Cel mai bun prelungitor

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.24

 

Prelungitoare – Opinii si recenzii in 2024

 

Pentru a avea mai multa organizare in locuinta sau in afara ei, un bun prelungitor, ales pe spranceana, in urma investigarii datelor mentionate in acest scurt ghid, va fi de ajutor. Si, daca nu dispui de suficient timp pentru aceasta, iti spunem din start ca, potrivit topurilor de vanzari, romanii prefera modelul Strohm SM-3PK-7M-WH-1.5MMP, o optiune pentru casa, cu un cablu de 3 metri si trei prize clasice, cu protectie pentru copii si intrerupator fizic iluminat, conectorii fiind de tip Schuko, puterea maxima fiind favorabila, de 2500 W, iar tensiunea standard, de 230 V, cablul fiind lung, de 7 metri, cu o grosime de 3 x 1.5 mm. Un alt exemplu de care poti avea nevoie este Bachmann Connect Line 420.0021

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Strohm SM-3PK-7M-WH-1.5MMP
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Punctul forte al articolului este costul de achizitie, acesta fiind insotit de lungimea considerabila a cablului gros, de 7 metri, produsul folosindu-se la interior, pentru adaugarea a pana la trei aparate sau dispozitive care se alimenteaza cu curent electric, puterea de care este capabil fiind de 2500 W, suficient pentru majoritatea articolelor din gospodarie.

Plasticul de culoare alba se poate murdari usor, daunand aspectului, iar suruburile sub forma de Y pot fi dificil de scos in cazul in care se doreste repararea personala a produsului.

Cei aflati in cautarea unui triplu sigur si ieftin isi vor pune bazele in acest exemplu, de aceea el se situeaza printre preferintele actuale ale romanilor.

A 2-A OPTIUNE!

Bachmann Connect Line 420.0021
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru o casa moderna, un astfel de exemplu este esential, el oferind atat cinci prize clasice Schuko, cat si doua porturi pentru fire USB, astfel incat utilizatorul sa isi incarce dispozitivele cu ecran repede si fara a mai ocupa cuplele clasice, lasand loc altor aparate, avand protectie de pornire si oprire.

Cablul din dotare este scurt, avand doar doi metri, ceea ce inseamna ca pozitionarea prizelor nu se va face foarte departe de elementul central din perete.

Imbinand un look usor de implementat in designul camerei sau al biroului si utilitatea multipla, acest produs se afla in topurile romanesti de vanzari, la ora actuala.

A 3-a Optiune!

Bachmann 5944027001563
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru lucrul in gradina va fi de preferat un fir lung, precum acesta de 50 de metri, cu tambur pentru descarcare si incarcare facila, modelul avand patru cuple cu protectie pentru copii la dispozitie spre folosire, nelipsindu-i termosiguranta si rezistenta la stropi, cadrul din metal rezistand cu brio la socuri de impact.

Cand firul este strans pe tambur, puterea maxima este de 1000 W, iar cand cablul este intins puterea maxima de care este capabil creste la 2300 W.

Diversitatea modului in care poate fi folosit produsul il aduce pe una din pozitiile de top in ce priveste achizitiile din partea cumparatorilor autohtoni, in perioade recente.

 

 

Pareri despre cele mai bune prelungitoare

 

Pentru a nu face achizitii in van, iti va fi util sa te uiti peste urmatoarele exemple de prelungitoare din diferite arii, pe care romanii le cumpara des la ora actuala, spre a-ti face o idee asupra brandurilor si necesitatilor acestora. 

 

Prelungitor cu protectie

 

Strohm SM-3PK-7M-WH-1.5MMP 

 

 

Ai nevoie de un prelungitor pentru casa, spre a putea pune in priza, in acelasi timp, mai multe aparate electronice sau electrocasnice? Acest prelungitor electric care are un cost de achizitie accesibil iti poate veni in ajutor in acest sens, deoarece pune la dispozitia ta trei cuple Schuko, pozitionate la un unghi de 45 de grade, spre a putea introduce adaptoare in asa fel incat sa nu blochezi un alt stecher. 

Produsul iti ofera 7 metri de cablu gros, de 3 x 1.5 mm, cu un stecher Schuko simplu, puternic, care este izolat pentru siguranta, existand si protectie pe cuple pentru ca cei mici sa nu poata introduce degetele si a evita diferite probleme. Exista si un intrerupator iluminat la sursa, pentru a putea opri alimentarea electrica la toate cele trei prize imediat, conexiunea fiind conceputa in asa fel incat sa se evite scurtcircuitele. 

Puterea maxima este convenabila pentru utilizatorul de interior (de 2500 W), tensiunea de alimentare fiind cea standard, de 230 V. 

 

 

 

Prelungitor USB

 

Bachmann Connect Line 420.0021

 

Iata un prelungitor cu USB pe care il poti folosi pentru multiple dispozitive, oferindu-ti numeroase cai de alimentare clasice si moderne. Astfel, ai la dispozitie doua incarcatoare cu port USB pentru telefoane, tablete si alte dispozitive asemanatoare, si cinci prize Schuko clasice, cu siguranta pentru copii. 

Optiunea multimedia are 2A la iesirile USB, un lucru apreciat de catre utilizatorii pentru care acest detaliu este important, si profilul este din aluminiu, adica rezistent. Prezinta indice de protectie IP 20, rezistand la picaturi de apa si umezeala, dar nu se indica lasarea sa in ploaie, recomandata fiind folosirea la interior. Cablul are o lungime redusa, de doar 2 m, un indicator al spatiului in care ar trebui pus acest prelungitor, dar este gros, avand 2.5 mm in diametru. 

Are protectie la contact si la supratensiune, existand filtre de retea si frecventa de ajutor pentru un spatiu in care se doreste liniste, stecherul avand contact cu protectie, amperajul fiind de 16A, ideal pentru orice aparat. Nu lipseste intrerupatorul de energie electrica. 

 

 

 

Prelungitor 50 m

 

Bachmann 5944027001563

 

Pentru lucrul in gradina sau pe santier este util un prelungitor de 50 m precum acesta, care va oferi deplina libertate de miscare, in siguranta, avand in vedere ca prezinta prize Schuko cu protectie pentru cei mici, pentru ca accidentele de acest fel sa fie evitate. 

Produsul este dotat cu tambur si manivela pentru a strange organizat si usor cablul, avand in vedere lungimea sa, grosimea fiind una standard, de 3 x1.5 mm. Pentru ca e un prelungitor cu protectie la supratensiune, va proteja echipamentele conectate in cazul unei fluctuatii mari de tensiune, amperajul fiind maxim, de 16A, tensiunea standard pentru “heavy duty”, de 250 V, si puterea maxima de care e capabil e de 2300 W. 

Rola cu prelungitor are indice de protectie IP 20, asa ca poate fi folosita cand este umezeala sau stropita, dar nu se indica lasarea sa in ploaie. Cadrul metalic al tamburului va rezista la socuri. Ofera patru cuple, o valoare deloc de neglijat, avand in vedere ca e un model pentru exterior. 

 

 

 

Prelungitor 10 m

 

Bachmann 393.012 

 

Iata un prelungitor de 10 m care poate fi de ajutor pentru udarea gradinii sau taierea gazonului, de exemplu. Modelul accesta prevazut cu tambur, pentru strangerea rapida a cablului lung si gros, de 3 x 1 mm, prezinta un derulator cu protectie incasetata in material plastic, astfel incat sa nu existe problema umiditatii, facand parte din clasa de protectie IP 20, unde nu este afectat de stropi, dar nu ar trebui lasat expus in ploaie. 

Pune la dispozitia doritorului patru cuple cu protectie pentru copii, in stil Schuko (poate fi dificil de introdus si scos stecherul aparatului secundar), stecherul fiind de acelasi fel, puterea maxima fiind de 2300 W, amperajul fiind mai scazut, de 10 A, iar tensiunea de 230 V, o valoare standard pentru prelungitoare. 

Are protectie cu termosiguranta, pentru a intrerupe alimentarea cu energie electrica atunci cand exista o suprasarcina, modelul fiind adecvat exteriorului, dar putandu-se uza si la interior. 

 

 

 

Prelungitor cu impamantare

 

Bachmann Connectus

 

Ai calculator, sistem audio, cel putin un monitor si mai vrei sa pui si televizorul in aceeasi camera dar nu dispui decat de o priza? Vei avea nevoie de un prelungitor electric precum modelul acesta modern, care poate fi amplasat in multiple moduri, astfel incat sa si arate bine, si sa fie si util. 

Are sase cuple Schuko cu protectie pentru copii, pozitionate la 35 de grade spre a putea folosi diferite tipuri de stechere, avand si protectie la supratensiune (cu indicatori optici de functionare), pentru ca electronicele tale sa fie in siguranta in cazul in care se ia curentul cand ti-e lumea mai draga. Iar, pentru a opri curentul pe intregul dispozitiv, ai la dispozitie un intrerupator basculant iluminat. 

Acest prelungitor cu impamantare va fi sigur pentru cele mai de pret lucruri care consuma curent, avand puterea maxima de 3600 W, cu tensiunea standard, de 250 V, si un amperaj ridicat, de 16 A, rezistand la stropi (clasa de protectie IP 20). Cablul este punctul sau slab, lungimea fiind de doar 2 metri. 

 

 

 

Prelungitor Legrand

 

Legrand L694651

 

Acest prelungitor Legrand pune la dispozitia utilizatorului nu mai putin de patru prize, astfel incat acesta sa isi poata alimenta in acelasi timp toate electrocasnicele mici din bucatarie, de exemplu, sau sistemul multimedia din dormitor ori living, de pilda. Cu ajutorul sau creste confortul din camera iar protectia la suprasarcina ajuta la mentinerea in buna forma a aparatelor atasate, chiar si cand au loc descarcari electrice si se intrerupe energia electrica. 

Nu ii lipseste un indicator luminos pentru starea protectiei, existand si un intrerupator clasic pe care il poti actiona cu mana, pentru a opri alimentarea. Prizele sunt orientabile, astfel incat sa nu deranjeze forma stecherului implantat. Se poate monta pe perete, cu ajutorul unor suruburi, avand un aspect ergonomic, accesibil si biroului. 

Cablul de alimentare este, totusi, scurt, de doar 1.5 m, existand coliere de prindere pentru firul dispozitivelor atasate. Puterea maxima de care este capabil acest prelungitor, la pret bun, este de 3500 W, asa ca va putea alimenta fara probleme majoritatea electronicelor si electrocasnicelor. 

 

 

 

Prelungitor priza auto

 

Art TCT-4670 

 

Iata un prelungitor de priza auto care pune la dispozitia doritorilor trei cai auto si doua porturi USB pentru a putea atasa si alte transformatoare de porturi sau pentru a incarca telefonul, tableta, GPS-ul ori alte dispozitive ce folosesc cabluri USB, amperajul lor fiind ridicat, de 2.1 A, pentru a se preta uzului cu dispozitive noi si a le incarca repede. 

Dispozitivul poate suporta o tensiune de 12 V, iar consumul maxim de care este capabil e de 120 W, o valoare acceptabila pentru masina. Poate functiona la surse de 12 – 24 W, si fiecare priza are propriul buton de pornire si oprire, pentru ca utilizatorul sa le foloseasca dupa cum doreste si pentru a se organiza foarte bine. 

Acest prelungitor, ieftin si bun, poate fi atasat prizei de bricheta a unui autoturism sau camion, deschizand calea spre multiple oportunitati, pentru ca si pasagerii sa poata intrebuinta incarcatoarele pe durata drumului. 

 

 

 

Prelungitor cu tambur

 

Bachmann 398.183 

 

Pentru lucrul in gradina sau alte intrebuintari care necesita un prelungitor cu tambur va fi de efect acest model de la brandul german Bachmann, care este prevazut cu maneta pentru strangerea rapida a cablului ce insumeaza nu mai putin de 25 de metri. Astfel, putem spune ca va fi o optiune ideala pentru a tunde gazonul, pentru udat rasadurile ori livada sau pentru alte munci care necesita curent electric, dar care se desfasoara la distanta de casa. 

Aceasta varianta are un tambur metalic si rezistent, pentru “heavy duty”, si foloseste un cablu de grosime medie, 3 x 1.5 mm, drept functie aditionala existand termosiguranta si impamantare, astfel incat aparatele conectate sa nu se strice daca prin circuit se resimte o fluctuatie mare de tensiune, de exemplu. 

Are patru prize, facand parte din clasa de protectie IP 20, pentru care umiditatea nu va fi o problema prea mare, dar unde nu se recomanda expunerea la ploaie, aflandu-se printre cele mai bune prelungitoare pentru afara. Amperajul mare, de 16A, si tensiunea de 250 V indica folosirea oricarui tip de aparat sau dispozitiv, puterea maxima fiind de 3500 W. 

 

 

 

Alte tipuri de prelungitoare

 

Prelungitor jack

 

Bibilel BBL1117

 

 

Iata un cablu prelungitor pentru sistemul audio, care va avea in jur de 3 metri, astfel incat sa iti ofere sansa sa pozitionezi boxele in pozitiile ideale pentru a te bucura de sunetul dorit, cand faci karaoke. Cablul in sine va face conexiunea de la pin tata XLR 3 la un jack 3.5 mm stereo, acesta fiind folosit, de obicei, pentru microfoane. 

Conductorul este realizat din cupru placat cu cositor, asa ca va rezista la procesul oxidarii si va putea transmite semnalul fara dereglari. Conectorul jack va fi facut dintr-un aliaj de aluminiu, care rezista bine in timp. In plus, pentru siguranta si mentinerea cablului in deplina ordine, acesta e protejat de un material textil care nu se va rupe. 

Acest prelungitor jack pentru microfon protejeaza impotriva bruiajelor si permite transmisia semnalului fara intreruperi si distorsiuni, avand un pret accesibil pentru nisa de piata careia i se adreseaza. 

 

 

 

Prelungitor HDMI

 

Value T-M 1M HDMI 

 

Ai nevoie de un prelungitor HDMI pentru a conecta un monitor cu calculatorul sau laptopul tau? Daca detii astfel de porturi in ambele dispozitive, vei putea foarte usor sa le “unesti” folosind un astfel de cablu la un pret de achizite foarte atractiv pentru majoritatea doritorilor. 

Conectorul 1 este format din 19 pini de tip mama A, si cel de-al doilea va avea 19 pini de tip A tata, versiunea fiind HDMI 1.4 (cu high speed cu ethernet), pentru viteza rapida de transmitere a informatiilor. Rezolutia maxima pe care este capabil articolul sa o transmita este full HD (1920 x 1080p), buna pentru un sistem economic multimedia sau de gaming. 

Suporta semnale audio si video, astfel incat poate conecta complet si un monitor cu boxe, si are si sustinere 3D. Rata maxima de transfer de date este de 10.2 GB/s, si permite si extinderea aditionala a unui cablu HDMI existent. 

 

 

 

 

Bachmann H05VV-F 3G1

 

Acest cordon prelungitor de la Bachmann poate fi solutia pe care o asteptai pentru a-ti alimenta mai usor dispozitivele cu care efectuezi sarcini in gospodarie, in exterior. Bineinteles, ca tipologie, este vorba despre un prelungitor clasic cu o singura cupla si stecher Schuko, utilizat in majoritatea tarilor din Europa continentala. Cablul are o lungime de 30m si o grosime 3G1.0mm², adica va putea fi intrebuintat in conditii bune pe toata distanta pe care se desfasoara lungimea.

Tensiunea este de 220V, putand urca pana in 250V, demonstrand ca face fata solicitarilor impuse de foarte multe unelte motorizate utile in bricolaje si in intretinerea curtii si gradinii. Acelasi fapt este confirmat si de un amperaj de 10A intensitate maxima, care iti spune ca poti utiliza chiar si un polizor sau o bormasina. Puterea maxima suportata este 1500W, deci vei putea verifica prealabil daca modelul e compatibil cu aparatele pe care le detii.

Producatorii te asigura ca obtii o functionare impecabila in intervalul de valori termice -5°C – +40°C, putandu-l folosi vara si in sezoanele intermediare fara precautii speciale. Pentru protectie, dispozitivul include un contact lateral dublu. Pretul de cumparare e accesibil tuturor, iar perioada de conformitate a garantiei e 2 ani.

 

 

 

Bachmann Selly

 

Facut pentru a fi utilizat in interior, acest prelungitor poate fi la fel de usor intrebuintat ca sa conectezi diverse electrocasnice, dar si calculatorul in configuratie desktop. Piesa este conceputa simplu, cu un stecher Schuko, deci de dimensiuni si configuratie conventionala, un cablu care are lungimea de 5m si un set de cuple montate impreuna, in numar de 5.

Cablul este format din trei filamente interne cu dimensiuni de 1mm, indicand una dintre cele mai comune grosimi. Ca indicatori ai performantei, avem un amperaj maxim de 10A, tensiune de 250V si putere de 2500W. Din asta putem intui ca nu suporta consumatori foarte puternici, conectati in acelasi timp, insa face fata dispozitivelor folosite prin locuinta: mixer, robot de bucatarie, chiar si aspirator, daca le conectezi pe rand.

Ca siguranta pentru copii, modelul este prevazut cu un intrerupator cu functie de semnalizare luminoasa, care iti si arata cand cuplele sunt functionale sau nu.

 

 

 

PowerCube P-CUBE-OR

 

Daca te intereseaza in special portabilitatea, vei descoperi cu multumire aceasta piesa integrata in gama cuplelor simple. Asta inseamna ca include doar un stecher model Schuko si 5 prize montate pe laturile unui cub. Ce e de apreciat la acest dispozitiv e usurinta de a-l transporta si capacitatea de a transmite eficient energia electrica, insa constituie mai mult o extensie pentru priza si mai putin un prelungitor.

Intrarea este cotata la 220 – 240V, ceea ce indica valori normale de tensiune, potrivite pentru majoritatea dispozitivelor electronice de interior. Suporta maxim 10A, deci se va descurca bine cu mixere, cani pentru fierbere, cafetiere sau chiar placi de par si alte instrumente pentru coafat.

Vei intrebuinta aceatsa solutie cand ai nevoie de energie pentru electronice de putere mica, sa zicem telefoane mobile, un laptop, o veioza, toate conectate simultan. Avand in vedere performantele moderate, consideram si pretul investitiei drept unul adecvat si accesibil.

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Desi nu sunt luate in vedere, adesea, prelungitoarele devin un bun important si util de avut in casa, deoarece usureaza considerabil viata, mai ales pentru ca, in prezent, vei avea nevoie de un numar tot mai mare de aparate electronice si electrocasnice pentru care, in mod normal, nu ai prize dedicate prin toata casa. 

O solutie economica, sigura si de viitor sunt prelungitoarele de variate feluri si, cum piata este plina de tot felul de oferte, hotararea ta poate fi dificil de realizat. Iata cateva informatii ce iti pot da o mana de ajutor in ce priveste care ar fi cel mai bun prelungitor pentru proiectele sau necesitatile tale personale. 

Tipuri: Mai intai, poti face o diferenta evidenta intre modelele care se conecteaza direct la priza si cele care vor face legatura intre doua piese electronice sau electrocasnice ori cele auto. 

In primul rand, prelungitoarele pentru priza cunoscute si ca “triple”, deoarece multe din ele au trei iesiri, sunt cele mai comun intalnite, oferind utilizatorului cativa metri in plus de la sursa de curent, putand fi formate dintr-o singura iesire sau mai multe, pentru a oferi multiple surse de curent electric catre alte aparate. Poti gasi astfel de prelungitoare, ieftine si bune, clasice, fara impamantare sau unele cu protectie la supratensiune, mai scumpe decat celelalte, dar si mai sigure pentru o casa sau un apartament unde prizele originale nu au impamantare. 

Pe langa cele clasice, deja mentionate, vei gasi si prelungitoare care fac legatura intre doua piese sau intre priza si electronice, permitandu-le acestora sa se incarce cu curent electric ori sa aiba loc schimburi de date, de pilda. Un prelungitor USB este un exemplu bun in acest sens. In aceasta categorie pot intra si cablurile care unesc piese de calculator sau consola cu un monitor sau un televizor, dar si mufe de prelungire intre sisteme audio sau video. 

Nu in ultimul rand, mentionam prelungitoarele auto, care se vor conecta la priza de bricheta si vor oferi una sau mai multe iesiri pe care utilizatorul le poate folosi pentru incarcare, de pilda. 

 

Utilizarea: In special in cazul prelungitoarelor electrice, va fi vorba despre cele ce pot fi intrebuintate la interior si cele de exterior. 

Cand iti este necesar un prelungitor, la un pret bun, pentru casa, iti poti indrepta atentia spre orice model de pe piata, cu o lungime scazuta a cablului, de sub 10 metri ori chiar mai mic, deoarece nu este necesar nici sa te impiedici in fire prin casa. 

Cand iti este necesara o priza la cativa metri distanta de locuinta vei folosi, evident, un articol  mai lung, de preferinta unul cu impamantare si protectie, spre a se evita accidentele, acesta trebuind sa detina si nomenclatura de “heavy duty”, adica de a rezista la tensiuni si puteri mari (voltajul aparatelor care consuma multa energie) cu cel putin o priza, pentru a face fata. 

 

Lungimea cablului: Este importanta, deoarece iti va oferi confortul pe care il cauti, in fond, la un prelungitor. 

Pentru casa vor fi suficiente modelele de prelungitoare, la preturi bune, care nu depasesc 5 metri, si pe care le poti aseza la perete, spre a nu te impiedica in ele, in timp ce pentru exterior va fi necesara o varianta mult mai lunga. 

In ce priveste lucrul la exterior, vor fi preferate prelungitoarele pe tambur, care permit strangerea rapida si eficienta a cablului component prin apasarea unui buton sau invartirea manivelei din dotare, astfel incat sa mentina ordinea si siguranta. Totodata, vor fi preferate optiunile ce masoara cel putin 10 m, existand, bineinteles, cele intre 20 – 50 de metri lungime, spre a multumi orice gust sau necesitate fizica. 

In ce priveste variantele de cablare, precum un prelungitor USB sau cele audio-video, punctul de pornire se va situa la 1.5 – 2 metri, existand si optiuni facute manual sau gata de cumparat, mult mai lungi, precum in cazul unui sistem pentru festivaluri, de exemplu. 

 

Indicatori de functionare: Sunt puterea, tensiunea si intensitatea, reprezentarea lor fiind prin valori mentionate, sau nu, in descriere sau pe ambalajul produsului. 

Pentru un prelungitor clasic va fi preferat un amperaj mic, de pana la 7 A (amperi), cand atasezi electrocasnice mici. In cazul celor care au un consum mai mare de curent, va fi necesar un amperaj de 15 A, iar pentru utilaje de gradina pot fi neceare si tensiuni de 16 A. 

Tensiunea este in directa legatura cu amperajul, asa ca un produs cu un amperaj mai mare va avea si o tensiune mai mare (media superioara fiind de 250V), iar pentru produsele de interior pareri despre cele mai bune prelungitoare spun ca este suficient un produs cu tensiune de pana la 220 – 230V. 

Puterea este exprimata in W, maximul putand depasi 3000 W, acesta fiind necesar utilajelor. Pentru casa poate fi de ajuns un prelungitor de 1000W, daca nu folosesti aparate care consuma mult curent, in acelasi timp. 

 

Componente: Includ stecherul, cupla si cablul de alimentare in cazul prelungitoarelor pentru priza si cablul, mufele si porturile pentru celelalte optiuni. 

Pentru tara noastra, standardul de stecher este Schuko, existand si modele Euro, mai subtiri, dar toate au doi conectori care se introduc in priza de perete. Daca vei ajunge in tari din afara Europei, este posibil sa gasesti variante cu pini aplatizati, asa ca verifica bine inainte de a cumpara ceva ce nu iti va folosi. 

Grosimea si lungimea cablului sunt importante pentru fiecare model, fiind indicate optiunile mai voluminoase si sigure, sau cu protectie din mesh. Diametrul exprimat in mm sau intr-un alt sistem standardizat al altor tari va desemna care este amperajul produsului si cate fire se afla in el. 

Pentru interior este folosit, de regula, un prelungitor cu 3 – 5 cuple, putandu-se intrebuinta si unul cu mai multe, doar daca este imperios necesar. La exterior, mai ales daca se folosesc utilaje ce consuma mult curent, e indicat sa nu se foloseasca mai multe cuple in acelasi timp. 

Fiabilitate: Implica masurile de siguranta luate de producator in vederea functionarii produsului in parametri normali. Va fi mai bun un prelungitor cu impamantare decat unul simplu, fiind utila si o functie de intrerupere a alimentarii printr-un simplu buton ori una de siguranta la supraalimentare. Impamantarea e cea mai importanta deoarece aparatele atasate retelei electrice prin triplu, si nu numai, pot sa se strice daca sunt supuse fluctuatiilor de energie ori intreruperilor bruste. 

 

Tot ce mai trebuie sa faci este sa tragi cu ochiul peste cateva modele apreciate de prelungitoare din diferite arii, spre a gasi optiunea utila tie. Din fericire, poti vedea chiar aici care sunt modelele cumparate la ora actuala de romani si, dintr-un simplu click, poti sa le dobandesti si tu. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Ce inseamna prelungitor cu protectie?

Un prelungitor cu protectie este cel care va avea butoane si indicatoare luminoase care ofera acces la diferite functii de protectie pentru aparatele care se afla in priza. La exterior poate fi asemanator cu produsele clasice, banale, dar el functioneaza prin sesizarea cresterilor bruste ale energiei electrice din retea si decupleaza alimentarea, directionand-o spre impamantare pentru ca aparatele electrice conectate in acel moment sa nu sufere un scurtcircuit si pentru ca energia electrica excesiva sa fie disipata in mod sigur. 

Exista cablu prelungitor audio? Ce fel de mufa trebuie?

Gasesti prelungitor priza auto simplu sau cu mai multe iesiri in magazinele de electronice, bricolaje si in cele online, putand cauta iesirile de care ai nevoie, precum cele clasice, de bricheta auto, sau cele USB, extrem de populare, la ora actuala. Mufa necesara pentru conectare este una pentru priza de bricheta auto. 

 

La ce se folosesc prelungitoarele cu cablu lung, de peste 10m?

Un astfel de produs poate fi folosit pentru treburile din gospodarie, atat profesionale, cat si casnice, cu precadere in vederea prelungirii spatiului in care pot fi folosite anumite utilaje sau articole precum hidroforul, stropitoarea electrica de gradina, pentru masina electrica de tuns iarba, pentru suflanta, fierastrau electric. Un prelungitor de 20 m sau mai lung poate fi util si in constructii, acolo unde nu exista suficiente prize la indemana, ori pentru aparate de sudat, polizoare, s.a. 

 

 

 

4 situatii in care e necesar un cablu prelungitor

 

Printre lucrurile utile in casa, pentru diferite ocazii, se afla si prelungitorul electric. Acest produs va fi de folos in multiple circumstante, atat cand vine vorba despre cele pentru priza, cat si de cele pentru masina ori instrumente muzicale si alte articole electrice sau electronice. 

Cand ai un frigider, o masina de spalat ori un alt electrocasnic care are nevoie de curent electric pentru a functiona, insa priza cea mai apropiata nu poate fi atinsa de stecherul acestuia, pentru a putea sa alimentezi dispozitivul vei avea nevoie de un prelungitor cu protectie la supratensiune. 

In cazul in care intr-o incapere ai doar o priza sau doua, iar electrocasnicele ori electronicele pe care le folosesti din respectivul spatiu sunt in numar mai mare, iti va fi necesar un prelungitor cu mai multe prize care sa multiplice efectul sursei. 

Pentru incarcarea GPS-ului, a telefonului mobil, tigarii electronice sau altor dispozitive in timp ce te afli la drum cu masina va fi util un prelungitor tip bricheta auto cu prize, porturi USB sau alte terminatii utile celor ce se afla in vehicul. 

Si cand vine vorba despre sistemele audio exista prelungitoare dedicate care vor conecta boxele intre ele, cu o interfata audio sau un subwoofer, de pilda.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu