Cel mai bun monitor 4K

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Monitoare 4K – Opinii si Recenzii in 2024

 

Vrei sa iti imbunatatesti constructia sistemului PC, si un monitor 4K iti surade? Daca nu ai experienta in alegerea acestui tip de articol electronic, poate ar fi de ajutor sa verifici un ghid de cumparaturi sau sa afli care modele sunt mai des cumparate de romani. Printre cele din urma se afla Samsung Odyssey LC49HG90DM, o optiune curbata ultra-wide, de 49 inch, cu un timp de raspuns foarte bun, de 1 ms, si un refresh maxim de 144 Hz, fiind ideala pentru gaming, avand un panou VA de noua generatie, si optiuni de conectare HDMI, Display Port si USB 3.0. O alta varianta vehiculata des printre preferintele romanilor este Philips 276E8VJSB/00

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Samsung Odyssey LC49HG90DM
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiunea aceasta pentru gaming sau de uz profesional are o diagonala mare de 49 inch, fiind ultra-wide, astfel incat sa ofere un spatiu mai mare de lucru, prezentand o curbatura ce ajuta la observarea detaliilor din orice colt, timpul de raspuns fiind foarte rapid, de 1 ms, nelipsind variate optiuni de conectare la un sistem existent.

Este necesar un birou mai mare, iar pozitionarea ideala ar trebui sa fie la minimum 90 cm de ecran, pentru ca utilizatorul sa nu trebuiasca sa isi invarta capul.

Se va preta in special celor care doresc sa inlocuiasca doua monitoare existente cu unul singur, astfel incat sa le fie mai usor sa lucreze sau sa se joace.

A 2-A OPTIUNE!

Philips 276E8VJSB/00
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produsul acesta are un cost de achizitie accesibil, provenind de la un brand apreciat pentru calitatea ecranelor sale, aceasta optiune fiind de tip IPS, pentru un unghi bun de vizualizare, dimensiunea de 27 inch fiind accesibila majoritatii doritorilor, rata de refresh, de 60 Hz, determinand o optiune pentru uz casnic general.

Ar putea beneficia de pe urma functiilor de compatibilitate cu placi video AMD sau Nvidia, astfel incat sa se elimine posibilele artefacte de imagine si pentru a obtine cea mai buna fluidizare.

Cu un echilibru intre costuri si performante, produsul acesta va fi adesea in topurile cu cele mai bune electrocasnice pentru uz general de pe nisa sa de piata.

A 3-a Optiune!

ASUS ROG PG27AQ
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru gaming si diferite lucrari profesionale grafice poate fi incercat produsul acesta care are diagonala de 27 inch si un timp de raspuns de 4 ms, display-ul fiind de tip IPS, deci de actualitate, considerat high-end, nelipsind varietatea cand vine vorba despre optiunile de conectare cu PC-ul prin prisma porturilor HDMI si display port.

Consumul de curent este ridicat, de 90 W, acesta fiind cauzat de tehnologia mai veche de constructie a respectivului aparat, necesitand o placa video performanta pentru a lucra la rezolutia maxima.

Se va adresa categoriei de utilizatori care adora brandul si gama pentru gaming a acestuia, fiind un exemplu “in etate”, spre care inca se indreapta unii doritori.

 

 

Pareri despre cele mai bune monitoare 4K

 

Un monitor 4K bun poate schimba si imbunatati experienta din fata calculatorului, insa necesita niscaiva timp pentru investigatii. Iata spre ce modele tind romanii. 

 

Monitor 4K 144hz

 

Samsung Odyssey LC49HG90DM 

 

Cand doresti un monitor 4K 144hz de top pentru sesiunile de gaming sau lucru cu fotografii si continut video, un astfel de model de la reputatul brand Samsung poate sa iti aduca beneficiile cautate, daca investesti in el, deoarece va fi insotit de un cost pe masura, avand in vedere diagonala spectaculoasa, de 49 inch, ecranul fiind curbat, spre a ajuta la confortul ocular, iar formatul este unul ultra-wide, asa ca are nevoie de un birou lung. 

Luand in considerare aceste lucruri, iti mai spunem ca rezolutia sa ideala este 3840 x 1080p, luminozitatea fiind foarte ridicata, oferind un contrast bun al culorilor, timpul de raspuns fiind foarte rapid, de 1 ms, ideal pentru gameri. Ca si tipologie, display-ul este unul de tip VA, echilibrat in ce priveste caracteristicile specifice, consumul de curent fiind unul peste medie, de 71 W, datorandu-se si dimensiunilor. 

Produsului nu ii lipsesc variate optiuni de conectare precum USB, HDMI, Display Port sau mini display port. Ca si tehnoogii speciale, mai mentionam AMD FreeSync pentru utilizare in tandem cu o placa video de la acest producator. 

 

 

HP OMEN X Emperium 4WY70AA 

 

Iata un monitor 4K 144hz de la HP, acesta facand parte din colectia pentru gameri intitulata OMEN, care pune la dispozitia doritorilor piese elegante si iesite din comun din punctul de vedere estetic, incercand sa exceleze si in ce priveste optiunile. Acest model are nu mai putin de 65 inch in diagonala, cu refresh rate maxim si timp de raspuns mare, de 14 ms, o valoare nu tocmai apreciata de gameri. 

In ciuda acestui aspect, este recomandat jocurilor si continutului multimedia, prezentand o optiune inedita si interesanta de divertisment. Foloseste tehnologie HDR cu Nvidia G-Sync, astfel incat sa improspateze rapid imaginile, la pana la 144 Hz, incurajand imersiunea in continutul dorit. 

Ecranul este anti-stralucire, oferind un unghi bun de vizualizare, putand fi folosit si pe post de televizor, daca doresti. Consumul de curent este ridicat, de 176 W, lucru de asteptat avand in vedere dimensiunea panoului, conectivitatea fiind realizata prin intermediul porturilor HDMI, USB, Lan si Display Port. 

 

 

ASUS PG27UQ 

 

Printre optiunile piperate ca pret din comert se afla acest monitor de 27 inch care foloseste un display LED IPS cu un timp de raspuns mic, de 4ms, care va ajuta la jocuri video, dar si in cazul programelor de editare, daca este necesar, avand un spectru de culoare DCI-P3, si folosind tehnologie quantum-dot pentru a oferi utilizatorului o calitate a imaginii realiste si niste tranzitii mult mai fluide, refresh rate-ul maxim de care este capabil fiind de 144Hz. 

Printre tehnologiile speciale de care dispune se numara Nvidia G-Sync HDR, care permite functionarea ideala in tandem cu placi video Nvidia, sincronizandu-se cu serviciul ASUS Aura Sync, pentru detalii colorate si semnale si semnaturi luminoase, putandu-se personaliza in cadrul jocurilor, prezentand filtru pentru lumina albastra, pentru a nu obosi ochii. 

Produsul ROG este prevazut cu tehnologii care redau o gama luminoasa foarte apropiata de cea perceputa in realitate de ochiul uman, prezentand o paleta de culoare mai extinsa decat multi competitori. Este ergonomic, avand porturi HDMI, display port, mini-jack si USB. 

 

 

 

Monitor 4K 27 inch

 

Philips 276E8VJSB/00 

 

Iubitorii de dispozitive de buget isi pot indrepta atentia spre un astfel de monitor 4K, ieftin si bun, de la un brand apreciat pentru articolele sale, Philips bucurandu-si utilizatorii cu un ecran clasic curbat, de 27 inch, cu display IPS LED care ofera unghiuri de vizualizare bune, costurile fiind, surprinzator, reduse. 

Pentru ca prezinta tehnologie flicker-free (sau fara scintilatii) si protectie impotriva luminii albastre ochii nu vor obosi repede in timpul lucrului sau sedintelor de gaming care suporta un monitor 4K 27 inch precum acesta, cu un timp de raspuns mediu, de 5 ms, rata de refresh fiind standard, 60 Hz. Ca atare, se va recomanda utilizatorului casnic, ce consuma continut multimedia. 

Consumul de curent este extrem de redus, de 20 W, un alt motiv pentru care sa incerci un astfel de articol, conexiunile facandu-se prin intermediul porturilor HDMI, USB, Display Port si audio. Din nefericire, nu exista G-Sync sau FreeSync pentru a facilita raportul bun de culori si fluiditatea in ce priveste folosirea unui anumit tip de placa video. 

 

 

Dell UltraSharp U2718Q 

 

Unul din cei mai apreciati producatori de monitoare este Dell, care a venit pe piata cu colectii intregi de astfel de produse, acest exemplu facand parte din ofertele sale pentru segmentul de piata home and office, adica pentru uz casnic sau profesional clasic (documente, liste, etc.). 

Acest monitor 4K 27 inch are un display de tip IPS, cel mai la moda si actualizat tip de tehnologie, care va oferi unghiuri bune de utilizare si un contrast puternic, cu un timp de raspuns de 5 ms si format wide, astfel incat sa ai o experienta personalizata. 

In ce priveste modalitatile de conectare, nu vor lipsi clasicele porturi HDMI, USB si Display Port, existand si un port audio disponibil. Inaltimea piciorului este ajustabila, astfel incat sa se imbunatateasca confortul utilizatorilor in timpul jocurilor sau al privitului continutului dorit. Pentru a conecta dispozitivul la un calculator si a te bucura de rezolutia aceasta, e necesar sa ai o placa video suficient de performanta si un cablu de transmisie a datelor compatibil. 

 

 

Philips UltraClear 288P6LJEB 

 

Iata o optiune din gama de utilizare pentru acasa, ce dispune de un timp de raspuns foarte bun, de 1 ms, si refresh 60 Hz, astfel incat se va preta uzului in jocuri, daca se doreste, punand la dispozitie un display TN, cu un unghi de vizibilitate de 160 de grade, suficient de mare pentru a nu deranja din anumite unghiuri, mai ales avand in vedere diagonala de 28 inch, echilibrata, spre care tind din ce in ce mai multi amatori ai calculatorului. 

Este un monitor 4K, la pret bun, care foloseste tehnologii de imbunatatire a imaginii precum SmartImage si SmartContrast, nelipsindu-i difuzoarele utile in vederea mentinerii costurilor la minimum sau raspunzand unei nevoi urgente de sunet. 

Il poti conecta la tot felul de dispozitive sau prin diferite tipuri de cabluri catre PC, existand porturi HDMI, USB, Display Port, VGA si DVI-D, cu port pentru casti si Kensington Lock. Mentionam ca are un consum mediu, de 49 W, iar o defectiune des intalnita este la nivelul butoanelor de setare vizuala. 

 

 

LG 27UL500-W 

 

Iata un monitor 4K accesibil celor care doresc sa isi imbunatateasca sistemul propriu de gaming sau pentru lucru, acesta avand diagonala de 27 inch, o valoare mediana spre care tind utilizatorii la ora actuala. E o versiune clasica in ce priveste formatul, cu un display IPS, apreciat pentru unghiurile de vedere si contrastul bun de culori, suprafata fiind anti-reflexii. 

Consumul de curent electric este mic, de 26 W, iar timpul de raspuns e unul standard, de 5 ms, suficient pentru gamerii de ocazie, dar nu indeajuns de bun pentru cei care isi doresc perfectiunea si rapiditatea fiecarui cadru pe secunda ce poate aduce victoria. Asadar, se va indrepta spre nisa de piata formata din utilizatori casnici variati. 

Se foloseste pentru conectare prin intermediul cablurilor HDMI, USB sau Display Port, avand port audio disponibil. Printre tehnologiile speciale de care da dovada se afla FreeSync, care va favoriza placile video AMD pentru miscari fara intrerupere. 

 

 

 

Monitor 4K Asus

 

ASUS ROG PG27AQ 

 

Cei care prefera sa stea ore intregi in jocuri si doresc sa traga mereu la tinta, sa isi invinga inamicii de fiecare data si sa aiba scoruri bune pot investi intr-un monitor 4K Asus ROG, o diagonala mediana fiind cea de 27 inch, astfel incat produsul va sta bine pe orice birou fara a il acapara complet, dar si largind campul vizual considerabil, mai ales daca este inlocuit un ecran mai mic. 

Monitorul sustine 4K UHD, daca si placa video si restul componentelor sunt suficient de puternice, display-ul fiind de tip IPS, pentru vizibilitate buna si echilibru vizual, sincronizandu-se rata de refresh mai usor spre a oferi imagini fluide cand se conecteaza la o placa video Nvidia (G-Sync). 

Tehnologia GamePlus, o aditie exclusiva acestei game de produs, te va ajuta sa tintesti mai bine si iti va pune la dispozitie rapid pe ecran numarul de FPS-uri din fiecare secunda, nelipsind si un cronometru. Are un consum ridicat, de 90 W, in parte si din cauza faptului ca este o tehnologie mai veche. 

 

 

ASUS PG27UQ 

 

Un monitor de 27 inch este necesar oricarui utilizator care petrece ore intregi in fata ecranului si care se joaca des. Se afla in topurile cu cele mai bune monitoare 4K pentru gaming, rata de refresh maxima fiind de 144 Hz, atata timp cat si placa video suporta acest lucru, bineinteles. Timpul de raspuns va fi suficient de bun, dar nu ideal, de 4 ms, astfel incat utilizatorul sa primeasca repede confirmarea vizuala a comenzii date. 

Tipul ecranului este IPS, asa ca exista echilibru intre calitatea vizuala, contrastul culorilor si un unghi vizual bun, display-ul avand o suprafata anti-glare, pentru a nu obosi ochiul si a nu produce reflexii. Consumul de curent este foarte mare, din pacate, de 180 W, asa ca ai acest aspect in vedere inainte de a face o achizitie. 

Un alt aspect nu tocmai atractiv este pretul piperat al produsului electronic. Conectarea cu un PC se face folosind porturi HDMI, USB sau Display Port-ul, existand si un mini-jack pentru casti sau boxe. 

 

 

ASUS VP28UQG 

 

Vrei un monitor 4K Asus la un pret accesibil, care sa te bucure prin raspunsul ultra-rapid, de 1 ms, descris prin tipologia TN a display-ului LED, raportandu-se la un contrast al culorilor foarte bun? Aceasta este, asadar, o optiune destinata gamingului, in primul rand, diagonala fiind de 28 inch, formatul ecranului fiind wide. 

Pentru a nu dauna ochilor si pentru ca acestia sa nu oboseasca repede, se foloseste tehnologia flicker-free, existand si filtru impotriva luminii albastre, un format GamePlus pentru a ajuta incepatorii in jocuri cu impuscaturi (tinta, cronometru) si optiuni robuste de conectare, precum interfete HDMI, Display Port sau USB. 

In ce priveste consumul de curent electric, se situeaza undeva la mijloc, necesitand 60 W. O problema poate fi rata de refresh de 30 Hz cand se foloseste cablu Display Port, fiind necesar un cablu HDMI 2.0 pentru a putea ridica rata de refresh a cadrelor la 60 Hz. 

 

 

 

Samsung LU28E590DS/EN 

 

Iata un monitor 4K Samsung, de 28”, pentru gaming, cu un consum bun de energie, de doar 30 W. Are un ecran tip TN wide (aspect 16:9) cu densitatea pixelilor de 157ppi, cu un timp de raspuns foarte rapid, de 1ms, pentru a vedea chiar si cele mai rapide miscari de pe ecran la claritate maxima.

Produsul prezinta functii AMD FreeSync (sincronizeaza refresh-ul de 60Hz, cu frecventa imaginii continutului vizualizat, pentru a scadea latenta si artefactele din timpul jocului), PIP (picture in picture) si PBP (picture by picture), care permit multitasking, si un modul Game, care regleaza monitorul pentru jocuri video, manipuland luminozitatea imaginii pentru ca utilizatorul sa poata vedea toate detaliile. Samsung sustine ca are cel mai inalt nivel de luminozitate, de 370 cd/m2, traducandu-se prin imagini foarte clare si vii.

Monitorul Samsung are doua porturi HDMI, un Display Port, port Kensington Lock si audio port pentru casti (nu are difuzoare). Este relativ usor de transportat, cantarind 5.28 kg, poate fi montat pe perete si vine la pachet cu un cablu de alimentare, cablu HDMI si Display Port.

Ghid de cumparare

 

Pentru ca ofertele HD si Full HD au devenit norma in ce priveste monitoarele, piata incepe sa se reprofileze spre optiunile superioare din punctul de vedere al calitatii imaginii, si anume spre monitoare 4K sau 8 K. In prezent, versiunile 4K, denumite si UltraHD, sunt varianta dorita si cumparata din ce in ce mai des. Dar ce face ca aceste produse sa fie atat de apreciate si de ce te-ai indrepta spre unul din ele cand iti faci un upgrade sistemului de gaming sau munca? Iata cateva informatii privitoare la categoria aceasta de produs. 

Tipuri: O prima departajare intre monitoare 4K, la preturi bune, se face potrivit modului in care vor fi utilizate, existand modele promovate pentru gaming, unele pentru uz casnic si cele profesionale. 

Versiunile pentru gaming vor avea un timp de raspuns rapid, de pana la 5 ms, astfel incat comenzile de la tastatura si mouse sa fie rapid implementate vizual, iar contrastul culorilor poate fi mai bine evidentiat. Este posibil ca rata de refresh a cadrelor sa fie mai mare, astfel incat jocul sa fie fluid, idealul in acest sens fiind de 144 Hz, cu o valoare minim apreciata de 60 Hz. Evident, costurile de achizitie pot fi ridicate, fiind necesar si un sistem PC performant. 

Pentru uz casnic se vor folosi monitoare 4K, ieftine si bune, mai echitabile, cu mai putine functii speciale si un timp de raspuns mai mare, peste 5 ms de obicei, cu o rata de refresh de pana la 60 Hz, suficient pentru aplicatii si navigare pe Internet. Preturile vor fi mai reduse. 

Cele pentru profesionisti vor avea un timp de raspuns mai mare, care trece de 5 ms, fiind dotate cu specificatii si setari de culoare care pot fi usor modificate, astfel incat sa alegi vibranta produsului. Rata de refresh trebuie sa fie mai ridicata, desi se poate lucra si cu un ecran la 60 Hz. Totusi, desi au costuri similare optiunilor de gaming, nu vor fi ideale pentru jocuri. 

 

Ecran: Cel mai des, vei gasi tehnologie LED IPS, TN sau VA, acest aspect avand un cuvant de spus in ce priveste pretul si timpii de raspuns. 

Cel mai des intalnit este ecranul IPS LED, care reda suficient de fidel culorile si luminozitatea, avand unghiuri suficient de mari de vizualizare, cu un timp de raspuns mai ridicat de 4 ms, nu ideal pentru jocuri, totusi. Se foloseste in crearea unor monitoare 4K, la un pret bun, pentru uz profesional sau gaming, avand costuri relativ ridicate. 

Versiunile TN sunt recomandate in special gamingului pentru ca ofera un timp de raspuns scazut, de 1 – 2 ms, de multe ori, contrastul de culori fiind bogat. Defectele sale includ un unghi de vizualizare scazut si un consum ridicat de energie electrica. 

Ecranul IPS VA are un contrast bun de culori si o luminozitate mai mare, fiind preferat de cei care lucreaza la birou (documente, fisiere, liste, etc.) prezentand optiunea de mijloc intre IPS si calitatea TN. Pot exista, totusi, fluctuatii in ce priveste culorile. 

 

Diagonala: Determina dimensiunile ecranului. Ai de ales intre optiuni variate care pornesc, de regula, de la 23 inch, putand ajunge pana la 40 inch si mai mult. Populare sunt modelele de 27 inch si 32 inch, care imbina o suprafata ridicata de vizualizare cu o calitate foarte buna, fiind de ajutor pentru lucru si divertisment. 

Cele mai multe pareri despre cele mai bune monitoare 4K sunt de parere ca diagonala ecranului nu indica neaparat cat curent electric consuma acesta, deoarece si tipul ecranului este important. El poate fi curbat sau clasic, in format clasic, wide si ultra-wide. 

 

Tehnologii: Includ caracteristici importante pentru diferite categorii de utilizatori, precum rata de refresh, timpul de raspuns si densitatea pixelilor. Mai includ tehnologii de conectare FreeSync sau G-Sync specifice monitoarelor de gaming, care garanteaza conectivitatea la anumite branduri de placi video (Nvidia, respectiv AMD) fara artefacte si intreruperi ale calitatii video. 

Rata de refresh sau FPS este maximul de cadre pe care le sustine ecranul pe secunda si se situeaza intre 30 Hz si 144 Hz. Pentru utilizatorii profesionali sau amatorii de gaming vor fi mai utile versiunile de cel putin 75 Hz, in timp ce pentru o persoana care navigheaza pe Internet sau consuma continut multimedia este suficient si unul de 60 Hz. 

Timpul de raspuns este viteza pe care o au pixelii cand isi schimba culoarea de la intunecat spre luminos, variind intre 1 ms si 9 ms, putand fi si chiar mai mare de atat. E cea mai importanta pentru jucatori, care vor dori un monitor 4K cat mai rapid, pana la 4 – 5 ms, in timp ce celelalte categorii de utilizatori se pot multumi si cu versiuni mai “incete”. 

Pentru claritatea imaginii, este necesara o densitate a pixelilor cat mai ridicata. Acest aspect poate fi mentionat in descrierea produsului sau poate lipsi. In esenta, cu cat pixelii sunt mai mici, cu atat mai multi vor incapea pe un ecran. Produsele de pe aceasta nisa de piata au cel putin 144 ppi (pixeli per inch) si peste 250 ppi. 

Mai pot fi incluse tehnologii touchscreen, webcam-uri, difuzoare incorporate, filtre de lumina albastra sau flicker-free, pentru protectia ochilor. 

 

Conectivitate: Poate fi formata din porturi USB, HDMI, Display Port, jack audio, DVI-D, Mini Display Port sau Kensington Lock. 

 

Consum de curent: Se situeaza intre 25 W si 100 W, sau chiar mai mult, in functie de dimensiunile ecranului si de tehnologiile constituente. 

Cu ajutorul informatiilor deja relatate, credem ca iti va fi mai usor sa alegi cel mai bun monitor 4K pentru nevoile tale, avand la dispozitie detaliile necesare in descrierile produselor de pe paginile lor online. 

 

 

 

4 sfaturi cand calibrezi monitorul

 

Este foarte posibil sa cumperi un nou monitor, din cand in cand, pentru a-ti face upgrade la sistemul de gaming sau la cel pentru munca, astfel incat optiunile disponibile si modurile in care poti modifica setarile dispozitivului sa iti satisfaca necesitatile. 

Cum iti calibrezi monitorul cu Windows 10

Cand culorile si negrul nu mai arata la fel de intense precum iti doresti, va fi necesar sa calibrezi si cel mai bun monitor 4K, astfel incat sa te poti bucura de acuratetea vizuala cu care esti obisnuit. Pe acest sistem de operare poti folosi un expert de configurare intitulat “Calibrare culori ecran (Calibrate display color)” unde poti modifica anumite setari pentru a afisa niste nuante mai pe placul tau. 

Vei deschide respectiva aplicatie cautand din bara de activitati “calibrare” si apoi vei da click pe Sistem, selectand Afisare si Setari Avansate. Vei gasi printre setari numele placii grafice si de acolo vei putea gestiona culorile, avand buton de “Calibrare ecran” disponibil. 

 

Setari pentru fotografi

Pe masura ce monitorul este folosit, e posibil ca luminozitatea sa scada iar culorile sa isi schimbe intensitatea sau elementele de baza, astfel incat acestea pot, chiar, afecta produsul final (editare, desene, proiectii, etc.). 

Pentru a te bucura de cele mai frumoase si necesare culori, vei deschide monitorul si il vei lasa sa se incalzeasca pret de 30 de minute, dupa care vei deschide software-ul de management al culorilor sau spectrofotometrul si vei urma instructiunile necesare calibrarii. 

Mentionam ca activitatea de calibrare poate fi realizata doar folosind anumite programe, dar si prin folosirea unor dispozitive fizice cumparate in tandem cu software-ul dedicat. 

 

Ce conditii sunt impuse

Este necesar ca al tau monitor sa fie activ de cel putin 30 de minute, pentru a fi deja incalzit, fiind, totusi, nevoie ca in preajma sau in directia sa sa nu fie vreo sursa exterioara de lumina care sa afecteze temperatura. 

Totodata, unele programe pot cere setarile generale din fabrica (contrast, Gamma), a temperaturii culorilor “din fabrica”, adica la 6500K (Kelvin), si luminozitatea preferata de tine. 

Programe si site-uri de folos

Printre cele mai populare solutii de ajutor se afla Online Monitor Test, care permite calibrarea in cateva minute, Display Calibration, care ajuta la setarea privind luminozitatea, rezolutia si contrastul si Photo Friday, care ajuta la reglarea tonurilor de gri prin verificarea si modificarea luminozitatii si a contrastului.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu