Cel mai bun amplificator audio

 

Amplificatoare audio  – Opinii si Recenzii in 2019

 

Exista multe modele de amplificatoare audio, suntem siguri ca stiti cel putin cateva nume de branduri. Avand in vedere ca ele se pot grupa si in categorii, ne-am straduit sa prezentam produse pentru toate nevoile, in ceea ce priveste anul curent si oferta pietei. Astfel, ca o prima recomandare, ne-am adresat cumparatorilor care au de organizat concerte sau alte evenimente unde este nevoie de sonorizare puternica:  Yamaha PX5 genereaza pana la 800 de Wati pe canal, in 4 Ohmi, include convertor DAC si presetare de sunet, iar calitatea brandului se reflecta in fidelitatea sunetului oferit. Pentru cei ce doresc sa asculte muzica acasa, recomandam modelul Marantz PM6006, care permite si conectarea de pick-up-uri prin intrare Phono, putand controla fara probleme majoritatea modelelor de boxe de raft de pe piata, indiferent daca sunt pe 4 sau pe 8 Ohmi ca impedanta si redand calitatea pentru care brand-ul este faimos.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Este special creat pentru concerte live, putand genera 500 de Wati in 8 Ohmi si 800 de Wati la 4 Ohmi, iar prin functia speciala Power Boost, poate livra si 1400 de Wati pe un singur canal. Include multiple protectii, fiind un echipament sigur si eficient.

Nu se adreseaza ascultatului acasa, la boxe de camera, de putere mica si medie (30 - 300 de Wati), ci doar reprezentatiilor live (concerte, conferinte, etc.).

Poate fi actualizat prin USB, ofera presetari de sunet digitale, protejeaza echipamentele audio conectate si poate opera la temperaturi de la zero la 40 de grade Celsius. Pe scurt, un produs de calitate, mai ales pentru pretul sau.

Marantz PM6006
Click aici pentru pret!

Calitatea sunetului a fost laudata destul de mult in recenzii, chiar si pe boxe pretentioase. Poate controla satisfacator boxe de 4 sau 8 Ohmi, include DAC incorporat si intrare phono. Per total, o solutie accesibila pentru audiofilii incepatori.

Nu are iesire speciala pentru subwoofere active. Prin urmare, boxele stereo pe care le aveti ar trebui sa genereze singure un bas care sa va multumeasca.

Pentru audiofilii incepatori, dar si pentru cei ce au deja niste pretentii formate, produsul de aici raspunde destul de bine nevoilor de ascultare stereo. Puteti conecta la el multiple surse (CD Player, pick-up, telefon, calculator), ceea ce il face un model bun la aproape tot.

Denon PMA-520AE
Click aici pentru pret!

Include intrare phono pentru pick-up, precum si 5 intrari RCA pentru alte echipamente (calculatoare, televizoare, telefoane, tunere, CD playere, deck-uri), iar distorsiunea este foarte mica (0,0002%).

Permite conectarea a doar doua boxe. In plus, pot exista distorsiuni, daca utilizati boxe cu impedanta de 4 Ohmi.

Pentru audiofilii incepatori, cu buget limitat, este un model recomandabil, mai ales daca utilizeaza boxe de raft (pana in 50 de Wati fiecare). Simplu de utilizat si cu posibilitati multiple de conectare, isi justifica foarte bine pretul accesibil.

 

 

Pareri despre cele mai bune amplificatoare audio

 

 

Yamaha PX5 

 

Multe pareri ale pasionatilor de tehnica audio spun ca printre cele mai bune amplificatoare audio, produsele Yamaha nu ar trebui sa lipseasca. Intr-adevar, brandul japonez reprezinta unul din numele istorice din industrie, iar modelul PX5 a dovedit reputatia firmei, aflandu-se pe locuri fruntase in multe topuri ale vanzarilor si recenziilor.

Ca specificatii, este un amplificator de putere, pentru concerte live cu boxe profesioniste. Poate scoate 500 de Wati pe canal, la o impedanta de 8 Ohmi, 800 de Wati la 4 Ohmi si 500 de Wati la 2 Ohmi. Rata de sampling a frecventelor este de 48 de kilohertzi, iar distorsiunea armonica totala este de 0,1 la suta. Per total, poate controla cu eficienta marea majoritate a instalatiilor audio de mare putere, cu o claritate ridicata. Include convertor digital analog cu sampling de 128x si 24 de biti, liniar, iar ca sunet, ofera opt presetari din fabrica, pe multiple frecvente. Drept conectori, are iesiri Speakon si binding post, intrari XLR linie si jack stereo, dar si porturi USB 2.0 pentru salvarea si incarcarea de presetari si actualizari.

Protectiile impotriva supravoltajului sunt configurabile de catre utilizatori, iar alte protectii includ cea termica (inclusiv prin ventilator), supracurentul si limitatorul de putere. Poate fi utilizat la temperaturi intre 0 si 40 de grade Celsius, fara probleme, iar greutatea sa este de 6,9 kilograme.

 

Avantaje:

Este un amplificator profesionist de calitate, pentru reprezentatii live de mare putere (pana la 1400 de Wati, cu modul special Power Boost pe un canal).

Include protectii eficiente impotriva supravoltajului, supraincalzirii si supracurentului, unele configurabile.

Are si slot USB 2.0 pentru actualizari si incarcarea de presetari de sunet.

Include si convertor digital-analogic si analogic-digital, cu sampling 128x si 24 de biti.

 

Dezavantaje:

Fiind un amplificator de putere, se adreseaza exclusiv sistemelor profesionale de mare putere si nu utilizarii acasa.

 

 

Marantz PM6006 

 

Compania americana Marantz este un alt nume cu greutate in industria audio. PM6006 este un model destinat folosirii acasa, pentru ascultat muzica in modul stereo de pe variate intrari, precum cele de la aparate digitale (PC, laptop, telefon), intrarile de la televizor, CD Player, deck-ul cu casete, dar si de la pick-up-uri, prin intrarea speciala PHONO. In ceea ce priveste impedanta boxelor, se impaca si cu boxe pe 4 Ohmi (cum sunt majoritatea modelelor din anii ‘70 si ‘80), cat si pe cele de 8 Ohmi (cum sunt foarte multe modele din anii ‘90 incoace).

In total, pe langa intrarea Phono in, mai sunt prezente doi conectori optici, unul de tip coaxial si 5 de tip RCA. Puterea maxima, in impedanta de 4 Ohmi, este de 60 de Wati pe canal, iar in total, puteti conecta doua perechi de boxe stereo la acest produs. Include convertor digital-analog intern, ce poate decoda PCM pana la 24 de bit si 192 kilohertzi de sampling.

Recenziile, insa, ofera o perspectiva mai clara asupra performantelor: utilizatorii au citat ca suna foarte bine chiar si cu boxe pretentioase, precum Dali ori Bowers&Wilkins, iar DAC-ul integrat este o piesa centrala in asigurarea calitatii sunetului, pe toate frecventele. Ca dezavantaje, nu are iesire dedicata pentru subwoofere active.

 

Avantaje:

Desi calitatea sunetului nu poate fi reflectata usor in cuvinte, recenziile lauda modul in care reda toate frecventele, chiar si pe boxe pretentioase.

Este compatibil si cu boxe pe 4 Ohmi, pe langa cele de 8 Ohmi.

DAC-ul incorporat sporeste calitatea audio din sursele digitale.

Include intrare phono pentru pick-up-uri.

 

Dezavantaje:

Daca cautati cel mai bun amplificator audio pentru casa, este bine sa stiti ca acest model, desi foarte atractiv, nu are iesire pentru subwoofer.

 

 

Denon PMA-520AE 

 

Denon PMA-520AE este un amplificator audio, la un pret bun, pentru utilizatorii care cauta un produs de la o firma de calitate si dispun de doar o singura pereche de boxe stereo. Ca impedanta, este compatibil cu incintele de 8 Ohmi – desi cele mai multe modele de boxe sunt pe aceasta valoare in ultimii ani, exista si modele noi pe 4 Ohmi, iar incintele acustice vechi (din anii ‘70 si ‘80, in special) au tot aceasta impedanta.

Insa, compatibilitatea variaza de la model la model, unele boxe de 4 Ohmi comportandu-se foarte bine si cu acest amplificator. Raportul semnal-zgomot este destul de ridicat, 105 decibeli, iar ca distorsiuni, producatorul specifica 0,0002% – surprinzator de putin, pentru un model atat de ieftin. In materie de conectori, sunt prezente cinci intrari de tip RCA, intrare Phono pentru pick-up, doua intrari pentru inregistrare si intrare infrarosu pentru telecomanda.

Recenziile sunt favorabile in privinta sunetului, mai ales in raport cu pretul acestui amplificator, insa ca obiectii, faptul ca nu se impaca cu multe perechi de boxe a fost mentionat adesea.


Avantaje:

Include intrare phono pentru pick-up.

Are o valoare de distorsiuni foarte mica (0,0002%).

Ofera un semnal zgomot ridicat, de 105 decibeli.

Printre functii, este prezenta si cea eco friendly, care scade consumul in stand-by si inchide automat amplificatorul dupa o perioada de inactivitate.


Dezavantaje:

Are iesiri pentru doar 2 boxe, iar imperecherea cu boxe pe 4 Ohmi poate fi nefructuoasa (sunet slab, distorsionat, de la model la model).

 

 

Marantz PM5005 

 

In ceea ce priveste alte modele destinate utilizatorilor entry-level, Marantz PM5005 raspunde foarte bine cerintelor fanilor boxelor stereo. Cu o putere maxima de 55 de Wati pe 4 Ohmi, va putea controla destul de bine majoritatea incintelor acustice de raft, chiar si cele de 8 Ohmi.

Puteti conecta doua perechi de astfel de boxe, utilizandu-le fie pe rand, fie in acelasi timp. Lista de conectori este urmatoarea: intrare phono pentru pickup, sase intrari RCA, o iesire de casti si un conector de tip D-Bus, pentru PC. Raportul semnal-zgomot este de 102 decibeli, iar ca nivel de distorsiuni, acesta este de 0,05 la suta. Printre functii, aveti parte de control pentru joase si inalte, buton “Loudness” care amplifica nivelul la volum mic, iar butonul “source direct” se adreseaza puritanilor, eliminand orice fel de procesare a semnalului-sursa. Amplificatorul include si telecomanda, cu care veti putea controla si CD playerele separate.

Sa discutam putin si despre recenzii, intrucat audiofilii adesea se iau dupa acestea: pentru un produs entry-level, suna destul de bune la toate frecventele, in special la cele joase (mediile au primit cele mai putine laude). Ca dezavantaje, putem mentiona absenta iesirii pentru subwoofere active, precum si absenta convertorului digital-analogic, care este prezent la alte modele Marantz.

 

Avantaje:

Are functie de “source direct” pentru eliminarea oricarei procesari de ton a sunetului.

Poate controla boxe atat pe 4, cat si pe 8 Ohmi.

Intrarea phono permite si conectarea unui pick-up.

Conectorii auriti asigura o transmisie foarte fidela a semnalelor.

 

Dezavantaje:

Nu are DAC si nici iesire pentru subwoofer activ.

 

 

AKAI AS110RA-320 

 

Daca nu aveti o pasiune pentru audiofilie (impreuna cu pretentiile adiacente) si doar cautati un amplificator audio, ieftin si bun, care sa puna in functiune atat boxe stereo, cat si sisteme home cinema, la un buget minim, va recomandam AKAI AS110RA-320. Se potriveste ca impedanta cu incintele acustice de 8 Ohmi, iar raportul semnal-zgomot oferit este de 80 de decibeli.

Include si tuner FM, iar ca distorsiuni ale sunetului, are o valoare de 0,1 la suta. Efectele de software reproduc ecouri in sapte medii diferite, ceea ce este foarte util mai ales atunci cand faceti karaoke (in pachet sunt incluse si doua microfoane, pentru acest scop). Display-ul este generos, iar slot-ul USB permite redarea muzicii de pe stick-urile de memorii sau de pe alte medii de stocare media. Ca minusuri, lipsesc cablurile de conectare din pachet, precum si manualul pentru meniu si antena FM.

Este inclusa si o telecomanda, insa unii utilizatori s-au plans ca scrisul de pe butoane se poate sterge repede. Per total, dat fiind pretul la care se comercializeaza, nu ar trebui sa aveti prea multe pretentii in materie de calitate audio, amplificatorul oferind doar conectivitate 5.1 la fidelitate cat de cat rezonabila.

 

Avantaje:

Pretul la care se comercializeaza este foarte accesibil.

Include conector 5.1 audio, pentru Blu Ray Playere.

Puteti asculta si muzica de pe stick-uri MP3.

Include si doua microfoane in pachet, pentru karaoke.

 

Dezavantaje:

Nu are cabluri de conectare in pachetul de livrare, iar calitatea audio nu este nici pe departe de nivel audiofil.

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...