Cel mai bun MP3 Player

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

 

MP3 Playere – Opinii si Recenzii in 2024

 

Desi in ultimii ani, muzica se asculta mai ales de pe telefoane inteligente, exista inca suficienti oameni care cauta playerele media de tip MP3, la care sa isi conecteze castile, mai ales pentru ca acestea sunt foarte mici si discrete. Pentru oferta anului curent, recomandam potentialilor doritori de astfel de gadget-uri modelul Energy Sistem S426478, ce garanteaza peste 10 ore de auditii cu bateria plina, poate reda fisiere MP3, WMA si chiar FLAC (pentru audiofili), iar informatiile despre melodie si baterie pot fi citite de pe un ecran usor lizibil. Toate aceste avantaje sunt acompaniate si de o calitate a sunetului demna de laude, daca utilizati casti bune. O a doua recomandare a noastra se adreseaza posesorilor de masini: Sony DSXA219UI.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Energy Sistem S426478
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Recenziile i-au laudat calitatea sunetului (cu casti bune mai ales), posibilitatea de redare a fisierelor necomprimate FLAC si durata bateriei, de cel putin 10 ore, ba chiar si de 20 de ore, daca se asculta la volum coborat.

Navigarea prin meniu este putin greoaie, prin urmare va trebui rabdare ca sa va obisnuiti cu ea.

Potrivit multor pareri, este unul din cele mai atragatoare MP3 playere, mai ales la pretul sau. Optand pentru acest model, de-abia veti duce grija reincarcarilor, iar cei 8 Gigabiti de memorie pot stoca circa 1000 de melodii.

A 2-A OPTIUNE!

Sony DSXA219UI
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru posesorii de masini, este un MP3 de calitate, atat ca functii (intrare auxiliara, conectare la telefoane si tablete, radio FM), cat si ca sunet (include egalizator grafic pe 10 benzi).

Nu include si player de CD-uri audio, iar la unele masini, va fi nevoie sa cumparati un adaptor pentru conectarea antenei FM.

Simplu de utilizat si de instalat, fiabil si cu patru iesiri a cate 55 de Wati fiecare, acest produs va oferi o auditie placuta in masina dumneavoastra, mai ales daca il imperecheati cu difuzoare de calitate.

A 3-a Optiune!

Wink Speed
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Ca design si functii, se axeaza pe fanii sportului: nu are ecran, se prinde foarte ferm de haine, butoanele sunt usor de gasit si nu atrage atentia. Perfect pentru jogging, iar pretul sau este deosebit de convenabil.

Ii lipsesc multe functii standard la cele mai multe playere: radio FM, marirea spatiului de stocare prin carduri SD, display pe care sa apara numele melodiei.

Reda melodii si cam atat, insa pentru multi cumparatori, este suficient. Chiar daca ii lipsesc multe elemente intalnite la playerele standard, cei ce doresc putina muzica la jogging sau la sala si care cauta un gadget care sa se prinda foarte ferm de haine, vor fi atrasi de micul produs.

 

 

Pareri despre cele mai bune MP3 playere

Fie ca doriti un player scump ori unul accesibil, puteti gasi aproape orice tip de model pe piata. Selectia noastra de produse include designuri variate, cu functionalitati de tot felul, aparatele fiind grupate pe categorii.

 

 

MP3 Player portabil:

 

Energy Sistem S42647

 

Compact ca dimensiuni, insa echipat cu un display usor lizibil, acest mic aparat (ce masoara doar 6,6 x 2,8 x 1,8 centimetri) poate fi clasificat lejer printre cele mai bune MP3 playere disponibile in comert. Capacitatea sa este de 8 Gigabiti, suficienta pentru a stoca peste 800 – 1200 de fisiere MP3, in functie de lungimea melodiei sau a calitatii. Punctul forte al dispozitivului este, pe departe, durata bateriei.

Producatorul specifica o durata de functionare de 10 ore in cazul in care ascultati muzica, iar cand ascultati radio, bateria se descarca in 4 ore. Cu toate acestea, unii utilizatori au spus ca, la o incarcare, au putut asculta peste 20 de ore incontinuu, desi probabil au tinut volumul la un nivel mic. Pe langa fisiere MP3, mai poate reda fisiere WMA, dar si FLAC. Ca obiectii, putem cita meniul, usor greoi si dificil de manevrat. In plus, compatibilitatea Bluetooth lasa de dorit.

La capitolul calitate a sunetului, desi sunt prezente setari de egalizator, castile cu care este livrat playerul nu sunt prea performante. Unii utilizatori au mentionat ca aparatul suna mult mai bine atunci cand ii sunt atasate casti de firma, cum sunt Sennheiser sau Bose.

 

Avantaje:

Durata bateriei incarcate la maximum asigura peste 10 ore de functionare, potrivit producatorului, insa unii utilizatori au declarat ca poate sa tina mai mult.

Calitatea sunetului este ridicata, daca inlocuiti castile incluse cu un model performant.

Pe langa MP3 si WMA, mai poate reda si fisere FLAC, necomprimate.

Include display cu cristale lichide, usor de citit.


Dezavantaje:

Meniul de software a fost descris ca fiind greoi in manevrare, potrivit recenziilor lasate de utilizatori.

 

 

 

Wink Light

 

Firma Wink a lansat acest MP3 Player, la un pret bun, in speranta de a oferi cumparatorilor cele mai noi tehnologii si avantaje oferite la categoria respectiva de produse, fara costuri ridicate. Ca sa insiram ce are de oferit acest model, putem incepe cu ecranul OLED de 1,1 inch, pe care puteti cauta melodiile cu usurinta, in timp ce memoria incorporata este de 4 Gigabiti.

Sunt incluse si functii aditionale, precum cea de reportofon (inregistreaza in format WMA) si cea de radio. La capat, este inclus si conectorul USB, ceea ce inseamna ca veti insera usor intr-un computer produsul. Castile incluse sunt in-ear, bine izolante si stabile, atractive pentru adeptii jogging-ului, insa in pachet nu este inclusa curelusa sau agatatoare, prin urmare va trebui transportat in buzunar si nu prins de vreun guler.

Ca dezavantaje, durata de viata a bateriei este destul de redusa, de circa trei ore, asa ca ar fi bine sa aveti prin preajma acumulatoare externe. Ofera cateva setari de sunet, insa pe putine frecvente, iar capacitatea de memorare a posturilor radio este avantajoasa. La doar 15 grame, este si unul din cele mai usoare playere de pe piata, iar dimensiunile sale sunt de 80 x 20 x 11 milimetri.

 

Avantaje:

Are ecran OLED usor lizibil, ceea ce este surprinzator, mai ales pentru un produs atat de ieftin.

La 15 grame, de-abia este simtit in buzunar.

Include radio FM si functie de reportofon.

La unul din capete, se afla un conector USB, prin urmare nu aveti nevoie de cabluri pentru a-l incarca cu melodii.

 

Dezavantaje:

Bateria dureaza cam putin (circa 3 ore), iar aparatul nu are clema pentru a fi prins de haine.

 

 

 

 

MP3 Player auto:

 

Sony DSXA219UI

 

Pentru cei ce cauta cel mai bun MP3 player pentru masina, recomandam acest model de la firma japoneza Sony. Are patru iesiri de catre 55 de Wati fiecare – doua pentru difuzoarele din fata si doua pentru cele din spate. Egalizatorul grafic pe zece benzi permite reglarea intensitatii fiecarei frecvente, de la bas la inalte, dupa cum vi se pare mai placut, iar functia de EXTRA BASS va accentua vibratiile joase, in cazul in care sunteti fanul acestui gen de auditie.

Puteti conecta prin USB stick-uri de memorie, ipod-uri, telefoane, tablete sau laptop-uri, pentru a reda continutul. Poate reda si muzica in format necomprimat FLAC, pentru audiofili, iar ca recomandari, clientii care au scris recenzii au mentionat ca produsul se descurca bine cu aproape orice tip de boxe, in special cele mai scumpe.

Prinde foarte bine posturile radio, mai ales cu o antena auto externa, include si intrare AUX, daca nu folositi USB, iar pe langa MP3 si FLAC, reda si fisiere WMA. Ca puncte slabe, putem mentiona absenta CD-player-ului, iar in unele cazuri s-ar putea sa fie nevoie de un adaptor pentru a conecta anumite tipuri de antene.

 

Avantaje:

Reda fisiere MP3, WMA si FLAC prin USB, dar si prin conectrori AUX de tip jack 3,5 milimetri.

Include egalizator grafic pe zece benzi, plus o functie de sporire a basului.

Modul karaoke diminueaza frecventele vocilor, ca sa puteti canta peste melodiile favorite.

Include AOA 2.0, ce permite redarea melodiilor de pe telefoanele Android, cu usurinta.

 

Dezavantaje:

Nu are CD Player, iar pe unele masini s-ar putea sa fie nevoie sa cumparati adaptoare pentru antena radio.

 

 

 

JVC KD-X151

 

In zilele noastre, o buna parte din posesorii auto sunt dornici sa achizitioneze cel mai bun MP3 player, axat exclusiv pe redarea muzicii in format electronic, fara CD-uri, casete, ori radio. JVC a lansat acest model, ca raspuns la cererile lor, pentru ca se axeaza doar pe formate digitale, are un sasiu scurt (lungime 182 milimetri, inaltime 53 si adancime doar 100 milimetri).

Ca putere, ofera 50 de Wati maximum pe fiecare din cele patru canale, iar in ceea ce priveste designul, se mentine relativ discret, cu un buton mare rotativ langa display, precum si comenzi multiple sub ecran. Se conecteaza la tablete si telefoane fie prin USB, fie prin cablu Auxiliar, iar aplicatia JVC Music Play permite vizionarea continutului din foldere intr-un mod detaliat, ce usureaza sortarea melodiilor la volan.

Egalizatorul digital este pe trei benzi, iar aici s-ar putea sa intalnim una din sursele de obiectii, intrucat multi utilizatori prefera cel putin 5 benzi de frecvente, pentru a ajusta sunetul intr-un mod cat mai detaliat. Aparatul poate reda si formatul audiofil FLAC, care ofera cel mai inalt prag de calitate digitala. In plus, are si control pentru subwoofere, daca dispuneti de asa ceva in masina.

 

 

 

 

Mini MP3 Player :

 

Wink Speed

 

Acest MP3 player, ieftin si bun, se adreseaza cumparatorilor mai putin mofturosi: nu are display, include doar cateva butoane, usor de gasit prin pipaire, iar ca memorie, se situeaza in urma multor modele curente, cu doar 4 GB de memorie. Desi toate aceste specificatii ii explica pretul, considerabil mai mic decat al altor playere, ele ii dovedesc si publicul tinta, acesta fiind fanii jogging-ului si ai altor sporturi, ce cauta un model compact, usor de folosit, care doar sa redea muzica in timp ce ei se antreneaza.

Se prinde foarte usor, cu o clamita, de orice accesoriu vestimentar, iar dimensiunile sale il fac de-abia perceptibil (15 grame si 49 x 37 x 20 milimetri) atunci cand corpul sare in timpul alergarii, de exemplu. Poate reda fisiere MP3, usor de incarcat prin copy paste, include casti in-ear optime pentru alergare, insa nu include si radio FM, nu i se pot atasa carduri de memorie separate, iar incarcat complet, tine circa 3-4 ore.

Per total, nu ar merita recomandat clientilor care doresc un player cu multe functii si cu un display care sa caute prin numere mari de melodii (este frustrant sa cauti o melodie fara a-i vedea numele prin ecran). Insa pentru antrenamente este un produs destul de potrivit!

 

Avantaje:

Pretul sau este printre cele mai mici de pe piata.

Clema mare permite o prindere ferma de orice accesoriu vestimentare, aparatul ramanand atasat chiar si in timpul alergarii de viteza.

Este printre cele mai mici modele de playere de pe piata (15 grame si 49 x 37 x 20 milimetri).

Butoanele i se pot gasi foarte usor, prin pipaire.

 

Dezavantaje:

Este foarte simplu, prin urmare nu include radio FM, display LCD sau posibilitatea de atasare de carduri de memorie, accesorii aproape obligatorii la alte modele de playere de pe piata.

 

 

 

 

Radio MP3 Player auto:

 

Pioneer MHV-S100UI

 

Analizand acest MP3 Player, la un pret bun, destinat utilizatorilor auto, am decis ca merita inclus pe lista de recomandari, in special datorita suportului pentru aplicatiile de control direct asupra folderelor cu muzica din telefoanele conectate, in special daca utilizati un iPhone Apple.

Mai mult, aparatul este si calibrat pentru a permite controlul eficient al playlist-urilor de pe aplicatia de muzica Spotify, care este la mare cautare in zilele noastre. Intrucat din ce in ce mai multi cumparatori cauta redarea de format audiofil FLAC, Pioneer si-a inzestrat playerul in special pentru a reda acest tip de fisiere. Conectorii prin fir auxiliar de tip jack, de 3,5 milimetri, acompaniaza interfata USB, iar ca putere de iesire, se ofera patru canale de 50 de Wati, pe etaj MOSFET de amplificare, iar daca intentionati sa conectati si amplificatoare auto externe, ori alte boxe, la spatele aparatului sunt prezente doua iesiri de tip RCA.

Cu ajutorul functiei ARC (Advanced Remote Control), veti putea umbla prin meniurile telefonului apasand display-ul touchscreen al player-ului, ceea ce sporeste siguranta la volan. Ca dezavantaje, daca aveti o masina mai veche, veti avea nevoie de un adaptor DIN-ISO, pentru a asculta radio prin antena.

 

 

 

 

MP3 Player Sony:

 

Sony NWZB183FB.CEW

 

Fiind produs din aluminiu, nu din plastic, precum majoritatea playerelor MP3, acest gadget de la Sony deja impresioneaza la prima atingere utilizatorul, emanand calitate. Mai mult decat atat, producatorul spune ca dureaza trei minute pentru ca bateria sa fie incarcata complet, iar dupa aceea vor fi garantate circa 20 de ore de ascultare incontinua! Numai aceste elemente sunt suficiente pentru a justifica pretul relativ ridicat al modelului acesta.

Are o memorie proprie de 4 Gigabiti, posibilitate de a controla frecventele prin egalizator, un mic ecran LCD luminat, unde vedeti numele melodiilor si nivelul bateriei, pe langa alte date, conector USB incorporat si radio FM. Lista de elemente atractive este, pana acum, chiar impresionanta.

Nu putem spune, in materie de dezavantaje, decat ca ecranul este cam mic (circa 3 centimetri pe 5 milimetri), asa ca veti avea dificultati in a citi informatia, daca nu aveti ochi buni. Insa, per total, este unul din cele mai laudate modele de MP3 player de la Sony!

 

Avantaje:

Producatorul specifica o durata de ascultare de pana la 20 de ore, cu bateria plina.

Are conector USB incorporat, eliminand nevoia unor cabluri separate pentru conectarea la computere.

Include functie bass boost pentru amplificarea frecventelor joase.

Carcasa sa este din aluminiu, mai rezistent decat plasticul la socuri.

 

Dezavantaje:

Ecranul de circa 3 centimetri lungime si 5 milimetri latime este cam mic, prin urmare unii s-ar putea sa aiba dificultati in citirea informatiilor de pe acesta.

 

 

 

 

MP3 Player Bluetooth:

 

Sony Walkman NW-A45L

 

Un MP3 Player Sony de inalta calitate, modelul Walkman este urmasul celebrului casetofon portabil omonim, de la inceputul anilor ‘80. Bineinteles, nu poate reda casete, insa este performant cu formatele digitale, mai ales daca ii veti conecta o pereche buna de casti, de la o firma reputabila.

Are o capacitate de 16 Gigabiti si poate reda cam orice fisier audio. Permite conectarea la boxe sau sisteme audio separate, fie prin Bluetooth, cu NFC (conectare printr-o singura atingere), fie prin fir. Durata de functionare estimata de producator este de 45 de ore, cu bateria plina. Controlul meniurilor se face printr-un display touchscreen de 800 x 480 pixeli, insa exista si comenzi de sunet pe lateral, cu butoane conventionale).

Daca memoria nu este suficient de mare pentru nevoile pe care le aveti, puteti sa ii inserati si un card micro SD. Masoara 97,5 x 55,9 x 10,9 milimetri si cantareste 98 de grame, asadar de-abia il veti simti in buzunar. Ca dezavantaje, nu permite decat incarcarea prin USB prin intermediul unui laptop sau computer de desktop, nu la priza, ceea ce poate fi frustrant pentru unii utilizatori. In plus, comparativ cu multe MP3 playere de pe piata, costa destul de mult.

 

 

 

 

MP3 Player Philips:

 

Philips GoGear Mix

 

Multi cauta un model de MP3 player portabil cat mai discret cu putinta, iar noi am ales un model de la Philips, pentru aceasta nisa. Aparatul arata ca un stick de memorie – mic (25 x 16 x 82 milimetri), cu un conector USB la capat. Are o durata de functionare de circa 10 ore si o capacitate de 4 Gigabiti.

Permite si inregistrare vocala, prin intermediul microfonului incorporat, ceea ce ii ofera si destinatia de reportofon, daca aveti nevoie de asa ceva. Totodata, puteti sa prindeti si posturi de radio pe frecventele FM. In cazul in care nu doriti sa tineti acest MP3 player Philips in buzunar, puteti sa il agatati la guler sau la fermoare, utilizand o clema speciala de pe carcasa acestuia. Chiar daca arata ca un stick, gadget-ul acesta include si un mic MP3 player, luminat, pe care puteti vedea playlist-ul si setarile de sunet (ofera si un egalizator digital).

Ca minusuri, multi cumparatori care au scris recenzii s-au plans de calitatea indoielnica a castilor incluse la pachet. Insa, bineinteles, puteti oricand sa cumparati un set mai performant. Pe scurt, acest model de player media se adreseaza in special celor care pun accent pe dimensiuni mici, fara multe exigente la functionalitati sau interfete touchscreen ample.

 

 

 

 

MP3 Player subacvatic:

 

Smartgadget 9105

 

Trebuie sa mentionam ca destul de putini ascultatori de muzica se gandesc la ascultatul la casti in piscina sau sub dus. Insa, daca va aflati printre ei, un MP3 Player subacvatic este recomandarea noastra. Prima intrebare pe care o vor avea oamenii este: cum asculti muzica sub apa? Ei bine, aparatul respectiv include o pereche de casti special proiectate ca sa etanseze urechile atunci cand va scufundati, astfel permitand auditia.

Acestea se pot prinde cu usurinta pe sub casca etansa, pentru scufundari sau inot. Ca adancime maxima, playerul poate rezista la 10 metri sub suprafata apei, adica doua atmosfere, timp de circa 30 de minute. Ca format audio de redare, suporta MP3 si WMA intre 32 si 320 kilobiti pe secunda si se incarca de pe laptopuri sau computere desktop, prin intermediul unui cablu USB. Poate prinde si posturi de radio pe frecvente FM, daca doriti asa ceva.

Nu are display, iar comenzile cu butoane sunt pentru schimbarea melodiei si volum. Asadar, per total este un MP3 player, ieftin si bun, foarte simplu in design si functionalitate, dedicat sportivilor precum inotatorii. Ca dezavantaje, putem spune doar ca este un model de nisa, interesand destul de putini potentiali cumparatori.  

 

 

 

 

CD MP3 Player:

 

JVC KW-R520

 

Acest MP3 player auto este un produs aparte, nu doar prin functii, ci si prin design si, in special, dimensiuni, fiind de tip consola. Prin urmare, inainte sa il cumparati, sa stiti ca masoara 178 x 158 x 112 milimetri (ultima este inaltimea), ca sa va dati seama cum va incape in bordul masinii dumneavoastra. Ofera 4 x 50 de Wati, dar si control special pentru subwoofere dedicate. Culoarea de iluminare a panoului de control se poate schimba, din 32 de culori diferite si 6 jocuri de lumini.

Ca sunet, puteti opta pentru una din cele 12 presetari de egalizatori, ori opera egalizatorul pe trei benzi diferite, joase, medii si inalte. In materie de software, are o serie de efecte digitale care sporesc plaja de frecvente (Digital Track Expander) sau care permit eliminarea interferentelor de radio cauzate de mediile urbane (Digital Processing Tuner).

In plus, este echipat si cu CD player, daca doriti sa ascultati discurile compacte din colectie, a caror calitate audio depaseste mediile digitale. Include si conector dedicat pentru antenele radio cu amplificator. Ca dezavantaje, mentionam marimea, care poate da batai pe cap pentru posesorii unor modele de masini ce nu au loc pentru un asemenea sistem audio.

 

 

 

 

 

 

Energy Sistem S426430

 

E mai simplu sa ai mereu la tine muzica preferata, daca iti achizitionezi acest gadget, care are o memorie interna de 8 GB. Daca aceasta nu e suficienta pentru tine, poti sa atasezi un microSD cu o capacitate de stocare de pana in 64 GB.

Acest dispozitiv, pe langa faptul ca permite redarea fisierelor audio in fromat MP3, FLAC, WMA, WAV si APE, iti ofera si posibilitatea de a urmari clipuri video AMV, de a vizualiza imagini JPEG, BMP si GIF, dar si de a asculta posturile de radio preferate. La livrare, vei primi si o pereche de casti. Nu sunt de calitate excelenta, dar te vor ajuta sa asculti muzica la un nivel decent. Daca vrei ceva mai bun, achizitioneaza accesoriile separat.

Cantareste doar 30 grame si masoara doar 89 x 44 x 9 mm, fiind usor si fin. Totate setarile se fac simplu, cu ajutorul butoanelor si a ecranului LCD. Autonomia este destul de buna, motiv pentru care vei putea asculta pana la 20 de ore de muzica si 8 ore de Radio FM. Cand bateria se descarca, un cablu USB te va ajuta sa o incarci inapoi.

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Daca este sa listam cateva criterii de clasificare si alegere pentru MP3 playere, mai jos aveti cateva din cele mai importante, pentru a ajuta cititorii sa navigheze eficient prin oferta de pe piata.

Ne-am straduit sa le organizam in ordinea importantei, desi pentru unii dintre voi, anumite criterii din josul listei s-ar putea sa aiba intaietate. Mai intai, sa clasificam produsele:

 

 

Tipul de player: auto, portabil sau subacvatic.

Playerele auto sunt cele mai noi elemente de redat muzica in masina, luand locul celor cu CD, care au detronat cu ani in urma casetofoanele. Puteti gasi destule modele care ofera si element pentru compact disc, insa redarea de muzica digitala, comprimata, primeaza.

Cea de-a doua categorie, cele portabile, sunt produsele de tinut in buzunar sau de agatat cu o clama la guler. Folosesc casti si sunt destul de populare, ca alternativa la ascultatul muzicii de pe telefon.

A treia categorie este, de fapt, o sub-categorie a celor portabile, cu aparate destinate ascultatului sub apa – cei care practica inot sunt publicul tinta pentru aceste produse, iar ca modele, destul de putine playere subacvatice se gasesc pe piata.

Cele trei categorii au multe elemente in comun, pe care le discutam in criteriile care sunt listate mai jos.

 

Capacitate de stocare, ori memoria: e vorba despre numarul de melodii ce vor putea fi introduse in player depinde de lungimea lor si de calitate (kilobiti pe secunda). Din acest motiv, memoria (exprimata in Gigabiti) este ceva orientativ, cand vine vorba de cat de multe albume pot incapea intr-un aparat.

Puteti gasi MP3 playere, ieftine si bune, cu o capacitate chiar si de 16 GB (Cum este Sony Walkman NW-A45L). Este important sa mentionam ca modelele auto nu au, de regula, posibilitate de stocare, ele in schimb permitand andocarea de stick-uri de memorie sau carduri SD, pe care sunt introduse melodiile.

 

Reglaje sunet: avand in vedere diferentele de gusturi in ceea ce priveste genurile muzicale, este firesc ca oamenii sa aiba preferinte si in cazul sunetului ce iese prin castile sau difuzoarele unui gadget.

Modelele mai scumpe de MP3 player portabil, precum cele Sony Walkman, au egalizator pe sase benzi de frecventa, ceea ce permite reglaje mai precise fata de cele doar cu ajustari pentru bas si inalte.

In cazul multor modele, atat portabile cat si auto, se ofera o serie de presetari de sunet (rock, jazz, clasica, hip-hop), desi parerile sunt impartite, unii utilizatori preferand ajustarea manuala fina a sunetului.

Trebuie sa mentionam ca un rol important in sunet il au boxele, respectiv castile. Daca sunetul unui produs nu va multumesc, incercati sa il testati cu alte casti, eventual cu un alt set de difuzoare de masina, daca optati pentru un player auto.

 

 

Formate de redare: fisierele MP3, care au dat numele acestei categorii de produse, sunt preferate inca, de marea majoritate a utilizatorilor. Cu toate acestea, exista o multime de alte tipuri de documente audio, ce pot fi redate digital.

In timp ce modelele mai ieftine, precum Philips GoGear Mix, pot reda MP3, WAV si WMA (sau, cel putin, acestea sunt specificate de producator, aparatul s-ar putea sa redea si alte tipuri), modelele mai scumpe, precum Walkman de la Sony, au codecuri si pentru FLAC (format audio de inalta fidelitate), Apple Lossless, AAC, APE si altele, mai putin cunoscute.

Nu trebuie sa uitam ca, deocamdata pana si clipurile de pe YouTube pot fi convertite in MP3, nefiind ilegal a le asculta astfel; insa comercializarea si utilizarea lor ca soundtrack pentru alte clipuri de pe acelasi canal, constituie demersuri ce nu intra in legalitate.

 

Functii aditionale: aici includem toate particularitatile pe care le are fiecare model, care pot determina, in unele cazuri, achizitia sa de catre potentialul cumparator. Am vorbit deja despre posibilitatea rularii de continut de pe CD, la unele playere auto. Alte modele portabile permit conectivitate prin Bluetooth (Sony Walkman), ori touchscreen.

La Philips GoGear Mix, este inclus microfon propriu, fapt care il transforma intr-un reportofon, iar modelul respectiv se poate insera ca un stick USB in computer, fara nevoia de cabluri aditionale.

La unele modele de mini MP3 player, precum Energy Sistem S426479, veti putea insera card de memorie, pentru a-i spori capacitatea de stocare.

 

Dimensiuni: portabilitatea tine de marime si greutate, iar playerele de acest tip nu sunt mai mari de 10 – 12 centimetri in lungime (Sony Walkman este destul de voluminos, insa marea majoritate a modelelor sunt de marimea stick-urilor de memorie de tip USB).

In ceea ce priveste produsele destinate masinilor, acestea au dimensiuni standardizate, pentru a se putea potrivi in spatiile de pe bord, special destinate echipamentului audio.

Atentie, insa, ca exista modele voluminoase, precum JVC KW-R520, care nu se potrivesc in toate masinile, asadar luati in considerare dimensiunile lor, pentru a vedea daca dispuneti de un astfel de lacas in consola centrala a automobilului dumneavoastra.

 

Comenzi (touchscreen, butoane): de obicei, un MP3 player ieftin va avea butoane conventionale, de apasat, pentru controlul volumului si schimbarea melodiilor. Display-urile vor arata, in acest caz, diversele fisiere, folderele, ori reglajele de sunet.

La modelele precum Sony Walkman, controlul aparatului se face prin interfata touchscreen, insa sunt prezente si butoane conventionale, pe laterala.

Posibilitatea de a lanza comenzi atingand ecranul este extrem de utila la aparatele destinate masinilor, intrucat exista unele ce permit soferului sa selecteze din fisierele telefonului, conectat la sistemul audio, fara a-l manevra.

Astfel, nivelul de siguranta in timpul condusului va fi ridicat, prin absenta necesitatii de a cauta pe ecranul telefonului melodia dorita.

 

 

Alimentare: unele aparate au nevoie de baterii schimbabile pentru a functiona, in timp ce altele (de fapt, cele mai multe) sunt echipate cu acumulatorul propriu, reincarcabil fie prin priza (cu adaptor), fie prin USB, la orice computer.

In zilele noastre, aceasta a doua modalitate este de preferat, intrucat bateriile schimbate frecvent sunt o bataie de cap, atat in ceea ce priveste costul, cat si reciclarea.

Autonomia variaza de la un model la altul, dar si pe baza volumului la care ascultati. De regula, un mp3 player ieftin are trebui sa ofere macar 8 ore de redare, iar modelele cele mai laudate, in aceasta privinta, pot rezista chiar si peste 20 de ore intre reincarcari (de exemplu Energy Sistem S426479, laudat pentru autonomia sa).

 

Asadar, acum sunteti familiari cu principalele criterii de selectie pentru acest tip de produse. Pentru cei dintre dumneavoastra care inca au nelamuriri, includem alte informatii desprinse din istoria MP3 playerelor, dar si o sectie cu raspunsuri la cele mai des adresate intrebari si speram ca o sa va fie de ajutor in alegerea si cumpararea produsului cel mai potrivit.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cat costa un MP3 Player bun?

Depinde ce intelegeti prin “bun”. Doriti un produs care doar sa sigure playback pentru melodii de tip mp3 si wav, insa puneti pret pe autonomie mare a bateriei? Atunci puteti gasi produse sub 200 de RON care sa satisfaca aceste cerinte.

In schimb, daca prin “bun” intelegeti un model mai high-tech, precum un MP3 player Bluetooth cu touchscreen, atunci modelele mai scumpe, precum Sony Walkman, sunt pentru dumneavoastra, acestea apropiindu-se uneori de suma de 1000 de RON.

In ceea ce priveste produsele auto, puteti gasi oferte intre 200 si peste 400 de RON, in functie de numarul de functii, de includerea unui CD player, ori de prezenta unui canal special pentru subwoofere.

In calculul pretului tuturor produselor, pe langa functiile si durata bateriei, este luat in calcul si factorul de brand – un nume cunoscut, precum Sony ori JVC s-ar putea sa creasca pretul modelului si nu este imposibil sa gasiti pe piata modele similare ca performante, considerabil mai accesibile ca pret.

 

 

Exista casti cu MP3 Player incorporat?

Da, chiar destule modele, precum cele de la Vexio. Aceste aparate au forma unei bentite, care vine in spatele capului, pe cand cele doua casti se afla la capatul bentitei. Partea mai ingrosata, din spate, contine bateria si echipamentul electronic de redare.

Asadar, nu veti mai duce grija a doua piese deodata (playerul si castile separate), iar unele modele dispun si de radio FM sau de slot pentru card micro SD. Daca veti cauta cu atentie, puteti gasi si modele on-ear, care acopera urechea, pentru o calitate ridicata a sunetului.

Fiind mai voluminoase, aceste modele permit butoane mai mari, display-uri cu cristale lichide pe care puteti vedea numele melodiilor si diverse alte setari, iar autonomia bateriilor lor poate sa fie relativ ridicata (peste 10 ore, de exemplu).

Trebuie sa mai mentionam si ca acest tip de aparate nu sunt la cautare foarte mare, din motiv ca daca s-a stricat un element, de exemplu un difuzor, nu veti putea sa il inlocuiti, asa cum inlocuiti o pereche de casti stricate, cand aveti mp3 player de sine statator, de buzunar.

 

Exista MP3 Player subacvatic sau MP3 Player pentru inot?

Da, chiar am inclus un astfel de produs in lista noastra de recomandari. Intrucat aici vorbim despre modele de nisa, destinate celor care doresc sa asculte muzica in timpul unui antrenament de inot.

Asadar, sa nu va asteptati la display-uri LCD performante, butoane multiple, casti de inalta performanta sau un design atragator. Aparatele din categoria subacvatica sunt simple, solide, usor de folosit, iar castile cu care sunt acompaniate au menirea de a fi fixate in urechea utilizatorului, tinute bine de casca de cauciuc, pentru scufundatori.

Exista si MP3 playere subacvatice care includ si ochelari de scufundari, ori modele incorporate in casti, ca sa nu duceti grija unui player separat. De asemenea, daca chiar sunteti hotarati sa luati vreunul cu display, exista si astfel de oferte, desi rare. De asemenea, in ceea ce priveste scafandrii profesionisti, o mica parte din producatori includ si modele ce rezista la 10, chiar 20 de metri adancime.

 

La ce foloseste o caseta adaptoare MP3 Player cu slot SD?

Includem un link la un astfel de produs: Baseus CA1 se prezinta ca o caseta cu banda magnetica tipica, cum se foloseau pe vremuri. Acest adaptor se va insera in locul special al casetofonului auto, iar mufa de tip jack se va conecta intr-un MP3 player, existand si modele care includ sloturi pentru carduri SD.

Asadar, caseta va permite redarea muzicii stocate de pe un sistem audio vechi, fara sloturi digitale, intrare auxiliara sau orice alt fel de mod modern de playback.

Daca dispuneti de o combina veche, fara conectori externi (sau cu conectori depasiti, cu pini, asa cum se faceau odinioara), ori daca sunteti posesorul unei masini echipate cu casetofon, aceste adaptoare o sa va permita sa ascultati muzica, fara multa bataie de cap.

NOTA: daca tot am mentionat combinele si sistemele audio de casa, un mare numar din acestea au capac la locul pentru caseta, asa ca nu veti putea scoate firul auxiliar in afara, pentru a-l introduce in MP3 player. Exista, insa, si modele fara capac.

 

Care e diferenta dintre MP3 Player si iPod?

Raspunsul la aceasta intrebare este simplu: iPod este doar un model de MP3 player, lansat de firma Apple.

Avantajele sale, pe langa tehnologia utilizata (materiale de calitate, rezistenta si o calitate destul de buna a sunetului) tin si de legalitate, intrucat foloseste aplicatia iTunes, de pe care puteti sa cumparati albume, sustinand astfel artistii preferati. ITunes este, momentan, una din cele mai mari locuri de cumparat muzica, daca nu chiar cel mai mare.

Cu un mp3 player obisnuit, veti putea sa ascultati si melodii piratate – acest lucru nu este intocmai etic, mai ales daca tineti la artistii favoriti si doriti sa sustineti industria muzicala.

 

 

Gasesc usor instructiuni de montare la mp3 player auto?

Da, gasiti usor instructiunile de montare a acestor produse, insa trebuie sa tineti cont de cateva lucruri. In primul rand, orice CD Mp3 player pentru masini are dimensiuni standardizate, dar exista mai multe categorii de dimensiuni standard – aparatele mai mari, precum JVC KW-R520, s-ar putea sa nu se potriveasca la orice masina.

Din acest motiv, inainte sa cumparati asa ceva, uitati-va la dimensiuni si asigurati-va ca exista suficient loc in consola central pentru produsul respectiv.

In ceea ce priveste instructiunile de montare pentru un radio mp3 player auto, acestea sunt destul de simple, insa este bine sa cititi din cate mai multe surse. In plus, ajuta mereu sa aveti parte si de niste poze, care sa va arate cum se leaga diverse fire si cum ar trebui sa arate legaturile – o legatua proasta poate compromite intregul sistem audio!

Mai mult decat atat, recomandam cu caldura tutorialele online, intrucat o filmare pas-cu-pas a procesului de instalare poate fi mai utila decat 5 articole scrise la un loc. Intrucat stim ca unii dintre cititorii nostri ar dori cateva ponturi de instalare direct de pe site-ul nostru, includem mai jos si o sectie How To axata exact pe acest proces.

 

 

 

Cum instalezi un player MP3 auto

 

Cautati cele mai bune mp3 playere auto, insa echipamentele audio pentru masina sunt descurajante pentru unii cumparatori, cand vine vorba de montare. Nu trebuie, insa, sa fiti ingineri electronisti pentru a intelege procesul de montare al unui MP3 player auto, cu sau fara CD.

Iata indicatiile noastre, in aceasta privinta, iar daca dupa cele veti citi tot o sa aveti intrebari, va incurajam sa va adresati unui service:

 

 

Asigurati-va ca se va potrivi in consola centrala a bordului

De regula, marea majoritate a playerelor pentru masini au o marime standardizata, cand vine vorba de lungime si de inaltime. Adancimea aparatului poate varia, insa rareori s-ar putea sa aveti nevoie sa cumparati o sina speciala, daca un aparat este mai mic decat locul din consola. Probleme apar cand vorbim despre playerele mari, inalte, cum este JVC KW-R520 si alte modele asemanatoare. Acestea nu vor incapea chiar in toate bordurile de masina, asa ca s-ar putea sa fie nevoie sa optati pentru alte modele. In anumite cazuri, daca chiar aveti nevoie, puteti monta playerul si in afara consolei centrale a bordului, de exemplu intr-un sertar special de metal sub torpedou. Desi putini vor dori o astfel de situatie, este o optiune, in orice caz, daca trageti firele conectoare in pozitia dorita.

 

Oferiti atentie deosebita conectorilor

Trebuie sa faceti conexiunile cu boxele ori amplificatorul extern in modul corect. Firele rosii sunt cu plus (se conecteaza la circuitul de la cheia de pornire a masinii), cele negru cu minus (se leaga de baterie), iar cele galbene cu siguranta sunt plusul pentru memoria posturilor (fara el, radioul nu va memora canalele preferate – se leaga tot la baterie). Difuzoarele trebuie sa fie conectate corect, daca nu, nu vor suna deloc cum trebuie. Astfel, sa fiti atenti cand legati boxele, plusul trebuie sa vina la plus si minusul la minus. Mai mult decat atat, sa nu conectati iesirea de fata-stanga cu fata-dreapta si asa mai departe, caci asta va afecta sunetul stereo.

La orice MP3 playere la preturi bune, veti primi si un manual de instalare, acesta o sa va ajute destul de mult (nu toate au instructiuni in limba romana, sa stiti!). Ca sa va dati seama daca ati legat cum trebuie boxele, umblati la comanda de balans, pentru a vedea daca sunetul chiar se duce in stanga sau dreapta, dupa comanda, si nu invers. In cazul in care ati gresit legaturile, desfaceti-le si le puneti iar, corect.

 

 

Luati in calcul ce alte elemente audio aveti in masina!

Atunci cand ati instalat un CD Mp3 player cu radio, sau alte feluri de aparate, tineti cont si de puterile pe care le genereaza si le suporta fiecare. De exemplu, unele modele vor oferi si iesire speciala pentru subwoofere, iar in acest caz, s-ar putea sa aveti nevoie de amplificatoare speciale pentru acest tip de boxe. In alte cazuri, daca doriti sa dati volumul la maximum, sa stiti puterea de iesire a playerului, precum si puterea boxelor. Astfel, testand sistemul, nu veti arde difuzoarele (tweeterele sunt deosebit de vulnerabile in astfel de situatii). Pentru mai multe indicatii, puteti cauta si tutoriale video, sau cu poze, pe Internet, iar sfaturile celor care se pricep sunt mereu o idee buna.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu