Cel mai bun sistem audio 5.1, cu intrare optica

Am modificat articolul ultima data pe: 02.03.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Logitech Z906

 

1) Logitech Z906Daca doriti sa achizitionati un sistem audio de cea mai buna calitate, insa trebuie sa va incadrati intr-un anumit buget, atunci un sistem audio 5.1 cu intrare optica ieftin si bun va este pus la dispozitie de Logitech, sub forma modelului Z906. In cazul in care veti achizitiona acest sistem cu putere RMS de 500 watti, veti descoperi ca poate transforma orice auditie intr-o experienta speciala, fiind capabil sa va scoata vecinii din casa.

Modelul este prevazut cu decodare digitala, astfel incat veti putea sesiza toate detaliile audio din coloanele sonore codificate Dolby Digital sau DTS. Produsul este dotat cu doua intrari optice digitale, o iesire coaxiala digitala, un RCA si un jack de 3.5 mm, astfel incat puteti conecta pana la 6 surse audio, inclusiv televizorul, DVD/Blu-ray player-ul, DVR-ul, computerul personal, sau console de jocuri. Consola de control are un design ergonomic si ofera posibilitatea adaptarii volumului sunetului si setarilor.

Acest lucru poate fi realizat si cu ajutorul telecomenzii incluse in pachet. Amplificarea este realizata in subwoofer, care va aduce filmele preferate la viata, cu ajutorul celor 165 de watti RMS si a bass-ului puternic. Satelitii sunt in numar de 5 si au incinta fabricata din plastic rezistent, de culoare neagra, cu un design modern, care se potriveste in decorul oricarei incaperi. De asemenea, aceasta permite montarea difuzoarelor pe perete, astfel incate aveti posibilitatea sa economisiti spatiu. Datorita sunetului surround si stereo 3D, veti fi transportat chiar in mijlocul actiunii filmului preferat. Modelul beneficiaza de o garantie de 24 de luni.

 

 

 

 

 

Marantz NR1506

 

2) Marantz NR1506Pentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa investeasca in cel mai bun sistem audio 5.1 cu intrare optica, sistemul Marantz NR1506 poate fi alegerea potrivita. Amplificatorul acesta ofera un design slim, fara a sacrifica calitatea sunetului. Acesta este echipat cu un sistem de procesare DSP de 32 biti, care suporta majoritatea formatelor de sunet surround. Datorita sistemelor Bluetooth si AirPlay, se poate conecta cu toate tipurile de dispozitive compatibile, inclusiv iphone sau ipad. Pe langa acestea, amplificatorul se este prevazut cu sistem wi-fi, radio pe internet si DLNA.

Asadar, nu trebuie decat sa conectati aparatul la reteaua locuintei dumneavoastra, prin reteaua Ethernet sau Wi-fi, si veti putea accesa cute de radiouri pe internet, prin intermediul vTuner. Acesta prevazut cu 6 intrari HDMI, o iesire HDMI, o intrare digitala coaxiala, o intrare digitala optica, 3 intrari audio RCA, un port multichannel, o iesire pentru subwoofer, un port de conexiune LAN si unul de tip USB, asadar puteti conecta acest sistem la toate tipurile de dispozitive multimedia. Subwoofer-ul are o putere RMS de 70 watti, asemenea satelitului central.

De asemenea, satelitul central are o frecventa de raspuns intre 80Hz si 20KHz si o impedanta maxima de 8Ohmi. Difuzoarele din fata au o putere RMS de 100 watii si o frecventa de raspuns intre 45Hz si 20KHz, iar cele din spate un RMS de 40 watii si o lungime de unda intre 70Hz si 20KHz. Impedanta difuzoarelor este egala cu cea a amplificatorului. Sistemul este prevazut cu telecomanda.

 

 

 

 

 

Denon AVR X520

 

3) Denon AVR X520O alternativa la modelele de mai sus, dedicata persoanelor care doresc sa investeasca in calitate, acest model din gama de varf este solutia perfecta. Desi este comercializat la un pret ceva mai mare fata de precedentele, acesta reprezinta o investitie care isi va dovedi utilitatea in timp. Amplificatorul ofera un sunet de cea mai buna calitate si este dotat cu cele mai recente standarde de calitate HDMI.

De asemenea, este compatibil cu HDCP 2.2, un filtru necesar rularii filmelor in format 4k Ultra HD. Totodata, acesta este prevazut cu 5 intrari HDMI, dintre care 3 au specificatii full 4k Ultra HD si 4:4:4:4 Pure Colour sub-sampling pass-through. Pe langa acestea, conexiunea cu alte dispozitive multimedia se poate realiza si prin intermediu a doua intrari Composite, doua intrari audio RCA, o intrare optica digitala, o intrare de tip USB si trei iesiri: una tip Composite, una tip HDMI si una de tip Jack.

Totodata, amplificatorul este echipat Bluetooth, iar daca descarcati aplicatia Denon Remote app pe telefon sau tableta, atunci veti putea controla sistemul de pe dispozitivul dumneavoastra. Amplificatorul emite pe 5 canale, fiecare avand o putere RMS de 130 watti, inregistrand un consum de 330 watti. Satelitul central are o putere RMS de 125 watti si o frecventa de raspuns intre 63 si 24.000 Hz. Satelitii fata au o putere RMS de 150 watti, iar cei din spate au un RMS de 100 de watti, oferind o frecventa de raspuns surround intre 53 Hz si 25 KHz.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune sisteme audio 5.1, cu intrare optica

 

Ghidul cumparatorului

Daca doriti sa vizionati serialele si emisiunile preferate beneficiind in acelasi timp de un sunet de calitate, atunci este momentul sa achizitionati un sistem audio 5.1 cu intrare optica. Pentru cei care nu stiu, un cablu optic este o fibra optica izolata, prevazuta cu doi conectori, care permit luminei sa treaca, ce poate face legatura intre iesirea optica digitala a unui televizor din noua generatie, cu intrarea optica a unui sistem audio. Dezvoltarea unui astfel de sistem a fost necesara in urma pierderii calitatii de redare a sunetului, aparuta odata cu reducerea grosimii televizoarelor, care nu mai ofera spatiu pentru o componenta audio de calitate.

Inainte de a investi intr-un sistem audio 5.1 cu intrare optica, realizati in scurt studiu de piata, pentru a stabili care dintre modelele disponibile raspunde nevoilor dumneavoastra de auditie. In acest sens, trebuie sa luati in considerare aspecte precum puterea amplificatorului, spectrul de frecventa, impedanta, difuzoarele.Logitech-Z906

Puterea amplificatorului: se masoara in watti si determina cat de tare se vor auzi sunetele emise de sistem. In fisa tehnica a produselor veti gasi mentionata fie puterea maxima, fie puterea RMS. Puterea maxima, dupa cum ii spune si numele, exprima puterea care poate fi atinsa de aparat in decurs de 1 secunda, insa aceasta nu arata cum se va comporta modelul respectiv la utilizare indelungata. De aceea, pentru a face alegerea potrivita in ce priveste sistem audio 5.1, cu intrare optica, la un pret bun, este bine sa ne ghidam dupa puterea RMS. Totodata, atunci cand achizitionam amplificator si sateliti separat, trebuie sa avem grija ca puterea insumata a acestora sa nu fie mai mica decat cea a amplificatorului, pentru a nu pierde din intensitatea sunetului.

 

Alti indicatori tehnici: acestia sunt impedanta si spectrrul de audio-frecventa. Spectrul de frecventa arata ce tipuri de sunete pot fi redate de sistem. Acesta trebuie sa acopere spectrul auzului uman, ce percepe frecvente intre 25 Hz si 16-18 Khz. De asemenea, un sistem de calitate prezinta filtre pentru benzile de frecventa joase, sub 50 Hz, deoarece acestea, odata aplificate, pot produce reactii neplacute, precum cefalee. Impedanta se exprima in Ohmi si masoara rezistenta bobinelor ce intra in componenta amplificatorului si difuzoarelor din sisteme audio 5.1, cu intrare optica, ieftine si bune. Aceasta marime este importanta, deoarece, daca dorim sa conectam un set de boxe la un amplificator, impedanta componentelor trebuie sa fie egala. In caz contrar, ne putem intalni cu una dintre urmatoarele situatii: impedanta amplificatorului mai mare decat cea a difuzoarelor poate cauza scurtcircuitarea acestora, iar in cazul in care impedanta difuzoarelor este mai mare, sunetul va pierde din putere. Daca achizitionati un sistem audio 5.1 complet, nu trebuie sa va faceti griji si pentru acest aspect, majoritatea sistemelor avand parametrii echilibrati.

 

Difuzoarele: trebuie sa fie in numar de 6, un subwoofer si 5 sateliti la cele mai bune sisteme audio 5.1, cu intrare optica. In ceea ce le priveste, pe langa putere si impedanta, trebuie sa aveti in vedere si materialul din care este fabricata incinta boxelor, acesta trebuind sa reziste vibratiilor sonore puternice, timp indelungat.

Odata ce ati hotarat care sunt caracteristicile pe care sistemul audio 5.1 cu intrare optica pe care doriti sa-l achizitionati trebuie sa le indeplineasca, este momentul sa aflati raspuns la intrebarea, “unde gasesc sisteme audio 5.1 cu intrare optica la preturi bune?”. Pentru aceasta, va sfatuim sa apelati la oferta magazinelor online, unde veti gasi si pareri despre cele mai bune sisteme audio 5.1 cu intrare optica disponibile in prezent.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu