Cel mai bun suport TV de perete

Am modificat articolul ultima data pe: 21.04.24

 

Suporturi TV de perete – Opinii si Recenzii in 2024

 

Vrei sa faci economie de spatiu, dar in acelasi timp sa ai in camera un televizor cu o diagonala mare? Atunci foloseste un suport de perete. Ca sa poti face o alegere buna, ar trebui sa citesti ghidul in intregime, insa daca timpul te preseaza, treci direct la recomandari. A+ SPB223 este un suport ce permite inclinarea pana la 90 grade pe orizontala si 12 grade pe verticala. Totodata se pot monta ecranele care au diagonala de minimum 13 inch (33cm) si maximum 42 inch (106cm). Sustine in siguranta un model ce cantareste 20kg, deoarece este realizat din otel si este compatibil cu VESA care are dimensiuni de 200x200mm. Daca vrei un model pe colt alege: LogiLink BP0047.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

A+ SPB223
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un suport reglabil ce permite montarea ecranelor de diverse tipuri, cu diagonale cuprinse intre 33cm si 106cm, iar datorita faptului ca este din otel, va putea sustine o greutate maxima de 20kg. Produsul permite miscari ample de cel mult 90 grade in partile laterale si 12, respectiv 5 grade in sus si jos si are o compatibilitate VESA de 200x200mm.

Suportul nu are nivela integrata, de aceea va fi mai dificil sa montezi suportul in linie dreapta, daca nu ai boloboc.

Este un produs compatibil cu ecrane de diferite dimensiuni, ce permite ajustarea pozitiei si rezista foarte mult timp, intrucat este realizat din materiale rezistente.

A 2-A OPTIUNE!

LogiLink BP0047
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este conceput astfel incat sa poti amplasa televizorul pe colt si poate fi folosit pentru diagonale cuprinse intre 92-178cm, iar datorita faptului ca este din otel nu exista riscul ca televizorul sa cada. Este un model pivotant, de aceea permite miscarea de cel mult 90 grade in partile laterale si 5 grade pe orizontala si poate fi utilizat pentru mai multe tipuri de monitoare, deoarece este compatibil VESA de diferite dimensiuni.

Este un produs voluminos, de aceea este mai dificil de fixat si va trebui sa folosesti suruburi groase.

Suportul poate fi reglat dupa propriile dorinte, te ajuta sa folosesti spatiul din coltul camerei si poate fi utilizat pentru televizoare de dimensiuni medii si mari, de aceea este o alegere buna.

A 3-a Optiune!

A+ SPBL10442
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs ce poate fi utilizat in locuinta sau in localuri, prevazut cu brat, ce permite miscarea ecranului la cel mult 180 grade, in partile laterale, pentru a putea vedea imaginile din orice colt al incaperii. Poate fi utilizat pentru ecrane care au o dimensiune maxima de 139cm si este compatibil cu sistem VESA de 400x400cm.

Pentru ca poate fi inclinat in mai multe directii, suportul nu poate sustine un ecran cu o greutate mai mare de 30kg.

Produsul se afla printre recomandarile propuse de noi, deoarece are un cost de achizitie restrans si poate fi utilizat pentru televizoare cu diagonala de 139cm.

 

 

Pareri despre cele mai bune suporturi TV de perete 

Te intrebi unde poti gasi suporturi TV, de perete, ieftine si bune? Iata mai jos, cateva variante ce pot fi achizitionate din mediul online.

 

 

Suport tv perete reglabil

 

 A+ SPB223

 

Suportul TV de perete, reglabil, permite utilizatorului modificarea pozitiei ecranului montat pe el. Acesta poate fi inclinat pana la 90 de grade in partile laterale, 12 grade in jos si cel mult 5 grade in sus. Producatorul recomanda suportul pentru televizoare sau monitoare care au cel putin 33cm si cel mult 106cm. 

De aceea, daca iti vei schimba televizorul si se va incadra in limitele admise, nu va trebui sa iti achizitionezi un alt suport. Produsul adus in discutie poate sustine o greutate maxima de 20 kg. Totusi, pentru a te asigura ca ecranul se mentine pe pozitie, va trebui sa folosesti pentru montaj suruburi lungi si solide. 

Este compatibil cu standardul VESA 200×200, iar datorita faptului ca este realizat din otel, va putea sustine ecranul si nu se va deteriora in timp. In momentul montajului, trebuie sa realizezi cu atentie gaurile de fixare, deoarece suportul nu are nivela, pentru determinarea cu usurinta a pozitiei optime.

 

 

 

A+ SPK6T

 

Acest suport TV de perete, reglabil iti permite sa optimizezi spatiul oriunde, deoarece poate fi utilizat atat in interior, cat si in exterior. De aceea, este o alegere buna pentru dormitor, dar si pentru terase. Pentru a sustine in siguranta ecranul montat pe el, este realizat din otel. 

Produsul permite utilizatorului sa incline ecranul pe verticala, pentru cel mult 10 grade. Poate fi folosit pentru monitoare sau televizoare de tip LED simple sau 3D, LCD si plasme TV. Potrivit informatiilor oferite de producator, permite montarea unui ecran cu o diagonala minima de 92cm si una maxima de 178. 

Suportul poate sustine o greutate de cel mult 35kg si este compatibil cu standardul VESA, incepand de la 200×200, pana la 400×400. Acesta este robust, rezistent si are culoarea negra, insa nu permite inclinarea pe orizontala, de aceea s-ar putea sa nu fie pe placul unor cumparatori. 

 

 

 

A+ SP43T

 

Recomandam acest suport TV de perete, ieftin si bun pentru cei care au televizoare Samsung, deoarece este compatibil cu ecranele realizate de acest brand. Are un design robust si este realizat din otel, de aceea va sustine in siguranta monitoare care au greutatea de cel mult 40kg.

Este compatibil cu mai multe standarde VESA, de la 75×75, pana la 200×200, de aceea nu va trebui sa schimbi suportul, daca iti iei un ecran mai mare. Produsul poate fi utilizat pentru fixarea monitoarelor care au o diagonala minma de 60cm si maxima de 108cm, de aceea poate fi utilizat atat pentru televizorul din dormitor, cat si pentru cel aflat in sufragerie.

Suportul are o bula de aer utila in timpul montajului. Aceasta nu iti permite sa pozitionezi produsul usor inclinat spre orizontala sau verticala, de aceea televizorul va fi pozitionat drept. Produsul nu permite inclinarea ecranului in nici o directie, astfel ca este posibil sa nu fie pe placul celor care vor un model cu multiple reglaje, ce permit vizibilitate mai buna.

 

 

 

A+ SPBK446

 

Iata un suport TV de perete (la un pret bun), ce ofera posibilitatea utilizatorului sa modifice pozitia ecranului, in functie de preferinta, pentru a avea vizibilitate. Unghiul maxim de mobilitate pe orizontala este de 90 grade, iar cel de pe verticala este de 8 grade.

Este un model complex, robust si rezistent, realizat din otel, ce poate fi amplasat pe terasa sau in sufragerie. Acesta este conceput astfel incat sa poata sustine o greutate de 45kg. Produsul poate fi montat usor, intrucat este compatibil cu standardul VESA, de la 200×200 pana la 600×400.

Poate fi folosit pentru monitoare, ecrane de tip LED sau LED 3D, LCD sau plasma TV. Acestea trebuie sa aiba diagonala de cel putin 92cm si cel mult 178cm. In momentul montajului, trebuie sa alegi cu atentie spatiu, deoarece este un model voluminos cu o baza de 506x384mm.

 

 

 

 

Suport tv perete pe colt

 

LogiLink BP0047

 

Daca vrei sa folosesti eficient orice spatiul din camera, poti monta ecranul pe acest suport TV de perete, pe colt. Acesta are mai multe variante de reglare, astfel ca utilizatorul va putea vizualiza la o calitate superioara continutul video.

Permite un unghi maxim pe orizontala de 5 grade, iar pentru ca are un sistem pivotant, ecranul montat poate fi rotit la cel mult 90 de grade. Pe langa faptul ca ofera atatea modalitati de miscare a monitorului, produsul este apreciat atat de mult de catre cumparatori, deoarece  este conceput pentru a putea monta un ecran cu o diagonala de cel putin 92cm si cel mult 178cm. 

Este un model compatibil cu standardul VESA, iar pentru a-l putea monta foarte usor, in pachetul de achizitie vei gasi si toate elementele necesare pentru montaj, inclusiv un accesoriu pentru aranjarea cablurilor in spatele suportului.  Poate sustine o greutate de cel mult 45kg, iar pentru a oferi stabilitate, cadrul este realizat din otel.

 

 

 

 

Suport tv perete cu brat

 

A+ SPBL10442

 

Daca esti in cautarea unui suport TV de perete cu brat la un pret accesibil, iti propunem acest model. Acesta are profil de prindere plat si este pivotant. Bratul iti ofera o mobilitate, pentru a putea avea vizibilitate, in orice situatie. 

Cadrul este realizat din otel si are un aspect simplu, dar in acelasi timp elegant, de aceea se va potrivi cu designul camerei. Acesta este conceput astfel incat sa permita utilizatorului realizarea unor miscari ample, inclinandu-se cel mult 180 grade pe orizontala si 12 grade pe vericala.Produsul este compatibil cu standard VESA, cu valori de 400x400mm si ecranele de tip LED, LCD sau plasma. 

Acestea trebuie sa aiba o diagonala  de cel mult 139cm si o greutate maxima de 30kg. Suportul poate fi montat in interior, dar si pe terasa si are o baza cu dimensiuni de 190x66mm. In pachetul de achizitie ai incluse si accesoriile necesar pentru montaj. Cu toate acestea trebuie sa fii atent atunci cand in fixezi, pentru a-l pune in pozitie dreapta.

 

 

 

A+ SPB446

 

Acesta poate fi unul dintre cele mai bune suporturi TV, de perete pentru cei care sunt in cautarea unui suport cu functii complexe. Modelul permite executarea miscarilor atat pe orizontala si pe verticala, dar si frontal, oferind un plus de confort in timpul vizionarii. Unghiul maxim pe orizontala este de 60 grade si cel pe verticala este de 20 grade.

Suportul este complet reglabil si este mai voluminos, de aceea cel mai bine se incadreaza intr-o camera spatioasa. Este realizat din otel si are un aspect robust, iar datorita constructiei poate sustine un ecran de cel mult 50kg. Acesta este compatibil cu standardul VESA de 400×400 si poate fi utilizat pentru ecrane care au diagonala de cel mult 139cm.

Modelul poate fi utilizat si fix, deoarece are un profil plat, ce permite rabatarea bratului de sprijin. Acesta poate fi utilizat pentru monitoare, ecrane LED, LCD sau plasme.

 

 

 

A+ SPL63D

 

Daca ai un televizor mare in sufragerie, iti propunem acest suport TV de perete, la pret bun, ce poate fi utilizat pentru ecane cu o diagonala cuprinsa intre 37 si 70 inch, adica cel putin 93cm si cel mult 177cm. Modelul este special conceput pentru ecrane de dimensiuni mari, deoarece este realizat din otel si poate sustine o greutate de cel mult 40kg.

Produsul este compatibil cu modelele ce au ecran mare, de aceea compatibilitatea VESA include dimensiuni intre 200x200cm si 400x400cm. Bratul poate fi extins cu 52cm, astfel ca nu va trebui sa tii televizorul aproape de zid. 

Din punct de vedere al mobilitatii, produsul permite utilizatorului sa faca miscari ample, astfel ca il vei putea inclina pana la 90 grade pe orizontala si 15 grade pe verticala. Ai incluse si elementele necesare pentru prindere, de aceea iti trebuie doar putina indemanare ca sa il poti fixa.

 

 

 

Hama 118100

 

In cazul in care ai un televizor cu diagonala de cel putin 19 inch, respectiv 48cm si o dimensiune maxima de 48 inch, respectiv 120cm poti folosi acest suport. Totusi, in momentul in care vrei sa montezi ecranul, trebuie sa te asiguri ca acesta nu cantareste mai mult de 25kg, deoarece aceasta este greutatea maxima suportata de suport. 

Acesta va rezista in timp si va putea fi folosit si in exterior, deoarece cadrul este realizat din otel. Produsul permite utilizatorului sa ajusteze unghiul de vizualizare dupa cum urmeaza: 180 grade pe orizontala si 12 grade pe verticala. Datorita acestor miscari ample vei putea vizualiza continutul afisat, din orice colt al camerei.

Compatibil cu sistemul VESA cu dimensiuni de 75×75 si 200x200cm suportul este usor de montat. Acesta are si un sistem de gestionare a cablurillor, astfel incat acestea sa nu se vada inestetic.

 

 

 

A+ SPBLFM222

 

Cei care sunt dispusi sa investeasca intr-un suport TV de perete, cu brat se indreapta catre un model flexibil, care permite utilizatorului sa modifice unghiul de vizualizare a imaginii, astfel incat aceasta sa fie la o calitate superioara. Produsul adus in discutie poate fi folosit pentru ecranele de tip LED, LCD sau plasma, insa diagonala acestora nu trebuie sa depaseasca 106cm. 

Acesta este conceput astfel incat sa sustina maximum 30 de kg. De asemenea, nu trebuie sa iti faci griji gandindu-te ca televizorul poate cadea, intrucat cadrul si profilul este realizat dintr-un otel rezistent. Instalarea se realizeaza usor, deoarece modelul are un boloboc integrat, ce te ajuta sa fixezi suportul in pozitie dreapta. 

Produsul permite utilizatorului sa incline ecranul pe orizontala la 180 de grade si pe verticala la 15 grade, iar spatiul dintre perete si suport poate fi reglat intre 45 mm si 512 mm. Este compatibil VESA si ofera urmatoarele variante de montare 75x75mm, 100x100mm, 200x100mm si 200x200mm.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

In fiecare casa exista cel putin un televizor. Pentru a optimiza mai bine spatiul din incapere, ecranul poate fi pozitionat pe un suport TV, care se fixeaza pe perete. Producatorii acestor obiecte au dezvoltat atat de mult gama, incat alegerea poate fi dificila. De aceea, iti prezentam cateva criterii de selectie, de care ar fi bine sa tii cont in momentul achizitiei.

 

Tipul suportului: Suporturile TV de perete (la preturi bune) pot fi: fixe sau ajustabile.

Modelele fixe sunt cele mai simple, nu au elemente mobile si sunt realizate astfel incat sa poata sustine ecranul. Acestea sunt plate, ceea ce inseamna ca nu vor fi asezate departe de zid. 

 

 

Montajul se realizeaza usor, iar produsul rezista o perioada lunga de timp, daca este realizat din materiale de calitate. In momentul amplasarii, trebuie sa stabilesti cu atentie locul, astfel incat sa ai vizibilitate buna iar pozitia capului sa stea fie confortabila. 

De asemenea, distanta dintre perete si suport trebuie sa fie suficient de mare, ca sa ai loc de trecere a cablurilor iar astfel vei evita ca acestea sa arate inestetic.

Modelele ajustabile sunt de mai multe tipuri unele permit reglarea inclinatiei sau unele au suportul complet reglabil. Cele din prima categorie permite utilizatorului sa modifice unghiul intre 10-20 grade. 

Acesta are o singura axa ce permite ajustarea, de aceea va rezista timp si nu va ceda. Este apreciat de utilizatori, deoarece poti aseza televizorul in asa fel incat privirea sa cada perpendicular pe ecran, evitand astfel suprasolicitarea ochilor.

Potrivit parerilor despre cele mai bune suporturi TV de perete, daca vrei sa investesti intr-un model complex, alege unul complet reglabil. Acesta permite modificarea pozitiei, atat pe orizontala, cat si pe vericala, de aceea este indicat pentru cei care isi schimba frecvent pozitia din care privesc la ecran.

Un suport complex permite rotirea la 120 grade. Este mai voluminos, deoarece are multe elemente mobile, iar montajul s-ar putea sa iti ia mai mult timp, decat in cazul unui produs fix.

 

Dimensiunea ecranului: Este un aspect important, deoarece suportul este conceput pentru a sustine o anumita greutate si dimensiune. Produsele sunt si ele catalogate pe dimensiuni. Producatorul mentioneaza in general diagonala maxima suportata. 

Dimensiunea este de obicei mentionata in inch si nu in centimetri, de aceea va trebui sa faci conversia dintre cele doua unitati de masura. In ceea ce priveste greutatea, de obicei plasmele cantaresc mai multe kilograme, iar televizoarele de tip LED sunt mai usoare. 

Cu toate astea, ar fi bine sa alegi un suport solid realizat din otel, altfel risti ca ecranul sa cada de pe perete. In momentul alegerii, trebuie sa fii atent ca greutatea televizorului sa nu depasasca sarcina maxima a suportului. Modelele pivotante sunt cele mai vulnerabile, deoarece punctul de greutate difera, in funcție de cat de inclinat este bratul de sustinere.

 

 

Compatibilitate: Distanta dintre gaurile de montaj aflate in spatele televizorului sunt realizate tinand cont de un standard international denumit VESA. Orificiile de fixare sunt intotdeauna in numar de patru si distanta dintre acestea este intotdeauna egala. Ca sa iti fie mai usor sa verifici compatibilitatea dintre suport si ecran verifica ericheta.

De exemplu, daca pe eticheta plasmei gasesti mentiunea VESA 75×75, orificiile de prindere sunt in forma patrata, iar distanta dintre ele este de 75 cm. Pentru a putea alege suportul potrivit, trebuie sa alegi un model care are suruburile de prindere la aceasta distanta. 

Atunci cand ecranul ales nu este compatibil cu acest standard, pe eticheta vei gasi mentiunea de “non VESA”. Totusi, cei mai multi producatori ofera mai multe posibilitati de prindere, pentru ca sa nu fie nevoie sa schimb suportul, in cazul in care iti cumperi un ecran cu diagonala mai mare.

Posibilitati de ajustare: Multi cumparatori considera ca cel mai bun suport TV, de perete este acela care permite reglarea ecranul din mai multe puncte, incat sa poti privi confortabil imaginile. 

Modificarea pozitiei in adancime este o optiune foarte buna pentru suporturile complet reglabile, deoarece acestea sunt mai voluminoase. Aceasta functie permite impingerea ecranului catre perete, in momentul in care nu sunt necesare unghiuri mari de inclinare pe orizontala sau verticala. 

Modificarea inaltimii ofera posibilitatea utilizatorului sa modifice pozitia pe verticala. Acest lucru se poate realiza fie la suportul din perete, fie la cel fixat de televizor. Bineinteles ca, reglajul trebuie sa se faca, tinand cont de mobilierul din jur, dar si de inaltimea spatiului din care se realizeaza vizionarea. 

Posibilitatea de a bloca ecranul in aceeasi pozitie se poate face prin doua modalitati. Una dintre ele presupune folosirea unor suruburi de tip fluture, care se infileteaza in momentul in care vrei ca plasma sa nu se mai miste. Cea de-a doua varianta este mai apreciata de cumparatori, deoarece se poate face printr-un sistem automat si permite utilizatorului sa il reorienteze mult mai usor.

 

 

Accesorii incluse in pachet: Ca sa iti fie mai usor sa realizezi montajul, este indicat sa alegi un suport care are incluse accesoriile necesare pentru fixarea in perete. In pachet ar trebui sa ai suruburi, dibluri, saibe si separatoare. Unele modele permit modificarea pozitiei de la distanta, de aceea au inclus si telecomanda.

 

 

Intrebari frecvente

 

Gasesc sa cumpar suport tv perete din lemn?

Daca nu esti o persoana prea pretentioasa, ci doar vrei un suport ce se poate monta pe perete, pentru a optimiza spatiul, poti opta catre o varianta realizata din lemn. Aceasta nu permite utilizatorului sa modifice pozitia ecranului. Un astfel de produs are o polita pentru pozitionarea ecranului pe stativ si un raft ce permite depozitarea echipamentului multimedia. Poti gasi astfel de modele si in magazinul online Emag.

 

 

Ce instrumente sunt necesare la montarea suportului tv de perete?

Inainte sa incepi montajul ar fi bine sa te asiguri ca ai prin preajma tot ce iti este necesar. In pachetul de achizitie s-ar putea sa gasesti suruburile necesare, insa pe langa acestea iti mai trebuie si dibluri, surubelnite si chei de diverse marimi. 

Iti mai poate fi util si un creion cu ajutorul caruia sa faci semnele necesare, pentru a putea pune suportul in pozitie dreapta. In general, orice model are inclusa si o schita in care se explica modul de asamblare, astfel ca ai nevoie doar de putina indemanare, pentru a putea fixa ecranul.

 

Gasesc online instructiuni sau manuale de montare pentru suport tv, de perete, Hama?

In momentul in care achitionezi produsul, acesta are in pachetul de achizitie si schita care detaliaza modul in care trebuie sa il fixezi pe perete. In cazul in care o pierzi, o poti gasi pe site-ul producatorului, cautand dupa denumirea modelului. Pentru cei care nu inteleg indicatiile scrise, le recomandam sa vizioneze filmulete pe Youtube.

 

 

 

Instructiuni montare suport tv perete rigips

 

Indiferent ca alegi un suport TV de perete, pe colt sau unul drept, montarea pe rigips poate fi mai complicata, deoarece zidul nu poate sustine greutatea ansamblului, daca fixarea nu este realizata corespunzator. Ca sa nu ai parte de surprize neplacute, urmeaza pasii de mai jos.

 

Procura-ti instrumentele necesare si identifica locul potrivit

Inainte de a te apuca de treaba asigura-te ca ai prin preajma uneltele necesare. Spirale si detector de metal, bormasina, boloboc (daca suportul ales nu are nivela), creion, dibluri pentru rigips si cleste. 

Trebuie sa stii ca pentru a monta obiecte cu o greutate mai mica de 30kg, ai nevoie de diblu special denumite fluture, melc sau moly. Un astfel de element de prindere poate sustine cel mult 5kg. Peretele nu se va distruge si greutatea va fi distribuita uniform. 

 

 

Este bine sa alegi un loc cu prize, deoarece va trebui sa alimentezi televizorul. Pentru a nu deteriora instalatia electrica foloseste un detector de metale. Dupa ce gasesti profilul de rigips, realizeaza un semn cu creionul, pentru a sti unde sa realizezi montajul.

 

Fixeaza pozitia si realizeaza gaurile 

Pentru a determina pozitia orizontala dreapta, foloseste o nivela, iar apoi realizeaza semne cu creionul, acolo unde vei realiza gaurile centrale (in partea de sus si in cea de jos a suportului). Dupa aceea, la o distanta egala, mai fa semne si pentru doua gauri in dreapta si doua in stanga. 

Folosind spiralele potrivite si o bormasina, realizeaza gaurile, tinand cont de semnele facute pe perete, iar apoi fixeaza diblurile in forma de fluture. Cu ajutorul unui cleste special, strange diblurile fixate. Acestea vor inflori pe interior, oferind o fixare sigura.

 

Inainte de fixarea televizorului, testeaza suportul

Dupa ce urmezi schita de montaj oferita de producator si finalizezi fixarea suportului, testeaza-l. Chiar daca producatorul specifica ca poate sustine o anumita greutate, inainte de a fixa ecranul trage de el si exercita o greutate egala cu cea specificata pe eticheta. Daca suportul isi pastraza pozitia, poti amplasa televizorul fara teama ca acesta va cadea.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu