Cea mai buna mini drona

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

Mini drone – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cauti o drona cu care sa te distrezi atunci cand ai putin timp liber? Sau poate vrei un model ce e capabil sa surprinda imagini si clipuri video pe care sa le pastrezi ca amintire sau sa le folosesti daca esti fotograf? Atunci lista de mai jos, care cuprinde variante populare din mediul online, iti va fi de un real ajutor. Pentru noi, cel mai interesant model a fost DJI Mavic Mini, o drona de 140 x 82 x 57 mm si 249 de grame, care poate face si fotografii, dar si clipuri video. Drona sta in aer 30 de minute si poate fi plimbata pe o distanta de 4 km de la telecomanda, se deplaseaza cu 13 m/s si are GPS pentru a sti unde sa se intoarca atunci cand e necesar. Daca ceea ce cauti e un model fara camera, locul 2 e ocupat de Noriel iDrive HIS-3559.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

DJI Mavic Mini
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o drona semi-profesionala care te poate ajuta sa faci fotografii clare (12 MP) si sa surprinzi clipuri video la o calitate buna (2.7K), pentru a pastra cele mai frumoase amintiri. Are o autonomie de circa 30 de minute, se deplaseaza destul de rapid (13 m/s) si e dotata cu functia GPS.

Nu poti sa transmiti live ceea ce captureaza acest device, deoarece nu este dotat cu o functie wi-fi care sa te ajute in acest sens.

Drona aceasta e un model ce vine in ajutorul fotografilor, dar si al persoanelor care vor sa surprinda cadre unice cu un astfel de aparat.

A 2-A OPTIUNE!

Noriel iDrive HIS-3559
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Reprezinta un cadou ideal pentru un copil sau un aparat ce iti va fi de ajutor daca vrei sa inveti sa pilotezi o drona. E simplu de controlat cu ajutorul unei telecomenzi, poate zbura la 120 de metri de panoul de comanda, are 18 x 18 cm si se poate roti la 360 de grade.

E o mini drona care nu are functia de inregistrare foto/video, deci, nu poate fi utilizata in acest sens.

Va fi apreciata de catre copii, dar si de catre amatorii care vor sa invete manevrele obisnuite de pilotare a unui astfel de gadget.

A 3-a Optiune!

DJI Mavic Air
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Inregistrarile furnizate de aceasta drona pot fi folosite chiar si de catre fotografii profesionisti, deoarece sunt clare, rezolutia fiind una foarte buna (4056 x 3040 pixeli, 4K). E o varianta care se deplaseaza rapid, poate fi operata de la o distanta foarte mare (4000 m) si ofera o autonomie de aproximativ 21 de minute.

Costurile de achizitie pentru aceasta drona sunt destul de mari (in comparatie cu alte variante din lista), avand in vedere faptul ca e un model profesionist.

E o mini drona, care pune la dispozitie functii utile si o rezolutie foarte buna pentru a oferi rezultate demne de apreciat.

 

 

Pareri despre cele mai bune mini drone

Probabil ca multe dintre produsele de acest fel din mediul online merita atentie, insa, noi le-am pregatit putin mai jos pe cele care ni s-au parut noua cele mai interesante.

 

 

DJI Mavic Mini

 

Principalul motiv pentru care iti recomandam aceasta mini drona cu camera, semi-profesionala e acela ca ea e capabila sa inregistreze foto-video la calitati foarte bune. Ea vine cu o camera foto ce are o rezolutie de 12 MP si pune la dispozitia ta clipuri in format 2.7K (2704 x 1520 pixeli).

Drona aceasta se deplaseaza cu o viteza de 13 m/s, se inalta cu 4 m/s si coboara cu 3 m/s. Poate fi operata de la o distanta maxima de 4 km si sta in aer 30 de minute daca e incarcata complet.

Acest aparat poate fi controlat prin intermediul device-urilor cu sistem de operare Android, dar si iOS. Dimensiunile acestui model sunt de 140 x 82 x 57 mm si cantareste doar 249 grame. Drona aceasta e dotata cu GPS, pentru a se intoarce inapoi in locul din care a plecat. Nu se roteste la 360 de grade si nu are wireless pentru a transmite live.

 

 

YC Toys OZN

 

Aceasta minidrona este un model de jucarie, care e simplu de controlat, cu ajutorul mainilor. Ea are un buton de pe care o pornesti/opresti si in momentul in care ramane fara baterie aterizeaza. E un device ce nu filmeaza, nu face poze, ci e strict pentru amuzament.

Aparatul poate fi folosit in locuinta, dar si afara, daca nu bate vantul. E sigur si pentru copii, daca acestia au peste 6 ani. Are lumini LED, pentru a o vedea cu usurinta, se roteste la 360 de grade si se deplaseaza in toate directiile.

Drona aceasta are o autonomie destul de mica, de doar 8 minute, care e posibila cu o incarcare de 30 de minute, ce se face cu ajutorul unui cablu USB. Are un diametru de 11 cm, inaltimea e de 6 cm si cantareste 32 grame. Se poate deplasa cu doua viteze, medie si mare, insa nu se specifica exact valorile acestora.

 

 

iUni S9

 

Minidrona iUni S9 este un device de care se pot bucura copiii si persoanele care sunt la inceput de drum cu un astfel de gadget si vor sa invete sa il piloteze. E un dispozitiv ce are integrata o camera, dar aceasta are rezultate destul de modeste, din cauza rezolutiei – 0.3 MP, 480p.

Controlul device-ului se poate face cu ajutorul unei telecomenzi pe care o vei primi in pachet, legatura dintre ea si aparat fiind posibila printr-un transmitator ce functioneaza la o frecventa de 2.4 GHz. Cu aceasta drona de mici dimensiuni (6.8 x 5.8 x 2 cm) poti face tot felul de acrobatii, ea fiind simplu de manevrat daca o tii in raza de actiune de 30 m. Are insa o autonomie foarte mica, de doar 5 minute.

Gadgetul acesta e unul stabil, avand giroscop cu sase axe, insa cantareste doar 13 grame, deci, e necesar sa-l folosesti la interior sau cand afara nu e vant.

 

 

RunHu RH807

 

Cauti mini drone ieftine si bune, pentru copii? Ai vazut aceasta varianta? Ea e una ce va fi o incantare pentru cei mici, fiind placut si simplu de controlat prin telecomanda ce lucreaza pe o frecventa radio de 2.4 GHz.

Acest dispozitiv are patru elice, dar vine si cu doua de rezerva, masoara 8 x 8 x 5 cm si cantareste 16 grame. Recomandam folosirea lui la interior, dar si la exterior cand nu e vant. Sunt prezente functii utile precum: rotire la 360 grade, iluminare LED pentru zbor pe timp de noapte sau giroscop pentru stabilitate.

Durata de zbor e una redusa, de doar 5 minute, iar pentru a oferi aceasta autonomie trebuie sa stea la incarcat timp de 40 de minute. Nu permite operarea la mai mult de 30 de metri de telecomanda, deci, e destul de limitata din acest punct de vedere.

 

 

Mini drona iDrive

 

Noriel iDrive HIS-3559

 

Daca nu iti permiti financiar sa cumperi un gadget scump, ci cauti o mini drona ieftina si buna, pe care sa o faci cadou copilului tau sau cu ajutorul careia sa inveti tu sa pilotezi un astfel de device, iti recomandam acest produs.

Aceasta mini drona iDrive poate zbura la o distanta de 120 metri de telecomanda, e dotata cu protectie la supraincarcare, alimentare rapida, iluminare, protectie pentru elice si functia de revenire la baza cand isi incheie zborul.

Dimensiunile acestui aparat sunt de 18 x 18 cm. El vine cu o autonomie de 6 minute, insa, pentru asta e necesar sa stea la incarcat 40 de minute, ceea ce e destul de mult. Nu ofera posibilitatea de a fotografia/filma, ci e doar pentru a fi pilotata. Se roteste la 360 de grade pentru a face cat mai multe miscari cu ea.

 

Noriel iDrive BRDINT7489

 

Cu o mini drona, la un pret bun, ca aceasta, poti sa inveti cum functioneaza un astfel de device si sa iti perfectionezi tehnicile de pilotaj pentru a putea trece apoi la un model mai performant. Ea iti permite sa faci si poze, dar si clipuri video, insa nu te astepta la o calitate foarte buna, avand in vedere faptul ca e un model semi-profesional.

Pachetul include telecomanda cu ajutorul careia poti manevra device-ul astfel incat sa faci tot felul de miscari. Ea se alimenteaza cu ajutorul a trei baterii de tip AA. Referitor la caracteristicile cheie prezente, te poti bucura de: intoarcere automata la baza, decolare automata, rostogolire, zbor multidirectional si la punct fix, si iluminare.

Distanta maxima de operare e de 120 metri, la aceasta mini drona iDrive, iar autonomie e de 8 minute. Pentru detalii legate de dimensiunile acestui produs, contacteaza site-ul de achizitie.

 

 

Mini drona cu camera

 

DJI Mavic Air

 

Iti place sa mergi in tot felul de vacante si vrei sa pastrezi cele mai frumoase amintiri? Sau poate ca esti fotograf si doresti sa surprinzi cadre unice? Ei bine, aceasta mini drona cu camera e un model profesional, ce contribuie la capturarea unor cadre aeriene clare, avand o rezolutie foto de pana la 4056 x 3040 pixeli si video UHD.

Daca o incarci complet, te vei putea bucura de un zbor de circa 21 de minute, gratie bateriei de 2375 mAh. Referitor la viteza cu care se deplaseaza, poate merge cu pana la 68.4 km/h. Totodata, viteza e de 1.8 m/s in urcare si 3 m/s in coborare.

Caracteristicile cheie si functiile prezente sunt: Wi-Fi, GPS, giroscop, stabilizare si stocarea datelor pe card (8GB). Drona aceasta poate fi operata la o distanta de 4 km de device-ul de control. Masoara 184 x 168 x 64 mm si cantareste 430 de grame.

 

 

Ghid de cumparare

Daca iti doresti o drona de mici dimensiuni, pe care sa o poti tine cu usurinta in palma, atunci trebuie sa iti indrepti atentia spre un model mini. Sunt variante potrivite atat pentru copii, ce pot fi doar pilotate, dar si altele ce pot fi utilizate pentru a filma/fotografia.

Pentru a alege in cunostinta de cauza un astfel de produs, trebuie sa stii ce caracteristici sunt importante intr-o astfel de achizitie. Ti le vom spune in cele ce urmeaza:

Tipul: Inainte de toate, trebuie sa te gandesti pentru ce anume faci achizitia, deoarece in functie de scopul propus vei sti ce fel de mini drona va trebui sa cumperi. Vei gasi urmatoarele variante:

De jucarie – sunt recomandate pentru copii sau pentru persoanele care vor sa invete sa piloteze o drona. Nu au functii de inregistrare, ci doar de manevrat. Device-urile din aceasta categorie sunt destul de limitate cand vine vorba de performante, dar au si preturi de achizitie mai reduse.

Sunt intalnite sub denumirea de drone RTF (Ready to Fly), pentru ca nu necesita ajustari suplimentare, ci se scot din cutie si daca au acumulatorul incarcat pot fi inaltate.

Semi-profesionale – modelele de acest fel sunt achizitionate de catre persoanele care doresc sa adune amintiri inedite cu cei dragi, insa nu isi permit sa investeasca foarte mult intr-un astfel de gadget. Ele sunt potrivite pentru incepatori, permit schimbarea usoara a traiectoriei, ofera imagini de calitate buna si le poti gasi sub numele de ARF (Almost Ready to Fly), deoarece va trebui sa le ajustezi putin inainte de a le lansa in zbor.

Profesionale sunt variantele care iti pun la dispozitie o multime de functii, astfel incat sa ai o experienta foarte buna. Sunt folosite de catre fotografii profesionisti, dar si de catre specialistii care se ocupa de misiuni de cautare, de exemplu. Ele sunt capabile sa surprinda chiar si cele mai mici detalii, dar necesita o investitie financiara destul de mare. Sunt gata de a fi utilizate doar dupa ca sunt facute tot felul de setari, motiv pentru care le regasesti sub numele de ARF (Almost Ready to Fly).

Durata de zbor: Acesta este un aspect important, deoarece trebuie sa stii cat e capabil device-ul tau sa stea in zbor. Autonomia este data de baterie, deci, cu cat e mai puternica, cu atat te vei bucura mai mult de functiile gadgetului tau.

 

Viteaza: Cand cumperi o mini drona, la pret bun, conteaza foarte mult si acest aspect, pentru a-ti putea da seama de modul in care va functiona aparatul tau si de cum anume se misca.

Viteza se exprima in metri pe secunda (m/s) si poate fi mentionata atat pe verticala, cat si pe orizontala. De multe ori insa, la modelele mini acest detaliu nu se specifica, deoarece multe dintre ele sunt device-uri de amuzament.

 

Caracteristici cheie: Aceste detalii sunt extrem de importante, deoarece ele te vor ajuta sa iti dai seama daca mini drona pe care vrei sa o achizitionezi te va ajuta intr-adevar asa cum ai nevoie. Cele mai populare aspecte in acest sens sunt:

Posibilitatea inregistrarii foto-video – e o functie de care nu se pot lipsi cei care vor sa cumpere un gadget pe care sa-l foloseasca pentru a aduna amintiri din concediu sau din zile importante in care au loc tot felul de evenimente.

GPS-ul – o astfel de dotare contribuie la localizarea dispozitivului intr-un mod cat mai simplu si la intoarcerea lui la baza, dupa ce a fost in zbor.

Wi-Fi-ul – daca device-ul tau are o astfel de functie, cu ajutorul lui vei putea transmite in timp real imaginile furnizate de mini-drona.

Semnalele luminoase – sunt de mare ajutor atunci cand doresti sa pilotezi aparatul pe timp de noapte, deoarece il face vizibil si mai simplu de intrebuintat.

Intoarcere la 180/360 de grade – functie utila pentru a fi cat mai simplu sa surprinzi tot felul de carde sau sa te joci cu device-ul tau intr-un mod cat mai interesant.

 

Dimensiuni: Bineinteles ca trebuie sa ai in vedere si aceste aspecte.

In primul rand vorbim de marimi. La o mini drona, lungimea nu ar trebui sa fie mai mare de 10-15 cm.

Legat de greutate, cu cat aceasta e mai semnificativa, cu atat si stabilitatea va fi mai buna, mai ales cand e vorba de vant. De regula, mini dronele au pana in 300 grame.

De acum nu va fi greu sa cumperi un astfel de gadget, din moment ce ai aflat pareri despre cele mai bune mini drone, dar si ce criterii de selectie conteaza cu adevarat intr-o astfel de achizitie.

Intra in magazinele online si cauta device-ul perfect pentru nevoile tale. O astfel de metoda de achizitie e mult mai simpla decat cea clasica, deoarece poti intra oricand pe site-urile ce comercializeaza drone si vei gasi tot felul de oferte care te vor ajuta sa ai costuri cat mai reduse.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cat costa o mini drona?

Pentru unii, mini drone la preturi bune inseamna modele ce costa pana in 150-200 lei, pentru altii pana in 1000-1500 lei si chiar mai mult. Preturile sunt foarte variate, deoarece si performantele sunt diferite.

De exemplu, daca vrei un model de jucarie, il poti gasi si la circa 120 de lei. Daca vrei o varianta semi-profesionala va trebui sa ai la dispozitie macar 200 lei, iar pentru un model profesional ai putea scoate din buzunar chiar si 2000-3000 lei, poate chiar si mai mult.

 

Cum functioneaza o mini drona?

Un astfel de aparat functioneaza la fel ca oricare alta drona. Il conectezi si ai nevoie de un ecran pe care sa vezi ce anume captureaza, daca e vorba de un device cu functie de inregistrare foto-video, dar si de o telecomanda pe care sa o utilizezi pentru a manevra dispozitivul.

E usor sa pilotezi o mini drona?

Chiar si cele mai bune mini drone pot fi greu de pilotat daca le folosesti pentru prima data. Inainte de toate, iti recomandam sa cumperi un model simplu, care doar zboara (nu si inregistreaza), pe care sa-l folosesti pentru a invata cum anume sa il manevrei. Apoi, poti sa investesti mai mult intr-un astfel de device, riscul de a face manevre gresite fiind mai redus.

Nu e greu sa pilotezi o drona, insa, depinde mult si de indemanarea pe care o ai in acest sens.

 

 

 

Ghidul mini dronei pentru incepatori

 

Daca esti incepator si tocmai ce ti-ai cumparat cea mai buna mini drona pentru nivelul tau de exeperienta, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte importante pentru orice persoana care are pentru prima data contact cu un astfel de device:

 

Citeste cu atentie manualul

Chiar daca multe lucruri sunt generale, tot exista mici aspecte care pot diferentia un device de altul, motiv pentru care e important sa studiezi atent/a si in intregime manualul, pentru a fi sigur/a de faptul ca ai luat la cunostinta toate informatiile care conteaza. Acolo vei gasi tot ce te intereseaza, de la modul in care pregatesti gadgetul pentru zbor, pana la problemele care se pot ivi.

Verifica device-ul pentru a fi in stare perfecta de functionare inainte de fiecare zbor

E foarte important sa faci o serie de verificari inainte de a inalta aparatul in are. In primul rand vezi sa fie alimentat astfel incat sa aiba suficienta baterie. Apoi, verifica sa nu fie defectiuni pe la elice sau alte elemente vizibile cu usurinta. Orice mica fisura in elice poate afecta zborul.

 

Ai rabdare pentru a invata foarte bine toate manevrele

Fiind la inceput, vei dori sa inveti cat mai repede totul si sa faci intr-un timp cat mai scurt fotografii. Ai insa rabdare si intr-o prima faza lasa in plan secund capturarea imaginilor si ocupa-te de ceea ce inseamna manevre si functii. Ia-ti timp pentru a invata cum se comporta device-ul tau si cum te poti folosi de el la capacitati maxime. Abia apoi concentreaza-ti atentia si pe fotografie/filmare.

 

Nu pilota mini drona atunci cand conditiile meteo sunt dificile

Acest detaliu e foarte important, mai ales ca vorbim de mini drone, aparate de dimensiuni reduse, cu o greutate mica, ce vor face cu greu fata vantului, ploii, zapezii etc. Expunerea lor in astfel de medii poate produce pagube ireparabile si va trebui sa iti schimbi device-ul sau sa-l repari (asta daca il mai gasesti in eventualitatea in care e luat de o rafala de vant).

Alege-ti cu grija locul in care sa folosesti acest gadget

Ultimul sfat pe care vrem sa ti-l dam e legat de locurile in care te vei bucura de aparatul tau. Acesta trebuie sa fie unul ce sa iti permita sa ai in permanenta mini drona in campul tau vizual. Nu o inalta prea sus daca sunt copaci desi, evita contactul cu firele de inalta tensiune si asa mai departe.

Fii cat mai responsabil/a si ai rabdare pentru a te obisnui cu device-ul tau.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu