Cel mai bun televizor LED de 80 cm

Am modificat articolul ultima data pe: 21.06.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Samsung 32M5502

 

Modelul adus in discutie poate fi transformat in scurt timp in dispozitivul preferat de a intregi familii, deoarece are o multitudine de functii care iti permit sa realizezi diferite activitati. Rezolutia produsului este de tip Full HD (1920×1080p), ceea ce inseamna ca imaginea are o calitate de nivel mediu.

Fiind un televizor Smart, acesta iti permite sa ai acces la internet, putand sa il folosesti fara probleme si pe post de calculator. Avand WiFi integrat, nu va trebui sa umbli dupa anumite dispozitive pentru a-l putea conecta la internet, ci vei putea utiliza legatura existenta deja in interiorul locuintei. Conectivitatea se realizeaza cu ajutorul a 3 porturi HDMI, nefiind necesar sa scoti consola, in momentul in care vrei sa conectezi PC-ul. Plus ca, poti vedea pozele stocate pe stick, deoarece produsul are si porturi USB.

Daca vrei sa amplasezi televizorul pe o comoda, trebuie sa iei in calcul dimensiunea cu stand (730.4×487.7×207.5mm), iar daca vrei sa il pui suspendat, vei lua in calcul marimea fara stand (730.4×433.7×55.1mm).

 

 

 

 

 

Sony Bravia 32WD757

 

Stim ca un televizor este un produs electronic de nelipsit intr-o locuinta, insa mai nou, daca optezi pentru un model Smart, acesta iti va permite sa te conectezi cu usurinta la internet, ceea ce inseamna ca il poti folosi si pentru a naviga in mediul online.

Un alt avantaj al acestui model il reprezinta faptul ca nu vei avea nevoie de dispozitive speciale pentru a realiza conexiunea WiFi, ci vei putea realiza acest lucru cu routerul din locuinta. Avand o imagine Full HD, acesta are o rezolutie de 1920×1080p, oferindu-ti o claritate medie.

Pentru conectarea dispozitivelor externe produsul are 2 porturi HDMI (vei putea conecta consola, videoproiectorul, desktopul etc.) si 2 sloturi USB (utile pentru stickuri, smartphone etc), ceea ce inseamana ca vei putea folosi orice dispozitiv extern pentru a vedea filme, poze sau diverse videoclipuri. In momentul achizitionarii va trebui sa acorzi atentie si dimensiunilor, deoarece in functie de ele vei alege comoda pe care va fi amplasat (717x474x218mm) sau suportul necesar pentru a fi suspendat pe perete (717x429x61mm).

 

 

 

 

 

Star-Light 32DM3500

 

Daca esti o persoana care foloseste acest dispozitiv doar pentru a urmari programele puse la dispozitie de operatorii de cablu, atunci poti alege acest televizor LED de 80 cm (ieftin si bun), deoarece iti permite sa vezi filmele sau emisiunile la un dispozitiv mai performant comparativ cu TV-urile cu tub.

Avand o imagine HD, nu este recomandat sa privesti de aproape, pentru ca vei vedea imaginea pixelata. Daca cel mic obisnuieste sa se joace pe consola, acesta va putea sa conecteze dispozitivul prin intermediului portului HDMI. Plus ca produsul iti ofera posibilitatea sa vizionezi si videoclipurile stocate pe stickuri, avand si mufe USB.

Stim ca de multe ori pierzi unul din dispozitivele de schimbat canale, tocmai de aceea acest televizor are o interfata cu ajutorul caruia vei putea utiliza doar o telecomanda. De asemenea, trebuie sa mentionam faptul ca produsul poate fi amplasat doar pe un obiect de mobilier, deoarece sunt specificate doar dimensiunile cu stand (730x470x20mm).

 

 

 

Cum aleg cele mai bune televizoare LED, de 80 cm

 

Ghidul cumparatorului

O activitate care reuneste toata familia este privitul la televizor. Insa, in ultima perioada, pe piata au aparut diverse tehnologii la baza unui televizor LED (de 80 cm). De aceea, este bine sa faci macar o documentare minima, inainte de a porni la cumparaturi. Acest ghid iti ofera detalii cu privire la un astfel de articol.

 

 

In momentul achizitiei unui televizor LED de 80 cm (la un pret bun), este bine sa analizezi rezolutia acestuia, deoarece acest aspect indica calitatea vizuala.

Unitatea de masura a rezolutiei este pixelul. Modelele HD Ready (1366x768p sau 1280x720p) au o calitate mai slaba, insa si pretul de achizitie este mai scazut. Cele Full HD au rezolutia de 1920x1080p, ofera o imagine de o claritate medie, iar pretul de cumparare este unul acceptabil pentru toate categoriile sociale.

Pe de alta parte, daca iti doresti ca imaginile redate sa fie cat mai apropiate de cele reale si culorile sa fie vii, poti sa te indrepti catre variantele 4K Ultra HD (3840x2160p), cu rezolutia cea mai inalta in prezent.

Pentru a stii exact ce model sa alegi, este bine sa identifici care va fi scopul televizorului.

Daca intentionezi doar sa urmaresti programele posturilor tv, poti alege un dispozitiv clasic care nu iti permite sa te conectezi la internet. In schimb, daca vrei sa transformi dispozitivul intr-un centru multimedia, poti sa alegi o varianta Smart TV, deoarece acesta iti permite sa navighezi pe internet, pentru ca se poate conecta la WiFi. Aceasta legatura se poate realiza in 2 moduri: prin WiFi Ready si wireless incorporat.

Prima varianta permite functionarea internetului doar daca ai anumite dispozitive speciale, iar achizitionarea acestora presupune un cost in plus pe langa cel al televizorului. Pe de alta parte, daca vrei sa conectezi televizorul la internetul deja existent in locuinta, trebuie sa iti indrepti atentia catre un model cu WiFi incorporat.

Avand in vedere ca, de mult televizorul nu mai este utilizat doar pentru a privi programele disponibile, este bine sa analizezi cu atentie si porturile existente, deoarece acestea iti permit sa realizezi legatura dintre LED si diverse dispozitive externe.

Porturile USB iti sunt de folos pentru a conecta stick-urile, ceea ce inseamna ca poti vizualiza pozele sau diverse informatii stocate, impreuna cu familia. Daca copiii obisnuiesc sa se joace pe consola, atunci dispozitivul ales va trebui sa aiba cel putin doua orificii HDMI, deoarece pe langa jocul pe televizor, vei putea conecta si calculatorul sau video proiectorul.

Majoritatea parerilor despre cele mai bune televizoare LED, de 80 cm, afirma ca pentru cei care nu au suficient spatiu in camera, variantele care permit amplasarea pe perete sunt cele mai potrivite. Dar in acest caz, trebuie sa mai adaugi in costul de achizitie, si valoarea unui suport special creat in acest sens. In schimb, daca intentionezi sa il muti in mod frecvent, te sfatuim alegi un TV cu suport propriu.

Inainte de a alege un model, este bine sa verifici si produsele existente in magazinele online, deoarece de multe ori pretul poate fi mai redus decat cel din magazinele clasice.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu