Cea mai buna telecomanda Samsung

Am modificat articolul ultima data pe: 20.05.24

 

Telecomenzi Samsung – Opinii si Recenzii in 2024

 

Nu prea putem sa petrecem mult timp cu introduceri elaborate pentru acest articol de recenzii si opinii. Este despre telecomenzi pentru televizoarele Samsung, in cazul in care ati pierdut-o pe cea originala, sau daca aceasta s-a stricat. Ca sa alegem recomandarile pentru anul curent, ne-am orientat catre modelele cele mai bine vandute, care sa acopere cat mai multe, daca nu toate, comenzile de la aparatele TV Samsung conventionale si Smart. Samsung -00638a nu doar ca ofera toate aceste comenzi, ci si un buton special care ilumineaza tastele de schimbat posturi si de control al volumului. Se conecteaza fara introducerea unui cod, este compatibila cu toate modelele curente de televizoare de la firma coreeana si are un aspect simplu, negru, cu butoane colorate, usor de identificat. Ca o a doua recomandare, ne-am hotarat asupra modelului Samsung AA59-00581A, care include si simboluri Braille pentru butoanele principale, ca sa poata fi utilizata si de catre nevazatori.  

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Samsung -00638a
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

La o apasare de buton, tastele de schimbare posturi si de control al volumului se vor lumina, ca sa poata fi vazute pe intuneric. Este compatibil si cu televizoarele Smart de la firma aceasta, iar potrivirea se face fara cod.

Unii cumparatori si-au exprimat ingrijorarea fata de plasticul subtire, care ii scade rezistenta la socuri si i-ar putea afecta trainicia.

Este un model aparte de telecomanda de inlocuire a celei originale, al carui design permite gasirea foarte usoara a tuturor tastelor, fie prin luminarea acestora, fie ghidandu-va dupa culori.

A 2-A OPTIUNE!

Samsung AA59-00581A
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Include si simboluri in limbajul Braille langa tastele principale, ca sa poata fi gasite si folosite de catre nevazatori. Se potriveste si cu modelele de televizoare Smart, se conecteaza fara cod si este subtire (4 centimetri latime si 2 grosime).

Nu are taste luminate, ceea ce ar fi fost binevenit pentru unii utilizatori.

Per total, putem spune ca aceasta telecomanda este avantajoasa ca pret, chiar daca nu este cea mai ieftina. Design-ul ei este simplu, iar utilizarea usoara si convenabila. Tastele colorate sunt lesne de gasit si amplasate ergonomic.

A 3-a Optiune!

Samsung BN59-00531A
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Principala particularitate a acestui model este pretul redus, considerabil mai mic decat la alte telecomenzi. Sunt incluse si simboluri Braille, pentru ca butoanele principale (aprindere, volum, schimbat canale) sa fie gasite de nevazatori.

Nu are taste pentru functiile de Smart TV, asadar posesorii de astfel de modele ar trebui sa se orienteze catre alte modele de pe piata.

Unii dintre cititorii nostri cauta sa faca economie, inainte de toate, iar din acest motiv ne-am decis sa includem modelul de aici in lista. Per total, este bine vandut, insa nu ofera calitatea telecomenzilor originale de la aceasta firma.

 

 

Pareri despre cele mai bune telecomenzi Samsung

 

 

Samsung -00638a

 

Cele mai bune telecomenzi Samsung sunt, de regula, acelea care vin la pachet cu televizorul cumparat. Cu toate acestea, ele se pot strica sau pierde, iar unii cumparatori doresc ca produsul care sa le inlocuiasca sa fie cat mai de calitate si asemanator cu originalul. Iar asta inseamna ca functiile oferite sa fie cat mai apropiate de cele ale televizorului.

La aceasta telecomanda, beneficiati atat de butoane pentru comenzile de servicii cablu TV, cat si de functii Smart pentru navigarea pe Internet. Asadar, producatorul sau spune ca este compatibila cu orice model TV Samsung iesit in ultimii 5 ani, daca nu chiar si mai vechi. Unul din principalele avantaje este ca se imperecheaza cu televizoarele fara a fi nevoie introducerea unui cod – cunoastem cu totii ca acesta este un pas adesea frustrant pentru posesori.

Functioneaza cu doua baterii de tip R3 (AAA), care nu sunt incluse in pachetul de livrare, prin urmare va trebui sa le cumparati separat. Raza specificata de producator este de maximum 8 metri, insa aceasta poate varia in functie de televizorul pe care il aveti. Avantajul principal este ca puteti ilumina tastele cu o apasare de buton – vorbim despre cele de volum si schimbare canal – acest aspect fiind extrem de util pe timp de noapte.

 

Avantaje:

Include buton pentru iluminarea tastelor de schimbare a posturilor si de modificare a volumului, foarte util pe timp de noapte.

Se poate utiliza cu eficienta si pe modelele de TV Smart de la Samsung.

Nu necesita introducerea unui cod pentru conectarea cu televizorul.

Butoanele sunt si colorate, usor de gasit cand nu focalizati privirea direct pe ea.

 

Dezavantaje:

Plasticul din care este facuta are o grosime ceva mai mica decat cea de la telecomenzile originale Samsung.

 

 

 

 

Samsung AA59-00581A

 

Aceasta telecomanda Samsung, la un pret bun, se potriveste cu aproape orice televizor de la producatorul coreean, iesit in ultimii 5-7 ani. Ofera functii pentru vizionarea de servicii cablu TV, cat si pentru navigarea pe web, prin urmare se adreseaza inclusiv modelelor Smart de la aceasta firma coreeana.

Forma sa este ingusta, latimea fiind de 4 centimetri, insa butoanele sale sunt relativ mari si usor de gasit, in special cel de oprire si pornire cel de la care puteti selecta sursa. Mai mult decat atat, sunt prezente si simboluri in limbaj Braille la functiile principale (butoanele ON/OFF, cel de schimbat posturi si cel de controlat volumul), pentru ca obiectul sa poata fi folosit si de nevazatori. Functioneaza cu doua baterii de tip R6 (AA), iar distanta maxima specificata la care poate trimite semnal este de 8 metri, ca pentru marea majoritate a modelelor de telecomenzi de pe piata.

Trimite semnalul plin infrarosu, iar ledul de transmisie este discret inglobat in capatul rotunjit al accesoriului. Se conecteaza la televizor fara a fi nevoie sa introduceti vreun cod. Ca dezavantaje, este greu sa ii gasim vreo hiba notabila, cel mult s-ar putea ca unii cumparatori sa obiecteze la faptul ca tastele sale nu sunt luminate, cum este in cazul altor telecomenzi Samsung mai scumpe.

 

Avantaje:

Include simboluri in Braille pentru functiile principale, ceea ce inseamna ca si nevazatorii o pot utiliza fara dificultati.

Se conecteaza fara cod la aproape toate televizoarele Samsung.

Include functii pentru modelele Smart TV.

La doar 4 centimetri, este usor mai ingusta decat alte telecomenzi, ceea ce o face mai eleganta in ochii unora din cumparatori.

 

Dezavantaje:

Nu are taste iluminate.

 

 

 

 

Samsung BN59-00531A

 

O categorie de cumparatori mereu va cauta sa faca cele mai mari economii atunci cand selecteaza un produs. Piesa pe care o includem aici in lista este o telecomanda Samsung, ieftina si buna, pe care o puteti gasi chiar si la jumatate din pretul altor modele, ceea ce este foarte avantajos, insa sa nu credeti ca este facuta din plastic extrem de prost sau ca se va strica in scurt timp.

De fapt, explicatia costului sau scazut este faptul ca nu include butoane pentru functiile de Smart TV. Asadar, veti putea utiliza comenzile pentru televizoare conventionale – schimbarea posturilor volumului si al meniului, media player si teletextul. Pentru nevazatori, sunt prezente si simboluri in limbaj Braille pentru functiile principale – pornire si oprire, schimbarea posturilor si volum. Nu este oferita, insa, iluminarea tastelor, insa putini cumparatori vor obiecta la acest aspect.

Forma sa este ergonomica, subtire la unul din capete si groasa la celalalt. Trimite semnalul la distanta de maximum sapte-opt metri si este pusa in functiune de doua baterii de tip AAA (R3), neincluse in pachetul de livrare. Poate functiona la toate televizoarele Samsung, conectandu-se fara cod.

 

Avantaje:

Se comercializeaza la un pret ce este foarte redus, adresandu-se celor ce doresc sa faca economie.

Este echipata si cu simbolurile Braille pentru comenzile principale, ca sa poata fi utilizata si de catre nevazatori.

Are o forma ergonomica, usor de apucat, subtire la un capat si mai groasa la celalalt.

Se conecteaza fara a fi necesara introducerea vreunui cod.

 

Dezavantaje:

Nu are taste si pentru functiile Smart TV, prin urmare nu se poate folosi decat cu televizoare conventionale.

 

 

 

 

Samsung UnivSams

 

Daca ne propunem sa alegem cea mai buna telecomanda Samsung, acest model ar fi cu siguranta printre cele nominalizate. Este construita din plastic solid, iar butoanele sunt in culori variate, ca sa poata fi nimerite destul de usor fara sa va uitati direct la taste. Butonul de pornire si cel de selectare a sursei sunt in capatul superior aparatului, separate printr-un spatiu, ceea ce inseamna ca ar fi usor de gasit prin pipaire.

Aceasta telecomanda se adreseaza atat televizoarelor conventionale cu LED sau LCD, cat si celor inteligente, cu functii de browsing pe Internet. De asemenea, pe ea sunt prezente si comenzi pentru player-ul media, sub cele ce controleaza teletextul. Functioneaza cu doua baterii de tip R3 (AAA), ce nu sunt incluse atunci cand cumparati produsul, iar conectarea are loc imediat si fara a fi nevoie sa fie introdus vreun cod.

Ca si in cazul celor mai multe telecomenzi de pe piata, raza maxima specificata de producator este de aproximativ 8 metri, insa ea poate varia de la un model de televizor la altul. In plus, poate trimite semnal din orice pozitie, chiar daca o tineti indreptata spre peretele opus televizorului. Singurul dezavantaj pe care il putem mentiona este pretul putin mai ridicat, fata de alte telecomenzi.

 

Avantaje:

Recenziile i-au laudat plasticul foarte rezistent si de calitate, care ii asigura trainicia.

Include si functii de browsing, prin urmare este compatibila si cu televizoarele SMART.

Poate depasi 8 metri ca distanta maxima de transmisie catre televizor, daca acesta este un model cu o sensibilitate ridicata.

Semnalul este perceptibil chiar si daca o indreptati spre tavan, ori spre peretii laterali sau chiar si spre peretele opus celui cu televizorul.

 

Dezavantaje:

Este comercializata la un pret destul de ridicat.

 

 

 

 

Samsung BN59-01198Q 

 

Unii cumparatori s-ar putea sa caute si sa prefere produsele care nu sunt nici prea scumpe, nici prea ieftine, preferand o cale de mijloc echilibrata. Modelul de telecomanda Samsung pe care il prezentam aici este genul acesta de produs. Capetele sale sunt rotunjite, ceea ce ii confera un design placut, modern, iar latimea de 4,5 centimetri este relativ mica, fara a-i compromite utilitatea (o telecomanda prea mica inseamna butoane inghesuite si greu de apasat).

Dimensiunile sale sunt 210 x 45 x 20 de milimetri, iar ca baterii, utilizeaza doua de tip AAA sau R3, care nu sunt incluse in pachet. In cele ce priveste raza, poate trimite la maximum 8 metri distanta, potrivit spuselor producatorului, iar ca modele, se potriveste cu toate televizoarele recente de la Samsung, inclusiv cu cele Smart. Include si buton cu „Sports” pentru seria F de la brandul Coreean, care regleaza setarile de imagine si sunet pentru o vizionare optima a competitiilor sportive.

Printre alte butoane utile, include cel pentru activat subtitrari, butonul pentru schimbarea pe postul anterior si buton pentru afisarea listei de canale. Ca dezavantaje, putem spune ca aproape toate tastele sunt de marime si forma asemanatoare, ceea ce le face uneori greu de gasit prin pipait.

 

Avantaje:

Ofera un echilibru pret-calitate destul de atractiv.

Include buton cu „Sports” pentru activarea modurilor de imagine si sunet speciale pentru emisiunile sportive, dupa cum este la unele televizoare din seria F.

Este si pentru Smart TV-uri Samsung.

La doar 2 centimetri grosime, este eleganta in aspect (dimensiunile celelalte sunt 21 x 4,5 centimetri).

 

Dezavantaje:

Butoanele sunt cam asemanatoare in ceea ce priveste marimea si forma, asa ca uneori s-ar putea sa gresiti tasta din greseala.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu