Cel mai bun electrosoc

Am modificat articolul ultima data pe: 30.07.21

 

Electrosocuri – Opinii si Recenzii in 2021

 

Fie ca natura muncii tale are o latura mai periculoasa, daca lucrezi ca agent de paza, de exemplu, fie ca te intorci seara de la munca pe stradute mai izolate si mai putin luminate, o arma de autoaparare poate fi bine venita. Erikman Store EM – TW 928 este o lanterna cu electrosoc, ce functioneaza pe baza a 5 acumulatori, se incarca la priza, dezvolta o putere de 10.000 de kvolti, scoate un zgomot puternic si are doua butoane pentru actionarea electrosocului. In caz ca ai nevoie de ceva mai profesional, poti merge pe a doua recomandare a noastra, OEM Police BTG-155, baston cu electrosoc. 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Erikman Store EM - TW 928
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest dispozitiv are doua functii: cea de arma non letala, ce dezvolta o putere de 10.000 de kvolti, si cea de lanterna, cu un LED foarte luminos. Functioneaza pe baza de 5 acumulatori ce se incarca la priza, are o lungime de 16 cm si primesti cadou o husa, avand astfel posibilitatea sa porti lanterna la centura. 

Avand doua butoane ce trebuie activate pentru a porni electrosocul, poate fi mai greu de utilizat, atunci cand esti suprins de un eveniment neplacut. 

De mare ajutor in drumetii sau pe munte, dar si seara cand te intorci de la munca, fiind si electrosoc si lanterna. 

A 2-A OPTIUNE!

OEM Police BTG-155
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un baston cu electrosoc, ce dezvolta o putere foarte mare de 10.000 kV, confectionat din aluminiu, cu o lungime de 35 cm, ce functioneaza pe baza a 2 acumulatori, cu lanterna in varf, ce poate fi folosita si pentru a semnaliza in caz de nevoie. 

Manualul de utilizare cu care vine dotat echipamentul este doar in limba engleza si daca nu esti cunoscator al acestei limbi, nu iti va fi de mare ajutor.

Un baston cu electrosoc profesional, cu care te vei simti mai in siguranta, mai ales daca lucrezi la firme de securitate. 

A 3-a Optiune!

OEM C194
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru cei care se confrunta cu pericolul si au nevoie de protectie, acest dispozitiv cu electrosocuri poate fi o solutie viabila, putand fi folosit in doua moduri: ca si un electrosoc normal, ce dezvolta o putere de 80 kV, dar si ca lansator pe o distanta de maxim 5 m, avand la dispozitie 3 cartuse lansatoare. 

Fiind un dispozitiv mai complex, are si un pret mai ridicat fata de alte produse prezentate. 

Usor de folosit, de ajutor si pentru a nu te apropia de agresor, acest pistol cu electrosocuri poate fi o achizitie buna in caz de nevoie. 

 

 

Pareri despre cele mai bune electrosocuri

Daca vrei sa iti achizitionezi cel mai bun electrosoc, pe care sa il porti la tine cand te confrunti cu situatii periculoase, poti sa accesezi magazinele de specialitate din mediul online, iar noi iti venim in ajutor, prezentandu-ti cateva produse care sunt mai populare, de diferite categorii, cu preturi diverse pentru toate buzunarele. Totusi trebuie sa tii cont de reglementarile legale din Romania, atunci cand iei acesta decizie. 

 

 

Lanterna cu electrosoc:

 

Erikman Store EM – TW 928 

 

In caz ca ai nevoie de cea mai puternica lanterna cu electrosoc pentru a te simti mai in siguranta cand vii seara acasa de la munca poti sa alegi acest model. Dezvolta o tensiune de 10.000 de kvolti si, de asemenea, produce un zgomot puternic care poate speria agresorii fie ei oameni, fie animale.

Lanterna functioneaza pe baza de 5 acumulatori ce se incarca la priza, avand un incarcator dedicat. Cand este pusa la incarcat, se aprinde un LED rosu, pentru a arata ca lanterna se incarca. 

Aceasta lanterna cu electrosoc are dublu rol: de arma non letala si de lanterna, cu un LED foarte luminos si economic, avand autonomie mare. Pentru a nu-l putea activa din greseala, dispozitivul are 2 butoane: primul este de culoare neagra si culiseaza in trei pozitii, in spate oprit, la mijloc pentru a aprinde lanterna, in fata pentru a arma; al doilea de culoare rosie basculant. Cand lanterna este armata, se aprinde un LED rosu. Are o lungime de 16 cm, este usoara (153 g) si primesti si o husa pentru a o putea lega la centura.

 

 

Erikman Store TW 10 EMS 3845 

 

Daca ai nevoie de un electrosoc la un pret bun poti sa te indrepti spre acest produs, sub forma de lanterna, mic si usor, ce incape in poseta unei femei sau in buzunar, pentru barbati. Este o arma non-letala ce te poate ajuta seara daca esti atacat de un agresor sau de cainii.

Lanterna cu electrosoc iti este de ajutor si daca vii seara acasa si strada nu este foarte luminata, avand un LED luminos in varf. Ca si arma dezvolta o putere de 400kV si produce un zgomot foarte puternic ce are rolul de a speria agresorii.

Lanterna este din material plastic si are dimensiuni reduse (17 x 6 x 3 cm). In pachet, pe langa dispozitivul propriu zis, mai primesti un cablu de alimentare pentru a-l incarca la priza si o husa pentru depozitare.

 

 

Baston electrosoc:

 

OEM Police BTG-155 

 

Pentru cei care au nevoie de un aparat electrosoc profesional acest model poate fi o alegere buna, fiind sub forma de baston confectionat din aluminiu dur, rezistent si usor de folosit. 

Acest baston cu electrosoc dezvolta o putere mare de 10.000 kV, precum si un zgomot foarte puternic pentru a intimida adversarul si este in general destinat pentru firmele de securitate. Prezavut cu doi acumulatori ce se incarca la priza, bastonul are si LED in varf asa ca il poti folosi si pe post de lanterna. Aceasta are 3 nivele de iluminare (scazut, mediu si puternic), dar si modul flash si SOS pentru situatii speciale.

Avand o lungime de 35 de cm se poate folosi si la distanta. In pachetul de achizitie ai bastonul, incarcatorul pentru priza, adaptorul, 2 acumulatori, o cutie pentru transport si depozitare, precum si manualul de instructiuni care este in limba engleza. 

 

 

AGL Sales Online 47 

 

Un baston electrosoc poate fi de ajutor celor care lucreaza in medii mai periculoare precum un agent de paza sau la o firma de securitate, dar si celor care vin de la munca seara sau fac drumetii pe dumuri izolate prin padure.

Daca vrei unul dintre cele mai bune electrosocuri poti sa alegi acest model de baston realizat din aluminiu dur ce ii confera rezistenta. Avand o lungime de 43 de cm poate fi folosit si de la distanta ceea ce iti confera siguranta. Puterea dezvoltata de acest dispozitiv este de 10.000 kV.

Poate fi folosit si ca lanterna pe timpul noptii. Pentru a nu se descarca accidental, iti pune la dispozitie un buton cu care il poti dezactiva. De asemenea, este dotat cu carabina, asa ca il poti atarna de curea sau de rucsac, pentru a-l avea la indemana, in caz de nevoie. 

 

 

Pistol electrosoc:

 

OEM C194 

 

Daca ai nevoie de un pistolul cu electrosoc taser poti sa te opresti la acest model si nu vei fi dezamagit. Este confectionat din policarbonat, fiind rezistent si poate fi purtat la curea, deoarece vine dotat cu toc dedicat.

Acest pistol electrosoc poate fi folosit in doua moduri: ca un electrosoc normal sau ca un lansator ce poate fi utilizat pana la o distanta de 5 m. Dispozitivul dezvolta o putere de 80kV. In pachet ai si 3 cartuse lansatoare pe care le poti utiliza, in caz de nevoie. Cartusul lansator se incarca, apoi trecand dispozitivul pe modul pistol se lanseaza. 

Pistolul este foarte atent realizat pentru a nu fi periculos pentru posesor, dar trebuie sa ai grija sa nu il indrepti spre tine.

 

 

Electrosoc autoaparare:

 

Nato AP3 

 

Daca ai peste 18 ani si vrei un electrosoc ieftin si bun pentru a te simti in siguranta seara cand te intorci acasa de la munca poti sa te indrepti si spre acest kit ce iti pune la dispozitie mai multe elemente: 2 spray-uri paralizante si un electrosoc. 

Spray-urile au o capacitate de 60 ml, si datorita dimensiunilor reduse pot fi purtate cu usurinta in geanta de catre doamne sau chiar in buzunar. Au un jet dispersat si iti poate fi de ajutor intr-o situatie neplacuta cand esti atacat de un agresor.

Ai in dotare si un electrosoc autoaparare confectionat din material plastic, ce are doua functii: de lanterna, fiind foarte puternica, si ca si arma. Functioneaza pe baza de acumulator incorporat, ce se incarca foarte repede la priza. Este de dimensiuni reduse, pentru a putea fi purtat cu usurinta asupra ta, 10,5 x 5,4 x 2,5 cm. 

 

 

Baston telescopic cu electrosoc:

 

OEM O65 

 

Un baston telescopic cu electrosoc precum acest model, poate fi o achizitie buna mai ales pentru cei care lucreaza intr-un mediu periculos precum la o firma de securitate. 

Are mai multe functii: de baston propriu zis, fiind confectionat dintr-un plastic dur; de lanterna, utila pe timpul serii; de electrosoc in caz de nevoie ce dezvolta o putere de 800 kV si de sirena emitand un zgomot foarte puternic ce poate alerta alte organe si poate intimida agresorul.

Bratul telescopic se deschide prin apasarea unui buton, iar mentinand apasat se activeaza electrosocul. Dupa utilizare se inchide apasandu-l in pamant pana se aude clic. Are buton de oprire pentru a nu se descarca accidental. Functioneaza pe baza de acumulatori si este un electrosoc, la pret bun. 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Un electrosoc iti poate fi de mare ajutor, atunci cand esti atacat de un agresor sau de caini, mai ales daca te intorci seara de la serviciu si ai de mers pe strazi mai izolate si slab luminate sau lucrezi intr-un mediu periculos. Oferta pe piata este foarte bogata si poti gasi diverse modele de electrosocuri la preturi bune, dar, inainte de achizitie, intereseaza-te care este legislatia din Romania, cand si cum ai voie sa il folosesti. In continuare, iti prezint cateva criterii, pentru a putea alege un dispozitiv potrivit pentru necesitatile tale.

 

 

Tipuri de elecrosocuri: Sunt mai multe modele de elecrosocuri, dintre cele mai uzuale amintim:

Electrosoc lanterna: Conform mai multor pareri despre cele mai bune electrosocuri pentru femei sunt cele de tip lanterna, cu dublu rol, mici si comode de purtat in poseta sau in buzunar atunci cand mergi pe strazi mai izolate si exista riscul sa fii atacata. Este de ajutor si pentru a lumina drumul atunci cand iluminarea este slaba sau lipseste, pe strazi sau prin padure. In general, functioneaza pe baza de acumulatori.

Electrosoc baston: Sunt mai potrivite pentru cei care lucreaza in domenii cu risc, precum firme de paza sau de securitate, de interventie, sau pentru a fi puse in masina daca faci drumuri lungi si trebuie sa te opresti in zone mai izolate. Poti sa alegi un model simplu sau baston telescopic electrosoc. Au lungimi diferite de intre 35 – 50 cm si pot fi uitlizate si de la distanta. Unele modele au si functia de lanterna, avand in varf LED-uri puternice.

Electrosoc pistol: Pot avea dublu rol, atat de electrosoc normal, cat si de lansator de cartuse ce sunt de folos atunci cand agresorul se afla la distanta. Vin dotate cu cartuse lansatoare ce au efect pe diferite distante. 

Alte tipuri: Pe piata mai poti gasi si alte modele de electrosocuri precum: sub forma de breloc, sub forma de ruj, de telefon mobil, mp3 player, box, inel sau alte forme, usor de ascuns in buzunar sau poseta. 

 

Putere: Pe langa forma pe care o au electrosocurile, un criteriu important este si puterea dezvoltata de acestea. Astfel poti alege modele cu putere scazuta de cateva zeci de kv (20 – 30) sau un electrosoc puternic de cateva zeci de mii de kV, dedicate in special pentru profesionisti. 

Puterea nu tine de tipul dispozitivului, putand opta pentru o lanterna police cu electrosoc 20000 kv, sau un model de tip mp3 player de 2800kV, un baston cu 800 kV sau pistol cu 80kV. 

Materiale: In general, electrosocurile sunt realizate din material plastic dur care sa ii confere siguranta si rezistenta la lovituri, in caz ca il scapi sau il bruschezi. Exista si bastoane realizate din metal, precum aluminiu dur care le confera o mai buna rezistenta, astfel de modele putand fi folosite si pe post de arma. 

 

Dispozitive de siguranta: Avand in vedere ca dezvolta o putere mare, electrosocul poate fi periculos si pentru posesor asa ca orienteaza-te spre modele care au sisteme de siguranta pentru a nu se descarca accidental. Astfel un buton cu ajutorul caruia sa poti deconecta dispozitivul poate fi foarte util atunci cand il porti in conditii de siguranta. 

Combinatia de doua butoane pentru a-l activa este bine venita deoarece este mai dificil ca acest lucru sa se intample accidental, astfel un buton care culiseaza pentru a activa electrosocul si un alt buton de apasat pentru a dezvolta puterea necesara. 

Unele bastoane care sunt cu putere mare au prevazut un sistem de siguranta cu cheita. Pot avea si alte dispozitive de siguranta asa ca informeaza-te asupra acestui aspect. 

 

Accesorii si functii: Ai de unde alege electrosocuri ieftine si bune, care sa aiba si alte functii decat cea de baza, precumsi  accesorii dedicate. Cele mai multe modele functioneaza pe baza de acumulatori asa ca ai nevoie de incarcator pentru priza, cablu de alimentare sau adaptor.

Unele dispozitive au atasata si o sirena care are rolul de a intimida agresorul si de a alerta alte persoane care sunt in zona si iti pot veni in ajutor.

 

Lanterna, pe langa functia normala de iluminare, mai poate avea si alte functii precum flash ce poate orbi agresorul sau SOS pentru a anunta ca esti in pericol. 

Atunci cand alegi un model de tip pistol, un toc pentru a-l putea purta la centura poate fi bine venit. Pentru lanterna sau baston este eficienta si o husa sau carabina, pentru a le putea agata la centura sau la rucsac, atunci cand esti plecat in drumetii. 

Manualul de utilizare este de asemenea un accesoriu important, pentru a sti cat mai multe detalii despre produs, cum sa il folosesti in siguranta, pentru a nu te pune in pericol. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Cati Volti putere are un electrosoc profesional?

Modelele de electrosocuri profesionale fie ca sunt sub forma de lanterna, fie pistol sau baston pot dezvolta putere mare, de cateva mii sau chiar zeci de mii de kV, care provoaca paralizie si dureri mari atacatorului. 

Trebuie folosite cu prudenta, deoarece pot provoca chiar decesul daca sunt aplicate unor persoane care sufera de tulburari cardiace, au stimulatoare cardiace si deoarece cel atacat cade ca si fulgerat la pamant, pot aparea leziuni grave in urma contactului cu diferite alte corpuri pe care le intalneste in cadere. 

 

 

Cu cat puterea dezvoltate de dispozitive este mai mare cu atat riscul va fi mai mare si trebuie sa ai discernamant asupra timpului de folosire, cu cat acesta este mai mare cu atat poate provoca leziuni mai puternice si dureri mai atroce. 

 

Care ar fi cel mai puternic electrosoc pe care il pot cumpara online legal?

Ofera pe piata este foarte diversa si poti gasi usor dispozitive care depasesc 1 milion de V, ce pot fi cumparate online la preturi nu foarte ridicate si fara a prezenta un act prin care sa fii autorizat sa ai un astfel de dispozitiv. Chiar daca esti pus in pericol deoarece ai de parcurs drumuri mai izolate pe intuneric, ai grija la ce achizitie faci si informeaza-te despre cum functioneaza pentru a nu avea urmari neplacute. 

Legea nu stipuleaza foarte clar puterea maxima pe care pot sa o aiba astfel de dispozitive, ci se refera in general la dispozitivele cu socuri electrice, care pot fi periculoase inclusiv la putere mai mica. 

 

Este bastonul cu electrosoc legal?

Legea nu specifica foarte clar anumite tipuri de electrosocuri care ar putea fi legale si care nu, ci se refera in general la “dispozitive pentru socuri electrice”. Si bastoanele se supun acelorasi reguli precum si alte tipuri de electrosocuri, putand fi sanctionat daca sunt folosite in alte scopuri decat in autoaparare, situatiile de acest fel fiind stipulate in clar in cadrul Codului Penal. 

 

 

Se foloseste baston electrosoc la animale?

Se poate folosi bastonul cu electrosoc pe animale atat pentru a te apara in caz ca esti atacat, cat si in scop educativ. Sunt bastoane speciale care au diferite grade de putere pentru a fi adaptate la diferite tipuri de animale: nivel scazut pentru animate mici sau cand este vreme umeda; mediu pentru animate de talie medie, si puternic pentru animale mari. 

Cand se foloseste in scop educativ bastonul are dublu rol, emiterea unui sunet puternic urmat de impulsuri electrice, care au ca scop invatarea animalului sa execute anumite comenzi, stiind ca dupa semnalul sonor in caz de neexecutare apare si impulsul electric. Incet, incet animalul invata si nu mai este necesar folosirea electrosocurilor, ci doar a semnalului sonor. 

 

 

 

Ce spune legislatia despre electrosocuri

 

In Romania problemele legate de electrosocuri sunt reglementate legal si atunci cand vrei sa iti achizitionezi un astfel de dispozitiv trebuie sa te informezi si sa fii foarte atent pentru a nu suferi urmari. Inclusiv departamentele dedicate din Cosiliul Europei au catologat aceste dispozitive ca fiind periculoase, putand provoca rani si chiar deces. Astfel se ridica mai multe tipuri de intrebari precum:

 

 

Ce este un electrosoc?

Un electrosoc este o arma cu ajutorul caruia poti imobiliza o persoana utilizand curentul electric. Acesta are un efect de intrerupere a functiilor locomotorii, poate produce durere, se instaleaza o stare de paralizie, fara a provoca insa rani grave. A fost inventat in 1974 de un om de stiinta de la NASA. Deoarece provoaca starea de paralizie temporara, utilizarea si portul acestui dispozitiv sunt reglementate prin lege pe teritoriul Romaniei. 

 

Este legal sa imi achizitionez un electrosoc? 

Poti sa iti achizitionezi un electrosoc cu usurinta din magazinele de specialitate, cat si din mediul online si nu ai nevoie de permis special emis de organele abilitate pentru acest lucru. Totusi, la cele mai multe modele din magazine virtuale de specialitate se specifica ca trebuie sa ai varsta minima de 18 ani pentru a putea face aceasta achizitie.

Electrosocurile care functioneaza pe baza de acumulatori sau baterii, cu doua seturi de electrozi, sunt legale, mici si usoare si se pot folosi in autoaparare. De obicei au diferite forme ce seamana cu obiectele uzuale, pentru a fi usor de camuflat, precum: breloc, lanterna, ruj, telefon mobil etc. 

 

Cand il pot purta? 

Legea 61/1991, articolul 2, precizeaza ca “portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica” este pedepsita prin lege. Astfel se poate interpreta in diferite moduri acest articol si este la latitudinea organelor abilitate sa stabileasca daca este incalcat acest articol.

 

 

Care sunt sanctiunile?

Tot in aceeasi lege, la articolul 2 se precizeaza si sanctiunile care se pot aplica de la caz la caz si anume cu “inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda”, in caz ca fapta nu se incadreaza si la alte articole precum vatamare corporala etc.

 

Cand il pot folosi? 

Elecrosocurile pot fi folosite doar in legitima aparare, care este de asemenea prevazuta in Codul penal articolul 44 “Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savarsita in stare de legitima aparate”. Apoi sunt enuntate in clar faptele ce se constituie a fi in legitima aparare. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu