Cel mai bun PC de gaming

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

 

PC-uri de gaming – Opinii si Recenzii in 2024

 

Doresti sa incerci un sistem PC de gaming, insa bugetul iti este limitat, nu stii care componente ar fi mai potrivite ori ce varianta s-ar preta mai mult jocurilor pe care le incerci tu? Afla cate ceva pe aceasta tema din urmatorul articol, precum si ca Powered by ASUS Serioux RTX 2060 e o varianta de top, insumand un procesor Intel i7 de ultima generatie, cu opt nuclee si 16 threaduri, la frecventa ridicata, cu 16 GB memorie RAM DDR4 Corsair Vengeance LPX si stocare SSD de 500 GB, cu un hard disk de 2 TB, pentru a instala cate jocuri se doreste, si o placa video Asus nVidia GeForce RTX 2060 de 6 GB, pentru a rula la calitate maxima jocurile momentului. O alta configuratie des cumparata este Powered by ASUS Titan V2

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Powered by ASUS Serioux RTX 2060
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiunea aceasta de top este dotata cu un procesor i7 de ultima generatie, cu o putere de analiza mare, insotit fiind de 16 GB memorie RAM si o placa dedicata de la nVidia, cu memorie dedicata de 6 GB pentru a putea ridica setarile jocurilor la calitate ridicata, nelipsind un bogat spatiu de stocare mixt.

Calculatorul nu include un sistem de operare, necesitand alte investitii din partea cumparatorului, si nu prezinta periferice, asamblarea putand lasa de dorit, in unele cazuri.

Pretul mai ridicat al sistemului este o reflexie a calitatii componentelor sale sau, si mai degraba, a recentelor aparitii pe piata, motiv pentru care il cumpara multi romani.

A 2-A OPTIUNE!

Powered by ASUS Titan V2
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta varianta la un pret echilibrat imbina componente de actualitate, dar mai accesibile, astfel incat sa ofere doritorilor o experienta interesanta de joc, remarcandu-se prezenta placii de baza capabila sa sustina si procesoare ale urmatoarelor generatii, existand o placa video dedicata, suficient de buna pentru a rula jocuri la detaliu grafic multumitor.

Are nevoie de un HDD sau un SSD aditional pentru a putea instala o librarie bogata de jocuri, avand in vedere prezenta spatiului de stocare redus, de 240 GB.

Devine o optiune spre care se indreapta cei ce doresc un sistem echilibrat, la un pret bun, pentru care bugetul poate fi limitat, intr-o oarecare masura.

A 3-a Optiune!

Gaming Razor FirstGear
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

O optiune economica, pe baza unui procesor AMD, exemplul acesta se dedica incepatorilor intr-ale jocurilor video, avand o constructie echilibrata pentru pretul oferit, cu placa video dedicata si 4 GB memorie specifica, cu 8 GB memorie RAM, fiind recomandata pentru jocuri usoare si alte activitati din sfera navigarii pe Internet, avand o sursa economica.

Un punct slab al sistemului este prezenta singurului hard disk pentru stocare, cu o cantitate limitata, de 240 GB, fiind necesara adaugarea unuia secundar pentru orice tip de activitate, nu doar pentru jocuri.

La un buget redus, aceasta varianta se arata de succes, gasindu-si musterii printre romanii gata sa dea o sansa jocurilor si care nu se pricep inca la asamblarea propriului sistem.

 

 

Pareri despre cele mai bune PC-uri de gaming

 

PC-ul de gaming ideal poate necesita saptamani intregi de cercetare sau doar cateva minute consultand sistemele deja construite disponibile in magazinele de profil, precum acestea pe care le cumpara romanii. 

 

PC gaming i7

 

Powered by ASUS Serioux RTX 2060  

 

Iata un sistem PC gaming cu i7 de ultima generatie, acest procesor Intel de top fiind varianta high-end a generatiei a zecea, lansate in 2024, avand opt nuclee si 16 threaduri, cu o putere considerabila de procesare si un cost pe masura, frecventa maxima Turbo fiind de 4.8 GHz, el fiind ajutat de nu mai putin de 16 GB memorie RAM DDR4 (cea mai recenta tehnologie) la frecventa mare, de 2666 MHz, de la Corsair, in dual channel (doua bucati). 

Placa de baza care sustine toate componentele este un ASUS PRIME B460M-A cu un socket LGA 1200, care te va tine cativa ani buni de acum incolo, deoarece va fi compatibila cu majoritatea tehnologiilor ce vor aparea, prezentand diferite tipuri de porturi suport (HDMI, Display Port, DVI-D, USB 3) si sloturi (SATA III, PCI Express, M.2), avand patru sloturi de memorie, dintre care doua ocupate. Spatiul de stocare e mixt, format dintr-un SSD de 500 GB, pentru jocurile preferate, si un HDD de 2 TB pentru restul. 

Are placa video dedicata de la nVidia (GeForce RTX 2060) cu 6 GB de memorie si diferite tehnologii proprietare, fiind capabila sa sustina calitatea jocurilor din comert, la un pret mai accesibil fata de varful de lance nVidia. Carcasa este middle tower si include ventilatoare si lumini LED, sursa avand 650 W, sustinand restul componentelor, de aceea se afla in topuri cu cele mai bune PC-uri de gaming ale momentului. 

 

 

Lenovo Legion C530-19ICB 

 

Cand dispui de suficient buget, poti alege un PC de gaming i7 cu procesor de generatia a noua, cu opt core-uri si o frecventa de pana la 4.7 GHz, avand opt nuclee rapide, incluzand placa video integrata, care nu se va folosi, alegandu-se, in schimb, cea dedicata, de la nVidia, si anume un GeForce GTX 1660 Ti cu 6 GB memorie video, care ajuta la rularea de exceptie a majoritatii jocurilor, macar la setari High. 

Memoria RAM este peste medie, de 16 GB DDR4 la frecventa mare (2666 MHz) in format dual channel (doua bucati), situata pe placa de baza cu socket Intel 1151 (compatibila cu alte procesoare Intel de acelasi fel) si variate porturi de conectare, cu Bluetooth si Wireless incorporate. Capacitatea de stocare este de 1512 GB, 1000 GB fiind datorati HDD-ului incorporat si 512 GB SSD-ului mult mai rapid. 

Sursa este de 500 W, carcasa in stil cube tower ocupand mai putin loc decat un produs clasic, neincluzand unitate optica, ci un kit de tastatura si mouse si sistem de operare Free DOS. 

 

 

Powered by ASUS Serioux RTX 2070 Super 

 

Iata un sistem PC de gaming, la pret bun, in format turn. Foloseste drept creier un procesor Intel i7 de generatia a noua, cu opt nuclee si opt threaduri, la frecventa maxima Turbo de 4.7 GHz, care se descurca in majoritatea jocurilor noi si in cele vechi, fiind ajutat de placa de baza Intel compatibila de la ASUS (socket 1151), cu patru sloturi de memorie RAM, dintre care doua sunt ocupate cu 16 GB memorie DDR4 la frecventa mare, de 2666 MHz, astfel incat sa nu sacadeze sau sa se intrerupa programele sau jocurile rulate. 

Pentru definitie in cadrul jocurilor, se aplica acestei constructii o placa video nVidia GeForce 2070 Super, cu nu mai putin de 8 GB memorie proprie. Spatiul de stocare e oferit in tandem de un SSD de 250 GB si un HDD de 2 TB, avand loc berechet pentru toate titlurile preferate. 

Sursa folosita are 650 W, carcasa Aerocool P7-C0 asigurand un flux bun de aer pentru racirea componentelor, dispunand de ventilatoare. 

 

 

 

PC gaming 3000 lei

 

Powered by ASUS Titan V2 

 

Pentru o constructie de buget iti poti indrepta privirea spre un PC de gaming de 3000 lei sau in jurul acestei sume, oferta aceasta bazandu-se pe o placa de baza ASUS cu socket 1151, specifica Intel, procesorul fiind de generatia a noua, de tip i3, cu patru nuclee, la frecventa de 3.6 GHz, nefiind cea mai puternica varianta, dar una suficient de rezistenta pentru aplicatii, programe si jocuri curente la calitate cel putin medie. 

Sistemul e echipat cu 8 GB memorie RAM DDR4, rapida, avand un SSD de 240 GB, pentru sistemul de operare si cateva jocuri preferate, putand sa mai adaugi un HDD pe parcurs, daca ai nevoie de spatiu aditional (cum, probabil, vei avea). Placa video dedicata este o nVidia GTX 1650 cu 4 GB, astfel ca multe titluri vor rula bine la setari High, in timp ce pentru cele mai “flamande” dupa resurse vei mai scadea din optiuni. 

Aceasta configuratie de PC gaming de 3000 ron se incheie cu o sursa de 500 W, carcasa fiind in stil middle tower, usor voluminoasa, cu ventilatoare care asigura un flux bun de aer la interior si nelipsitele luminite LED. Poti atasa un sistem VR acestei constructii. 

 

 

Viking Intel Edition 2019 

 

Daca te intereseaza un PC de gaming de 3000 lei deja construit, trage cu ochiul la acest exemplu format pe baza unui procesor i3 cu patru nuclee, din generatia a noua, care atinge frecventa de 3.6 GHz, cu o frecventa Turbo Boost de 4.2 GHz, daca ai nevoie de putere extra, care se va descurca in multe jocuri-hit. 

Constructia continua cu o placa video dedicata nVidia GTX 1650 cu 4 GB memorie si variate functii specifice brandului, care pot ajuta la aspectul vizual in unele jocuri, si o placa de baza Intel cu sloturi PCI Express si SATA-III, precum si un slot M.2, folosind o placuta de memorie RAM de 8 GB DDR4, la frecventa de 2666 MHz, mare, astfel incat se va descurca foarte bine in managerierea variatelor activitati si programe. Mai raman trei sloturi libere, daca te gandesti sa iti faci un upgrade in viitorul apropiat. 

Intregul sistem de alimentat de o sursa Segotep de 500 W cu certificare 80+ Bronze, care are o eficienta buna, de peste 80%, insemnand ca foloseste cel putin tot atata energie din cata consuma. Stocarea e asigurata de un HDD de 1 TB si un SSD mic, de 128 GB, suficient pentru un gamer de ocazie. 

 

 

 

PC gaming 2500 lei

 

Gaming Razor FirstGear 

 

Ai un budget mai redus, dar vrei sa te bucuri de jocurile de care se bucura prietenii tai sau consideri ca o investitie mai mare nu iti e necesara? Acest sistem PC gaming de 2500 lei foloseste o sursa de 500 W cu eficienta de 85% a distribuirii energiei electrice, placa de baza fiind de la AMD, procesorul fiind un AMD 2600 din familia Ryzen 5, avand 6 nuclee si un numar dublu de threaduri, frecventa maxima, cu Turbo, fiind de 3.9 GHz, descurcandu-se cu majoritatea titlurilor incercate, chiar daca unele vor necesita o menajare a calitatii vizuale. 

Are 8 GB de memorie RAM DDR4 la frecventa de 3000 MHz, care vor reusi sa sustina multiple aplicatii si jocuri, desi se recomanda sa iesi din programele pe care nu le folosesti atunci cand te joci, pentru a nu pune presiune inutila pe componente si a nu consuma curent electric in van. Cu un slot ocupat, mai ramane unul liber, pentru o placuta aditionala. 

Placa video e un nVidia GTX 1650 Super cu 4 GB memorie, care va mentine chiar si jocurile mai recente la o calitate vizuala buna, desi nu maxima. Stocarea e verificata prin utilizarea unui SSD rapid, de 240 GB, putand fi necesara adaugarea unui hard disk secundar, carcasa avand ventilatoare pentru racire si o varietate de porturi. 

 

 

 

PC gaming 2000 lei

 

Sistem Gaming Corvus 2 

 

Pentru un buget mai restrans se gaseste o configuratie de PC gaming de 2000 ron care include o carcasa aratoasa, dotata cu mici luminite LED si ventilatoare pentru a ajuta la racirea componentelor, sistemul fiind pe baza de AMD, cu un procesor 3400G din familia Ryzen 5 cu patru nuclee si opt threaduri, frecventa Turbo fiind de 4.2 GHz, cea standard fiind de 3.7 GHz, reusind sa reziste jocurilor preferate de majoritatea utilizatorilor, chiar daca acestea nu vor fi la setari maxime. 

Placa de baza e de la AMD, cu socket AM4, pentru a se potrivi procesorului, avand patru sloturi de memorie, dintre care doua sunt ocupate de cate o placuta de 4 GB RAM DDR4 la frecventa de 3000 GHz, componentele acestui PC gaming de 2000 lei aflandu-se in cerintele de baza pentru un sistem de incepatori. 

Punctul slab este placa video integrata pe procesor, modelul Radeon Vega 11 neavand puterea de a rula la calitate grafica mare, din nefericire, dar fiind suficienta pana cand vei investi intr-una dedicata, mai tarziu, putand folosi calculatorul pana atunci. Spatiul de stocare e format dintr-un HDD de 1 TB, care va citi informatiile mai incet decat un SSD, sursa fiind, si ea, mai econoama, de 450 W. 

 

 

 

PC gaming 1500 lei 

 

YLG Computer Rubbo RTZ0024 

 

Incepatorii intr-ale jocurilor, care cauta un PC de gaming, ieftin si bun, isi pot incerca norocul cu o configuratie de buget precum aceasta, unde Fortnite, CS GO sau Minecraft si alte titluri asemanatoare vor rula pe gustul lor, la suficiente frame-uri pe secunda incat sa nu deranjeze ochiul, la setari modificate in raport cu capacitatile componentelor. 

Se foloseste un procesor Intel i5 din generatia a doua, cu patru nuclee, la frecventa maxima de 3.4 GHz, cu o placa de baza compatibila, memoria RAM fiind de 4 GB, tip DDR 3, asadar mai veche, intregul sistem putand fi usor incetinit comparativ cu produse mai recente, insa la pretul acesta nu poti cere o fluidizare prea mare a activitatii. 

Placa video este o surpriza, fiind dedicata, de la nVidia, in speta un GT 710 cu 2 GB memorie, spatiul de stocare fiind sub forma unui HDD de 500 GB, pentru a avea unde sa instalezi cateva jocuri preferate. Acest mic PC de gaming de 1500 lei include unitate optica DVD, toate piesele fiind alimentate de o sursa de 450 W. 

 

 

 

PC gaming 1000 lei

 

Spacer i5/4/120 

 

Cauti un PC de gaming ieftin, fara placa video dedicata, care se descurca in mici jocuri simple ori la rezolutie scazuta si calitate minima a setarilor video? Aceasta varianta foloseste un procesor Intel i5 de generatia a doua, asadar mai vechi, motiv pentru care va si costa mai putin.

Procesorul are patru nuclee si ruleaza la frecventa de 3.1 GHz, putand fi urcat pana la 3.4 GHz la nevoie, fiind ajutat de 4 GB memorie RAM DDR3, care se descurca in aplicatii si jocuri simple, fara prea mari cerinte, putandu-se poticni daca lasi deschise prea multe programe atunci cand incerci sa te joci. 

Pentru un sistem de incepatori, acest PC gaming 1000 lei foloseste un surprinzator SSD de 120 GB, placa video fiind integrata procesorului, un Intel HD Graphics, componentele fiind alimentate de o sursa de 450 W. Carcasa e simpla, de culoare neagra, cu cateva porturi USB in fata, precum si cu jack-uri pentru casti sau sistem audio. 

 

 

IT Factory Maxi357 

 

Nu e chiar cel mai ieftin pc de gaming, insa aceasta conformatie nu e nici prea departe, dispunand de o carcasa simpla, care tine componentele la un loc si care are cateva ventilatoare ce vor asigura un flux de aer bogat, pentru a mentine racoarea. 

Procesorul este un Intel i5 de generatia a treia cu sase nuclee, la frecventa de 3.2 GHz, care ajunge la 3.6 GHz cu Turbo Boost, situat pe o placa de baza cu patru sloturi de memorie, dintre care unul este ocupat cu o placuta de 4 GB memorie RAM DDR3, mai inceata, dar care se descurca, mai ales cand nu te joci jocuri complicate, ci mai degraba navighezi pe internet sau le alegi pe cele cu povesti simple si grafici asemanatoare. 

Acestui PC gaming de 1000 lei nu ii lipseste un SSD de 120 GB, care va ajuta la mentinerea informatiilor, aplicatiilor si la instalarea unui joc mai mic, pentru multiple astfel de actiuni fiind necesar un HDD aditional. Are, totusi, o placa video dedicata nVidia GT 730 cu 2 GB de memorie, care permite rularea unor jocuri mai vechi sau a unora de tip League of Legends sau Dota 2 la calitate scazuta. Sursa are 450 W, sistemul de operare instalat fiind Ubuntu, necesitand un Windows OS pentru a te putea juca majoritatea titlurilor. 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Jocurile video se transforma de la an la an, apropiindu-se din ce in ce mai mult de realitate in ce priveste detaliile grafice, asa ca si componentele calculatorului trebuie sa tina pasul. Totusi, este posibil ca un pasionat al jocurilor sa nu prea aiba tangente cu specificatiile tehnice si componentele PC-ului sau, caz in care il pot salva acele PC-uri de gaming, la preturi bune, gata construite, care se vand din ce in ce mai des in magazinele online de specialitate. Indiferent de tipul de jocuri preferat si de cat timp petreci in fata calculatorului, o configuratie potenta te poate ajuta. 

Sursa: Este “bateria” de la care se alimenteaza toate celelalte componente, fiind piesa care, atunci cand este aleasa bine, nu mai necesita schimbare pentru o lunga durata. 

Puterea sa ar trebui sa fie mai mare de cel putin doua ori decat valoarea consumata de placa video si procesorul unui PC gaming de 1500 lei, de exemplu, in general, preferandu-se cele care au o capacitate cu 20% mai mare decat consumul tuturor celorlalte componente la un loc. Totodata, variantele care au certificare 80 Plus vor fi indicate, deoarece nu pierd la fel de mult curent electric. 

 

Procesor: Creierul sistemului, aceasta piesa necesita o importanta deosebita. Pentru o conformatie eficienta, e nevoie de cel putin patru nuclee (ideale fiind opt) si, cu cat frecventa este mai mare, cu atat mai bine. Se recomanda alegerea unui sistem PC de gaming, la un pret bun, cu mai putine nuclee si o frecventa mai mare, in pofida unui procesor cu mai multe nuclee si o frecventa mica. 

Cand vine vorba despre branduri, ai de ales intre Intel si AMD, primele oferte fiind mai scumpe decat cele din urma. Totodata, acestea se vor imparti pe generatii, adica pe procesoarele aparute in fiecare an, care se vor imparti, la randul lor, in optiuni de larg consum, mai ieftine, si variante mai scumpe. Pentru ca in cazul unui PC gaming de 2000 lei sau mai mult componentele se folosesc mai intens, un cooler dedicat procesorului va fi de ajutor, daca se afla in configuratia ochita de tine, pentru a nu cauza supraincalzirea. 

 

Placa de baza: Pentru ca in fiecare an apar noi si noi componente pe care, este posibil sa iti doresti sa le schimbi pe unele din ale tale la un moment dat, asa ca e important sa ai unele componente “de baza”, precum aceasta, in care sa investesti sau care sa fie actualizata, pentru a nu fi necesara inlocuirea. O buna placa de baza va sustine si generatiile urmatoare de procesoare, placi video si RAM. 

 

Placa video: Este componenta care va fi schimbata cel mai des in PC-uri de gaming, ieftine si bune, deoarece pasionatii vor gasi in fiecare an noi si noi variante, mai spectaculoase decat cele de dinainte. Exista si producatori de astfel de componente, si anume nVidia, cel putin mai scump, si AMD Radeon, care ofera o calitate asemanatoare, la un pret usor mai redus, lucru ce se reflecta si in sistemele gata de cumparat. 

Desi ai la dispozitie si placi video integrate in procesor, cand ai veleitati de jucator, e imperios necesara una dedicata, cu cel putin 2 GB memorie VRAM, pentru a putea rula majoritatea titlurilor dorite la specificatii minime, in cel mai rau caz. Ideala este o piesa cu 4 sau 6 GB memorie VRAM la ora actuala, pentru a putea sa te bucuri de jocuri la calitatea grafica intentionata. 

 

Memorie RAM: Conteaza frecventa si cantitatea, dar si tipologia. Orice aplicatie foloseste memorie RAM, asa ca nu e necesara doar unui PC de gaming de 2500 lei (unde se vor gasi intre 4 si 8 GB, de regula) sau mai mult, ci si pentru cele mai slabe, unde imaginea va sacada, daca nu ai suficienta memorie. Se recomanda achizitia unui sistem cu RAM dual channel (doua placute identice) la frecventa minima de 1666 MHz sau mai mare. 

 

Spatiu de stocare: Pentru un sistem PC de gaming de buget, sub 2000 de lei, poti face rabat de la cumpararea unui SSD incapator, alegand, in schimb, unul mai mic, care sa tina sistemul de operare, jocurile avand nevoie de un HDD incapator, caci multe din ele vor ocupa spatiu considerabil. 

In mod ideal, se prefera un SSD (Solid State Drive) pe care sa instalezi jocurile, caci tehnologia aceasta permite accesarea mai rapida a informatiei, desi e mai scump. Pentru buget, se va recomanda, in multe pareri despre cele mai bune PC-uri de gaming, o combinatie de SSD cu mai incetul HDD, mult mai incapator. 

 

Alte caracteristici: Includ carcasa, care ar trebui sa fie ergonomica, sa aiba ventilatoare si, pentru placerea utilizatorului, lumini LED, cu o circulatie buna a aerului, sau periferice incluse. Cu cat este mai scump sistemul, cu atat componentele, oricare ar fi ele, pot prezenta mai multe avantaje, mai ales daca sunt asamblate cu grija. 

In cele din urma, alegerea urmatorului sistem este a ta. Gasesti online, in magazinele cu componente, cel mai bun PC de gaming pentru bugetul, necesitatile si preferintele tale, fiind la doar un click distanta. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Cat sa investesc intr-un PC de gaming entry level?

Pentru PC-uri de gaming de buget sunt necesare, totusi, cateva investitii, asa ca vei trece, cu siguranta, de pragul de 1500 lei, daca doresti sa poti incerca si jocuri mai potente, unde placa video integrata in procesor nu va reusi sa faca fata asa cum se cuvine. Exista si solutii sub 1000 de ron, daca nu te deranjeaza sa te joci Dota 2, League of Legends, Rocket League sau World of Warcraft la setari minime. 

Ce componente updatez primele intr-un PC de gaming?

Cel mai des, primele componente care se inlocuiesc cu unele mai noi sunt placa video si memoria RAM (care adesea se dubleaza), care sunt responsabile cu rapiditatea cu care se procesteaza informatiile si cu calitatea lor, fiind urmate de procesor (si, eventual, placa de baza). 

 

Cum aflu ce jocuri pot juca pe PC-ul meu de gaming?

Cand ai un nou sistem PC de gaming, dar nu stii ce jocuri poti sa incerci, cel mai simplu este sa cauti titlul sau urmat de “cerinte sistem” pe motorul de cautare preferat (ex. Google) pentru a gasi informatii aditionale. In mod similar, pentru a primi recomandari sau a descoperi noi titluri, iti poti incerca norocul pe platforme de jocuri precum Steam, unde ai la dispozitie cerintele minime pentru fiecare titlu in parte, in descriere. 

Alternativ, poti risca sa instalezi programe (ex. systemrequirementslab) care iti detecteaza configuratia de desktop PC pentru gaming si o compara cu cerintele unei intregi librarii de jocuri pentru a vedea ce poti rula. 

 

 

 

5 instructiuni de configurare: PC gaming

 

Cand cauti sa faci o configurare de PC gaming ai in vedere ca toate componentele depind unele de altele si ca, daca alegi unul prea slab sau prea puternic comparativ cu celelalte, intregul sistem se poate duce de rapa (patania se mai numeste si PC bottleneck). 

Procesor si placa de baza

Ansamblul procesor-placa de baza este central, deoarece cele doua piese trebuie sa fie compatibile, altfel sistemul nu va functiona. Vei alege piese din aceeasi generatie, putand plusa putin pe placa de baza, daca doresti sa tina mai mult si sa nu fie necesar sa o schimbi prea curand. E indicat sa alegi procesoare din ultimele doua sau maximum trei generatii, pentru a duce cu brio jocurile nou aparute, chiar daca nu la detaliu maxim. 

 

Placa video

Procesorul AMD si placile de baza compatibile sunt usor mai ieftine decat cele de la Intel, insa configuratia nu include un procesor grafic util pana cand cumperi placa video dedicata, o alta piesa centrala celor mai bune sisteme PC gaming, deoarece ea va randa continutul video si va trimite semnalul catre monitor. Si aici ai de ales intre nVidia si AMD Radeon. Pentru un PC ieftin va fi de ajuns chipsetul video integrat, insa pentru un gamer care vrea mai mult de la sistemul sau e necesara o piesa separata. 

 

RAM

Memoria RAM este si ea importanta, putand alege o singura placuta sau doua identice, in sistem dual channel, ori patru. Minimul este de 4 GB RAM, media situandu-se undeva la 8 GB, ideal fiind sa ai minimum 16 GB de RAM pentru a rula jocuri mai exigente cu specificatiile. 

 

Stocare

In mod curent, unitatea de stocare ideala e un SSD, mai rapid, astfel incat sa dea acces rapid jocurilor, dar spatiul disponibil poate fi scazut si piesa mai scumpa. De aceea, o solutie de mijloc este un SSD combinat cu un HDD mai spatios. 

Sursa

Nu in ultimul rand, sursa, cea care va da curent tuturor celorlalte, ar trebui sa fie capabila de o putere mai mare decat au nevoie toate piesele la un loc. 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu