, dar sistemul este conceput sa fie controlat si cu ajutorul unei telecomenzi. Daca planuiesti sa conectezi sistemul si la un Dvd player, telecomanda creste cu mult confortul utilizarii acestui produs. Banda de frecventa acoperita de Serioux Enviro este cuprinsa intre 40 si 20.000 Hz, gama suficient de vasta pentru un sunet de calitate.

Elementele componente ale sistemului sunt realizate dintr-o combinatie de lemn, plastic rigid si panza. Designul si culoarea lor neutra permit adaptarea boxelor la stilul oricarei camere, indiferent de preferintele tale in materie de decoratiuni interioare.

In felul acesta, poti sa „ascunzi” satelitii in diferite colturi ale camerei, pentru a beneficia din plin de efectul home theater creat de un sistem 5.1. Pretul este unul destul de accesibil pentru un sistem home theater, iar produsul poate sa iti raspunda cu usurinta la intrebarea „unde gasesc boxe pentru PC la un pret bun?”. Daca vrei sa le cumperi direct dintr-un magazin, adesea le vei gasi in gama de boxe PC Flanco.
Avantaje:

Sistem 5.1 de la Serioux.

Incorporeaza un subwoofer de 20 W.

Prezinta si telecomanda.

Banda de frecventa cuprinsa intre 40 si 20.000 Hz.

Poate fi conectat la mai multe dispozitive de redare a sunetului.

Amplasarea boxelor in jurul ascultatorului creeaza senzatia de home theater.

Design si culoare neutra, usor de adaptat.

 

Dezavantaje:

Cativa utilizatori se declara nemultumiti de cablurile de conexiune prea scurte.

 

 

 

Logitech Z506

 

2.Boxe Logitech 5.1 Z506 (5)

Boxele Logitech Z506 sunt un sistem 5.1 ce poate fi conectat la PC, console PS3, Xbox 360, Wii, iPod, Dvd player, Blu-ray si altele. Sistemul format din 5 sateliti si un subwoofer imbunatateste cu mult experienta audio de la domiciliu, datorita satelitilor frontali si din spate, ce incorporeaza tehnologia surround.

Aceasta moduleaza sunetul din muzica sau filme in anumiti sateliti, asa incat vei avea o experienta realista, de imersie in mediul respectiv. Subwoofer-ul este puternic, iar intensitatea basului poate fi controlata cu ajutorul unui buton amplasat in spate. Poti reduce frecventele joase atunci cand devin boxe pentru PC puternice sau deranjante pentru ureche. Banda de frecventa acoperita de sistemul Logitech Z506 este cuprinsa intre 45 si 20.000 Hz.

Boxele sunt realizate dintr-un plastic rigid, rezistent la zgarieturi si uzura, de culoare negru lucios. Satelitii sunt de dimensiuni relativ mici, cu colturile rotunjite, iar subwoofer-ul are forma unui cub. Culoarea neutra a sistemului permite adaptarea cu usurinta a boxelor la designul oricarei incaperi, indiferent de culoarea mobilei.

Multi utilizatori au considerat aspectul sistemului foarte elegant si au fost foarte multumiti de usurinta cu care se instaleaza si adapteaza boxele. In principiu, acest produs poate sa iti raspunda cu usurinta la intrebarea „care sunt cele mai bune boxe pentru PC de la Logitech?”. Daca vrei sa le poti vedea in mod real intr-un magazin, cauta aceste boxe PC la Media Galaxy.

 

Avantaje:

Sistem 5.1 de la Logitech.

Poate fi adaptata la multiple dispozitive.

Include tehnologia surround.

Basul poate fi reglat.

Basul poate fi reglat.

Realizate din plastic rigid.

Aspect elegant, cu colturi rotunjite si finisaj lucios.

 

Dezavantaje:

Aspect elegant, cu colturi rotunjite si finisaj lucios.

Nu include o telecomanda de control al volumului.

 

 

 

 

Genius SW-HF 1205

 

3.Boxe Genius 2.1 SW-HF2.1 1205 (4)

Sistemul 2.1 de la Genius este format din 2 sateliti si un subwoofer de 15 W. Boxele pot fi conectate la PC sau laptop, imbunatatind considerabil calitatea sunetului oferita in mod normal de aceste dispozitive. Amplificarea este activa, caracteristica ce inseamna ca poti regla independent de PC volumul si puterea basului creat de subwoofer.

Daca unele frecvente devin deranjante, ele poti fi eliminate cu usurinta de catre utilizator, fara sa fie nevoie accesarea unui software complicat.

Aceste boxe PC, Genius, au exteriorul realizat din lemn, cu elemente din plastic rigid, iar cablul ce uneste satelitii de subwoofer este de aproximativ 1.5 m. Aceasta distanta nu permite amplasarea satelitilor in alte camere sau la distanta de PC, un dezavantaj pentru unii utilizatori ce urmaresc extinderea sunetului in mai multe colturi ale camere.

Aspectul si culoarea boxelor permite adaptarea lor cu usurinta la stilul camerei tale. Iti recomandam acest sistem daca iti face placere sa asculti muzica, deoarece iti va imbunatati simtitor aceasta experienta, cu un cost destul de accesbil. Poti achizitiona si de la Altex boxe PC ca acestea, daca vrei sa le vezi real intr-un magazin.
Avantaje:

Sistem 2.1 de la Genius.

Poate fi conectat la PC sau laptop.

Volumul si basul pot fi reglate independent de PC.

Realizate cu elemente din lemn si plastic rigid.

Design usor de integrat in camera.

 

Dezavantaje:

Cablul dintre subwoofer si sateliti este scurt.

 

 

 

 

Logitech Z313

 

4.Boxe Logitech 2.1 Z313 (4)

Sistemul 2.1 de la Logitech este format din doi sateliti si un subwoofer de 15 W. Volumul boxelor poate fi reglat cu ajutorul unui controller conectat prin fir la subwoofer, iar in corpul sau gasesti si un port special creat pentru conectarea castilor. Satelitii, impreuna cu subwoofer-ul redau sunetului o plenitate surprinzatoare pentru un sistem atat de mic.

Multi utilizatori care au cumparat de la PC Garage boxe ca acestea, sau de la alte magazine, sunt foarte multumiti de calitate si claritatea sunetului emis, indiferent de sursa (PC, laptop sau mp3 player). Banda de frecventa acoperita de aceste boxe este cuprinsa intre 48 si 20.000 Hz.

Aceste boxe pentru PC, la preturi bune, sunt realizate dintr-un material plastic rigid, cu colturile rotunjite si de culoare neagra. Culoarea neutra permite adaptarea cu usurinta a boxelor in orice camera, fara sa fii nevoit sa le ascunzi prin colturile camerei. Lungimea firului si puterea boxelor recomanda utilizarea si amplasarea lor pe biroul sau masa langa care este instalat si PC-ul.

Boxele sunt special create pentru a fi utilizate pe un PC, iar sistemul poate sa iti ofere rapid o solutie la intrebarea „care sunt cele mai bune boxe pentru PC de la Logitech, la un pret accesibil?”.
Avantaje:

Sistem 2.1 de la Logitech.

Subwoofer puternic de 15W.

Volum reglabil cu ajutorul unui controller conectat prin fir de subwoofer.

Realizate dintr-un material rigid, de culoare neagra.

Include o intrare pentru casti.

 

Dezavantaje:

Nu include o telecomanda.

Volumul general nu controleaza si volumul sunetului emis in casti.

 

 

 

 

Logitech Z120

 

5.Boxe Logitech 2.0 Z120 (4)

Boxele Logitech 2.0 Z120 sunt printre cele mai bune boxe wireless pentru PC, oferind o noua dimanica sunetului stereo. Difuzoarele sunt compacte, de mici dimensiuni si au o putere destul de mare pentru dimensiunea lor.

In corpul boxelor gasesti si o intrare audio de 3.5 mm, unde poti conecta orice sursa ce are un port de conectare compatibil. Marimea si greutatea scazuta a boxelor inseamna ca pot fi amplasate pe suprafete mai fragile precum sticla sau cartonul

Alimentarea sistemului de boxe se realizeaza cu ajutorul unui cablu USB inclus in pachet la achizitie. Volumul este reglabil din boxe cu ajutorul unui buton amplasat anterior, pe unul dintre elementele sistemului 2.0. Multi utilizator considera sistemul fara fir marele avantaje al acestui produs. In special la birou, nu trebuie sa iti mai bati capul cu lungimea si distributia cablurilor, daca vei achiztiona de la eMag boxe PC ca acestea.

Produsele sunt realizate dintr-un material plastic rigid, colorate cu alb si negru. Aspectul si designul discret si profesionist recomanda aceste boxe pentru a fi utilizate in cadrul unui birou. Sunt potrivite pentru utilizatorii care vor sa cumpere boxe pentru PC, ieftine si bune.
Avantaje:

Boxe wireless de la Logitech.

Design compact.Volum reglabil cu ajutorul unui buton.

Se incarca cu ajutorul unui cablu USB.

Realizate dintr-un material plastic rigid.

Prezinta elemente de design ce ii ofera un aspect profesional.

 

Dezavantaje:

Boxele pot ramane fara baterie cand te asteptai mai putin.

 

 

 

 

Cum aleg boxe bune pentru calculator

 

Ghidul cumparatorului

Computerul a revolutionat modul in care ne petrecem timpul liber si a reusit sa aduca toate tipurile de arta si distractie mai aproape de noi. Majoritatea dintre noi ne-am obisnuit sa avem cel putin un fundal muzical cand suntem la PC, si din cand in cand, muzica ce ne misca si ne schimba starea de spirit. Pe langa o placa de sunet buna, boxele sunt dispozitivele esentiale pentru o experienta muzicala placuta, la domiciliu. In plus, noile sisteme de tip surround ofera o experienta cinematica, cand te bucuri de un film sau un joc pe PC.

Ca sa afli raspunsul la intrebarea „unde gasesc boxe pentru PC la un pret bun”, trebuie sa stii cateva detalii despre acest produs. Mai jos am creat o lista cu cele mai importante caracteristici ale boxelor de PC, pe baza careia poti sa iti gestionezi cautarile:

Sistem audio: un sistem audio poate fi definit ca si distributia sau numarul de boxe din componenta produsului. Pe piata gasesti cel mai adesea sisteme audio 5.1 (surround), 2.1 sau 2.0 (stereo) – primul numar se refera la boxele propriu-zise, iar al doilea, la prezenta unui subwoofer (special pentru frecventele joase). Sistemele 5.1 redau o calitate cinematica sunetului, atunci cand vizionezi un film, iar in mod obisnuit sunt formate din sase canale, distribuite in jurul ascultatorului (conceptul home theater). Sistemul 5.1 este deseori utilizat si pentru jocuri, imbunatatind cu mult experienta utilizatorului.

Sistemele 2.1 (structurate stanga-dreapta + subwoofer) si 2.0 (stereo) sunt cele mai frecvent utilizate pentru a creste calitatea si volumul sunetului, adaptate deseori sistemelor PC de acasa sau birou. Din acest punct de vedere, alegerea trebuie facuta pe baza necesitatilor si nu trebuie sa cheltuiesti foarte mult pe un sistem home theater daca nu ai nevoie de asa ceva. Cele mai bune boxe PC trebuie sa indeplineasca cu succes asteptarile tale – sa redea muzica si sunetele din jocuri sau filme cu fidelitatea de care ai nevoie.

 

Corpul: corpul boxelor trebuie sa fie cat mai robust si realizat dintr-un material rigid. Marimea corpului boxelor influenteaza foarte mult calitatea si puterea sunetului. Din punct de vedere al materialului, cei mai multi utilizatori recomanda boxele realizate din lemn. Pe langa faptul ca materialul ofera o rezistenta crescuta la uzura si sunetul este transmis mult mai clar, exista si un factor estetic ce trebuie luat in consinderare. In functie de dorinte, poti chiar sa integrezi boxele in designul camerei si sa obtii o sonorizare surround impresionanta.

 

Parametri: exista cateva caracteristici ale boxelor de PC, rar luate in considerare de catre utilizatori, dar de care trebuie sa tii cont pentru a achizitiona cele mai bune boxe PC. Una dintre acestea este banda de audiofrecventa (spectrul audio), care trebuie sa acopere intreg spectrul audibil pentru urechea umana, adica intre 20 Hz si 20.000 Hz. A doua caracteristica este spectrul de frecventa, ce include redarea clara a frecventelor inalte, medii si joase, iar de cele mai multe ori exista „probleme” la redarea frecventelor joase. In mod normal, sistemul audio trebuie sa masoare un spectru de frecventa incepand cu -10 db, pentru o redare echilibrata si de calitate a sunetului. De obicei, acesti doi parametri se gasesc in descrierile produselor.

 

Lungimea cablului: lungimea cablului este si ea o caracteristica deseori ignorata, dar relativ importanta. Cablul de conectare la PC trebuie sa aiba o lungime putin 1 metru, iar cablul de alimentare de cel putin 2 metri. Desigur, pentru a evita orice inconvenienta provocata de un cablu prea scurt, poti sa te orientezi spre cele mai bune boxe wireless pentru PC. Astfel, indiferent de pozitionarea PC-ului sau a laptopului, daca stabilesti, de exemplu, o conectare boxa Bluetooth la PC, nu trebuie sa muti si sistemul audio.

 

Lista cu produse prezentate in acest ghid iti va fi de ajutor pentru a-ti face pareri despre cele mai bune boxe pentru PC, mai ales daca vrei sa le cumperi din magazinele online. In cazul in care nu iti premiti financiar sa faci investii foarte mari, insa vrei ceva de calitate mai buna, poti sa mergi pe varianta unei achizitii la mana a doua. In acest sens, vei gasi boxe PC pe OLX sau alte site-uri similare. Ai grija sa le achizitionezi de la cumparatori de incredere.

 

 

Cum se folosesc boxele pentru PC

 

Desi multe laptop-uri de pe piata vin cu un difozor incorporat, acest lucru nu este prea des intalnit in cazul desktop-urilor, ceea ce inseamna ca vei avea nevoie de un sistem audio. Chiar si asa, boxele integrate nu reusesc sa satisfaca unii utilizatori, ceea ce ii determina pe acestia sa caute o alternativa. Multi utilizatori neexperimentati nu stiu insa, ce pasi trebuie urmati pentru a se putea bucura de un sunet de calitate. Prin urmare, daca te numeri printre acestia, iti sugeram sa nu parasesti pagina, intrucat urmeaza sa clarificam toate aspectele ce tin de instalarea si utilizarea acestor periferice.

 

 

Instalare sistem 5.1

Sistemele 5.1 iti pot da ceva batai de cap capitolul instalare, intrucat te poti ineca foarte usor in marea de cabluri ce vine odata cu acestea. Ar fi indicat sa incepi montajul prin a conecta cele 5 boxe la subwoofer. Acest lucru n-ar trebui sa-ti ridice probleme prea mari, intrucat jack-urile sunt, in general, colorate ca sa-ti usureze munca. In caz contrar, ar trebui ca fiecare port sa fie insotit de o explicatie(de tipul: rear right, rear left, front left, front right etc.) care sa-ti indice ce boxa sa conectezi.

In mod frecvent, una dintre boxe, ce dispune si de controller-ul de volum, va face legatura cu PC-ul tau. Orice calculator dispune de cel putin 3 port-uri: line out, line in, mic in, la acestea putandu-se adauga inca doua: rear out si center/subwoofer, caz in care placa ta audio este compatibila cu un sistem 5.1. Vei conecta boxa ieftina si buna, pe care o ai, respectand culorile mufelor: verde pentru line out, albastru pentru rear out si portocaliu pentru subwoofer out. In cazul in care desktop-ul tau nu beneficiaza de acestea porturi vei putea conecta, in continuare, sistemul utilizand portul line in pe post de rear out si cel mic in pe post de center/subwoofer. In continuare, nu ramane decat sa conectezi sistemul la o sursa de energie electrica ca sa te poti bucura de muzica ta preferata. Daca vei dori sa folosesti insa, un astfel de produs impreuna cu un laptop, va trebui sa achizitionezi un adaptor.

 

Instalare sistem 2.1

In cazul sistemelor 2.1, lucrurile stau putin diferit. Ai doua boxe care se leaga direct la subwoofer, pe care-l vei conecta printr-un cablu cu jack de 3.5 la portul line out al calculatorului tau. Acesta dispune, in general, si de un port special unde sa conectezi controlerul de volum.

 

 

Instalare sistem 2.0

Daca detii, insa, pentru un sistem 2.0, lucrurile se simplifica foarte tare. Subwoofer-ul dispare, ceea ce inseamna ca vei conecta boxele direct la PC prin intermediul unei mufe USB sau cu ajutorul unui jack de 3.5 mm.

 

Utilizare

Daca intampini probleme dupa efectuarea instalarii, ar trebui sa verifici daca driverele placii de sunet sunt instalate corespunzator, intrucat acestea trebuie sa fie compatibile cu sistemul de operare rulat de calculatorul tau si cu arhitectura acestuia (32 biti/64 biti).

In rest, totul este extrem de simplu. Majoritatea modelelor dispun de un buton on/off ce poate porni sau opri alimentarea cu curent a dispozitivului. De obicei, acestea sunt insotite de un led care sa indice starea de functionare a sistemului. Odata pornit, volumul acesta va putea fi manipulat, asa cum probabil ai intuit deja, prin intermediul controlerului specific.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu