Cel mai bun trepied

Am modificat articolul ultima data pe: 15.07.24

 

Trepiede – Opinii si Recenzii in 2024

 

Un trepied pentru camerele foto sau video va permite pasionatilor de astfel de hobby-uri sa obtina cadre optime, ori sa efectueze anumite tehnici, precum time-lapse, fara a interactiona cu aparatul. Aceste accesorii trebuie sa fie suficient de inalte, rezistente si accesibile ca pret, iar ca o prima recomandare, putem spune ca Braun 292063 intruneste calitati dezirabile la toate aceste trei capitole (dimensiuni, fiabilitate, cost). Are 153 centimetri atunci cand este intins complet, include bula de nivel pentru determinarea pozitiei drepte optime, iar limita sa de greutate este de 3 kilograme, potrivita cu camerele de amatori. O a doua recomandare pe care v-o putem da este Weifeng WT-3540, cu 157 centimetri inaltime, limita tot de 3 kilograme, pentru camera ce va fi atasata, iar posibilitatea de adaugare a unor contragreutati va mentine produsul stabil chiar si in conditii de vant puternic. Dupa cum v-ati obisnuit, probabil, cu formatul nostru, vom detalia specificatiile acestor produse, alaturi de alte modele de trepiede bine cotate pe piata anului curent.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Braun292063
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest trepied este echipat cu nivela cu bula, include reglaje pe orizontala, verticala si oblica, iar la 1,24 kilograme, este totodata relativ usor, fara a sacrifica foarte mult din inaltime (153 centimetri) sau din rezistenta (limita sa este de 3 kilograme).

Greutatea sa este si un dezavantaj, daca doriti sa fotografiati pe vanturi puternice, caz in care trepiedul poate fi daramat, cu tot cu camera.

Am ales sa recomandam acest accesoriu intrucat raspunde corespunzator nevoilor amatorilor mai exigenti, care doresc sa isi intregeasca colectia de echipamente foto, fara a cheltui foarte multi bani.

A 2-A OPTIUNE!

Weifeng WT-3540
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Se poate roti la 360 de grade orizontal si la 90 de grade vertical, include nivela cu bula de aer, se livreaza cu o husa de transport si poate fi echipat si cu contragreutati, pentru a il proteja de daramare in caz de il instalati pe vant puternic.

Desi poate suporta contragreutati, limita specificata de producator pentru camere este de 3 kilograme, ceea ce poate descuraja posesorii de camere mari DSLR.

Analizand acest produs, am decis ca poate raspunde chiar si nevoilor unora dintre fotografii si cameramanii profesionisti, atata timp cat nu au echipamente prea grele. Nu va lasati indusi in eroare de faptul ca e de la o firma relativ noua, calitatea sa este observabila destul de repede.

A 3-a Optiune!

Braun 1101903
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este foarte inalt, atingand 185 centimetri cand este intins complet, iar limita sa de greutate este de 5 kilograme, prin urmare puteti fixa pe el si camere mai grele. Totodata, la 4,5 kilograme, va si si greu sa il darame vantul.

Se comercializeaza la niste preturi relativ ridicate, comparativ cu alte modele de trepiede. Nu se adreseaza fotografilor cu buget redus, prin urmare.

Pasionatii exigenti, fie ei amatori sau profesionisti, vor aprecia calitatea acestui accesoriu. Avand in vedere ca aparatura performanta poate sari de cateva mii de Euro, cateva sute de lei, cat costa trepiedul acesta, vor fi un pret adecvat pentru cei ce doresc calitate ridicata.

 

 

Pareri despre cele mai bune trepiede

 

 

Braun 292063

 

Fotografii profesionisti adresa cauta cele mai bune trepiede, pentru ca ei sa isi poata face meseria in conditii optime. Adresandu-ne nevoilor si dorintelor acestei categorii de cumparatori, am selectat de la compania germana Braun un produs pentru a fi prezentat aici.Trepiedul acesta se face remarcat prin greutatea lui redusa de doar 1,24 kilograme.

Atunci cand este strans, masoara 59 de centimetri, iar intins complet, are o lungime de 153 centimetri. Pentru a obtine pozitia orizontala optima, este echipat si cu o bula de nivel. Stabilitatea pe suprafete alunecoase este foarte importanta la aceste accesorii, iar din acest motiv, fiecare din cele trei picioare este echipat cu talpi de cauciuc, care previn alunecarea pe gresie ori pe alte suprafete. Capul pe care vine fixata camera foto este ajustabil in trei directii, astfel incat utilizatorul sa poata surprinde cadrul dorit. Printre aspectele laudate de catre cei care au scris recenzii, putem mentiona pretul, care este destul de accesibil pentru un produs destinat amatorilor, dar si profesionistilor, care utilizeaza camere de pana in trei kilograme in greutate.

Desi este usor de transportat, greutatea sa mica este si o sursa de obiectie, intrucat unii utilizatori au spus ca un vant ceva mai puternic il poate darama. De asemenea, multi au citat ca este nevoie de efort pentru efectuarea reglajelor, insa acest lucru inseamna ca pozitia in care il fixati va fi ferma.

 

Avantaje:

Este un trepied ce raspunde nevoilor amatorilor, dar si a profesionistilor fara multe pretentii.

Include reglaje pentru trei directii diferite, suruburile permitand o strangere ferma.

Bula de nivel cu care este echipat va fi foarte utila atunci cand doriti sa prindeti un cadru in pozitia orizontala optima.

La doar 1,24 kilograme, este un trepied destul de usor – asta inseamna ca transportul sau va fi confortabil, mai ales cand aveti multe alte echipamente in rucsac.

 

Dezavantaje:

Greutatea sa redusa este si un inconvenient, intrucat vanturile mai puternice il pot darama, asadar amatorii de fotografie in natura vor trebui sa fie atenti la astfel de conditii.

 

 

 

 

Weifeng WT-3540

 

Produsul prezentat aici este de la o firma nou aparuta pe piata, un brand chinezesc. Dimensiunile acestui telescop Weifeng sunt de 61 de centimetri, atunci cand este strans, si de 157,5 centimetri, atunci cand este intins complet. Greutatea sa este de 1,5 kilograme, ceea ce il situeaza printre cele mai usoare trepiede din oferta pietei.

Capul rotativ se poate regla atat orizontal, de jur imprejur, la 360 de grade, cat si vertical, pana la 90 de grade. Fiecare din cele trei picioare de aluminiu este reglabil, iar talpile de cauciuc asigura o stabilitate ferma pe suprafetele unde il veti amplasa. Ca si in cazul multor altor trepiede, o nivela cu bula de aer va ajuta utilizatorul in a fixa aparatul foto la o pozitie orizontala optima. Stabilitatea trepiedului poate fi imbunatatita prin atasarea unor contragreutati. Acestea nu sunt incluse in pachet, insa este atasat un suport special in care vor veni fixate. In cutia de livrare, primiti si o husa speciala, care va permite transportul sau in siguranta.

Limita de greutate pe care o sustine este de trei kilograme, asadar cei care utilizeaza teleobiective masive, alaturi de camere performante DSLR, s-ar putea sa nu fie satisfacuti de produs, orientandu-se catre altele mai solide. Per total, este un produs recomandabil in special fotografilor incepatori, ce folosesc camere relativ usoare ori telefoanele mobile.

 

Avantaje:

Capul rotativ se poate fixa in orice pozitie, la 360 de grade, iar vertical, se poate rabata la 90 de grade.

Nivela cu bula de aer va permite fixarea camerei pe o pozitie orizontala optima, la dorinta utilizatorului.

Include maner pentru transport, precum si o husa ce il protejeaza de umezeala si patare.

Suportul cu contragreutati este util atunci cand faceti fotografii in natura, pe vant puternic, ce ar putea darama trepiedul.

 

Dezavantaje:

Limita de greutate, de doar 3 kilograme, il face nepotrivit pentru cei care utilizeaza camere DSLR performante, adesea atasate la teleobiective grele.

 

 

 

 

Braun 1101903

 

Ar fi neprofesionist sa spunem ca acest produs este cel mai bun trepied din categoria sa de preturi, insa el poate fi nominalizat pentru aceasta pozitie dezirabila. Data fiind greutatea sa si rezistenta la poveri relativ ridicate, este clar ca se adreseaza utilizatorilor de camere DSLR masive eventual echipate cu un teleobiectiv pe masura. Masa lui la gol este de 4,5 kilograme, iar limita de greutate sustinuta este de 5 kilograme.

De asemenea, daca ne uitam la dimensiuni, este si mai lung decat multe alte produse, ceea ce inseamna ca raspunde la nevoi exigente. In pozitia stransa masoara 89 de cm, iar intins complet ajunge la inaltimea de 185 cm. Desigur, asta inseamna ca va fi si putin mai dificil de transportat. Capul sau se misca in doua sensuri: orizontal, rotindu-se la 360 de grade, precum si vertical permitand inclinarea camerei pana la 90 de grade in sus. Lungimea manerului este ajustabila, iar dimensiunea capului de prindere este de 6,5 cm pe latura.

O data cu produsul, veti primi si o geanta speciala ce va facilita transportul in conditii adecvate. Sunt prezente cheite de reglare atat la capatul superior al picioarelor, cat si la ce inferior, astfel incat veti putea pozitia indiferent cat de de nivelat este terenul pe care il veti amplasa. Ca dezavantaje, putem mentiona pretul destul de ridicat.


Avantaje:

Se poate intinde pana la o intaltime de 185 centimetri, astfel putand raspunde si la cerinte mai exigente, in aceasta privinta.

Cu o limita de greutate de 5 kilograme, se potriveste si cu camere DSLR relativ masive.

Se poate regla in lungime atat la capatul superior al picioarelor, cat si la cel inferior.

La 4,5 kilograme greutatea proprie, va fi cam greu daramat de vanturi puternice, daca fotografiati in astfel de conditii.

 

Dezavantaje:

Este un model de trepied destul de scump, ceea ce inseamna ca fotografii ce nu dispun de buget mare probabil il vor ocoli.

 

 

 

 

Weifeng WT-3110A

 

Portabilitatea poate fi principalul criteriu pe care unii dintre doritorii de accesorii foto sa il urmareasca, iar acest trepied, la un pret bun, de la Weifeng, va raspunde acestei cerinte. Cand se afla in pozitia pliata complet, ocupa extrem de putin loc, avand lungimea de 35 de centimetri. Astfel, va incapea in genti, posete, chiar si in buzunarele incapatoare de la geaca.

Cu picioarele telescopice intinse complet, ofera o inaltime de 102 centimetri, iar limita de greutate pe care o sustine in siguranta este de 2,5 kilograme. Asta inseamna ca cele mai potrivite echipamente de fotografie cu care este compatibil sunt camerele mici, de vacanta, ba chiar si unele telefoane. Capul de pozitionare se roteste de jur-imprejur, iar ca inclinare, suporta pana la 90 de grade vertical.

Nivela cu bula, pentru stabilirea pozitiei orizontale, este o aditie mai mult decat binevenita, la un produs atat de ieftin, iar picioarele sunt echipate si cu talpi de cauciuc, anti-derapante. Mai mult decat atat, este inclusa in pachet si husa de transport. Per total, este produsul cel mai potrivit pentru vacante, de utilizat de catre fotografii si cameramanii amatori.

 

Avantaje:

Se comercializeaza la unul din cele mai accesibile preturi, pentru trepiedele destinate amatorilor.

La 420 de grame si 35 de centimetri in pozitia strans, este unul din cele mai mici si mai usoare astfel de produse din comert.

Include nivela cu bula si cap rabatabil si rotativ, la fel ca produsele mai scumpe.

Se poate utiliza si cu lampi foto ori unele telefoane mobile, pe langa camerele de dimensiuni mici.

 

Dezavantaje:

Inaltimea maxima pe care o ofera – 102 centimetri – poate fi considerata cam mica pentru unii utilizatori.

 

 

 

 

RED Mobile 898898

 

Mai mult de dragul diversitatii in lista produselor pe care le alegem, am decis sa includem aici inclusiv un trepied ieftin si bun, destinat in special utilizarii cu telefoanele mobile. Exista destule persoane care fac poze doar cu aceste gadget-uri, intrucat camerele lor sunt foarte performante.

Asadar, RED Mobile 898898 este mic, compatibil cu orice smartphone lat de maximum 10 centimetri, iar picioarele sale pot fi indoite si sucite pentru putea sta pe terenuri denivelate, ori pentru a se infasura in jurul barelor, gardurilor ori ramurilor de copac, daca terenul va permite. Daca ii scoateti suportul pentru telefoane, prin dezsurubare, veti putea prinde si camere foto mici, de greutate pana in doua kilograme!

Ca inaltime, masoara 20 de centimetri maximum si 4 centimetri minimum, cantareste 200 de grame, iar capetele picioarelor sale sunt aderente, pentru a putea sta si pe suprafete alunecoase, cum ar fi capota unei masini. Ca dezavantaje, putem spune doar ca nu are nivela cu bula, pentru a determina pozitia orizontala, asa cum au trepiedele mari si mai scumpe.

 

Avantaje:

Se potriveste atat cu telefoanele Smart cat si cu camere mici, de maximum 2 kilograme in greutate.

Se poate prinde si de garduri, crengi ori alte suporturi, prin infasurarea picioarelor flexibile.

Capetele picioarelor sunt antiderapante, pentru ca trepiedul sa nu alunece usor de pe suprafetele alunecoase.

La doar 20 de centimetri inaltime, il puteti transporta si in buzunar, fara probleme.

 

Dezavantaje:

Nu are nivela cu bula, pentru determinarea pozitiei orizontale optime.

 

 

 

 

Polaroid PLTRIMINI

 

Produsul acesta face parte din categoria acelor trepiede foto, ieftine si bune, pentru care opteaza persoanele ce detin aparate foto compacte si vor sa se filmeze frecvent cu acest accesoriu asezat pe o masa, de exemplu. Sunt intalnite adesea la tinerii care sunt creatori de continut pentru platformele online.

Articolul acesta are picioare realizate din metal si protectii de cauciuc, pentru o stabilitate cat mai buna. Are o inaltime foarte mica, de doar 12 cm si o greutate de 0.051 kg. Acestea fiind zise, e foarte probabil sa ai probleme in ceea ce priveste stabilitatea. Insa, intrebuintat cu modele nu mai grele de 0.6 kg, totul va fi in regula. 

Modelul prezentat acum este dotat cu un carlig ce permite prinderea de buzunar, curea etc., pentru a-l avea mereu la indemana. Este de culoare neagra si are picioare flexibile, pentru a-l ajusta cum ai nevoie. Nu e profesional, ci e recomandat pentru incepatori. 

 

 

Trepied foto video:

 

Hama Star 62 

 

Hama Star 62 este trepied foto, la un pret bun, construit pe un suport din aluminiu, care ofera durabilitate. Conform specificatiilor, poate sustine o greutate de pana la 4 kg, insa multi utilizatori se plang de faptul ca exista probleme legate de rezistenta chiar si la 2 kg. In partea de sus exista un cap ajustabil in trei directii, pentru a permite reglarea device-ului cu usurinta. 

In ceea ce priveste dimensiunile, acest trepied pentru camera foto permite pozitionarea device-ului de pozat la cel mult 160 cm, ceea ce e destul de mult, dar nu suficient, in cazul in care folosesti un aparat ce necesita sa te uiti prin vizor, iar inaltimea ta e una mai mare. Referitor la cadrele luate mai de jos, inaltimea minima e de 64 cm. 

Atunci cand este strans, trepiedul masoara o lungime de 64 cm si o greutate de 1.5 kg. El e dotat cu un maner, carlig pentru greutati, coloana centrala pentru sustinere si o husa ce ajuta la transport. Permite prinderea cu ajutorul unui filet de 1/4 inch si are picioare cu insertii din cauciuc, pentru a nu aluneca pe anumite suprafete. 

 

 

 

 

 

Soundvox 330-A

 

Acest trepied foto, la pret bun, ar putea fi o buna alegere pentru persoanele care nu dispun de un buget foarte mare, dar cauta un model calitativ, rezistent, confectionat din aluminiu. El poate fi intrebuintat pe camerele compacte, DSLR-uri, telefoane inteligente, dar si alte device-uri care au o greutate de pana in 3 kg. 

Un dezavantaj al acestui articol este inaltimea maxima la care poate ajunge. Fiind de doar 135 cm, poate fi destul de incomod de utilizat la device-urile care necesita privitul prin vizor pentru a surprinde diverse cadre. Produsul e dotat cu: maner pentru pozitionare, coloana centrala pentru sustinere si picioare cu capete cauciucate.

Pe langa capul de prindere care se roteste la 360 de grade pe orizontala si 90 pe verticala, mai exista in pachet si un accesoriu pentru a prinde cu usurinta telefonul. Si, daca tot am amintit de continutul coletului, vei regasi si o husa ce va ajuta la transportul acestui trepied foto-video, care are 51 cm cand e strans si o greutate de doar 800 grame.

 

 

 

 

 

 

Trepied foto-video Polaroid:

 

Polaroid PLTRI72

 

Vorbim acum de un trepied foto-video, Polaroid, ce are un cap de prindere in trei directii, ce permite o pozitionare in functie de cum ai nevoie. El e un model stabil, realizat din aluminiu industrial si va sustine foarte bine greutati de pana in 4 kg. 

Acest trepied e potrivit si foarte confortabil chiar si pentru persoanele mai inalte, deoarece poate fi ridicat la o distanta de 184 de cm fata de sol. Referitor la marimea minima, aceasta e de 66 mm. In momentul in care se pliaza, lungimea e de 68.5 cm si greutatea de 1.6 kg. Detine si o husa pentru a-l lua cu usurinta mereu cu tine. 

Coloana centrala a acestui produs e una stabila, carligul pentru greutati va fi util in situatii mai dificile, iar compatibilitatea cu aparatele compacte, DSLR si camerele video, il fac sa fie dorit de foarte multe persoane. E dotat cu maner pentru manevrare si insertii din cauciuc la baza picioarelor. 

 

 

 

 

 

 

Trepied foto Hama Star 61:

 

Hama Star 61

 

Prezentul trepied foto, Hama Star 61, e o varianta apreciata de catre amatorii de fotografie. Aluminiul din care e fabricat ii ofera rezistenta la tot felul de factori si durabilitate, pentru a-l folosi pentru cat mai mult timp. Il poti intrebuinta pentru device-uri care cantaresc pana in 3 kg si e compatibil cu modelele ce au orificiu pentru infiletat de 1/4 inch. 

Inaltimea maxima la care poate fi reglat e de 153 cm, iar cea minima de 60 cm. Diametrul unui picior e de 20 cm si coloana centrala intareste stabilitatea. In plus, pentru situatii mai dificile, in care vrei o fixare si mai buna, ai si un carlig in partea de jos. Cand este pliat, acest trepied are 60 cm, iar greutatea lui e de 1.22 kg. 

In pachetul de achizitie este inclusa si o husa de transport, care iti va fi utila pentru protectie. Capul de prindere este reglabil in trei directii, pentru o intrebuintare cu usurinta. 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu