Cel mai bun laminator

Am modificat articolul ultima data pe: 23.04.24

 

Laminatoare – Opinii si Recenzii in 2024

 

Daca protectia documentelor, fie ele vechi sau recente, ti se pare importanta si esti in cautarea unui laminator pentru hartiile si afisele tale, dar ti se pare greu sa iei o decizie in lipsa unor informatii mai detaliate, atunci te poti baza pe noi. Avem deja pregatita o recomandare: este vorba despre laminatorul A+ LDA4B, conceput special pentru folosirea lui nepretentioasa, acasa sau la birou. Este usor, cu o forma compacta si un design forte atractiv. Te poti folosi de el pentru formatele cu latimea de pana in 245 mm latime, iar viteza de laminare atinge 25 cm pe ora. In cazul in care ai nevoie de altfel de produs, foloseste Hama Home L310.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Este unul dintre cele mai populare laminatoare folosite pentru folierea documentelor in format A4, potrivit pentru casa si birou, cu un aspect placut si design compact pentru economisirea spatiului, si care are, in plus, un pret foarte avantajos.

Aparatul este util, insa are o perioada mare de asteptare pentru a intra in functiune si nu abunda in functii, ceea ce il face mai putin eficient in lucrari variate si mai potrivit pentru cei cu buget restrans.

Daca nu ai de gand sa efectuezi lucrari de laminare ample si nu te deranjeaza sa astepti putin pana ce laminatorul este pregatit de lucru, atunci e probabil ca produsul sa fie pe placul tau.

A 2-A OPTIUNE!

Hama Home L310
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs care poate sa actioneze atat la cald, cat si la rece, in functie de necesitatea de moment, si poti sa faci inclusiv laminari de documente mai mari, in format A3, avand in vedere dimensiunile sale si faptul ca accepta consumabile diferite.

Garantia calitatii pe care o ofera producatorul german vine la pachet cu un pret ceva mai ridicat fata de alte aparate de laminat, desigur o investitie pe care o poti socoti profitabila.

Cand nu esti multumit cu mai putin, poti sa te gandesti la o cheltuiala ceva mai mare ca sa iti asiguri orice tip de laminare de care crezi ca ai avea nevoie, pentru mai multe formate.

A 3-a Optiune!

Hama Home L410
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un articol valoros pentru ca poti sa-l folosesti pentru doua tipuri de laminare, la cald si la rece, in functie de rezistenta sau grosimea hartiei sau de rezistenta in timp pe care socotesti ca ar trebui sa o aiba dupa finalizarea laminarii

Trebuie sa fii rabdator pana cand ajunge la punctul de incalzire potrivit, iar uneori mici urme lasate de role devin vizibile pe suprafetele laminate, ceea ce poate fi neplacut, mai ales in cazul fotografiilor.

Cand nu esti pregatit sa scoti sume prea mari din buzunar, dar iti convine sa ai acasa un laminator cu procedeu la rece si cald, poti sa gasesti in acest model imbinarea echilibrata pe care o cauti.

 

 

Pareri despre cele mai bune laminatoare

 

Pentru ca iti doresti cel mai bun laminator, am decis sa te ajutam cu o lista de oferte disponibile care se potrivesc cu mai multe dintre posibilele utilizari. Folosind ghidul nostru navigheaza printre produse si gaseste-l pe cel care corespunde sau se apropie mai mult de standardele tale.

 

Laminator A4

 

A+ LDA4B

 

Cand ai nevoie de un laminator de care sa te folosesti fie acasa, fie la birou, este posibil sa intalnesti un tip de laminator caracteristic, pe care te poti bizui. Este un laminator A4, pus la vanzare de catre firma A+ si este grozav mai ales datorita designului simplu si ergonomic, care imbina utilitatea cu estetica. 

Aparatul, din plastic si metal, are o forma usor eliptica, si se prezinta cu un buton de switch on-off la unul dintre capete. Tot acolo sunt prezente si doua ledu-uri indicatoare, pe capacul superior, unul prezentand starea de activitate, iar celelalt semnalizand daca este pregatit pentru laminare, avand in vedere ca functioneaza ca laminator la cald. 

Poti sa folosesti modelul A+ LDA4B pentru a lamina atat foi de hartie A4, cat si de dimensiuni mai mic, inclusiv in formatul documentelor de identitate, atata vreme cat se incadreaza in nisa de intare de 245 mm. Viteza cu care proceseaza este de 250 mm pe minut, iar timpul de incalzire necesar pentru o buna functionare este de 3 pana la 5 minute.

 

 

Fellowes FW5724801

 

Tot pentru cei care prefera un laminator A4, exista la vanzare produsul Fellowes FW5724801, la  fel de bun de utilizat si acasa, si la birou. Pentru ca nu este destinat utilizarii intense, el a fost conceput pentru a ocupa un spatiu restrans si a fi usor de depozitat, ceea ce constituie un avantaj in oricare dintre locatiile in care preferi sa il tii.

Indiferent daca ai nevoie de el pentru a feri de deteriorare documente noi sau a le pastra in forma pe cele mai vechi, este la fel de folositor si ofera o eficienta crescuta. Printre functiile care il fac atractiv se afla atat cea anti-blocare, cat si un sistem de incalzire inovativ. In plus, se dezactiveaza dupa 30 de minute de asteptare. 

Sistemul anti-blocaj se pune in actiune in momentul in care un document este introdus gresit, asa incat ai cum sa il extragi. Tehnologia de incalzire rapida, InstaHeat, ii permite aparatului sa se incalzeasca in doar un minut. Viteza cu care laminatorul poate executa o operatiune este de 30 de cm pe minut, o rata excelenta printre laminatoarele mici, de birou.

 

 

Monolith OL 250-L

 

Printre laminatoarele de mici dimensiuni, destinate laminarii de materiale in format A4, se afla si produsul celor de la Monolith, OL 250-L, gata sa protejeze documente sau fotografii, meniuri, oferte si alte hartii pe care in mod curent le folosesc oamenii la birou. Este un laminator cu incalzire, cu doua role.

Pentru ca grosimea documentului variaza in multe dintre cazuri, folosirea la birou a acestui dispozitiv este binevenita, fiindca el se adapteaza acestei nevoie, permitand reglarea grosimii acceptate. De aceea, pentru inlocuirea consumabilelor, poti sa utilizezi atat folie subtire, de 80 microni, cat si mai groasa, de pana la 125 microni, cu rezistenta mai mare. 

O alta functie binevenita este si cea de modul ABS, care poate sa decupleze folia, pentru a o indeparta sau pentru recentrare, rezultand un document bine intocmit. Viteza de avans a acestui aparat, in procesul de laminare, atinge 40 cm pe minut. Poti sa introduci in laminator foi de hartie cu o latime maxima de 24 de cm.

 

 

Quigg OL260

 

Un laminator A4 simplu si util, pe care il poti amplasa la fel de usor acasa, la scoala, la gradinita sau la birou, este modelul Quigg OL260. Modelul este un laminator la un pret bun si poti sa il achizitionezi pentru a-l folosi pentru multiple feluri de documente si de poze, fara sa te complici prea mult. 

Este un tip de laminator la cald, pentru care se pot utiliza folii de laminare cu o grosime variabila, de la 80 la 125 de microni, ceea ce este destul de avantajos cand ai nevoie de tipuri diferite de protectie. 

Desi este un laminator ieftin, are incorporat un modul ABS, ceea ce iti usureaza munca. Acesta este conceput pentru rectificarea sau indepartarea foliei. Daca iti faci griji in privinta timpilor de asteptare, modelul are caracteristici de eficienta foarte bune. Nu trebuie sa astepti decat doua minute pana cand aparatul este gata de functionare, iar laminarea se desfasoara rapid, cu 40cm pe minut.

 

 

Fellowes FW5715601

 

Atunci cand ai nevoie de un aparat de laminare cat mai sigur si care sa poata executa o laminare cat mai bine controlata, indiferent daca este pentru acasa sau la serviciu, poti sa optezi pentru modelul Fellowes FW5715601. El este potrivit pentru infolierea de docmente care au marimea corespunzatoare formatului A4. 

Atunci cand este pornit, laminatorul utlizeaza doua leduri, unul rosu si unul verde, pentru a semnala starea in care se afla. Ledul verde se declanseaza impreuna cu un semnal sonor, asa ca vei sti cand este pregatit pentru laminare. Aparatul nu incepe sa functioneze prea rapid, incalzirea sa pana la temperatura optima dureaza 6 minute. In schimb, beneficiaza de un control foarte bun al temperaturii si un sistem care retine caldura in interior pentru a nu frige la atingere.

Un alt avantaj il prezinta sistemul anti-blocaj foarte eficient, bazat pe frictiunea foarte scazuta a rolelor cu folia de laminare, si care face posibila deblocare oricarui document, inclusiv prin utilizarea unei parghii de eliberare a acestora. Aparatul are un avans de circa o pagina pe minut, iar drept consumabile foloseste folii subtiri de pana la 80 de microni. 

 

 

 

Laminator A3

 

Hama Home L310

 

Printre brandurile care ofera laminatoare de calitate se numara si Hama, care a debutat acum aproape un secol si are o gama larga de electronice si accesorii. Produsul Hama Home L310 este ceea ce cauti daca ai nevoie de un laminator A3. Cu ajutorul lui poti sa depasesti laminarea cartilor de vizita, a fotografiilor in format mic si a anunturilor si sa te ocupi de afise si postere, grafice si alte materiale asemanatoare.  

Un beneficiu major al modelului pe care il propune Hama este faptul ca are o dubla actiune. Cu ajutorul lui poti utilizazei ambele metode de laminare, atat cea la cald, cat si cea la rece, prin folosirea celor doua role cu care este inzestrat. Pentru laminarea la cald, timpul de asteptare pentru incalzire este de 6 minute, dar executia lucrarii de laminare este foarte buna, si ritmul este de 30 cm pe minut.

Pentru tipurile diferite de actiune (cald, rece) si consumabilele de mai multe tipuri, pe fata aparatului ai la indemana un buton a carui actionare pregateste masina de laminat corespunzator. Posibilitatea de a folosi atat folie de 80 microni, cat si de 125, impreuna cu o grosime maxima a documentului de 0,6 mm, iti ofera sansa de a infolia documente variate. 

 

 

Monolith OL 389

 

Cand nu esti inca decis pentru un model sau altul de laminator A3, arunca-ti privirea si peste produsul celor de la Monolith. Modelul OL 389 este destinat exclusiv laminarii la cald, asa incat nu poti sa te folosesti de un sistem dublu, rece si cald, in schimb il poti gasi la un pret decent. 

Fiind construit pentru a raspunde mai ales cerintelor pe care le formuleaza utilizatorii de birou, aparatul de laminat poate sa lamineze de la acte interne si pana la meniuri si prezentari, iar pentru a inlesni acest lucru, foloseste un sistem avansat care iti permite sa variezi pe loc grosimea documentului de laminat. Are si un mod ABS care decupleaza folia pentru a o recentr corect sau a o indeparta. 

Trebuie specificat ca poti, la fel de bine, sa folosesti laminatorul si pentru formatele de hartie mai mic, de la A4 in sus, pana la A7 si dimensiuni atipice, cum sunt cele ale cartilor de vizita sau ecusoanelor. In acelasi timp, latimea maxima a laminarii este de 32 mm, dar trebuie sa astepti sa o perioada de 4 minute pana cand este pregatit de lucru. 

 

 

Olympia A340 Combo

 

Un produs multifunctional cu un design deosebit este laminatorul  Olympia A340 Combo, pregatit sa opereze cu folie de 80 sau 125 mm pentru coli A3 sau mai mici. Rolul sau multifunctional este dat de trimmer-ul pe care il suporta pe acceasi carcasa. 

Este o combinatie reusita, avand in vedere ca cele mai multe laminari necesita, pentru finalizare este nevoie de decuparea aent, exacta a marginilor si materialului in exces. Trimmerul poate sa taie 3 coli in acelasi timp, asa ca economisesti timp si te poti asigura ca respecti aceleasi dimensini pentru materialele tale. Poti executa atat margini drepte, cat si ondulate, si este disponibila si microperforarea. 

O alta functie pe care o poti reproduce manual cu dificultate este cea de rotunjire a colturilor. Un rotunjitor de colturi, inclus in set, face posibil acest lucru. Laminatorul are o putere mare, de 365W, dar poate fi manevrat cu usurinta, intrucat nu cantareste decat 1,8 kg, si are dimensiuni modeste, de 42 x 14,5 x 10 cm. 

 

 

 

Laminator la rece

 

Hama Home L410

 

In eventualitatea in care ai decis ca e important sa executi laminari la cald, dar si la rece, poti sa alegi un laminator A4, cum este de pilda cel oferit de Hama, un brandul german de prestigiu. Home L410 este un produs potrivit pentru casa si birou, care utilizeaza procedeul de laminare calda sau rece pentru coli de hartie si fotografii cu dimensiune A4. 

Incalzirea dispozitivului, pentru laminarea la cald, dureaza in jur de 6 minute. Daca, intamplator, pe parcursul laminarii apar probleme cu procesarea hartiei si a folieie, ai la indemana o tasta de deblocare, pentru a recupera documentul si a relua operatiunea. O laminare de acest tip ar trebui sa dureze 1 minut pentru 30 de cm. 

Laminatorul Hama Home L410 este proiectat in asa fel incat sa ocupe cat mai putin spatiu, avand dimensiuni de 34.2 x 11.5 x 5.8 cm. Daca ai nevoie de produs in alta parte, poti sa-l transporti rapid si usor, mai ales ca primesti la achizitie si o husa GoPro speciala pentru laminator. 

 

 

 

Consumabile

 

Folie laminator

 

Hama 50050

 

Printre cele mai utilizate consumabile, cand vine vorba de laminarea oricarui tip de document, sunt foliile de 80 de microni. Spre deosebire de foliile mai groase, care se potrivesc pe meniuri, afise, diplome sau alte tipuri de documente, foliile de 80 de microni se folosesc mai ales pentru protejarea documentelor de dimensiuni reduse, de aceea formatul de 60 pe 95 de mm sub care se prezinta pachetul de la Hama este corespunzator. 

Poti sa folosesti acest pachet de folie laminator, de 100 de bucati, pentru a-ti prezenta sub o forma rezistenta si placuta cartile de vizita sau pentru a lamina diverse legimitatii de intrare la congrese si conferinte. In orice caz, in felul acesta le protejezi de rupere, sifonare sau umezire si le acorzi prestanta pe care o merita. 

Folia de calitate si continutul consistent al pachetului sunt iti ofera posibilitatea de a-ti transforma cartile de vizita din simple fituici intr-o recomandare rezistenta in timp si un semn de profesionalism in relatia cu ceilalti. 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Ca sa gasesti cele mai bune laminatoare dintre cele de pe piata, ai mai jos cele mai importante criterii pe care le poti aplica in selectie. Desigur, pe langa cele oferite de noi, poti sa te folosesti si de altele. 

Tipul de aparat: Desi exista diverse pareri despre cele mai bune laminatoare, decizia iti apartine, asa ca orienteaza-te mai intai in privinta tipului de laminator care este pe masura cerintelor tale. 

Tipul cel mai raspandit de aparat este cel de laminator la cald. Dintre aparatele pe care le folosesti la birou, acasa sau la scoala, in cancelarie sau in alte locuri, laminatorul la cald este tipul cel mai frecvent si pentru ca, de multe ori, acestea se preteaza foarte bine la formatele de aparat mai mici. 

Un laminator la cald functioneaza prin incalzirea adezivului de pe folia de plastic sau a celui din cartusele cu adeziv, si apoi lipirea prin presare. Acest procedeu este eficient in a proteja hartia fie pentru o durata medie, fie chiar permanent. Daca hartia folosita este sensibila la caldura, atunci s-ar putea sa intampini unele dificultati in laminare, si e preferabil procedeul care se bazeaza pe presarea la rece.

In acest scop poti utiliza un laminator la rece, care desi produce rezultate similare, nu utilizeaza adeziv incalzit, asa incat protejeaza hartia sensibila. Aceste modele sunt ceva mai scumpe, dar si eficiente, asa ca poti sa optezi pentru ele daca iti doresti laminare de calitate. Procedeul implica folosirea unor folii cu autoadeziv, si se poate face inclusiv de mana, doar ca in lipsa unor role speciale, care sa execute lucrarea, este posibil sa dai gres. Prin interventia aparatului, te asiguri ca pelicula de aer este indepartata si folia este bine intinsa. 

Acest tip de laminare este preferat inclusiv pentru piesele mai mari, care nu pot fi prelucrate cu un laminator ieftin si bun, de la birou, datorita dimensiunilor incompatibile, adica afise mari, harti sau pancarte. 

In acelasi timp, un astfel de laminator, la pret bun, asigura doar protectia temporara a materialului, si implica si ea riscuri de deteriorare. 

 

Consumabilele utilizate: Distinctia pe care o faci intre diversele produse pe baza consumabilelor utilizate este importanta, pentru ca nu toate sunt la fel de rentabile, se utilizeaza diferit si poate fi important pentru usurinta cu care pot fi manipulate. 

Astfel, poti sa gasesti laminatoare, ieftine si bune, care folosesc rezerve, asa numitele pocuhes, care arata ca niste buzunare, gata pregatite pentru a insera hartia si a o introduce in laminator. Acestea sunt avantajoase pentru ca vin, de obicei, in topuri de 100, gata pregatite pentru format A4 sau A3. 

Pe de alta parte, utilizand acest tip de consumabile, trebuie sa manipulezi, pe rand, hartia si folia, in momentul laminarii, ceea ce ar putea fi inconfortabil si nepractic, mai ales pentru persoanele mai putin dibace. Alte tipuri de consumabile sunt cartusele cu adeziv. Acestea sunt utile cand ai un laminator cu cartusiera si cand vrei sa reduci costurile laminarii. 

Dispozitivele care utilizeaza role cu folie de laminator sunt printre cele mai utile, mai ales pentru laminari de amploare, frecvente sau in format mare. Laminatoarele care functioneaza astfel se gasesc, de obicei, la preturi mai ridicate, dar asta si fiindca sunt de dimensiuni mai mari, mai rezistente si fac fata unui volum de munca crescut. 

Daca gasesti aceste laminatoare la preturi bune, te poti bucura de faptul ca nu este necesar sa schimbi de fiecare data rezerva, ci doar cand se epuizeaza. Este tipul de aparat pe care il folosesc cel mai adesea firmele din industria papetariei.

 

Dimensiunile documentelor: Un lucru de care nu trebuie sa uiti este dimensiunea documentelor pe care le vei lamina. Este indicat sa te gandesti de doua ori inainte, pentru ca nu va fi posibil sa laminezi hartii sau fotografii in format mare, daca aparatul tau este specializat in laminarea formatelor mici. 

Astfel, vei gasi pe piata laminatoare pentru format A4 sau pentru format A3 sau A2, in functie de cerintele tale. Vei putea sa laminezi hartii in format mai mic cu ajutorul unui laminator pentru A3,  chiar daca e posibil sa faci risipa de material. Pe de alta parte, nu vei putea sa laminezi o coala A2, asa ca va trebui sa apelezi la un centru specializat.

 

Timp de incalzire: Un laminator la cald are nevoie de un anumit timp pentru a atinge temperatura optima de functionare. De aceea, daca esti nerabdator sau ai nevoie de dispozitiv pentru sarcini urgente, ar fi bine sa acorzi atentie acestui detaliu. 

Producatorii specifica, de obicei, cat timp este necesar unei astfel de masini pentru a incepe sa lamineze. Un laminator A4 ieftin poate avea un timp de asteptare mai mare, asa ca este indicat sa le cauti pe cele cu tehnologie de incalzire rapida.

 

Timp de executie: Pentru ca nu toate modelele sunt la fel de eficiente, in unele cazuri laminarea poate dura mai mult. Echipamentul conceput pentru uz domestic nu va fi la fel de rapid, rola de laminare inaintand intr-un ritm mai lent. Un aparat eficient poate procesa, in schimb, pana la o pagina pe minut.

 

Frecventa utilizarii: Daca ai de gand sa achizitionezi un laminator pentru utilizare ocazionala, de pana la 10 folii pe zi, atunci un laminator care sa reziste in timp si sa faca treaba buna se poate gasi in gama low-duty

In general, pentru laminarea a panal la 20 de documente zilnic, se recomanda un laminator semi-profesional, iar pentru mai mult de 20, vei avea nevoie de un laminator profesional, pentru uz industrial.

Functii: Vei observa ca o parte dintre laminatoare utilizeaza diverse functii, pe langa butonul clasic de on-off. Unele dintre aceste functii sunt cea anti-blocaj, cea de oprire automata sau prezenta unui senzor indicator pentru incalzire, in cazul laminatorului la cald. 

Functia anti-blocaj este eficienta atunci cand, fie din pricina materialului, fie din cauza utilizarii defectoase, aparatul intampina probleme in laminare. In loc sa distruga documentul si sa se blocheze, acesta se va opri si iti va permite sa extragi hartia. 

Semnalizarea incalzirii este preferabila, fie ca este vorba despre un led indicator sau un semnal sonor. In felul acesta, nu trebuie sa astepti langa aparat sau sa te intrebi daca este pregatit.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cum functioneaza un laminator?

In functie de tipul de laminator pe care il alegi, acesta poate functiona prin incalzire sau presare la rece. Un laminator prin incalzire actioneaza asupra foliei de plastic si creste temperatura adezivului de pe film, astfel incat el devine activ si se prinde de foaia de hartie. Cand folosesti laminarea la rece, efectul de lipire este dat de apasarea mecanica asupra foliei. In ambele cazuri, folia adeziva este presata de aparat cu ajutorul unor role, pentru a elimina aerul si a incapsula foaia. 

Am cu adevarat nevoie de un laminator la birou?

Nu toate birourile se pot folosi in mod egal de un laminator, pentru ca, de exemplu, un notar sau un grefier nu plastifiaza documentele pe care le emit. Pe de alta parte, chiar si acolo exista foi de hartie care pot fi protejate. In birourile in care circula documente interne si proiecte, in care se schimba adesea anunturile sau se pregatesc ecusoane, bannere si afise, laminatorul este binevenit sau chiar indispensabil, in functie de numarul de astfel de documente care necesita o buna pastrare.

 

Cum se lamineaza la rece?

Pentru aplicarea acestui procedeu ai nevoie de un aparat  special contruit in acest scop, un laminator la rece. Acesta foloseste un tip de folie care se lipeste prin aplicarea presiunii, cu un adeziv sensibil. Fie ca este vorba despre un mecanism pneumatic sau electric, va trebui sa introduci foaia prin fanta destinata sau intre role, iar masina va intinde folia si o va lipi fara sa lase bule sau material pliat.

 

 

 

Top 4 sfaturi ca sa folosesti cat mai practic laminatorul

 

Chiar daca nu pare un aparat foarte sofisticat, nu strica sa primesti cateva sfaturi despre utilizarea lui in conditii bune, mai ales in cazul in care acesta este primul pe care-l achizitionezi.

Pastreaza spatiu

Atunci cand instalezi laminatorul, nu uita sa il plasezi in asa fel incat sa lasi destul spatiu pentru utilizare. In felul acesta, poti sa introduci foaia de hartie in aparat fara probleme, si sa o poti recupera cat se poate de usor. Ar fi indicat sa nu plasezi laminatorul chiar langa perete, pentru ca vei fi nevoit sa il tragi de acolo de fiecare data cand il folosesesti. 

 

Ai rabdare

In cele mai multe cazuri se foloseste un laminator la cald, iar pentru ca acesta sa poata da rezultate bune, trebuie sa ajunga la temperatura optima. De aceea, este important sa ai rabdare, pana cand acesta se incalzese. Producatorul specifica de obicei timpul de asteptare inainte ca laminatorul sa poata functiona si acest timp trebuie respectat. 

 

Pune bine hartia

Atunci cand trebuie sa introduci hartia de laminat in aparat, este important sa o asezi corespunzator. Pentru aeasta, ai la indemana, de obicei, cateva marcaje pe care producatorul le-a facut pe fanta. In orice ca, incearca sa introduci hartia in unghi drept, in asa fel incat masina sa o poata procesa corect. Daca folosesti pouches, adica rezerve pentru laminare, asigura-te ca ai plasat bine hartia in folia speciala, pentru ca altfel risti sa obtii rezultate nedorite.

Foloseste temperatura adecvata

Atat hartia pe care vrei sa o laminezi, cat si folia pe care o folosesti, pot suporta anumite temperaturi maxime. Ai grija ca acestea sa fie corespunzatoare, adica temperatura de laminare sa fie mai scazuta decat cea a materialului ce urmeaza sa fie laminat. Pentru unele folii, utilizatorii recomanda setarea temperaturii cu 5-10 grade mai mult decat cele din specificatii. Acest truc ar putea sa aiba un efect pozitiv.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu