Cea mai buna imprimanta multifunctionala ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 19.05.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Samsung Xpress M2675F

 

Daca analizezi specificatiile tehnice ale acestui model, probabil ca vei concluziona ca e cea mai buna imprimanta multifunctionala, ieftina, Samsung. Este potrivita pentru uzul in birouri mai mici, avand o viteza mare de printare de 26 coli/minut. Suporta sistemele de operare Windows (8, 7, Vista, XP, 2000, Server 2008, Server 2008 R2), Mac OS X 10.5 – 10.8 si Linux.

Iti ofera texte clare si imagini detaliate si clare datorita rezolutiei de 4800 x 600 DPI, incluzand functiile de copiere si scanare documente. De asemenea, poti trimite si primi faxuri, chiar de la distanta, cu ajutorul dispozitivelor mobile. Poti folosi o gama variata de hartie, pana la 220 gmp (hartie uzuala, plicuri, folii, etichete).

E o multifunctionala laser monocrom, asa ca daca ai nevoie de imagini color va trebui sa optezi pentru un alt model. Are sistem duplex manual (pentru printare fata/verso) si se contecteaza prin USB. Formatul maxim acceptat este A4. Include o garantie de 36 luni.

 

 

 

 

 

Canon Pixma MG5750

 

Canon PIXMA MG5700 este o imprimanta multifunctionala, ieftina si buna, potrivita pentru utilizarea acasa, de tip inkjet (jet cerneala) color, cu 5 cartuse separate de culori. Este compatibila cu smartphone si tablete si se poate conecta la reteaua wireless.

Sistemul duplex automat printeaza fata/verso. Include scanner si copiator, ceea ce o face un produs foarte practic de tip 3 in 1. Rezolutia mare de 4 800 DPI asigura obtinerea unor printari de calitate inalta, forografiile fiind extrem de reusite. Viteza de imprimare monocrom este de 12, 6 pagini/minut, iar pentru cea colorata e de 9 pagini/minut.

Legatura PIXMA Cloud iti permite sa printezi poze direct de pe Instagram, Flickr, Facebook sau documente de pe servicii cloud (OneDrive, GoogleDrive). Formatul cel mai mare suportat este A4, iar greutatea mediului de printare se incadreaza intre 64 si 105 gmp (o coala obisnuita are 70-80 gmp). Are afisaj color de 6,2 cm, care iti permite sa selectezi functiile sau sa previzualizezi imaginile.

 

 

 

 

 

Monocrom Ricoh SP 211

 

Aceasta imprimanta cu un raport pret-calitate excelent, produsa de Ricoh, este perfecta pentru uzul la domiciliu, daca ai nevoie adesea sa printezi cantitati mari de text/imagini. Este un model laser monocrom (alb-negru), ceea ce ii ofera o viteza de lucru ridicata.

Poate imprima pana la 22 pagini pe minut, cu un sistem duplex de tip manual (trebuie sa intorci cu mana coala pentru un print fata-verso). Rezolutia iti asigura o redare optima a textelor sau graficelor, fiind de 1200 x 600 DPI. Se incalzeste in 25 secunde si printeaza prima pagina in 10 secunde.

Formatul suportat este cel A4, cel mai uzual (plus A5, A6, B5, B6), iar greutatea mediului de redare este de 60-105 gmp, asadar poti folosi coli obisnuite, dar si hartii mai groase. Se conecteaza cu USB si accepta sisteme de operare Microsoft Windows (XP, Vista, 7, 8, 8.1, Server 2003, Server 2003 R2, Server 2008, Server 2008 R2, Server 2012, Server 2012 R2).

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune imprimante multifunctionale ieftine

 

Daca ai nevoie de o imprimanta, trebuie sa stii ca in ultimul timp aceste produse s-au perfectionat, in ziua de azi existand aparate multifunctionale care ofera avantajul de a imbina caracteristicile mai multor dispozitive: ai asadar posibilitatea de a printa, de a copia, de a scana si chiar de a trimite faxuri achizitionand un singur model. Si datorita ofertei variate si a competitiei, pe piata poti gasi imprimante multifunctionale ieftine, adecvate pentru a fi folosite in companii sau acasa.

 

 

Exista deci produse adecvate uzului in birouri, de catre mai multe persoane, sau uzului personal. O modalitate simpla de a afla la ce este mai potrivit MFP-ul (de la Multifunction Printer) o reprezinta volumul lunar de pagini printate; astfel, un model pentru acasa printeaza maximum 1000 de pagini/luna, unul pentru birouri mici ofera cam 2000, in timp ce unul destinat utilizarii in companii mari, de catre multe persoane, merge pana la 4000 pagini/luna.

Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune imprimante multifunctionale ieftine, te va interesa si viteza de imprimare, care la modelele pentru birou poate sa ajunga pana la 26 pagini/minut.

Vei avea de ales intre un produs inkjet si unul laser; cele cu cerneala sunt destul de bune in ceea ce priveste redarea textelor si imaginilor, dar lucreaza oarecum mai lent. Cele cu laser sunt mai rapide, iar un model monocrom va fi la fel de accesibil ca pret ca si unul inkjet. Bineinteles ca cele mai performante raman modelele laser color, mai ales daca ai nevoie sa printezi grafice si imagini colorate.

Pentru ca cea mai importanta este calitatea textelor si a imaginilor, verifica ce rezolutie iti ofera imprimanta: o cifra de 600 DPI sau peste este necesara pentru rezultate bune. Sistemul duplex de printare este foarte util (fata/verso).

Greutatea mediului de printare iti indica ce tip de hartie poti folosi, fiind masurata in grame pe metrul patrat (o coala de hartie obisnuita are cam 70-85 gmp).

Vrei sa afli unde se gasesc imprimante multifunctionale ieftine, la un pret bun? Cauta online si iti garantam ca vei descoperi multe produse atractive.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu