Cel mai bun acumulator extern

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

Acumulatoare externe – Opinii si recenzii in 2024

 

De cate ori nu ti s-a intamplat sa ramai fara baterie la telefon, tableta sau chiar laptop si sa nu ai posibilitatea de a folosi o sursa de energie electrica pentru a le alimenta. Ei bine, cu totii trecem prin astfel de momente, dar partea buna e ca acum exista si o solutie – acumulatorul extern. Un astfel de gadget, daca e ales in mod corespunzator, iti va fi un partener de nadejde. Mai jos, avem pentru tine o lista cu produse de acest fel, care sunt in topul preferintelor cand e vorba de achizitii online. Primul loc e ocupat de Samsung EB-P1100C, un model de 10000 mAh, cu interfata USB-C si inca doua porturi USB ce permit introducerea unor cabluri care sa alimenteze doua dispozitive in acelasi timp, la 2A si 1.67A. Il poti folosi chiar si pentru tablete, dar si pentru a te bucura de mai multe cicluri de incarcare pentru telefonul tau. Locul doi e ocupat de ROMOSS Sense 8+, care poate fi folosit chiar si pentru laptopuri.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Samsung EB-P1100C
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un acumulator extern cu o capacitate mare, de 10000 mAh, pentru a permite cicluri multiple de incarcare, alimentarea mai multor gadgeturi in acelasi timp sau a unei tablete si are doua orificii cu amperaj de 2A, respectiv 1.67A, pentru eficienta si posibilitatea de a folosi device-ul care e alimentat in timp ce el tot se incarca.

Se livreaza doar cu un cablu, care e foarte scurt, de 20 cm, ceea ce e foarte neplacut si de multe ori necesita achizitionarea altor fire suplimentare.

Daca vrei un power bank puternic si calitativ, ce sa iti permita sa incarci simultan mai multe gadgeturi, vezi acest model.

A 2-A OPTIUNE!

ROMOSS Sense 8+
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta baterie externa este o alegere potrivita pentru persoanele care vor sa incarce chiar si un laptop, nu doar tableta sau doua telefoane simultan, deoarece vine cu o capacitate foarte buna, de 30000 mAh si multiple porturi ce permit conexiuni diverse (Lightning, USB-C, MicroUSB). Are si Quick Charge, ce permite alimentarea gadgetului mai rapid.

Nu e cea mai potrivita varianta pentru persoanele care cauta un dispozitiv portabil, deoarece pe langa faptul ca are dimensiuni generoase, are si o greutate semnificativa.

Recomandam aceasta baterie externa oamenilor care vor sa aiba la dispozitie un device ce sa furnizeze energie pentru o multime de gadgeturi.

A 3-a Optiune!

POWEROAK K2 SOLAR
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu o capacitate de 50000 mAh, acest power bank va fi capabil sa alimenteze fara probleme mai multe device-uri (telefoane inteligente, tablete, camere foto, laptopuri). El are diverse orificii pentru conexiuni multiple si se livreaza cu un numar mare de conectori, ce vor permite alimentarea unei game variate de laptopuri.

Nu e cel mai accesibil articol din punct de vedere financiar, ci dimpotriva, spre deosebire de alte produse prezentate de noi este foarte scump.

Ia in calcul achizitionarea acestei baterii externe, daca ai la dispozitie un buget generos si vrei sa investesti intr-un produs foarte puternic.

 

 

Pareri despre cele mai bune acumulatoare externe

Pentru a-ti fi mai usor sa cumperi un astfel de articol, mai jos, vei gasi unele dintre cele mai populare oferte pe care le poti achizitiona din mediul online.

 

 

Acumulator extern Samsung:

 

Samsung EB-P1100C

 

Acest acumulator extern, Samsung, e un model universal, ceea ce inseamna ca e compatibil cu toate tipurile de device-uri, din moment ce folosesti cablul potrivit pentru a le alimenta. El se livreaza cu un fir USB-C, pe care-l poti intrebuinta pentru a-i da curent, daca il conectezi la un dispozitiv ce va furniza energie, doar ca e foarte scurt, de doar 20 cm. Voltajul de iesire este de 5, respectiv 9V.

Referitor la amperaj, ai la dispozitie doua orificii, unu de 2A si altul de 1.67A. Poti incarca simultan doua telefoane mobile si in acelasi timp poti si umbla pe ele. Capacitatea acestui model e una destul de mare, de 10000 mAh, deci va permite si alimentarea unei tablete. In plus, daca-l folosesti, de exemplu, pentru un smartphone cu baterie de 2200 mAh, il poti intrebuinta chiar si pentru 3 cicluri.

Prezentul acumulator extern Samsung incarca un device, in mod normal, in 315 minute, dar are si functia Fast Charger, ce permite alimentarea in doar 220 de minute. Alta caracteristica importanta mai este si prezenta LED-urilor ce ofera detalii cu privire la procesul de incarcare. Dimensiunile sunt de 141 x 12 x 71 mm, iar greutatea de 220 grame.

 

 

Acumulator extern telefon:

 

ROMOSS Sense 8+

 

Daca ai nevoie de un acumulator extern pentru telefon, pe care sa-l folosesti nu doar pentru smartphone, ci si pentru tableta, camera foto sau chiar laptop (MacBook), aceasta varianta ar putea fi potrivita, deoarece are interfata USB-C, MicroUSB si Lighting. In plus, vorbim de un acumulator extern de 30000 mAh, ceea ce inseamna ca e suficient de puternic pentru a da energia dorita.

In ceea ce priveste amperajul de iesire, acesta e divers, in functie de orificiul pe care-l folosesti – 1.5 A, 2 A si 3 A. Vei avea la dispozitie doua porturi USB, unu ce permite incarcarea normala, iar celalalt rapida. Pentru a-ti alimenta complet acest acumulator va trebui sa astepti destul de mult – 11 ore pentru 18W si 21 pentru 5V 2A. Totodata, ai in vedere ca voltajul de iesire poate fi de 5, 9 sau 12V.

Daca e sa vorbim putin si de aspectele mai putin placute, primul ar fi acela ca nu se livreaza cu cabluri, deci, va trebui sa achizitionezi separat ce ai nevoie. Apoi, un alt lucru neplacut e dat de greutatea de 671 grame si dimensiunile destul de generoase – 167 x 89 x 32.8 mm. Dar, avand in vedere ce poate face acest produs, sunt detalii ce ar trebui usor trecute cu vederea.

 

Xiaomi Mi Power Bank 2S

 

Produsul despre care vorbim acum e un acumulator extern telefon, care poate fi utilizat si la tablete. El e un articol universal si ofera interfata MicroUSB pentru a-si lua energie (cablul fiind inclus in pachet), dar si doua sloturi USB pentru a-ti alimenta device-urile. Fiind un model cu o capacitate de 10000 mAh, va permite incarcarea de mai multe ori a gadgetului tau. Foloseste un voltaj de iesire de 5V/9V/12V.

Dispozitivul acesta are amperaj de iesire de 2A, respectiv 1.5A, pentru a realiza ciclul de incarcare chiar daca utilizezi telefonul in acelasi timp. E dotat cu LED-uri care iti vor oferi informatii cu privire la procesul de alimentare si care sunt foarte discrete. Poate fi utilizat si in modul “incarcare rapida”, daca device-ul tau permite asta.

Acest acumulator extern, la pret bun, are un design fin si elegant, fiind realizat din aluminiu de culoare neagra. Va fi simplu de purtat mereu cu tine, deoarece cantareste doar 240 de grame si are 147 x 71.2 x 14.2 mm.

 

Tellur PBC2

 

Daca bugetul pe care il ai nu e unul foarte mare si cauti un acumulator extern, ieftin si bun, iti recomandam acest articol, care are un raport calitate-pret corect. El poate fi intrebuintat pentru a alimenta tot felul de telefoane si tablete, atata timp cat ai la dispozitie cablurile necesare care pot fi introduse in porturile USB disponibile si vine cu un voltaj de iesire de 5V.

Capacitatea cu care vine acest model e una generoasa, de 10000 mAh, asta insemnand faptul ca ii vei putea da device-ului dorit energia necesara de mai multe ori. De exemplu, un articol cu baterie de 2200 mAh poate fi incarcat complet chiar si de 4 ori. Amperajul in ambele porturi USB e de 2A, deci, va functiona rapid si eficient.

LED-urile prezente pe una dintre laterale iti vor indica energia ramasa, iar functiile de protectie la scurt-circuit, supraincalzire, supradescarcare si supracurent te vor ajuta sa-l folosesti intr-un mod sigur. E un produs portabil, gratie dimensiunilor de 94 x 64 x 24 mm si a greutatii de 190 de grame.

 

 

Acumulator extern laptop:

 

POWEROAK K2 SOLAR

 

Vrei sa cumperi cel mai bun acumulator extern? Ai vazut acest produs? El este compatibil cu device-uri multiple, de la simple telefoane inteligente, pana la camere de filmat si laptopuri, atata timp cat ai un cablu potrivit pentru a face conexiunea. Capacitatea pe care o are e una foarte mare, de 50000 mAh, deci, va furniza suficienta energie.

Pentru a-l alimenta complet ai nevoie de 6-8 ore si de o priza normala sau un panou solar. Acesta din urma trebuie sa aiba cel mult 76 de wati si o tensiune cuprinsa intre 16 si 40V. Amperajul este diferit, in functie de iesirea pe care o folosesti – 2 x USB 2.1 A si 2 x USB 1A.

Produsul acesta se livreaza cu incarcator de retea, un cablu USB, cablu DC, conectori de incarcare pentru diverse modele de laptop si un saculet pentru protectie. Are dimensiuni de 206.9 x 136 x 33 mm si cantareste 1.3 kg, ceea ce e destul de mult. Dar, sa nu uitam ca vorbim de un acumulator extern pentru laptop.

 

 

Acumulator extern solar:

 

Solar Charging Pack

 

Solar Charging Pack este un acumulator extern solar, portabil, care iti va oferi energie pentru a incarca telefonul cand te afli in natura pentru mai mult timp, dar si in alte situatii. El e realizat din celule si circuite inteligente, pentru a oferi caracteristicile necesare pentru a functiona in mod eficient si are o tensiune de 5V.

Produsul acesta arata ca un portofel, iar in momentul in care se deschide are trei celule ce expuse la soare se vor incarca pentru a da energia de care ai nevoie. Are o capacitate de 8000 mAh, ceea ce inseamna ca va permite alimentarea de 2-3 ori a unui smartphone. In ceea ce priveste intensitatea curentului electric, aceasta e de 2A, pentru a nu periclita procesul de incarcare, daca doresti sa intrebuintezi device-ul ce se alimenteaza, in timpul acestui proces.

Referitor la design, acumulatorul e realizat din material textil, cu model army si are capse metalice care ajuta la inchiderea lui. Nu vei afla din mediul online detalii precum: interfata, dimensiunile si timpul de incarcare, deoarece ele nu sunt specificate.

 

 

Acumulator extern Asus:

 

ASUS ZenPower

 

Ai vazut acest acumulator extern, ASUS ZenPower, 10050 mAh? El iti va da suficienta energie chiar si pentru 3-4 cicluri de incarcare, astfel incat sa nu mai ramai fara baterie atunci cand ai cea mai mare nevoie. Nu ai insa posibilitatea de a folosi in acelasi timp doua dispozitive, deoarece exista un singur orificiu USB.

Acest acumulator extern, ASUS, va avea nevoie de 6 ore pentru a se incarca complet, iar apoi, vei primi detalii cu privire la cata energie mai are prin intermediul celor patru LED-uri. Pentru a permite functionarea rapida si eficienta, amperajul de iesire e de 2.4A. Are nevoie de o tensiune de 5V pentru a fi alimentat, asadar, introdu cablul intr-un laptop sau PC, nu in charger pentru priza normala.

Pentru a functiona cat mai sigur, device-ul e dotat cu functia PowerSafe. El face parte din categoria de acumulatoare externe, ieftine si bune, motiv pentru care nu va trebui sa investesti foarte mult in achizitionarea lui. Dimensiunile de 90.5 x 59 x 22 mm il fac sa fie usor de luat mereu cu tine. In plus, cantareste si foarte putin, doar 215 grame.

 

 

Acumulator extern 20000mah:

 

A+ PBT19QCBF

 

Obisnuiesti sa ramai des fara baterie la smartphone sau tableta? Ai vazut acest acumulator extern, de 20000 mAh? Aceasta capacitate il face sa fie apreciat de o multime de persoane, deoarece furnizeaza energie pentru mult timp. Pentru a-ti permite sa alimentezi mai multe tipuri de device-uri, vei avea la dispozitie doua orificii USB (unu cu incarcare rapida), dar si un slot USB Type-C.

Pe suprafata acestui acumulator extern A+ vei mai regasi si intrarea de alimentare, care e MicroUSB, dar si butonul de power. Cele patru LED-uri prezente pe partea din fata iti vor spune cand mai ai un anumit procent din energie (0-25%, 25-50%, 50-75% si 75-100%). Acest device poate fi incarcat la randul sau la priza normala sau prin atasarea cu un cablu la laptop/PC, avand voltaj de iesire de 5V, 9V si 12V.

Referitor la amperaj, acesta e de 1.5A, 2A si 3A, deci, te vei bucura de o incarcare eficienta chiar daca butonezi telefonul. 165 x 83 x 22 mm sunt dimensiunile acestui produs, dar, greutatea se pare ca e una destul de mare, care il face sa nu fie foarte comod de luat mereu in geanta. Nu se specifica exact in mediul online care este aceasta, dar se pare ca ar fi undeva in jur de 1000 grame.

 

 

Acumulator extern A+:

 

A+ PBS17X10-W

 

E foarte neplacut sa te lase bateria cand ai cea mai mare nevoie, iar pentru a scapa de astfel de momente, de un real folos ti-ar putea fi acest acumulator extern A+, 10000 mAh, care, datorita capacitatii pe care o are poate incarca un device chiar si de mai multe ori, cu o tensiune de 5V.

Pentru a fi alimentat la randul sau, are un orificiu MicroUSB, iar pentru a da energie altor gadgeturi e dotat cu doua porturi USB. Puterea cu care functioneaza e de cel mult 2A, insa, aceasta poate fi obtinuta doar atunci cand ai conectat un singur device. La doua, deja ea se imparte si va fi de 1A pe fiecare cablu.

Daca telefonul pe care il detii e dotat cu functia de incarcare rapida, vei beneficia de ea si in momentul in care folosesti acest acumulator extern, la un pret bun. E un device destul de portabil, avand dimensiuni de 145 x 67 x 18 mm si o greutate de 230 de grame.

 

 

Ghid de cumparare

 

Daca ti se intampla frecvent sa ramai fara baterie la telefon, tableta, laptop sau un alt gadget, sfatul nostru este sa iti cumperi o baterie externa (power bank). Aceasta te va ajuta sa-ti alimentezi device-ul si sa-l folosesti in continuare.

Dar, ca sa cumperi acumulatoare externe, la preturi bune, potrivite pentru ceea ce ai tu nevoie, trebuie sa tii cont de o serie de criterii se selectie. Care sunt ele? Iti vom spune in continuare:

 

 

Compatibilitatea: Ca sa poti sa folosi un power bank pentru gadgetul tau, acesta trebuie sa fie in primul rand compatibil, mai exact sa aiba o interfata ce sa permita legatura dintre acumulator si device. De obicei, pentru asta se foloseste un cablu USB, ce are in celalalt capat o terminatie microUSB, USB Type-C, o mufa rotunda pentru laptop si asa mai departe. Verifica sa poti intrebuinta bateria la ceea ce te intereseaza.

 

Capacitate: Un alt aspect foarte important tine de cat de mare este power bank-ul. Aceasta caracteristica o alegi in functie de cat de puternic e acumulatorul din device si de cate cicluri de incarcare doresti sa ai parte.

Mai exact, pentru un telefon ce are un anumit numar de mAh, va trebui sa alegi o varianta putin mai mare si sa o dublezi, triplezi etc., daca vrei sa alimentezi dispozitivul de mai multe ori. De exemplu, la un smartphone de 2200 mAh, eficienta pentru o incarcare va fi o baterie externa de cel putin 3000 mAh, pentru doua ai nevoie de 6000 mAh si asa mai departe.

Daca nu e vorba de un telefon inteligent, ci de un device mai puternic, precum o tableta, atunci vei avea nevoie de vreo 10000 mAh, iar pentru laptopuri, de cele mai multe ori sunt eficiente aparatele ce furnizeaza cel putin 20000 mAh.

 

Tipul de incarcare: La randul sau, acumulatorul extern trebuie incarcat pentru a-ti furniza energia de care ai nevoie. In principal exista trei modalitati prin care poti face asta:

Prin cablu USB – este cea mai populara alegere si iti permite conectarea cu o multime de device-uri (laptop, TV, incarcator auto, charger clasic etc.). E o varianta practica si usor de intrebuintat.

La priza clasica – daca optezi pentru o astfel de alegere, timpul de alimentare va fi mai scurt, dar si depinzi de energia clasica de fiecare data cand ai nevoie.

Panouri fotovoltaice – sunt o varianta ideala pentru persoanele care nu dispun de o priza pentru a alimenta gadgetul, pentru cele care calatoresc mult in natura. Trebuie doar sa expui power bank-ul la soare si el se va incarca suficient de bine pentru a reusi apoi sa-i dai energie altui device.

In eventualitatea in care nu ai un incarcator potrivit pentru anumite variante, ideal ar fi sa cumperi unul sau un adaptor, astfel incat tensiunea furnizata sa fie aceeasi cu cea pe care o are bateria.

 

Amperajul: In ceea ce priveste acest detaliu, trebuie sa stii ca in general, vei gasi pe piata modele ce pot livra 1, 2 sau 3 amperi. Valoarea acestora iti va da informatii cu privire la rapiditatea cu care se incarca gadgetul, dar si la cum il vei putea intrebuinta in timpul alimentarii.

De exemplu, daca vei cumpara pentru telefonul tau o baterie de 1A, nu il folosi cat timp e in priza, daca doresti sa se incarce. Da, iti va da energie suficienta pentru a-l putea folosi in timp ce e conectat, dar nu va fi alimentat in momentul in care il deconectezi. Pentru a putea si butona in acelasi timp, ai nevoie de 2A. Aceeasi valoare e necesara si daca vorbim de device-uri mai puternice precum laptopuri sau tablete.

 

Caracteristici cheie: Urmareste existenta acestor detalii, daca doresti sa ai parte de o experienta placuta, in care sa folosesti dispozitivul simplu, placut si rapid:

Incarcare multipla – iti va da posibilitatea de a alimenta in acelasi timp mai multe gadgeturi, deoarece are o putere mare si mai multe orificii de incarcare.

Power Safe – dotare ce se ocupa de controlul temperaturii si tensiunii, pentru a nu exista probleme de siguranta, data de supraincalzire.

Indicator nivel baterie – iti spune prin LED-uri (de cele mai multe ori), cat ti-a mai ramas din energie power bank-ului.

Lanterna – functie utila pentru cei care calatoresc noaptea sau au nevoie de un astfel de device pentru a avea baterie cand merg sa doarma in natura.

 

 

Dimensiuni: Un acumulator extern este un produs ce trebuie purtat mereu la tine, deci, trebuie sa fie portabil. Aceasta caracteristica e data de dimensiunile reduse si de greutatea mica. Asadar, inainte de a face achizitia finala, vezi sa cumperi ceva care sa-ti incapa cu usurinta in geanta, rucsac, buzunar si care sa cantareasca cat mai putin, pentru a nu-ti ingreuna sarcina.

Acum, ca ai aflat pareri despre cele mai bune acumulatoare externe si ai vazut si care sunt criteriile de selectie importante in astfel de alegeri, iti va fi mult mai simplu sa cumperi produsul potrivit pentru tine, mai ales daca mergi pe varianta online, si poti compara mai usor ofertele si preturile.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cat de puternic trebuie sa fie un acumulator extern de laptop?

Daca vrei un astfel de articol pentru a-ti fi de ajutor in alimentarea laptopului, el trebuie sa aiba o putere de cel putin 20000 mAh, pentru a fi de ajutor. Astfel de variante sunt ce-i drept mai scumpe, dar sunt cu adevarat eficiente.

 

 

Ce durata de viata au acumulatoarele externe?

Nu iti putem spune o durata exacta, dar cele mai bune acumulatoare externe vin cu o garantie de doi ani, ceea ce inseamna ca in teorie, ar trebui ca timp de 24 de luni sa nu ai nici un fel de problema. Insa, acum depinde si de modul in care folosesti un astfel de produs, la ce actiuni neplacute il supui, cat de frecvent in folosesti si asa mai departe.

 

Cum stiu ca e momentul sa-mi iau alt acumulator extern?

Daca ramai frecvent fara baterie la telefon, tableta, laptop etc., in mod clar ai nevoie de o baterie externa. Nu e musai sa mergi mereu pe trasee montane, sa campezi, sa stai cu orele la pescuit si asa mai departe. Oricine poate folosi un astfel de device si oricui ii poate fi de ajutor mai devreme sau mai tarziu.

 

E vreo diferenta intre power bank si acumulatorul extern?

Nu, ambii termeni inseamna unul si acelasi lucru.

 

 

 

Scurt manual de utilizare pentru o baterie externa

 

Daca te-ai hotarat sa-ti cumperi o baterie externa si vrei sa stii care sunt regulile generale pe care trebuie sa le respecti in utilizarea ei, iti vom spune care sunt cateva dintre cele mai importante, pe care e bine sa le pui in practica.

 

 

Incarca complet device-ul

Inca de la prima utilizare, power bank-ul trebuie incarcat in totalitate. Ciclurile de alimentare ar trebui sa fie complete, pentru a reusi mai apoi sa iei din device toata energia de care ai nevoie si la care te astepti.

La fel trebuie sa faci si atunci cand ai de alimentat smartphone-ul, tableta etc., pentru a avea mereu bateria pregatita pentru o noua utilizare.

 

Foloseste un cablu compatibil pentru a alimenta gadgetul dorit

Pentru a te bucura de incarcatorul extern, trebuie sa faci legatura dintre el si dispozitivul asupra caruia vrei sa actioneze. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unui cablu care trebuie sa aiba o interfata compatibila cu cea a device-ului alimentat. Daca vrei sa incarci mai multe gadgeturi, avand aceasta posibilitate, vei avea nevoie de fire in plus. Unele vin in pachet, altele trebuie cumparate apoi.

 

 

Urmareste indicatorii luminosi pentru a-ti da seama de ceea ce se intampla pe durata procesului de incarcare

Marea majoritate a acestor produse emit semnale luminoase, care te vor informa cu privire la ce anume se intampla. De exemplu, la unele modele apare un LED rosu pe durata incarcarii, care se face verde cand aceasta s-a finalizat sau mai poate aparea o lumina in momentul in care energia din power bank se termina si trebuie conectat la o sursa de curent sau lasat la soare.

 

Deconecteaza bateria dupa ce s-a incarcat

Specialistii recomanda deconectarea acumulatorului extern in momentul in care acesta s-a incarcat in totalitate. O astfel de actiune este sigura si prelungeste durata de viata a device-ului.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu