Cea mai buna imprimanta laser

Am modificat articolul ultima data pe: 07.10.24

 

Imprimante laser – Opinii si Recenzii in 2024

 

Imprimanta e un device ce poate fi de mare ajutor in orice birou, in orice companie, dar si in locuintele in care exista scolari. Daca vrei sa-ti fie usor sa cumperi un astfel de produs din mediul online, lista pe care am pregatit-o mai jos iti poate fi de ajutor. Pe primul loc vei gasi Brother MFC-L3770CDW, un device multifunctional, care printeaza, scaneaza si xeroxeaza atat color, cat si alb-negru, care are functii utile pe care le poti incerca pentru o buna experienta si dimensiuni generoase. Un alt model interesant e HP MFP 137fnw, articolul de pe pozitia secunda.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Brother MFC-L3770CDW
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o imprimanta multifunctionala, care iti vine in sprijin chiar si pentru a scana documente, dar si pentru a le xeroxa sau trimite mai departe prin fax, vine cu multe functii care iti vor oferi o experienta placuta si simpla, are o capacitate a hartiei mare si permite printarea unui volum de 1500 pagini pe luna.

E o imprimanta voluminoasa, care si cantareste destul de mult, deci, va trebui sa ii gasesti un loc permanent pentru a o instala.

Daca vrei o imprimanta profesionala, de tip laser, color, potrivita pentru un volum mare de lucru, investeste intr-un astfel de produs.

A 2-A OPTIUNE!

HP MFP 137fnw
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un model multifunctional, cu ajutorul caruia poti imprima, scana, xeroxa si trimite faxuri, se poate conecta atat prin cablu, cat si la reteaua wireless, are functii utile precum duplex manual si ADF, detine display LCD si lucreaza destul de rapid, fiind de folos in orice birou. Formatul maxim acceptat e A4.

Nu permite imprimarea color, ci doar monocrom, in cazul in care intentionezi sa listezi cu ajutorul unui astfel de device pagini colorate.

E o imprimanta cu multiple functii, care listeaza doar monocrom, nu ocupa foarte mult loc si are o multime de functii care ofera o experienta placuta.

A 3-a Optiune!

HP LaserJet Pro M15a
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Recomandam aceasta imprimanta laser pentru ca iti ofera printuri de calitate, la un pret accesibil, pe care ti-l vei permite cu destul de multa usurinta. In plus, ea lucreaza cu o viteza destul de mare (18 ppm), e usor de controlat gratie unui ecran LCD si are dimensiuni destul de mici, pentru a nu ocupa mult loc pe birou.

Cu ajutorul acestui device poti doar imprima, deoarece nu are si functii de scanare sau multiplicare, asa cum se intampla la modelele multifunctionale.

E o imprimanta compacta (346 x 189 x 159 mm; 3.9 kg), care ofera rezultate foarte bune, la un pret corect.

 

 

Pareri despre cele mai bune imprimante laser

Atunci cand intentionezi sa cumperi un anumit produs, o lista cu unele dintre cele mai populare variante ti-ar putea fi de un real folos. Daca ceea ce doresti sa achizitionezi e o imprimanta laser, citeste in continuare acest ghid.

 

 

Imprimanta laser color:

 

Brother MFC-L3770CDW

 

Brother MFC-L3770CDW este o imprimanta profesionala, multifunctionala, laser, color, care poate fi utilizata si pentru scanarea si xeroxarea de documente, dar si pentru expedierea de faxuri. Ea ofera multiple posibilitati de conectare, atat prin fir, cat si fara (NFC, Wi-Fi), are un format general A4 si display de tip touchscreen. 

Imprimanta aceasta are functii utile precum: duplex, ADF, iPrint&Scan, AirPrint etc. Volumul de printare recomandat pe luna e de 1500 coli. In ceea ce priveste modul in care functioneaza, la partea de imprimanta, viteza e de 24 ppm, iar rezolutia e de 600 x 600 DPI. Scanerul functioneaza cu viteza de 27 ppm si rezolutie de 1200 x 1200 DPI. 

Dimensiunile acestei imprimante sunt de 414 x 410 x 509 mm, iar greutatea e de 24.5 kg. E un device destul de mare, deci, va trebuie sa-i gasesti un loc fix in care sa-l instalezi. Are o capacitate a hartiei de 250 coli la intrare si 150 coli la iesire, o memorie de 512 MB si e compatibila cu sisteme de operare Windows, Linux si iOS.

 

 

 

HP LaserJet Pro M181fw

 

HP-ul este unul dintre cei mai apreciati producatori de catre cei care vor sa cumpere cele mai bune imprimante laser. Aceasta despre care vorbim acum e un model performant, multifunctional, ce are o capacitate de printare foarte buna, ce duce la o utilizare optima chiar si in mediul profesional, datorita urmatoarelor caracteristici: viteza de copiere – 16 ppm, capacitate hartie – 150 coli intrare si 100 iesire si o memorie de 256 MB. Rezolutia e una foarte apreciata, de 2400 x 600 dpi, pentru claritate cat mai buna.

Aceasta imprimanta HP LaserJet permite printarea hartiilor in format A4, A5, A6 sau B5 JIS, atat color, cat si monocrom. In ceea ce priveste formatul fisierelor, accepta urmatoarele variante: JPEG, BMP, PNG, TIFF si PDF. E compatibila cu sistemele de operare Windows 7, 8, 8.1 si 10, dar si cu Mac OS 10.10-10.12. Functiile utile pe care le detine acest model sunt: posibilitatea trimiterii faxurilor, printare fata/verso, copiere multipla, ePrint sau wireless.

Dimensiunile acestei imprimante sunt de 42 x 38 x 34.12 cm, iar greutatea de 16 kg, deci, va trebui sa-i gasesti un loc in care sa o asezi si sa nu fie necesar sa o muti prea frecvent. Consumabilele sunt simplu de gasit, deoarece vorbim de un brand foarte cunoscut, iar cele compatibile sunt trecute pe site-ul de achizitie.

 

Avantaje:

Are o capacitate de printare foarte buna, care o face sa fie simplu si rapid de intrebuintat – viteza de printare – 16 ppm, capacitate hartie 150 foi intrare si 100 iesire, memorie 256 MB.

Accepta mai multe formaturi de hartie (A4, A5, A6, B5 JIS), dar si de printare/scanare (JPEG, BMP, PNG, TIFF si PDF).

Permite imprimarea atat color, cat si alb-negru, pentru a alege cea mai potrivita varianta de care ai nevoie.  

Poti trimite chiar si faxuri cu ajutorul acestui model, care e o multifunctionala.

 

Dezavantaje:

Nu e potrivita pentru bannere, afise etc., deoarece formatul maxim e A4.

 

 

 

Imprimanta laser multifunctionala:

 

HP MFP 137fnw

 

Imprimanta laser despre care discutam acum e un model multifunctional, ceea ce inseamna ca nu o vei folosi doar pentru a printa, ci si pentru a xeroxa, scana sau trimite faxuri. Referitor la viteza cu care lucreaza, aceasta e de 20 ppm la imprimare, 20 ppm la copiere si 33.6 Kbps la trimiterea faxurilor. 

In ceea ce priveste rezolutia de lucru, ea e de 1200 x 1200 DPI pentru printare, 600 x 600 ADF DPI pentru scanare, 600 x 600 DPI la xeroxare si 300 x 300 DPI la faxuri. Modelul e unul care imprima doar monocrom, iar formatul maxim admis e A4. Functiile prezente sunt: duplex manual, ADF, wi-fi direct si afisaj electronic.

Imprimanta aceasta are dimensiuni de 424 x 421.9 x 308.7 mm si cantareste 8.58 kg. Ai grija sa ii gasesti un loc fix, pentru a nu fi necesar sa o muti prea des. Are o capacitate de manevrare a hartiei de 150 coli la intrare si 100 la iesire, iar acestea trebuie sa aiba o grosime cuprinsa intre 60 si 163 g/m2.

 

 

 

Brother DCP-L2512D

 

Daca vrei o imprimanta laser multifunctionala de calitate, o idee buna ar fi sa iei in calcul achizitionarea acestui produs, care are un raport calitate-pret foarte corect. Pe langa faptul ca imprima, iti va oferi si functii utile, precum cea de copiere (30 ppm, rezolutie 600 x 600 dpi), scanare (1200 x 1200 dpi) sau duplex automat si se conecteaza la PC cu usurinta, prin intermediul unei mufe USB.

Aceasta imprimanta laser Brother permite introducerea a 250 de coli in spatiul de intrare si 120 in tavita de iesire, ceea ce inseamna ca ii poti da comanda de a printa ceea ce doresti, fara a sta langa ea mereu. Formatul standard este A4, iar modul de printare e monocrom (alb-negru). Viteza de printare e de 15 si 30 ppm, la o rezolutie de 600 x 600 dpi.

Vorbim de o imprimanta laser Brother destul de voluminoasa (410 x 398.5 x 272 mm) si de grea (10.3 kg), care trebuie amplasata intr-un loc fix. Ea e de culoare neagra, fiind simplu de integrat si avand un aspect elegant. In ceea ce priveste consumabilele, ele sunt simplu de gasit, dar necesita un pret de achizitie destul de mare. Referitor la compatibilitatea cu sistemele de operare, o vei putea folosi pe Microsoft Windows, Mac, dar si Linux. Modelele exacte sunt specificate pe site.

 

 

 

 

Imprimanta laser HP:

 

HP LaserJet Pro M15a

 

Intentionezi sa cumperi o imprimanta laser HP? Ai vazut-o pe aceasta? Ea e un model simplu, ce doar printeaza si are o capacitate de intrare de 150 coli si de iesire de 100 coli. Greutatea foilor intrebuintate trebuie sa fie intre 65 si 120 g/mp. E un model ce poate fi folosit atat pe device-urile cu Windows, cat si pe cele cu Linux sau Mac. Detaliile exacte le gasesti pe site-ul de achizitie.

Imprimanta aceasta iti va fi de folos doar pentru printurile alb-negru si are o viteza destul de buna, de 18 ppm. Ea ofera un format general A4 si se conecteaza cu ajutorul unui cablu USB. Detine functia de duplex manual, iar setarile pot fi facute cu ajutorul unui ecran LCD LED. Pentru a functiona, ai nevoie de toner HP 44A, care e ceva mai scump, dar are un pret corect. Volumul de pagini recomandat este de 1.000 bucati/luna.

Acest model este de culoare alba, motiv pentru care se va integra cu usurinta mai ales in birourile moderne si elegante. Are dimensiuni destul de mici – 346 x 189 x 159 mm si cantareste doar 3.9 kg, fiind usor de manevrat atunci cand e nevoie. Pretul acestui articol este unul foarte accesibil, iar livrarea e gratuita.

 

 

 

HP 135A 

 

Daca te intereseaza printurile monocrom, arunca o privire pe detaliile legate de acest produs. E vorba de o imprimanta care nu doar printeaza, ci are si functii de scanare sau xeroxare. Ea poate fi utilizata cu hartie ce are o grosime cuprinsa intre 60 si 163 g/mp si format maxim A4. 

Device-ul acesta se conecteaza la computer cu ajutorul unui cablu USB si apoi setarile necesare se fac cu usurinta, gratie unui display LCD LED si a butoanelor. Lucreaza cu o viteza destul de buna, de 20 ppm si cu rezolutii demne de apreciat – 1200 x 1200 dpi la printare, 4800 x 4800 dpi la scanare si 600 x 600 dpi la copiere.

Imprimanta aceasta e recomandata pentru 10.000 pagini/luna, are o capacitate de intrare de 150 de coli si de iesire de 100 si e compatibila cu sistemele de operare Windows 7 si mai noi. 424 x 406 x 253 ii sunt dimensiunile si 7.46 kg greutatea.

 

 

 

HP LaserJet Pro MFP M477FDN

 

Produsul acesta este o imprimanta laser multifunctionala, ce poate fi de un real folos chiar si in mediile in care e vorba de un volum de printare foarte mare (maxim 50.000 pagini/luna). Ea va permite scanare (21-26 ppm), copiere (27 ppm), dar si expedierea de faxuri. E un model ce poate fi legat la computer prin intermediul unui cablu USB, dar si prin retea, pentru a putea fi utilizata de mai multe persoane.

Prezenta imprimanta laser HP ofera un spatiu generos pentru coli, si anume – 300 la intrare si 150 la iesire. Accepta hartii de 60-176 g/mp si e dotata cu functie ADF, cu o capacitate de alimentare de 50 coli. Viteza de printare e una foarte buna, de 27 ppm (indiferent de modul de printare – color, alb-negru) pentru a face totul cat mai rapid, iar formatul maxim acceptat e A4. Aparatul acesta va functiona fara probleme pe computerele cu Windows (XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10), dar si pe cele cu Mac (OS x 10.7 sau versiuni mai noi).

Setarile vor fi facute cu usurinta, prin intermediul unui display LCD de 4.3 inch. Dimensiunile imprimantei sunt de 426 x 652 x 414 mm, iar greutatea de 23.2 kg, ceea ce inseamna ca va ocupa un spatiu generos si va cantari destul de mult. E compatibila cu tonerele de la HP – 410A si 410X, care sunt destul de scumpe. Ia in calcul ca si device-ul in sine costa destul de mult si pregateste un buget generos.

 

 

 

 

Imprimanta laser monocrom:

 

Brother HL 1110

 

Ceea ce cauti e o imprimanta de dimensiuni mai reduse, pe care sa o poti tine pe birou astfel incat sa-ti fie mereu la indemana? Atunci o idee buna ar putea fi aceasta, care masoara doar 340 x 238 x 189 mm. Ea cantareste 4.5 kg, deci, o vei putea si manevra cu usurinta. Este de culoare alba, cu detalii gri, pentru a o integra cat mai simplu.

Acest device e un model ce lucreaza doar monocrom, cu o viteza de 20 ppm si o rezolutie de doar 600 x 600 dpi. Sunt insa valori decente, care iti vor oferi rezultate demne de apreciat. Pentru a o conecta la computer, ai nevoie de un cablu USB, care e inclus in pachet. Poti sa lucrezi cu hartie in format maxim A4 si nu ai disponibile functii multiple precum copiere, scanare sau expediere de faxuri. 

Referitor la manevrarea hartieie, tava pentru intrare iti pune la dispozitie un spatiu de 150 de foi, iar cea de iesire e suficient de incapatoare pentru 50 de coli. E compatibila cu sistemele de operare Windows XP Professional/Home/Vista/Server 2003 si are nevoie de consumabile TN-1030 si DR-1030 de la Brother.

 

 

 

HP LaserJet Pro MFP M28a

 

Pentru cei care cauta o imprimanta laser monocrom, la un pret accesibil, aceasta varianta ar putea fi potrivita. Device-ul adus acum in discutie are si functii de copiere si scanare, pentru a putea fi intrebuintat intr-un mod cat mai divers, dar si duplex manual, pentru o printare fata-verso mai simpla. Permite introducerea a 150 coli in spatiul de intrare si are o capacitate de 100 de foi pentru tavita de iesire.

Daca te intrebi ce viteza de printare are acest device, ei bine, aceasta e de pana la 19 ppm, pentru a lucra cat mai repede. In ceea ce priveste formatul maxim acceptat, acesta e cel clasic, A4. Imprimanta despre care vorbim acum e compatibila cu urmatoarele sisteme de operare: Microsoft Windows 7, 8, 8.1, 10 si Linux. Pentru a functiona are nevoie de toner HP 44A, care costa in jur de 350 lei daca nu e la reducere.

Aceasta imprimanta e destul de compacta, integrandu-se usor pe orice birou – 264 x 360 x 197 mm; 5.4 kg si este alba, cu detalii negre. Ciclu de lucru maxim e de 8.000 pagini/luna, dar volumul recomandat e de doar 1.000 pagini pe luna. Conexiunea cu dispozitivul dorit se face prin cablu USB 2.0.

 

 

 

Brother DCP-1622WE

 

Iti surade ideea unei imprimante multifunctionale pe care sa o ai mereu la indemana pe birou? Iti recomandam aceasta varianta, care iti va sta la dispozitie pentru 2000 de pagini pe luna, in format maxim A4, monocrom. Daca ar fi sa numim un lucru mai deosebit la acest model, acela ar fi faptul ca se poate conectat atat prin cablu, cat si prin Wi-Fi. Asadar, poti sa trimiti la printat tot ce vrei, direct de pe telefon. 

Viteza de printare a acestei imprimante e de 20 ppm, iar rezolutia in acest caz poate fi de 2400 x 600 dpi. Copierea se face la aceeasi viteza, insa la o claritate de doar 600 x 600 dpi. La acest device poti folosi hartie cu grosime de cel putin 65 g/mp si cel mult 105 g/mp. Recipientul pentru pastrarea colilor la intrare are o capacitate de 150 foi, iar cel pentru iesire 50 de bucati. 

Setarile necesare se fac prin intermediul unui ecran LCD LED (care e plasat in partea de sus) si a butoanelor. Imprimanta aceasta este de culoare neagra, masoara 340 x 255 x 385 mm si are o greutate de 7.2 kg. E compatibila cu sisteme de operare Windows si Mac.

 

 

 

 

Imprimanta laser color cu scaner:

 

OKI MC363DN

 

Daca esti una dintre persoanele care vor sa cumpere o imprimanta laser, color, cu scaner, copiator si fax, acest aparat multifunctional ar putea fi una dintre variantele potrivite pentru tine. Ea e un model foarte performant, care iti da posibilitatea de a pastra in spatiul de input 880 de coli si in cel de output 150. In plus, detine si ADF cu o capacitate de alimentare de 50 de foi. Greutatea hartiei va trebui sa fie intre 64 si 176 g/mp, pentru a functiona in mod corespunzator.

Aceasta imprimanta laser, color, are o viteza de printare de 30 ppm la foile monocrom si 26 la cele color, aceleasi date fiind valabile si pentru copiere. Formatul general e A4 si e dotata cu caracteristici cheie utile precum: duplex automat, ecran LCD si conectare la retea. E compatibila cu sisteme de operare de la Microsoft Windows, Linux, dar si Mac.

Pentru aceasta imprimanta multifunctionala va trebui sa gasesti un spatiu generos in care sa o asezi si sa nu fie necesar sa o muti, deoarece ea masoara 509 x 427 x 444 mm si cantareste 27 de kg. Consumabilele compatibile sunt trecute pe site-ul de achizitie. Pretul lor e destul de mare, dar si durata de viata e ridicata.

 

 

 

 

Imprimanta laser Brother:

 

Brother HL-1222WE

 

Imprimanta cu laser, monocrom, Brother Brother HL-1222WE A4 ar putea fi o buna varianta buna atat pentru birou, cat si pentru acasa, deoarece nu implica un cost de achizitie foarte mare, pe care sa ti-l permiti greu si are performante suficient de bune pentru a fac fata sarcinilor din ambele medii. Viteaza de printare este de 20 ppm, ceea ce inseamna ca se va misca foarte rapid, iar calitatea e foarte buna, rezolutia fiind de 2400 x 600 dpi. In ceea ce priveste manevrarea hartiei, accepta 150 coli pentru intrare si doar 50 la iesire. Capacitatea de memorie e de 32 MB, suficient de buna pentru un model ce printeaza alb-negru.

Mergem mai departe si vorbim putin de compatibilitatea ei cu sistemele de operare. Trebuie sa stii ca va functiona si pe variante mai vechi, precum Windows XP, dar si mai noi, ca Windows 7 sau Mac OS X 10.10. Formatul de hartie maxim acceptat e A4, deci, e potrivita pentru documentele clasice, nu afise, bannere etc. Dimensiunile acestui articol sunt de 23.8 x 24 x 18.9 cm, iar greutatea de doar 4.6 kg, deci, nu ocupa mult spatiu si e usor de manevrat.

Initial, imprimanta va fi livrata cu un toner ce va permite printarea a circa 1.500 de pagini, dupa care, va trebui sa o realimentezi. Consumabilele sunt usor de gasit in comert si au preturi accesibile. Acest model e dotat cu Wi-Fi, deci, conexiunea cu dispozitivele de pe care se va imprima se va face cu usurinta, dar poate fi conectata si cu un cablu USB, care, din nefericire, nu este inclus in pachetul de achizitie.

 

Avantaje:

Lucreaza cu o viteza de printare mare, de 20 ppm.

E compatibila cu mai multe sisteme de operare, atat Windows, cat si Mac.

Vine la pachet cu un toner ce are o capacitate de printare de 1500 de pagini.

Se conecteaza atat prin cablu, cat si prin wireless.

 

Dezavantaje:

Cablul USB necesar conexiunii nu este inclus in pachetul de achizitie, asadar, ia in calcul achizitionarea lui separata.

 

 

 

Brother HL-1210WE

 

Aceasta imprimanta laser, ieftina si buna este un model simplu, care printeaza monocrom, dar la o calitate foarte buna, gratie unei rezolutii de pana la 2400 x 600 dpi. Ea se misca suficient de rapid, fiind capabila sa scoata 20 pagini intr-un singur minut. Are o memorie de 32 MB, nu foarte mare, dar suficienta pentru scopul in care a fost realizata.

Produsul acesta poate fi o alegere buna pentru locuinte, dar si birouri, deoarece va face fata cu brio in ambele cazuri. Detine o capacitate de 150 de coli pentru intrare si 50 pentru iesire, astfel incat sa fie cat mai utila. E compatibila cu multe sisteme de operare (atat vechi, cat si noi) – Windows XP, Vista, 7, 8, 10, OS X v10.7.5/10.8.x/10.9.x si detine functii utile precum: Bluetooth, Wi-Fi, iPrint sau printare fata-verso. O poti utiliza pentru hartii in format A4, dar si mai mici, si e compatibila cu tonerul TN-1030, care se gaseste usor si nu costa foarte mult. Initial, el este inclus in pretul de achizitie.

In ceea ce priveste dimensiunile, imprimanta masoara 34 x 18.9 x 13.8 cm si are o greutate de 4.5 kg, fiind un model compact, care nu ocupa mult spatiu si e simplu de manevrat. Pretul e unul accesibil, iar livrarea este gratuita.

 

Avantaje:

Este o imprimanta monocrom, rapida, ce printeaza 20 de pagini pe minut, pentru a nu pierde mult timp.

Vine la pachet cu cartuse de toner pentru 1.000 de pagini, pentru a o putea intrebuinta imediat dupa ce o primesti.

Este un model compact, care are dimensiuni destul de mici si o greutate redusa.

Pretul de achizitie este unul foarte convenabil si permisibil.

 

Dezavantaje:

Din pacate, nu printeaza imagini color, ci trebuie sa te multumesti de la acest model doar cu imprimarea alb-negru.

 

 

 

 

Imprimanta laser Canon:

 

Canon MF633Cdw

 

Nu crezi ca ar fi o idee buna sa cumperi o imprimanta laser, wireless, care sa-ti permita sa o utilizezi cu usurinta de pe tot felul de dispozitive si sa scapi de cablurile in plus de prin incapere? Ei bine, Canon MF633Cdw iti poate oferi o astfel de functie si in plus, pe langa faptul ca printeaza, iti da si posibilitatea de a copia, scana sau trimite faxuri.

Aceasta imprimanta laser cu wireless e un model performant, care e simplu de controlat printr-un display cu touchscreen de 12.7 cm. Ea are functii utile precum: duplex automat si ADF, dar si aplicatii ca AirPrint sau Mopria, pentru a face totul rapid si usor. E potrivita atat pentru pagini color, cat si alb-negru, avand o viteza de printare de 18 ppm si un format maxim A4.

Imprimanta laser Canon adusa acum in discutie e destul de voluminoasa si grea, deoarece masoara 400 x 451 x 460 mm si cantareste 22 kg. E alba, cu detalii negre, nefiind greu de integrat in birouri. Printre sistemele de operare compatibile se numara: Microsoft Windows Server 2008/2012/2008 R2/2016, 7, 8, 8.1, 10, Vista; Mac OS X 10.7.5 si versiuni mai noi, Linux si Citrix. Lucreaza cu tonere Canon 045 si 045H, care sunt simplu de gasit si destul de accesibile, fata de alte modele.

 

 

 

 

Imprimanta A3 laser:

 

Canon imageRUNNER C3025i

 

Atunci cand ai nevoie de o imprimanta laser, color, A3, trebuie sa fii constient/a de faptul ca un astfel de produs necesita o investitie financiara foarte mare. Asa se intampla si in cazul acestuia adus acum in discutie, care are un pret de achizitie mai greu accesibil. E vorba insa si de un model performant, cu o capacitate foarte mare a hartiei – 1.100 coli intrare; 250 coli iesire. El accepta foi cu grosime minima de 52 g/mp si maxima de 300 g/mp.

Aceasta imprimanta laser de la Canon poate si scana, dar si copia si are o viteza de 15 ppm atat la color, cat si la alb-negru. Ea detine functii foarte utile, precum: duplex automat, conectare prin cablu USB, retea si Wi-Fi si poate fi controlata cu ajutorul unui display de 12.7 cm, cu touchscreen.

Prezenta imprimanta A3, cu laser, va ocupa un loc destul de mare din camera in care vrei sa o instalezi, deoarece masoara 565 x 880  x 664 mm. Cantareste foarte mult, 67.6 kg. Asadar, gaseste-i un loc fix din care sa o poti utiliza cu usurinta. Ea e compatibila cu sisteme de operare de la Microsoft Windows, dar si Mac sau Linux, si accepta tonere C-EXV54, de diverse culori, care au o durata de viata foarte mare.

 

 

 

Canon MF3010 

 

Multe pareri despre cele mai bune imprimante cu laser spun ca multifunctionala Canon MF3010 este alegerea perfecta in birouri mici sau pentru uzul personal. Functia de print are o viteza de 18 pagini pe minut si o rezolutie de 1200 x 600 dpi. Capacitatea de memorie interna este de 64 MB, si o poti alimenta cu maxim 150 de coli o data. Pe langa formatul A4, imprimanta multifunctionala laser mai permite si alte medii de printare, precum C5, DL, B5, letter (LTR) si legal (LGL). Calitatile tehnice ale imprimantei garanteaza o utilizare fara prea multe batai de cap, rapida si eficienta.

Pe langa functia principala de print, imprimanta laser color Canon MF3010 incorporeaza si functiile de copiator (cu o rezolutie de 600 x 600 dpi) si scanner, cu o rezolutie de 9600 x 9600 dpi. Din punctul de vedere al consumabilelor, multifunctionala este compatibila cu cartusul 725 1600 pagini, negru.

In acelasi timp, este compatibila cu sistemele de operare Windows (Vista, 2000, 7) si Mac OS X. Imprimanta laser la pret relativ bun e recomandata pentru un birou (de exemplu. secretariatul unei firme mici-mijlocii) sau uzul la domiciliu, deoarece viteza de printare nu este suficienta pentru utilizare frecventa, in cadrul unei afaceri mari.

 

 

Xerox Phaser 3020

 

Xerox Phaser 3020 este o imprimanta wireless, monocroma, cu un design destul de simplu, fara insa a-i lipsi o oarecare eleganta. La 22 pagini pe minut, se adreseaza nevoilor mici si medii de printare. Imprima la rezolutii ridicate – pana la 1200 x 1200 dpi, cu o claritate a imaginii imbunatatita prin mijloace digitale.

Imprimanta laser, ieftina si buna, ofera suport pentru aplicatiile mobile Google Cloud Print si Air Print, iar ca toner, este compatibila cu cel marca Xerox 106R02773. Poate inmagazina 150 de coli, insa este compatibila numai cu formatul A4. Lipseste functia Duplex, pentru imprimare pe ambele parti ale foii.

La 4,1 kilograme, este una din cele mai usoare imprimante din categoria sa. Impresionanta este si lista de sisteme de operare compatibile: de la Windows si Mac OS X, la Ubuntu, Debian, Linux, Mint si Fedora. Pretul sau foarte accesibil, similar cu unele modele de imprimanta laser second hand, ii sporeste atractivitatea, si per total este una din cele mai potrivite optiuni pentru utilizarea acasa.

 

 

Ghid de cumparare

 

Atunci cand doresti sa listezi un numar mare de pagini si sa ai parte de o viteza de printare mare, o idee buna ar fi sa achizitionezi o imprimanta laser. Un astfel de device e ceva mai scump, dar isi merita banii. Daca nu stii cum sa-l alegi, in continuare, iti prezentam o serie de criterii de selectie care iti pot veni in ajutor, atunci cand vrei sa cumperi o imprimanta laser, la un pret bun.

 

 

Tipul: Pe piata vei intalni doua modele de device-uri de acest fel:

Simple – care au doar functia de imprimare si te vor ajuta sa obtii intr-un timp scurt paginile dorite.

Multifunctionale – pe langa faptul ca imprima, se ocupa si de scanare sau xeroxare, astfel incat sa-ti ofere un mic centru de multiplicare de care sa te poti folosi ori de cate ori este nevoie.

Cel mai frecvent, produsele din prima categorie ocupa putin spatiu si au un pret de achizitie mai accesibil, iar cele din a doua sunt mai voluminoase si necesita o investitie financiara ceva mai serioasa.

 

Manevrare hartie: Aici ne referim la o serie de caracteristici care au legatura cu foile pe care le folosesti. Va trebui sa urmaresti:

Capacitatea la intrare – iti va oferi detalii cu privire la numarul maxim de coli ce pot fi introduse in orificiul de input. Cu cat e mai mare, cu atat mai bine, deoarece nu va trebui sa ai grija sa alimentezi foarte frecvent respectivul spatiu cu hartie.

Capacitate la iesire – acest aspect face referire la cat de multe coli incap in tavita de output. Capacitatea e important sa fie mai mare mai ales atunci cand vrei sa-i dai imprimantei comanda de a lista un numar mare de pagini si nu doresti sa stai langa ea pentru a le lua si a face loc la altele.

Greutatea hartiei – va trebui sa te intereseze acest aspect pentru a nu folosi coli care sa afecteze bunul mers al device-ului. Daca sunt pe groase sau prea subtiri, ele se pot bloca si se pot ivi tot felul de defectiuni.

 

Viteza de printare: Cand vrei sa cumperi imprimante laser (ieftine si bune), acest detaliu este exprimat in pagini pe minut (ppm) si iti ofera informatii cu privire la cat de multe coli poate prelucra device-ul tau intr-un singur minut. Viteza de printare e de multe ori mai mare la foile alb-negru fata de cele color.

Vei observa ca la modelele multifunctionale vei avea si informatii referitoare la viteza de copiere sau la cea de scanare.

 

 

Formatul: Marea majoritate a imprimantelor laser sunt capabile sa se ocupe de hartii care sunt in format cel mult A4. Dar, exista si modele care pot lucra cu A3, foarte utile in realizarea de afise sau tot felul de prezentari.

In general, pentru uz casnic sau pentru un birou, A4 va fi suficient. Dar, daca e vorba de o afacere ceva mai mare in domenii precum publicitate, indreapta-ti atentia spre un device ce te poate ajuta sa printezi in formaturi mai mari.

 

Consumabile: Daca ai norocul sa gasesti o imprimanta laser ieftina, nu te bucura prea mult, daca nu te-ai interesat si in privinta consumabilelor. Pot exista produse foarte accesibile, care necesita o investitie destul de mare cand vine vorba de toner sau articole ceva mai scumpe, care au nevoie de consumabile mai ieftine.

Ideea e sa te informezi inainte, sa vezi cam cat te-ar costa astfel de produse si sa vezi totodata si daca e simplu sau nu sa le gasesti pe piata din Romania.

 

Functii utile: O astfel de achizitie necesita o atentie deosebita si in ceea ce priveste caracteristicile cheie, functiile care o pot face sa fie mai simplu si placut de intrebuintat. Care sunt cele mai frecvente si apreciate:

Posibilitatea conectarii la reteaua de Internet prin cablu – e utila atunci cand e vorba de mai multe computere care vor folosi acelasi device. Totul va fi transmis foarte simplu la imprimanta, doar ca vei avea un cablu in plus.

Wi-Fi – permite transferul fisierelor de pe device-uri fara fire inutile. Poti folosi aceasta functie pentru a printa direct de pe laptop, telefonul mobil, tableta etc.

Ecran LCD – contribuie la ajustarea setarilor intr-un mod cat mai simplu, astfel incat sa folosesti imprimanta cu usurinta.

Duplex – e o functie ce ajuta la printarea pe ambele parti. Poate fi manual si necesita intoarcerea foii de catre tine sau automat, moment in care nu e nevoie sa intervii.

 

Compatibilitate: Acest criteriu de selectie e important pentru a sti daca imprimanta pe care o cumperi va functiona cu sistemul de operare care e instalat pe computerul tau. In descrierea produsului ti se vor specifica aceste informatii. Ele sunt importante mai ales atunci cand nu folosesti Microsoft Windows, deoarece alte variante sunt mai pretentioase (de exemplu iOS, Linux etc.).

 

 

Design: Imprimana este o componenta ce se afla mereu la vedere atunci cand e folosita, motiv pentru care, daca obisnuiesti sa o intrebuintezi frecvent va trebui sa ai grija la urmatoarele detalii:

Culoare – e un aspect important mai ales atunci cand vrei sa o tii pe biroul de lucru. Daca doresti sa o integrezi usor, va trebui sa o alegi in functie de cum sunt si restul obiectelor din jur. Daca, de exemplu, ai mers pe alb sau culori deschise ori pale, o imprimanta neagra, nu va da foarte bine. Insa, nu uita ca nuanta nu e importanta cand vine vorba de performante.

Dimensiuni – urmareste cu atentie masurile pe care le are imprimanta pe care doresti sa o achizitionezi, deoarece va trebui sa-i gasesti un loc in care sa se integreze cat mai bine. E important mai ales atunci cand optezi pentru un aparat multifunctional, care poate fi mult mai voluminos sau pentru unul cu duplex automat sau format A3.

Greutate – daca intentionezi sa cumperi o imprimanta laser pe care sa o folosesti ocazional si sa nu o tii mereu pe birou, greutatea e importanta pentru a-ti permite o manevrabilitate simpla. Vezi ceva ce sa aiba pana in 5-6 kg.

Acum, ca ai citit toate aceste informatii, iti va fi mai simplu sa cauti imprimante laser (la preturi bune) din care sa alegi modelul potrivit pentru tine.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Ce aleg: imprimanta laser sau inkjet?

Nu putem sa-ti spunem daca sa optezi pentru un model sau altul, deoarece acest lucru depinde de ce anume ai tu nevoie. Insa, ceea ce putem face e sa-ti prezentam putin ambele variante, pentru a-ti face o idee si a-ti fi mai simplu sa te decizi.

Imprimantele inkjet – sunt cele mai raspandite, deoarece au un pret de achizitie accesibil si sunt intrebuintate in general pentru uz personal. Ele functioneaza pe un principiu destul de simplu: un cap de imprimare imprastie cerneala pe hartie, cu ajutorul unor duze. Acesta se misca dintr-o parte in alta, pana cand pagina e scrisa cu ce ai tu nevoie.

O astfel de varianta te poate ajuta sa printezi la un nivel superior de calitate pe orice tip de hartie, inclusiv pe cea fotografica, deoarece surprinde si detalii foarte fine. Totodata e potrivita si pentru persoanele care nu au un spatiu foarte mare pe/la birou.

 

 

Daca ar fi sa vorbim putin de dezavantaje, acestea ar fi: viteza de printare mai mica, spatiu de stocare redus pentru foi si durata de viata destul de scurta a cartuselor. In plus, sa nu uitam ca acestea din urma se pot usca destul de repede, daca masinaria nu e folosita o perioada mai mare de timp.

Imprimantele laser – functioneaza cu ajutorul unor raze care se ocupa de imprimarea imaginii pe un tambur rotativ ce e incarcat electric pozitiv. In urma acestei actiuni, laserul alege punctele cu sarcina negativa si iti ofera imaginea dorita.

Device-urile care fac parte din aceasta categorie sunt apreciate pentru ca ofera o viteza de printare mare, un spatiu de depozitare generos pentru hartie si o durata de viata indelungata a cartuselor.

Printre dezavantajele pe care le are o astfel de imprimanta se numara: costurile de achizitie mari atat pentru aparatul in sine, cat si pentru consumabile, dimensiunile generoase, dar si faptul ca sunt recomandate mai mult pentru hartia clasica. Astfel de produse sunt intalnite mai ales in mediul afacerilor, in locuri in care e nevoie de un model cu o capacitate mare de printare.

 

Cum gasesc, pentru imprimanta laser color, consumabile ieftine?

Cand vrei sa cumperi cea mai buna imprimanta laser, color ,nu uita ca trebuie sa iei in calcul si consumabilele pe care le va folosi pentru a functiona. Acestea pot fi uneori destul de scumpe fata de cele pentru modelele inkjet, dar e un lucru normal, avand in vedere ca pot avea o durata de viata chiar si de 10 ori mai mare.

Cum gasesti astfel de produse? Le poti achizitiona fie din magazinele stationare de specialitate, fie din cele online. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te informezi in ceea ce priveste variantele compatibile cu modelul de imprimanta pe care il detii tu.

 

Cum schimb cartusul de imprimanta?

La aceasta intrebare raspunsul e ceva mai complex, deoarece nu exista reguli generale dupa care sa se schimbe cartusele la toate imprimantele. Acestea sunt diferite de la un brand, la altul. In cele ce urmeza, vom lua cateva marci de top si iti vom spune cum trebuie sa procedezi daca detii un device ce apartine uneia anume:

HP – la o astfel de imprimanta va trebui sa apesi pe butonul de pornire, deoarece cartusul poate fi schimbat doar atunci cand e aprinsa.

Daca ai facut acest lucru, urmatorul pas este acela de a deschide capacul si de a astepta mutarea suportului cu cartuse din partea stanga in cea dreapta. Acum e momentul sa ridici usor capacul si sa scoti tusul.

La indemana in acest moment trebuie sa ai consumabilele noi si sa le deslipesti banda protectoare. Dupa, introdu-le si fixeaza-le in suportul destinat, dupa care inchide inapoi capacul si impinge-l pana cand simti ca a intrat cat mai bine. Ultimul pas este acela de a inchide si capacul imprimantei.

Epson – ceea ce trebuie sa stii dinainte la printerele de la acest brand e faptul ca ai nevoie sa pregatesti cartusele inainte de a incepe procesul de inlocuire, deoarece trebuie instalate rapid.

Asadar, pregateste consumabilele care trebuie inlocuite, porneste imprimanta, selecteaza produsul care trebuie schimbat conform celor afisate pe display si alege opriunea Replace now. Dupa, deschide capacul device-ului, apoi rezervorul pentru cerneala. Urmatorul pas este acela de a apasa pe capetele cartusului pentru a-l putea scoate din locul lui. Dupa ce l-ai eliminat, ia-l pe cel nou, agita-l putin, scoate-l din ambalaj, indeparteaza-i bada de protectie si fixeaza-l bine in locul destinat.

Dupa ce ai facut toate acestea, inchide inapoi suportul, dar si capacul imprimantei si bucura-te de noile pagini printate.

 

 

Canon – daca detii o astfel de varinta, incepe prin a o porni. Dupa, deschide capacul, indeparteaza tava de iesire si extensia acesteia, avand grija sa nu atingi diverse componente. In acest moment, suportul pentru cartuse se va deschide automat. Il poti observa in partea dreapta.

De acum, la fel ca si la alte modele, va trebui sa scoti vechiul cartus, trangand putin de el pana cand iese din locul in care era instalat. Noul produs trebuie pregatit prin eliminarea bandei protectoare. El se asaza apoi in pozitie inclinata pe suportul destinat, dupa care se impinge pentru a se fixa. Se inchide apoi capacul si se ajusteaza capul de imprimare.

Pentru a nu ramane fara “combustibil” atunci cand ti-e lumea mai draga, iti recomandam sa ai mereu cumparate astfel de produse de rezerva, pentru a le avea la indemana si a le inlocui la timp. Specialistii recomanda alegerea unor articole originale, deoarece ele ofera un raport calitate/pret mult mai bun, chiar daca aparent sunt ceva mai scumpe.

Totodata, tine cont de faptul ca e foarte important sa alegi consumabile compatibile, daca doresti sa printezi la un nivel de calitate superior si daca vreo sa se potriveasca cu modelul tau de imprimanta. Nu poti alege la voia intamplarii, deoarece sansele de a nu se potrivi in suportul destinat sunt foarte mari.

Inainte de a trece la schimbarea unui cartus de imprimanta, inarmeaza-te cu rabdare, citeste manualul device-ului tau si informeaza-te cat mai bine, pentru a te asigura de faptul ca faci o treaba cat mai buna.

 

 

 

Instructiuni: Curatare cilindru imprimanta laser

 

In momentul in care nu esti multumit/a de calitate imprimarii, deoarece ea nu mai e ca la inceput, cel mai probabil e nevoie sa cureti cilindrul. Cum faci acest lucru? Iti vom spune noi in cele ce urmeaza:

 

Pregateste o coala alba

Pentru a curata in mod corespunzator o astfel de componenta, vei avea nevoie de o hartie curata, pe care sa o intrebuintezi astfel incat sa reusesti sa obtii rezultatele dorite.

 

 

Pregateste imprimanta de curatare

Urmatorul pas este acela de a pregati device-ul pentru curatarea cilindrului. Seteaza-l pe modul Ready, dupa care deschide-i capacul si gliseaza cu ajutorul mainilor ghidajele pentru hartie, in asa fel incat sa se afle la distantele potrivite pentru inaltimea colii pe care o vei folosi.

 

Introdu hartia pentru a curata cilindrul

Ce urmeaza sa faci e foarte simplu: intra in setarile dispozitivului tau, selecteaza optiunea pentru Curatare cilindru, dupa care ia o coala de hartie, prinde-o cu ambele maini, introdu-o in deschiderea pentru alimentare manuala si asteapta pana cand simti ca imprimanta o trage inauntru. In acel moment, da-i drumul din maini si lasa printerul sa-si faca treaba.

La final, imprimanta va reveni la modul Ready, moment in care va trebui sa repeti aceasta actiune de inca 5-7 ori, pentru a te asigura de faptul ca ai rezolvat problema.

 

Nu folosi mai mult de o coala de hartie pentru a curata cilindrul

Recomandarea cunoscatorilor este de a intrebuinta pentru o astfel de activitate o singura hartie, deoarece altfel risti sa blochezi aparatul si sa fie nevoie de ajutor de specialitate pentru a rezolva problema.

Ai grija ca hartia pe care o folosesti sa fie una potrivita ca dimensiune, deoarece in caz contrar aparatul o va elimina. Totodata, ea trebuie sa fie dreapta si pozitionata cat mai corect.

Coala folosita la un astfel de proces trebuie apoi aruncata, nu reutilizata.

 

Nu iti face griji daca se aude un zgomot mai ciudat

In eventualitatea in care, in timpul procesului de curatare, observi ca imprimanta scoate un sunet mai ciudat, care e destul de puternic, nu te ingrijora, deoarece e ceva normal. Acest lucru e din cauza faptului ca in timpul acestei activitati, cilindrul se invarte in sens invers, ceea ce produce un zgomot mai neplacut. Ai rabdare si in curand totul va reveni la normal.

 

Ai grija in ceea ce priveste produsele de curatat

E posibil ca in timpul procesului de igienizare al cilindrului sa-ti dai sema ca mai sunt si alte componente ce trebuie curatate. Daca vrei sa faci acest lucru dupa ce ai remediat problema cu cilindrul, ai rabdare ca echipamentul sa se raceasca, deoarece unele piese pot deveni destul de fierbinti in timpul acestei actiuni.

Apoi, curata cu atentie ceea ce doresti, insa ai mare grija la ce solutii folosesti. Indreapta-ti atentia spre cele speciale pentru astfel de aparate, care sa nu contina amoniac, alcool sau alte substante inflamabile, deoarece ele pot provoca incendii sau socuri electrice. Acest lucru e valabil atat pentru componentele aflate la interior, cat si pentru cele de la exterior.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Imprimanta laser Samsung:

 

Samsung SL-C430W/SEE

 

SL-C430W/SEE este o imprimanta laser, Samsung, simpla, care printeaza cu o viteza de 4 ppm la foile color si 18 ppm la cele alb-negru, rezolutia fiind de 2400 x 600 dpi, ceea ce inseamna ca vei avea rezultate foarte bune. Nu e un model foarte generos cand vine vorba de manevrarea hartiei, deoarece are o capacitate de intrare de 150 de coli si de iesire de doar 50 de coli. Greutatea potrivita pentru foile intrebuintate trebuie sa fie cuprinsa intre 60 si 220 g/mp. E recomandata pentru cel mult 20.000 pagini/luna.

Aceasta imprimanta laser, color (cu scaner) e compatibila cu o multime de sisteme de operare (Microsoft Windows, Linux, Debian, Unix, Mac) si poate fi conectata prin cablu sau mai rapid prin NFC sau Wi-Fi. A4 e formatul maxim al hartiei acceptat, iar printarea se poate face si de pe telefon/tableta, prin intermediul unor aplicatii precum Apple AirPrint sau Google Cloud Print.

382 x 396 x 211 mm sunt dimensiunile acestei imprimante, iar greutatea e de 10 kg. Va trebui sa-i cauti un loc stabil, deoarece nu e simplu de mutat mereu. E de culoare gri, iar in partea de sus e neagra. E compatibila cu tonerele CLT-M404S, de diverse culori, care nu sunt chiar printre cele mai ieftine.

 

Samsung SL-M2026W

 

Daca vrei sa cumperi o imprimanta laser, la un pret bun, vezi daca nu ti se potriveste aceasta adusa acum in discutie. Ea e un model care printeaza doar alb-negru, dar face acest lucru la o calitate destul de buna, avand o rezolutie de 1200 x 1200 dpi si o viteza de printare de 20 ppm. Se misca destul de fluent, memoria fiind de 64 MB.

Aceasta imprimanta laser, de la Samsung, are atat interfata wireless, cat si USB si e dotata cu functii utile precum: NFC, Samsung Cloud Print sau Google Cloud Print. Accepta in spatiu de alimentare cu hartie pana la 150 de coli si in tavita de iesire pana la 100, astfel incat sa nu fie necesar sa stai mereu langa ea cand functioneaza. E compatibila cu multe sisteme de operare (Windows XP, 7, 8, 10, Mac OS x 10.5.8, Linux, Fedora etc.) si formaturi de hartie (A4, A5, Ofico, B5 JIS, Envelope DL si C5 etc.).

Dimensiunile imprimantei sunt de 33.1 x 21.5 x 17.8 cm, iar greutatea de doar 3.97 kg, asadar e compacta si simplu de manevrat. In ceea ce priveste consumabilele, e compatibila cu tonerul Samsung MLT-D111S, care se gaseste cu usurinta, dar, conform spuselor utilizatorilor se termina rapid si costa destul de mult.

 

Avantaje:

Va printa paginile intr-un mod calitativ, deoarece rezolutia e destul de buna, de 1200 x 1200 dpi.

E foarte adaptabila in functie de sistemul de operare, fiind compatibila cu o multime de variante.

Poti printa de la distanta, gratie functiei wireless si a aplicatiilor mobile.

E un model compact, ce nu ocupa mult loc si care nici nu cantareste foarte mult – 33.1 x 21.5 x 17.8 cm, 3.97 kg.

 

Dezavantaje:

Achizitionarea consumabilelor implica un cost de achizitie destul de ridicat, care pentru multi nu e rentabil.

 

 

Samsung Xpress M2675F

 

Vorbim acum de o imprimanta laser Samsung, care are si functii precum copiere, scanare si expediere de faxuri, fiind un model multifunctional. Ea va fi compatibila cu hartiile care au o greutate cuprinsa intre 60 si 163 g/mp si va accepta 250 de coli in spatiul de input si 120 in cel de output. E dotata si cu functia ADF, capacitatea de alimentare aici fiind de 40 coli.

Acest device este o imprimanta laser monocrom, care are o viteza de 26 ppm, ceea ce inseamna ca isi va face treaba foarte rapid. In privinta copierii, viteza e tot de 26 ppm. Formatul maxim acceptat de aparat e A4, cel clasic, pe care-l intalnim cel mai frecvent. Conexiunea dintre dispozitiv si computer se face cu ajutorul unui cablu USB, iar setarile prin intermediul unui display LCD LED.

Pentru aceasta imprimanta vei avea nevoie de cartuse Samsung MLT-D116L, respectiv MLT-D116S, care se gasesc usor si sunt destul de scumpe, ca toate consumabilele device-urilor laser. Volumul maxim recomandat este de 12.000 pagini/luna. Dimensiunile modelului sunt de 401 x 362 x 367 mm, greutatea e de 11.3 kg si este alb cu detalii negre. Transportul e gratuit, iar raportul calitate-pret este unul corect.

 

 

Samsung SL-M2070F 

 

Vom incepe descrierea acestui produs vorbindu-ti putin de caracteristicele generale pe care le are. E o varianta cu laser, ce are mod de printare monocrom, format maxim acceptat A4, conectivitate prin USB si display LCD LED. Totodata, aceasta imprimanta e un model multifunctional si are caracteristici cheie utile, precum: Duplex manual, ADF si ECO. E recomandata pentru a fi utilizata pentru cel mult 10.000 de pagini/luna.

Mergem mai departe si vorbim putin de modul de lucru, mai exact de viteza si rezolutie. La printare, functioneaza cu 20 ppm si 1200 x 1200 dpi. Cand vine vorba de copiere, va furniza 20 ppm, la o rezolutie de 600 x 600 dpi. In ceea ce priveste scanarea, aceasta se va face la o claritate de 1200 x 1200 dpi. 

Ce ar mai trebui sa stii? Capacitatea de intrare e de 150 de foi, iar cea de iesire 100, greutatea hartiei trebuie sa fie cuprinsa intre 60 si 163 g/mp, e compatibila cu multe sisteme de operare de la Windows, Linux si Unix si accepta consumabile de tip MLT-D111L si MLT-D111S. Dimensiunile sunt de 406 x 421.5 x 308.7 mm, iar greutatea de 8.55 kg.

 

 

Xerox WorkCentre 6027

 

Cea mai buna imprimanta laser pentru un mediu profesional ar putea fi aceasta, deoarece e un model multifunctional, cu o rezolutie de pana la 1200 x 2400 dpi, care pe langa functia de printare mai are disponibile si alte dotari precum: scanner, xerox si fax. Ea isi desfasoara activitatea atat color, cat si alb negru, cu o viteza de 18 ppm. Accepta 150 de coli la intrare si 100 la iesire, astfel incat sa o poti lasa sa lucreze in voie. O poti conecta la dispozitivul dorit prin cablu sau Wi-Fi si poti trimite fisiere direct de pe email sau aplicatii mobile (Air Print, Google Cloud Print, Apple AirPrint).

Memoria detinuta de acest model este una generoasa, de 512 MB, pentru a permite o intrebuintare rapida, fara blocaje, iar formatul maxim de hartie acceptat e A4. Referitor la compatibilitatea cu sistemele de operare, va functiona atat pe Windows-urile mai vechi (XP, Vista), cat si pe cele mai noi (7, 8, 10), dar si pe Mac, Linux sau Ubuntu.

Consumabilele pentru aceasta multifunctionala sunt simplu de achizitionat, deoarece se gasesc usor. Poti verifica rapid pe site-ul de achizitie care sunt modelele compatibile. Dimensiunile imprimantei sunt de 41 x 43.9 x 38.9 cm, iar greutatea e de 16.7 kg, asadar, ocupa destul de mult spatiu si e cam grea, motiv pentru care va fi necesar sa ii stabilesti un loc in care sa o instalezi.

 

Avantaje:

Iti permite sa scanezi, xeroxezi si printezi atat color, cat si alb-negru, pentru a se plia cat mai bine pe nevoile tale.

Poti trimite fisierele dorite catre imprimanta atat prin cablu si Wi-Fi, cat si prin intermediul aplicatiilor mobile.

E compatibila cu o multime de sisteme de operare, atat noi, cat si mai vechi.

Detine o memorie foarte buna, de 512 MB, pentru a se misca cat mai rapid.

 

Dezavantaje:

Daca nu se afla la reducere, pregateste un buget mai semnificativ pentru achizitionarea acestui centru multifunctional.

 

 

Lexmark CS317dn

 

Aceasta imprimanta laser (color) este un model simplu, care doar printeaza. Insa, acest lucru il face la o calitate foarte buna si destul de rapid, deoarece lucreaza cu o viteza de 23 ppm, indiferent de faptul ca vrei printuri color sau alb-negru, la o rezolutie de 1200 x 1200 dpi. Device-ul acesta iti permite sa utilizezi foi care au o greutate cuprinsa intre 60 si 176 g/mp si iti ofera un spatiu generos de pastrare pentru hartie atat in locul de intrare (251 coli), cat si in cel de iesire (125 coli).

Imprimanta iti ofera un format general de lucru A4 si are caracteristici cheie utile, precum: conectare la retea, duplex manual sau ecran LCD. Ea poate fi intrebuintata pentru un numar mare de cicluri de lucru (60.000 pagini/luna), pentru a face fata cu succes in cazurile in care e nevoie de folosirea ei in medii mai solicitante. E compatibila cu sistemele de operare de la Microsoft Windows, Linux, dar si Mac.

Device-ul acesta are dimensiuni destul de mari, masurand 442 x 291 x 407 mm si avand o greutate de 20.3 kg. Va trebui sa ii gasesti un loc fix in care sa il asezi, deoarece nu e tocmai simplu de manevrat. E de culoare gri, cu detalii negre. Tipurile de toner compatibile cu aceasta imprimanta sunt mentionate pe site-ul de achizitie. Se gasesc cu usurinta, dar au un pret destul de mare.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

Lasa un comentariu

0 Comentariu