Cea mai buna placa de baza pentru gaming

Am modificat articolul ultima data pe: 14.11.24

 

Placi de baza pentru gaming – Opinii si Recenzii in 2024

 

Doresti sa iti construiesti de la zero, pe piese, un calculator de gaming, si ti-ar fi de folos cateva informatii privitoare la placile de baza de acest fel? Iti spunem noi dupa ce criterii sa te uiti si iti facem si doua propuneri apreciate de alti cunoscatori, prima fiind Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming, compatibila cu socket-uri AMD AM4, in principal cu cele din seria a saptea Ryzen, dispunand de 4 sloturi de memorie rapida RAM DDR4, cu placa audio integrata si sase slot-uri SATA III pentru hard disk-uri, nu mai putin de 4 porturi USB 2 si 4 USB 3, unul USB Type C si un port HDMI pentru monitor. E un format ATX care permite utilizatorului sa faca imbunatatiri ulterioare. O alternativa indragita de multi pasionati ai jocurilor pe PC este modelul MSI B360 Gaming Plus.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Folosind o tehnologie cu fibra din sticla, produsul are grija ca umiditatea sa nu afecteze componentele atasate si circuitele, existand varietate si in ce priveste chip-urile compatibile cu platforma AM4, existand patru locasuri pentru memorie RAM DDR4, cu suport dual channel, reprezentand o alegere apreciata de alti cumparatori, la un pret bun.

Platforma de citire a setarilor BIOS poate fi dificil de inteles sau mai putin placuta din punctul de vedere estetic, putand exista dificultati in citirea corecta a memoriei RAM dupa atasare.

Este o optiune pe care o indragesc cei care isi doresc un sistem de gaming performant, dotat cu piese de ultima generatie, capabile de performanta.

A 2-A OPTIUNE!

MSI B360 Gaming Plus
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cei aflati in cautarea unei piese economice pentru sistemul Intel, despre care se stie ca este mai costisitor, in general, se vor bucura sa afle ca varianta aceasta are un cost de achizitie bun, fiind o optiune in format ATX, dotata cu capacitate de memorie DDR4 de 64 GB, cu 5 interfete SATA III si variate porturi USB 2 si 3.

Pozitionarea sloturilor este deficitara, putand exista probleme in montarea placii video, a hard disk-urilor si a memoriei RAM, in ciuda formatului ATX, care ar trebui sa fie mai incapator.

Devine o optiune accesibila pentru iubitorii constructiilor care se bazeaza pe Intel, imbinand caracteristici importante si necesare unui sistem pentru rularea jocurilor cu un cost de achizitie accesibil.

A 3-a Optiune!

Asus STRIX Z390-F Gaming
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Avand un format standard, ATX, articolul acesta se deosebeste de altele prin compatibilitatea cu procesoare Intel din generatiile a opta si a noua, avand un socket 1151, cu suport dual channel pentru memoria RAM, si o varietate de porturi de conectare, pentru a putea folosi tot felul de periferice, de la clasicele tastatura si mouse si pana la joystick-uri si gamepad-uri.

Din nefericire, costul de achizitie usor restrictiv poate deveni o problema pentru unii posibili cumparatori, acesta fiind cauzat de prestigiul brandului si de varietatea conectorilor.

Intruneste calitatile necesare ale unei piese centrale calculatorului personal pentru jocuri, aflandu-se printre preferintele celor pentru care pretul nu reprezinta un criteriu esential in vederea procurarii.

 

 

Cum alegi o placa de baza pentru gaming buna

 

Ghidul cumparatorului

Este o evidenta faptul ca jocurile pe calculator au devenit foarte populare in zilele noastre, dar si ca, pentru a fi rulate in mod optim, PC-ul tau trebuie sa indeplineasca anumite cerinte. Satisfacerea lor tine atat de procesor, cat si de placa de baza, cea din urma realizand conexiunile esentiale dintre diferitele componente pe care le si adaposteste.

Cu alte cuvinte, este “sistemul circulator” (ce poarta informatiile dintr-o parte in alta) de care depinde, in mare masura, performanta de care te bucuri.

Astfel ca, daca te numeri printre impatimitii jocurilor pe computer si ai nevoie de un sistem desktop eficient sau vrei sa il imbunatatesti pe cel existent, inainte de a pleca la cumparaturi, se impune sa iei in seama cateva criterii de selectie.

Prin urmare, ti-ar fi de folos sa cunosti cat mai multe pareri despre cele mai bune placi de baza pentru gaming.

 

Compatibilitatea: atunci cand vrei sa alegi din oferta variata de pe piata, este de o importanta majora verificarea tipului de procesor acceptat. Acest lucru se face tinand cont de priza cu care se prezinta placa de baza.

Pe de o parte, intalnesti modele care se potrivesc procesoarelor produse de Intel, lucru de care iti dai seama din numele socket-ului (LGA) specificat in descrierea produsului. In principiu, acesta este urmat de un numar (775, 1150, 1151, 1155 sau 2011), iar regula de compatibilitate este urmatoarea: o placa de baza recenta, ce incorporeaza priza x, accepta procesoarele mai vechi pentru acel socket x.

Spre exemplu, unui model cu o platforma LGA 1155 din 2016 ii poti atasa un CPU LGA 1155 lansat pana in acel an (2014, 2015). Cu toate acestea, sa retii ca, in cazul unei placi de baza de gaming, se recomanda sa optezi pentru LGA 1151 sau LGA 2011.

Pe de alta parte, sunt utilizatori care prefera procesoarele de la AMD, drept care se impune alegerea unui produs cu un socket aferent, si anume: AM1, AM3, AM3+, FM2, FM2+. Dintre acestea, priza AM3+ pare sa fie preferata de gameri, multumita faptului ca iti permite sa aduci imbunatatiri insemnate placii de baza. Deci, este o investitie rentabila, mai ales daca iti doresti sa te folosesti de ea pentru mult timp.

Spre deosebire de modelele Intel, acestea au o regula de compatibilitate mai putin stricta, si anume: unei placi de baza, ce incorporeaza socket-ul x, ii poti atasa orice procesor (indiferent daca este mai vechi sau mai nou) conceput pentru acea priza x.

Totusi, pentru un plus de siguranta si pentru a evita situatiile cand, respectand regulile mentionate, CPU-ul tot nu se potriveste – din cauza unor update-uri de firmware –, ar fi bine sa intri pe site-ul producatorului. Acolo vei intalni o lista cu procesoarele compatibile.

 

Dimensiunile: reprezinta un aspect demn de luat in seama, intrucat de format depinde numarul de slot-uri pe care le pune la dispozitia ta un astfel de dispozitiv. Conform standardelor, placile de baza pentru gaming se impart in patru mari categorii: mITX, mATX, ATX si eATX.  

Cele dintai se caracterizeaza prin marimile reduse (17 x 17 cm) si consumul scazut de energie electrica, sacrificand in acest sens facilitati precum slot-urile.

Modelele mATX realizeaza o combinatie avantajoasa intre eficienta si design (fiind dotate cu doua locasuri pentru RAM).

Produsele cu formatul ATX sunt cele mai populare, multumita faptului ca poseda un minimum de 4 slot-uri – ceea ce iti permite sa realizezi imbunatatiri considerabile –, in timp ce acelea eATX, desi dispun de o functionalitate sporita sunt rareori alese. Motivele constau in dimensiunile foarte mari si in dificultatea de a gasi o carcasa adecvata.

 

Memoria de acces: cunoscuta mai ales sub acronimul RAM, este cea care da viteza computerului tau. Astfel, se impune sa verifici, in primul rand, tipologia, si anume daca este DDR2, DDR3 sau DDR4, stiind ca prima varianta mentionata este ieftina si destul de lenta pentru a face fata unor jocuri cu cerinte mari, pe cand urmatoarea versiune are un pret accesibil si performante medii. In ciuda costurilor mai ridicate, DDR4 este preferat de majoritatea gamerilor inraiti, fiind extrem de rapid.

In al doilea rand, nu trebuie sa uiti sa te interesezi asupra capacitatii maxime de memorie de acces pe care o poti avea. Aceasta reiese cu usurinta din numarul de slot-uri inmultit cu valoarea de RAM pe care o ofera o placuta de acest tip. De regula, te poti descurca bine cu 16GB.

 

Chipsetul: este un circuit integrat, al carui rol consta in gestionarea transferului de informatii. Asadar, se numara printre componentele cele mai importante, fiind necesar sa decizi ce model iti doresti, cu mult inainte de a te intreba unde gasesc placi de baza pentru gaming la preturi bune toti ceilalti pasionati de jocurile pe calculator.

Pentru ca exista o multitudine de alternative pe piata, trebuie sa iti spunem ca cele mai potrivite acestui tip de activitate la PC sunt: Z97, Z170 si Z270, ele prezentand si optiunea de overclocking, care permite functionarea tuturor chipurilor la performante cu mult sporite fata de cele specificate, fara a exista riscul de a deteriora sistemul.

 

Porturile: se refera la toate locasurile incorporate, datorita carora tu poti atasa atat hardul intern, cat si diferite periferice la calculator. Conform cunoscatorilor, porturile esentiale sunt cele SATA/ SATA Express – care trebuie sa fie minim doua si iti permit conectarea HDD-urilor, a DVD-ROM-ului sau a SSD-urilor – si cele USB – care trebuie sa includa cel putin unul rapid (3.0) si mai multe standard (2.0), ambele fiind destinate perifericelor. Totodata, nu strica sa ai la dispozitie si alte tipuri.

Dotarile: sunt cele care fac diferenta dintre o piesa simpla si una complexa, drept care reprezinta o chestiune de preferinte. Multi gameri, de pilda, cauta o placa de baza care sa aiba LED-uri reglabile (pentru un plus de stil), conectori pentru ventilatoare (pentru a te asigura ca procesorul tau nu se incalzeste prea tare), senzori de temperatura, precum si suport integrat pentru WiFi si Bluetooth.

Acum ca ai la indemana o serie de criterii precum cele explicitate mai sus, poti decide ce anume se potriveste mai bine nevoilor tale. Cu toate acestea, nu uita sa iti calculezi bugetul si sa iti faci cumparaturile dintr-un magazin unde gasesc placa de baza, la un pret bun, toti ceilalti. Noi ti le sugeram pe cele din mediul online. Am realizat chiar si un clasament care ti-ar putea fi de folos.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming 

 

Daca esti fanul procesoarelor AMD iti vei gasi cu siguranta perechea in aceasta placa de baza cu socket AM4, care este compatibila cu generatia a saptea A si AMD Ryzen sau mai vechi. Cu un chipset AMD X470, permite overclock-area chip-ului, atata timp cat urmezi pasii definiti in  numeroase tutoriale de pe Internet. 

E un model ATX ce masoara 30.5 x 24.4 cm, fiind usor mai voluminos, dar incape in orice carcasa obisnuita, pe care se poate adauga memorie RAM DDR4, capacitatea maxima de memorie fiind de 64 GB, o valoare considerabila pentru un setup de gaming. 

Are sase porturi SATA III, patru porturi USB 2.0 (mai incete), 1 port USB 3.1 si unul USB Type C, pentru a conecta variate dispozitive si periferice mai usor. Dispune de un sistem patentat DualBIOS care protejeaza respectiva componenta, utilizand doua BIOS-uri, spre a apara sistemul de atacuri ale virusilor, defectiunilor sau setarilor deficitare. 

 

 

 

 

MSI B360 Gaming Plus

 

Printre optiunile preferate de iubitorii chip-urilor Intel se afla modelul acesta cu platforma LGA 1151, caruia ii vei putea atasa un CPU cu acelasi numar. Se poate folosi impreuna cu un procesor Intel din a opta generatie (i3, i5, i7, Pentium sau Celeron). Pentru a te asigura ca nu faci o achizitie gresita, verifica si compatibilitatea exacta a celor doua produse prin verificarea listei atasate pe pagina oficiala a producatorilor, pe care o descoperi usor si online. 

Suporta memorie DDR4, avand patru sloturi, capacitatea maxima fiind de 64 GB, fiindu-ti suficiente doar doua, in dual channel, care vor face intregul sistem sa ruleze rapid. Placa de baza e in format ATX, avand dimensiuni standard (30.4 x 24.3 cm) pentru orice carcasa normala. 

Are cinci interfete SATA III, pentru a conecta hard disk-uri, si doua porturi USB 2, un port USB Type A si unul USB Type-C, pentru variate periferice. In plus, gasesti si conector PS/2, unul DVI si un Display Port. 

 

 

 

 

Asus STRIX Z390-F Gaming

 

De la Asus vine aceasta placa de baza cu un aspect deosebit, cibernetic, datorat radiatoarelor menite a mentine circuitele reci, cu un sistem de control al racirii chip-ului. Cu un chipset Z390, este compatibila cu socket 1151, standard pentru gaming, din a opta sau a noua generatie Intel, optiuni recent aparute pe piata. 

Placa are sloturi pentru memorie RAM DDR4, cea mai recenta tipologie aparuta pe nisa sa, si poate suporta pana la 64 GB, in cele patru locasuri speciale. Nu ii lipseste interfata SATA III, dispunand de doua USB-uri 2 si doua USB 3, cu un port USB Type-C, pentru a putea atasa mouse-uri sau tastaturi, printre altele. 

Din optiunile de conectare nu lipsesc portul HDMI, jack-urile audio si display port-ul. E un format ATX, accesibil carcaselor obisnuite, dimensiunile fiind unele standard (30.5 x 24.4 cm), dar pretul usor crescut comparativ cu alte produse cu caracteristici asemanatoare poate deveni un impediment in achizitionarea sa. 

 

 

 

 

ASUS Z170-A 


Daca esti un pasionat al jocurilor pe calculator, cu siguranta te-ai intrebat care este cea mai buna placa de baza pentru gaming. Tinand cont de ceea ce spun cunoscatorii, modelul de fata ar putea constitui raspunsul, intrucat se prezinta cu un chipset dotat cu optiunea de overclocking, capabil de performante exceptionale.

De asemenea, dispune de o memorie de acces DDR4, fapt care face sa garanteze o viteza ridicata. Capacitatea maxima a acesteia este de 64GB, valoare pe care o obtii prin adaugarea unor placute RAM in cele 4 slot-uri disponibile. Se inscrie in categoria modelelor de dimensiuni normale (ATX) si are o priza LGA 1151.

Se bucura de 4 porturi SATA III, precum si de placi de retea si de sunet integrate. In ceea ce priveste conectivitatea, mentionam ca detine, printre altele, 6 USB-uri (2 x 2.0, 2 x 3.0 si 2 x 3.1) si 8 Jack-uri. Pretul este accesibil.

 

Avantaje:

Este o placa de baza recomandata pentru gaming, care incorporeaza un chipset cu overclocking.

Vine cu o garantie pe 36 de luni.

Ii poti adauga RAM pana la un maximum de 64GB.

Are o compatibilitate extinsa cu procesoarele Intel: Celeron, Pentium, i3, i5 si i7.

 

Dezavantaje:

Cele 6 porturi USB s-ar putea dovedi insuficiente in anumite situatii.

 

 

 

 

MSI Z170A GAMING M5 


Atunci cand vine vorba de cele mai bune placi de baza pentru gaming, cunoscatorii ii confera modelului produs de MSI un loc de seama in topul acesta. Argumentele lor se refera, in principal, la tipul memoriei de acces (DDR4) si la capacitatea maxima a sa (64GB), precum si la faptul ca beneficiaza de nu mai putin de 6 porturi SATA III.

Ba mai mult, se infatiseaza potentialilor cumparatori in formatul ATX si cu un socket LGA 1151, acceptand diverse procesoare Intel: Celeron, Pentium, i3, i5 si i7. Pe de alta parte, conectivitatea este un capitol la care exceleaza deoarece are 6 porturi USB 3.1, 2 USB 2.0, 5 Jack, unul HDMI si multe altele.

Nu in ultimul rand, merita amintit ca include un chipset Z170 cu overclocking, pentru ca tu sa ai la dispozitie toata puterea necesara. Este un produs convenabil ca pret, mai ales ca vine insotit de garantie si se livreaza gratuit.

 

Avantaje:

Pune la dispozitia ta numeroase porturi USB, deci poti conecta simultan mai multe dispozitive.

Are un display de temperatura.

Incorporeaza o placa de sunet, respectiv una de retea.

Ai posibilitatea de a imbunatati performantele, prin adaugarea de SSD-uri sau de placute RAM.

 

Dezavantaje:

Nu detine un suport integrat pentru WiFi.

 

 

 

 

ASUS Z170 PRO GAMING 

 

Cauti o placa de baza pentru gaming, la un pret bun? Ei bine, noi te sfatuim sa te indrepti catre modelul brandului ASUS, remarcabil in ceea ce priveste calitatea sunetului. Aceasta se datoreaza placii integrate, dar si tehnologiei audio SupremeFX.

Totodata, se distinge prin latimea de banda extinsa, intrucat vine cu un sistem de prioritizare a pachetelor de date (GameFirst III), drept urmare te joci in retea in conditii optime. Memoria de acces este de tipul DDR4, capacitatea maxima de care te poti bucura inregistrand valoarea de 64GB. Dispune de o buna conectivitate, precum si de patru porturi SATA III.

Chipsetul cu overclocking garanteaza performante superioare atunci cand ai nevoie de ele, iar socketul LGA 1151 desemneaza o compatibilitate generoasa cu modelele de procesor Intel: Celeron, Pentium, i3, i5 si i7. Se vinde alaturi de o garantie pe 36 de luni. De altfel, nu va trebui sa platesti transportul fiindca este gratuit.

 

Avantaje:

Este o placa de baza buna pentru jocuri si dotata cu tehnologii de ultima ora.

Poseda patru porturi SATA III, aspect care iti permite sa faci upgrade-uri.

Beneficiaza de un format ATX cu 4 sloturi RAM.

Multumita optiunii de overclocking, frecventa maxima a memoriei ajunge la 3400 MHz.

 

Dezavantaje:

Nu o poti utilizata in servere deoarece are un suport non-ECC.

 

 

 

 

Gigabyte Z170-Gaming K3 

 

Celor care vor sa puna mana pe o placa de baza pentru gaming ieftina si buna, le recomandam modelul oferit de brandul Gigabyte. Acesta se inscrie in standardul de dimensiuni ATX si se infatiseaza cu 4 sloturi pentru RAM si 6 porturi SATA III (plus unul M.2). De-aici se poate deduce ca ai libertatea de a-i aduce o sumedenie de imbunatatiri.

Intr-o alta ordine de idei, memoria de acces DDR4 si chipsetul Z170 cu overclocking reprezinta principalii indicatori ai performantei sale remarcabile. Conectivitatea este un aspect la fel de bine reprezentat: 10 USB-uri (2 x 2.0, 6 x 3.0 si 2 x 3.1), DVI, PS/2.

Trebuie sa mai stii ca integreaza o placa de sunet si una de retea, produsul este compatibil cu procesoarele Intel cu socket 1151 (Celeron, Pentium, i3, i5, i7) si are o frecventa maxima de 3466 MHz. Il primesti insotit de o garantie pe 36 de luni.

 

Avantaje:

Intrucat are un format ATX, incape intr-o carcasa standard.

Raportul calitate – pret este excelent.

Cu ajutorul optiunii de overclocking, are capabilitatea de a atinge o frecventa de 3466 MHz.

Beneficiaza de 10 USB-uri, asadar poti conecta o multime de dispozitive si periferice.

 

Dezavantaje:

Nu include nici suport pentru WiFi, nici Bluetooth.

 

 

 

 

MSI 970 GAMING 

 

In cazul in care detii un buget redus, aceasta placa de baza MSI 970 GAMING ar putea fi produsul adaptat nevoilor tale, mai ales ca detine niste performante bune. Mai exact, se prezinta cu un chipset AMD 970, caracterizat prin functia de overclocking. Multumita acesteia, atinge o frecventa de 2133 MHz.

Este un model de marimea ATX (30,5 x 24,4 cm), cu 4 sloturi pentru RAM DDR3 si cu o capacitate maxima a acesteia de 32 GB. Se potriveste procesoarelor AMD care poseda o priza de tipul AM3+ (Sempron, Athlon II, Phenom II, FX), astfel ca ai de unde alege, in functie de randamentul pe care il urmaresti.

Integreaza placa audio, pe cea de retea, 6 porturi SATA III si 10 USB-uri (8 x 2.0, 2 x 3.0), lipsindu-i conectorul HDMI insa. Costurile de achizitie sunt accesibile oricui, iar produsul se comercializeaza alaturi de o garantie pe 24 de luni.

 

Avantaje:

Beneficiaza de un chipset inzestrat cu optiunea overclocking.

Ai posibilitatea de a imbunatati produsul destul de mult, intrucat are 4 sloturi RAM si 6 porturi SATA III.

Ii vei gasi cu usurinta o carcasa adecvata, avand formatul ATX.

Te bucuri de garantie pe 2 ani.

 

Dezavantaje:

Nu incorporeaza un conector HDMI.

 

 

 

 

 

Cum sa folosesti o placa de baza, de gaming

 

Montarea unei placi de baza nu e chiar o misiune atat de usoara. Desi nu necesita cunostinte prea avansate in domeniul IT, iti poate ridica unele probleme, asa ca acorda foarte multa atentie instructiunilor ce urmeaza sa-ti fie prezentate.

Nu vrei sa pui in pericol integritatea unei piese de acest gen, motiv pentru care iti recomandam sa nu te abati de la acest ghid. Orice greseala comisa poate cauza daune destul de grave, ce vor necesita, in marea majoritate a cazurilor, achizitionarea unui produs nou.

 

 

Instalare

Pentru inceput, vei avea nevoie de o carcasa de protectie. De cele mai multe ori, aceasta va trebui cumparata separat, insa, daca doresti sa o folosesti pe cea veche asigura-te ca placa de baza anterioara a fost indepartata corespunzator si ca sursa de alimentare intruneste toate cerintele noului sistem.

Pasul urmator e sa montezi distantierele. Acestea nu sunt nimic altceva decat niste suruburi cu dublu filet(unul exterior si unul interior), care-ti vor permite sa amplasezi placa de baza la o distanta considerabila de suprafata metalica a carcasei. De ce sunt atat de importante? Pentru ca impiedica producerea unui scurtcircuit. Da, ai auzit bine, asa ca acorda extrem de multa atentie acestui aspect!

In continuare, va trebui sa potrivesti, cu grija, placa de baza in dreptul gaurilor de prindere si sa o fixezi folosind suruburi. Incearca sa eviti, pe cat posibil, deplasarea acesteia in timpul infiletarii, intrucat frecarea poate cauza defectarea anumitor circuite – ceea ce, din nou, poate necesita inlocuirea produsului.

Odata efectuati toti acesti pasi, nu ramane decat sa conectezi cablurile de alimentare ale sursei. Unul va merge la portul din dreptul procesorului, in timp ce celalalt(il recunosti dupa conectorul lat) va trebui conectat la mufa placii de baza.

 

Asamblare sistem

Partea mai complicata, care implica unele riscuri s-a sfarsit. Pentru a te bucura de jocurile tale preferate va trebui insa, sa anexezi si restul componentelor hardware. Vei face acest lucru respectand specificatiile producatorului.

Totul este extrem de intuitiv! Gandeste-te la configratia calculatorului tau ca la un corp de mobila modular, cu mai multe sertare. Fiecare piesa are locul ei, astfel incat – procesorul va merge in socket-ul special destinat; memoriile RAM vor ocupa slot-uri disponibile; iar drive-ul de stocare al fisierul(HDD/SSD) va fi conectat, folosind un cablu de tip SATA. Bineinteles, poti oricand adauga o placa video/audio dedicata, caz in care trebuie sa te asiguri ca intrarile/iesirile acesteia vor fi putea fi accesate usor, de la panoul din spatele carcasei.

 

 

Interfata

Conectarea perifericelor este, probabil, cea mai usoara parte. Toate placile de baza comercializate la momentul actual au un numar destul de mare de sloturi USB care sa-ti confere posibilitatea de a introduce un mouse, o tastatura si alte dispozitive. La acestea se adauga in general, o iesire VGA/HDMI pentru monitor, si porturile aferente placii de sunet, care iti vor permite sa conectezi un sistem audio, un microfon sau o pereche de casti.

 

 

 

Marci populare:

 

Multe pareri informate despre sistemele de gaming subliniaza importanta placii de baza ca element ce asigura buna functionare a tuturor celorlalte componente. Chiar daca aveti o placa video foarte puternica, un procesor multi-core rapid si o cantitate de memorie RAM de 16 Gb, toate acestea nu vor putea fi folosite la abilitatile lor cele mai bune fara o placa de baza eficienta, care sa asigura transfer de date optim intre componente.

Pentru a te ajuta sa te orientezi catre un produs potrivit nevoilor tale, iti prezentam aici pe scurt cativa din principalii producatori de placi de baza pentru gaming: ASUS, MSI si Gigabyte.

Producatorul taiwanez ASUS are o istorie de 28 de ani in domeniul productiei de componente pentru computere, dar si de sisteme complete, precum laptopurile, serverele si tabletele. In 2015, ocupa locul 4 in topul celor mai mari firme din aceasta industrie, iar veniturile anuale ale companiei se ridica la circa 13 miliarde de dolari.

Astazi, ASUS este raspandita in 32 de tari pe toate continentele, si lucreaza impreuna cu peste 400 de organizatii partenere pentru a produce echipamente PC de foarte buna calitate.

In gama lor de produse, puteti gasi de la hardware pentru companii, precum serverele si retelistica aferenta, la aproape toate genurile de componente pentru sistemul de acasa, iar recent au inceput sa comercializeze chiar si smartphone-uri.

Orientarea asupra calitatii componentelor produse este unul din punctele cele mai importante ale misiunii ASUS, iar pe propriul site ei isi subliniaza pozitia fruntasa in ceea ce priveste echipamentele pentru gaming. In orice caz, este cert ca produsele ce poarta aceasta sigla sunt pe masura celor mai exigente cerinte ale fanilor jocurilor PC, iar succesul lor din ultimii ani este o marturie solida pentru acest fapt.  

Micro-Star International, sau MSI, este o companie Taiwaneza axata pe productia de echipamente pentru gaming de cea mai buna calitate. Dedicarea lor acestei nise de utilizatori se reflecta si in sloganul organizatiei: “ TRUE GAMING. SOME AR PC, WE ARE GAMING” (“Gaming adevarat. Unii sunt doar PC, noi suntem gaming adevarat” ).

Cu peste 31 de ani de activitate in acest domeniu, MSI si-a stabilit o prezenta globala in peste 120 de tari peste tot prin lume. Pe langa productia de hardware, compania sponzorizeaza si turnee de gaming in multiplayer, cu premii, iar parteneriatele sale cu diverse echipe de jucatori este inca unul din motivele din spatele reputatiei solide pe care o are compania printre fanii jocurilor.

Placile de baza care poarta logo-ul brandului ofera nenumarate avantaje pentru rularea celor mai exigente aplicatii. De la interfete audio de inalta fidelitate, la cele mai rapide componente retelistice, precum si sisteme de racire cu lichid, orice gamer, indiferent de dorinte, poate gasi ceva potrivit.

Atat placile de baza, cat si celelalte componente produse de MSI au fost premiate in mod repetat pentru performantele si fiabilitatea lor, si producatorul taiwanez nu intentioneaza sa coboare stacheta calitatii, fiind dedicat asigurarii celor mai bune conditii pentru gaming.

Gigabyte a fost fondata in 1986 in Taiwan ca producator de hardware pentru computere, astazi comercializand atat componente, cat si notebook-uri complete sau telefoane inteligente.

Cu circa 7 mii de angajati si incasari anuale de peste 1.5 miliarde de dolari, compania si-a stabilit un loc important in industria IT, precum si in nisa iubitorior de jocuri pe computer. Placile lor de baza, precum si cele video, dar si echipamentele periferice precum mouse-urile sau tastaturile, au fost create special pentru nevoile de procesare ale jocurilor si pentru raspunsurile rapide la comenzi necesare competitiilor online.

Toate aceste produse au fost si premiate in mod repetat de-a lungul anilor, ceea ce subliniaza importanta acordata inovarii si perfectionarii de catre Gigabyte la nivel organizational. Palmaresul brandului, in acest moment, este de peste 13.500 de premii internationale pentru design si excelenta.

In plus, reprezentatii companiei subliniaza si dedicarea catre protejarea mediului, un element foarte important pentru orice producator al zilelor noastre, Gigabyte recunoscand importanta tuturor eforturilor globale in ceea ce priveste ocrotirea planetei.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu