Cea mai buna boxa portabila

Am modificat articolul ultima data pe: 09.09.24

 

Boxe portabile – Opinii si Recenzii in 2024

 

Pentru obtinerea mobilitatii in ce priveste propagarea continutului media o boxa portabila va fi de folos, atat cand vine vorba despre evenimente cu un numar redus de oameni, cat si in calatorii in natura, la cort sau la o iesire cu prietenii. Printre ofertele spre care se indreapta des romanii se afla A+ Dance BPLS10, o optiune cu conectare Bluetooth, care se leaga la maximum 10 metri de telefonul mobil sau tableta, avand port USB si slot pentru carduri, pentru negative si muzica, avand si frecvente pentru a asculta radio, nelipsind telecomanda pentru a ajusta calitatea sunetului, cu o baterie rezistenta. O alta varianta de dimensiuni mari este Ultimate Eears Megaboom, modelul Panther.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

A+ Dance BPLS10
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest aparat care permite luarea muzicii in deplasare la gratar, la munte, mare sau alte tipuri de iesiri ori evenimente in aer liber sau sala festiva, are o autonomie de pana la opt ore a acumulatorului, avand conectare Bluetooth pentru a rula muzica de pe telefon sau tableta, precum si slot pentru card, incluzand microfon pentru sedinte ad-hoc de karaoke.

Este posibil ca, daca volumul este dat prea tare, sunetul sa fie unul cu un oarecare distors, calitatea scazand considerabil, iar microfonul se poate defecta.

Avand in vedere pretul si descrierea aparatului, se intelege de ce doritorii romani vor indragi aceasta oferta economica si pe gustul unor variate clase de posibili utilizatori.

A 2-A OPTIUNE!

Ultimate Ears Megaboom, Panther
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Sunetul este raspandit la 360 de grade, fiind ideala pentru o mica petrecere unde poate fi setata in centrul camerei. Ea poate genera si un bass substantial pentru acest unghi larg de redare a sunetului.

Deoarece nu are dimensiuni foarte mari, la frecventele joase ascultate la volum mare, ea poate cauza usoare distorsiuni. Desigur, fiind o boxa portabila, bass-ul va fi intotdeauna usor in dezavantaj.

Este o boxa portabila de calitate ce are un difuzor puternic si poate permite o auditie decenta. Nu va substitui niciodata un set de boxe fixe de calitate, dar este printre cele mai bune alegeri cand vine vorba de mobilitate.

A 3-a Optiune!

JBL Go2 Verde
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Dispunand de o constructie compacta, dar rezistenta si potenta, acest mic dispozitiv bucura ascultatorii prin calitatea muzicii, indiferent de volum si intensitate, nelipsindu-i bass-ul si notele inalte, dar nici mediile, putandu-se conecta la telefon si tableta prin Bluetooth, avand butoane de control pe el, bateria avand durata de viata consistenta pentru dimensiunile sale.

Cand este la volum maxim, poate vibra si se misca de pe pozitia in care se afla, existand riscul caderii, din fericire, exteriorul nefiind foarte afectat de acest aspect.

La pretul echilibrat pe care il are si calitatea sonora romanii se bucura ca micul accesoriu se gaseste cu usurinta pe piata de profil autohtona, aflandu-se printre preferintele lor.

 

 

Pareri despre cele mai bune boxe portabile

Stim ca poate fi greu sa navigati printre toate ofertele de boxe portabile de pe piata. Prin urmare, in sectiunea cu prezentarea de produse, am ales cate unul-doua, poate trei modele din fiecare categorie. Speram, astfel, sa usuram alegerea dumneavoastra si sa va ajutam in determinarea modelului cel mai atragator:

 

 

Boxa portabila cu microfon:

 

A+ Dance BPLS10

 

Amatorii de karaoke, dar si cei care doresc sa aiba la indemana o boxa de dimensiuni medii capabila sa reproduca muzica pentru evenimente restranse sau la diferite ocazii isi pot pune increderea in acest model cu maner, pentru transportare usoara, caruia nu ii lipseste microfonul. 

Pentru controlarea diferitelor optiuni, ai la indemana o telecomanda simpla si de ajutor. In plus, se conecteaza prin Bluetooth la diferite dispozitive, cu precadere la telefoane si tablete, astfel incat sa ai acces facil la ce melodii se aud. Mai are si slot pentru carduri microSD, spre a avea la dispozitie negative si muzica, nelipsind si un port USB pentru stick-uri. De pe afisajul digital poti controla diferite optiuni si lista de melodii. 

Desi prinde frecvente radio, acestea sunt in numar redus. Bateria se poate reincarca, asigurand in jur de 10 ore de autonomie cand muzica e data la jumatate din volum, cand este la maximum putand duce la distorsionari.

 

 

 

 

JBL FLIP 4

 

Aceasta boxa portabila JBL este echipata cu doua difuzoare, pentru sunet stereo, iar un alt element important al sau este rezistenta la apa, indiferent daca vorbim de ploaie sau scufundare. Poate activa asistenta Siri sau aplicatia Google Now doar prin apasarea unui buton, totodata permitand conectarea la doua tablete sau telefoane deodata, ca sursa de semnal.

In ceea ce priveste autonomia, producatorul specifica o durata de 12 ore de playback, cu bateria incarcata complet. Are o raza de zece metri, conectori auxiliar cu jack de 3,5 milimetri si cantareste 500 de grame, la dimensiuni de 17 x 7 x 6,8 centimetri. Ca dezavantaje, nu are adaptor pentru priza, iar difuzoarele sunt asezate lateral, ceea ce diminueaza efectul stereo.

Totodata, este relativ scumpa, dat fiind faptul ca producatorul este firma JBL, cu renume in domeniu. In schimb, materialele sunt de inalta calitate, iar produsul este destul de rezistent la cazaturi.

 

 

 

 

Boxa portabila Bluetooth:

 

Ultimate Ears Megaboom, Panther

 

O boxa portabila ce se adreseaza publicului tanar, modelul Megaboom Panther de la producatorul Ultimate Ears propune o calitate ridicata a sunetului si un design modern. Avand o forma cilindrica, aceasta boxa portabila poate umple cu usurinta o camera de dimensiuni mici. Cand va fi utilizata impreuna cu alte boxe de tipul sau, poate fi creat un sistem audio pentru o mica petrecere.

Producatorul promite o boxa portabila ce poate fi folosita fara teama in aer liber, datorita rezistentei sale la soc si la apa (certificare IPX7). Sunetul este stereo si se propaga la 360 de grade, oferind un bass puternic. Pentru aceasta boxa se poate descarca o aplicatie ce ofera mai multe functii de care va puteti bucura, precum controale on/off de la distanta sau programarea boxei de a porni automat pentru alarma. Datorita numarului de avantaje, Megaboom Panther este printre cele mai bune boxe portabile din categoria sa de pret.

Avand o greutate sub un kilogram (877 de grame), ea poate fi transportata cu usurinta, iar design-ul cilindric permite asezarea ei intr-un ruxac sau o geanta mai mica fara probleme. Prin plasarea boxei la nivelul podelei, puteti sa va bucurati de frecventa bass-ului, fara a va face probleme in ceea ce priveste distributia sunetului.

 

Avantaje:

Distanta wireless pentru functia Bluetooth poate fi de pana la 30 de metri, cu toate acestea trebuie sa tii cont si de mediul inconjurator si posibilitatea interferentelor radio ce pot aparea.

Autonomia bateriei este de pana la 20 de ore, fiind ideala pentru ascultarea timp de cateva ore pe zi mai multe zile sau pentru ascultari indelungate.

Certificarea IPX7 permite boxei scufundarea in apa de pana la 1 metru adancime, fara a afecta capacitatile sale de functionare.

Include posibilitatea utilizarii unui egalizator digital prin aplicatia producatorului.

 

Dezavantaje:

Basul este relativ slab, insa aceasta problema este des intalnita la boxele portabile.

 

 

 

JBL BOOMBOX

 

Ar fi incorect si neprofesionist sa alegem un model si sa spunem care este cea mai buna boxa portabila, dupa parerea noastra proprie si subiectiva. Insa, daca am selecta cateva astfel de produse, JBL BOOMBOX cu siguranta ca ar fi printre ele.

Pretul este principalul sau dezavantaj, insa per total, ofera un nivel inalte de calitate si tehnologie: permite conectarea a doua surse de semnal deodata (telefoane, tablete), o autonomie de pana la 24 de ore, rezistenta la ploaie si scufundare in apa si un sunet puternic, datorita incintei acustice generoase si a difuzoarelor duble. In plus, permite conectarea a peste 100 de alte boxe identice deodata, daca doriti un party in numar mare, cu mai multe surse de sunet.

Are 30 de Wati (cand este conectata la priza) si 20 de Wati pe acumulator, cantareste 5,25 kilograme si se poate transporta usor, cu manerul propriu. Sfat: dupa ce o cumparati, ascultati-o la nivel mediu circa 40 de ore, ca sa isi faca rodajul. Dupa asta, va suna mult mai bine.

 

 

 

 

Boxa portabila JBL:

 

JBL Go2 Verde

 

Doresti sa te distrezi oricand in aer liber si sa oferi un boost de volum telefonului? Aceasta boxa de la JBL, un brand apreciat pe nisa de piata pentru calitatea produselor sale, poate reprezenta o investitie de bun augur. Modelul respectiv se gaseste pe mai multe culori, astfel incat sa te poti bucura de aspectul dorit, exteriorul fiind rezistent la apa, asa incat sa poata sta bine si pe marginea piscinei sau la plaja. 

Se conecteaza la Bluetooth si reproduce continutul de pe telefon sau tableta, bateria rezistand la cinci ore de folosire inainte de a avea nevoie de o noua incarcare. Se incarca folosind un cablu USB, fiind usor de manipulat, din acest punct de vedere. 

Are un singur difuzor de 3 W, care reproduce la frecvente intre 180 si 20000 Hz, ceea ce inseamna ca bass-ul nu va fi foarte adanc si rezonant insa, in general, se descurca suficient de bine spre a fi pe placul ascultatorilor. Pentru stabilizare se foloseste de niste mici picioruse gumate.

 

 

 

 

JBL JR POP

 

Cei mici se bucura de muzica si continut multimedia foarte mult, asa ca adaugarea unui mic difuzor portabil la tinuta nu poate decat sa ii ajute sa se exprime mai bine (si mai tare). Aceasta boxa portabila JBL de dimensiuni reduse se poate tine la curea sau la gat ori la ghiozdanel, conectandu-se cu usurinta de telefonul mobil sau tableta pentru a putea reda note muzicale de diferite naturi. 

Prezinta o baterie incorporata cu o autonomie suficient de mare, de 5 ore, incarcarea facandu-se simplu, folosind un cablu microUSB. Si, pentru ca e disponibila pe multiple culori, orice micut sau micuta isi poate alege boxa preferata. Desi e un dispozitiv mic, dispune de un difuzor de 3W cu un raspuns in frecventa diversificata (180 – 20000 Hz), lipsindu-i adancimea bass-ului. 

Pentru distractie si un aspect inedit, nu ii lipsesc luminitele, caci are functie de Lightshow, exteriorul fiind rezistent la apa, astfel incat o ploaie sau un alt eveniment mai neplacut din perspectiva umiditatii sa nu duca la distrugerea aparatului.

 

 

 

 

Boxa portabila Akai:

 

AKAI SS023A-X10

 

Pentru o boxe portabila Akai, acest aparat impresioneaza nu doar prin pretul accesibil, specific producatorului, ci si prin accesoriile incluse in pachet: microfon si telecomanda. Mai punem la socoteala si faptul ca boxa de 4,5 kilograme poate fi transportata cu roti si maner si astfel obtinem unul din cele mai bune produse de karaoke, chiar si pentru cei mici.

Include si radio FM (cam slab la prins posturi, ce-i drept), intrare pentru chitara electrica si functie de inregistrare pe stick sau card SD (poate, totodata, sa redea continut de pe astfel de medii). Per total, face cam de toate, iar la 50 de Wati, produce o galagie considerabila.

Calitatea sunetului lasa de dorit, avand in vedere ca este un produs de buget. Unii cumparatori cu indemanare in electronice au modificat-o, sporindu-i eficienta, insa per total, este o boxa portabila, ieftina, pentru cei fara multe pretentii.

 

 

 

Akai SS022A-X6

 

Pe ultimul loc din lista noastra am ales un gadget ce se adreseaza majoritatii cumparatorilor de electronice, fie audiofili ce doresc calitate la un pret bun, fie un cumparator obisnuit ce doreste o boxa portabila pentru curte sau pentru picnic. SS022A-X6 este cea mai buna boxa portabila activa ce poate fi achizitionata fara a cheltui prea mult.

Boxa este alimentata cu un acumulator si are o autonomie de pana la 10 ore, fiind foarte generoasa pentru categoria ei de pret. Akai a scos acest produs urmarind utilizarea boxei in team building-uri sau in tururi cu ghid datorita includerii unei telecomande si a unui microfon. Boxa are si o intare USB precum si posibilitatea de a conecta un cablu SD pentru a putea reda diverse melodii. Acopera frecventa generoasa de redare pentru pretul ei, desi nu incearca sa impresioneze prin acest lucru.

Este cel mai bine cotat din lista noastra in ceea ce priveste raportul calitate/pret. Un alt lucru deosebit la aceasta boxa fata de alte boxe portabile este faptul ca aceasta are si optiuni pentru volum, inalte, bass control si echo, in timp ce alte modele au aceste optiuni controlate dintr-o aplicatie specifica. Are o putere totala muzicala de 30W RMS.

 

Avantaje:

Spre deosebire de alte boxe portabile, aceasta include si alte accesorii, precum un microfon wireless si o telecomanda, eliminand posiblitatea de a face alte cheltuieli.

Include posiblitatea de a conecta alte dispozitive de stocare precum memory stick-uri USB sau un card SD.

Aceasta boxa portabila are si radio FM.

Este ideala pentru karaoke sau pentru concerte mai mici si puteti conecta si o clapa midi, un microfon sau o chitara.

 

Dezavantaje:

Deoarece se incarca doar cu acumulator, dupa o utilizare indelungata acumulatorul poate deveni uzat, iar bateria boxei se va descarca mai rapid.

 

 

 

 

Boxa portabila Sony:

 

Sony SRS-XB23B 

 

Pentru iesirile in natura, mici petreceri sau ocazii, o micuta boxa portabila devine un accesoriu interesant si util. Pentru agatare sau pozitionare de siguranta, dispozitivul e dotat cu o curea comoda. Dimensiunile sunt compacte, astfel incat poate incapea in suporturi de pahare, exteriorul fiind rezistent la praf si putandu-se spala, prezentand rezistenta la apa, chiar si la scufundare, la cazaturi si zgarieturi nefiind afectat. 

Bateria are o autonomie de pana la 12 ore, functia Extra Bass scazand aceasta durata cu doua ore, pentru un maximum de 10 ore de distractie continua. Difuzorul cu o forma necirculara ajuta la obtinerea unui bass mai puternic, micsorand fluctuatiile pentru a se evita, pe cat posibil, distorsiunile. 

Forma cilindrica va contribui la portabilitate, pe bara existand butoane pentru volum si alte optiuni, boxei nelipsindu-i microfon pentru a putea face sau primi apeluri. Se pot conecta pana la 100 de boxe de acest fel prin Bluetooth pentru a sincroniza muzica si a pastra ritmul.

 

 

 

 

Sony SRSXB01B

 

Cand esti in parc, la iarba verde, la plimbare cu bicicleta sau in alte circumstante, iti poti dori sa ai la dispozitie o mica boxa care sa augmenteze volumul telefonului, astfel incat sa te bucuri pe deplin de momentele de libertate. Aceasta varianta mini de la Sony este rezistenta la stropi de apa pentru ca o vreme nu tocmai buna sa nu iti strice distractia. 

Are functie Extra Bass specifica brandului, care imbunatateste si accentueaza sunetele joase, mentinand sunetul clar. Cureaua asortata va facilita montarea dispozitivului pe piese de imbracaminte, accesorii sau vehicule. Bateria tine pana la sase ore, dupa care se va incarca folosind un cablu microUSB. 

Cand nu dispui de un dispozitiv capabil de conexiune Bluetooth, poti folosi intrarea audio si un cablu compatibil. Pentru ca are microfon, boxa poate fi folosita si pentru apeluri. Totusi, unii cumparatori se plang de volumul uneori scazut de care este capabil micul dispozitiv, acest aspect fiind cauzat de software, putandu-se modifica din aplicatii de echilibrare de pe telefonul mobil.

 

 

 

 

Boxa portabila Myria

 

MYRIA MY2403SV 

 

Pentru cei care prefera aspectul elegant si sofisticat al finisajului metalic, recomandam un model confectionat din aluminiu si ABS, deci cu rezistenta superioara la impact, si difuzor cu diametrul de 45mm. Este un produs compact, potrivit pentru birou, cu dimensiunile de 200 x 60 x 64mm, si greutate de doar 676g.

Boxa este alimentata de un acumulator de 2000mAh, care necesita 3 – 4ore pentru incarcare completa si ofera pana la 7 – 10 ore de autonomie, in functie de volumul la care asculti muzica. Gama de frecvente acoperita este de 60 pana la 20000Hz, dispozitivul redand bine atat tonurile medii si inalte, cat si pe cele joase.

Se conecteaza la emitator prin bluetooth si receptioneaza semnalul atat timp cat se afla la o distanta mai mica de 10m de acesta. Impreuna cu boxa, in pachetul de livrare vei mai primi si cablu audio cu mufe de 3.5mm, pentru conectare directa, si cablu USB pentru alimentare. Poate fi folosita pe post de handsfree impreuna cu telefonul.

 

 

 

MYRIA MY2404 

 

Cauti de fapt un dispozitiv multifunctional, pe care sa il poti folosi si ca handsfree si radio, sau ceas cu alarma? Iti propunem modelul MYRIA MY2404, compatibil cu formatele audio WMA, FLAC, APE si MP3. O poti folosi, in cea mai simpla varianta, pentru a reda piese muzicale de pe card SD de pana la 32GB sau conecta direct la calculator, tableta, telefon mobil etc. fie prin bluetooth, fie prin cablu, folosind intrarea auxiliara inntegrata in design.

Include afisaj cu led, care permite vizualizarea orei, precum si setarea alarmei de trezire, permite inregistrarea si redarea de mesaj vocal si conectarea cu telefonul pentru preluarea convorbirilor in regim handsfree.

Asigura o redare foarte buna a sunetului, atat la volum redus, cat si la nivel maxim, fara distorsiuni, si pe notele inalte si medii si pe cele joase, fiind o optiune potrivita pentru fanii bass-ului. Poate fi pozitionata la o distanta de pana la 10m de sursa audio si include difuzor cu diametrul de 45mm, acoperind gama de frecvente 180Hz pana la 20000Hz.

 

 

 

 

Boxa activa portabila:

 

Ibiza ESPORT15VHF-BT-E

 

Modelul acesta nu este de la un brand foarte cunoscut – foarte putini cumparatori au auzit de Ibiza si, trebuie sa spunem, aceasta este o firma recenta pe piata audio. Prezentam aici o boxa portabila cu microfon care se face remarcata prin puterea sa deosebita, de 800 de Wati muzicali.

Asadar, veti putea da petreceri in toata regula cu ea, in special cele de tip karaoke, pentru care aveti inclus doua microfoane wireless. Muzica poate fi redata prin Bluetooth, card de memorie, stick USB sau intrare auxiliara cu fir, iar boxa in sine are acumulator propriu, ce asigura circa 6 ore de playback, alternativa fiind, bineinteles, conectarea la priza.

Are un bas mare, de 38 de centimetri si un tweeter cu con, iar joasele si inaltele pot fi reglate de pe panoul de control din spate. Ca dezavantaje, trebuie sa mentionam greutatea, de circa 20 de kilograme, la 482 x 442 x 730 milimetri. Include maner si husa de transport.

 

 

 

 

Boxa portabila Bose:

 

Bose SoundLink Revolve Plus

 

Despre boxa portabila Bose SoundLink Revolve Plus putem spune ca are un pret usor descurajant, insa cunoscatorii stiu de ce sunt in stare produsele de la acest brand. Pe scurt, sunt printre cele mai bune din tehnica audio, firma respectiva avand decenii de experienta in spate.

Boxa imprastie sunetul la 360 de grade in jur, datorita difuzoarelor cu deflector acustic. Rezista la ploaie si la scapare in apa, dar si la socuri, are maner incorporat, ofera suport pentru comenzi vocale precum Google Now sau Siri si puteti conecta sursa de semnal si prin cablu auxiliar sau USB. Ofera o autonomie ridicata, de pana la 16 ore, intre doua reincarcari complete.

Ca dimensiuni, masoara 184 x 105 x 105 milimetri si cantareste 900 de grame. Per total, ofera unul din cele mai bune sunete, pentru marimea sa, ingineria audio Bose fiind greu de egalat la acest capitol.

 

 

 

 

Boxa portabila Philips:

 

Philips BT55A 

 

Ti-ar placea o boxa micuta, pe care sa o poti pune in buzunar sau lua cu tine in rucsac? Incearca acest model de la Philips, cu dimensiunile de 75.8 x 34 x 85mm si greutate de numai 120g. Nu te lasa inselat de profilul compact si puterea de doar 2W, aceasta boxa portabila poate genera sunete destul de puternice pentru a-ti umple camera sau biroul cu muzica de calitate.

Este confectionata din plastic si metal si poate fi conectata prin Bluetooth la aproape orice telefon, tableta sau laptop de pe care vrei sa rulezi piesele preferate. Iti recomandam sa o folosesti de asemenea cu toata increderea si pentru derularea conferintelor video sau audio la care consideri ca ai nevoie de un sunet mai bune decat cel oferit de calculator.

Acumulatorul este de tip litiu – polimer, se incarca prin cablu USB, la tensiune de 5V, si iti ofera o autonomie de pana la 6 ore. Sistemul audio include tehnologie de reducere a distorsiunilor care asigura o calitate buna a redarii pieselor, chiar si atunci cand bateria este pe terminate.

 

 

 

 

Boxa portabila karaoke:

 

Freeman Karaoke 1001 Mini 

 

Obisnuiti sa va distrati in familie interpretand piesele preferate? Te va incanta cu siguranta o boxa pentru karaoke, cum este acest model de la Freeman. Include microfon fara fir, care iti permite deci sa si dansezi si sa te misti in voie, plus cititor de carduri si port USB, care iti iti ofera posibilitatea de a rula piese fara a fi nevoie sa mentii telefonul conectat.

Daca preferi sa folosesti fisierele pe care le ai pe smartphone, tableta sau laptop, ai si posibilitatea de conectare prin Bluetooth. Pentru cei care doresc sa utilizeze boxa la iesirile in aer liber, precizam ca acumulatorul integrat, cu capacitate de 2200mAh, ofera o autonomie de pana la 6 ore, deci ai grija sa il incarci complet inainte de plecare.

Reda sunetul fara distorsiuni sau ecou, atat in cazul tonurilor joase, cat si pe note medii si inalte, si se aude la fel de bine si atunci cand dai volumul mai incet, si cand ai nevoie de el la maxim.

 

 

 

 

Boxa portabila Blaupunkt:

 

Blaupunkt PA15B

 

Aici prezentam si o boxa portabila Blaupunkt, de tip semi-profesional, la cei 70 de Wati pe care ii genereaza. Ca si alte modele din categoria sa, este o incinta pe doua cai, cu bas si tweeter, transportabila cu ajutorul unui maner telescopic si al unui set de roti, iar la spate se afla panoul de control, cu intrarile specifice si cu reglajele pentru sunet.

Reda continut MP3 si WMA de pe stick-uri sau carduri SD, include si radio FM, pe langa conexiunea Bluetooth, iar in pachetul de livrare, este inclusa telecomanda si microfonul – accesorii care vor face petrecerile cu atat mai savuroase, in special daca sunteti fani karaoke.

Ca dimensiuni, masoara 443 x 363 x 695 milimetri si cantareste 18 kilograme, ceea ce o face relativ greu de transportat, insa rotile ajuta mult. Ca dezavantaje, acumulatorul sau ofera doar 3,5 ore de redare, cam putin, mai ales pentru o noapte de petrecere.

 

 

 

 

 

 

Tronsmart Element T6 Max

Iata o boxa portabila de dimensiuni medii, care are un design interesant, modern si elegant, in format cilindric, in interior aflandu-se patru tweetere responsabile cu sunetele inalte si cele medii si un woofer care va da basul puternic, chiar si la volum mai redus, puterea fiind de 60 W. 

Dispozitivul are o autonomie de pana la 20 de ore, timp amplu de ascultare a continutului dorit, putandu-se conecta la telefonul mobil, tableta sau televizorul inteligent in vederea obtinerii unui volum crescut ori pentru a te folosi de capacitatile sale surround. Pot fi conectate doua boxe pentru a dobandi un mic sistem stereo, daca doresti. 

Are Bluetooth si NFC pentru a putea reda continutul de pe dispozitive mobile fara fir, controlul optiunilor fiind realizat usor gratie panoului integrat ce se navigheaza prin atingere. Se poate folosi mini boxa portabila pentru accesarea asistentilor personali Google Assistant si Siri in vederea efectuarii a diferitelor sarcini prin comenzi vocale. Exteriorul este rezistent la stropi si transpiratie. 

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Aici vom discuta criterii generale de clasificare si alegere a diverselor tipuri de boxe portabile, prezentand si modul in care acestea vor putea influenta o eventuala alegere si achizitie. Includem si exemple de produse, iar in urma citirii acestor sfaturi, veti fi mai pregatiti sa alegeti o boxa pe cont propriu:

 

 

Tipul de boxa portabila: sa incepem cu o clasificare a produselor in cateva grupuri, ceea ce va facilita orientarea prin oferta pietei. Desi ne-am hotarat asupra a trei categorii, ele au multe in comun (pe langa portabilitate) si nu este deloc exclus sa puteti folosi un tip de produs pentru tot felul de scopuri comune. Asadar, exista boxe portabile pentru ascultat muzica, modelele pentru karaoke, iar la final sunt cele semi-profesioniste.

Cele pentru muzica sunt boxele mici, ultra-portabile (pana in 2-3 kilograme, usor de transportat), cele pentru karaoke sunt usor mai mari (4-10 kilograme), acompaniate de microfon (adesea inclus la pachet cu produsul), iar boxele semi-profesioniste sunt mari, dar portabile, insa greu de transportat (peste 15 kilograme), bune pentru petreceri mari, ori conferinte. Sa oferim si cate un exemplu de produs, la fiecare categorie: Sony SRSXB21B este pentru muzica, Freeman Karaoke 1000 este, evident, pentru karaoke, iar Blaupunkt PA15B este de tip semi-profesionist.

 

Dimensiuni/putere: daca vorbim despre puterea muzicala la o boxa portabila Bluetooth, valoarea exprimata in Wati este un indicator partial, intrucat conteaza si dimensiunea incintei. Asadar, la modelele Sony SRSXB21B, difuzoarele au circa 10 Wati, insa la modelele mai mari (semi-profesioniste), puterea sare de 50 de Wati. Modelele mici, de buzunar, precum JBL Flip 4, au sub 3 Wati, de regula.

Cu cat incinta este mai mare, cu atat vor fi mai profunde frecventele joase. Asadar, daca veti evalua cat de mult zgomot va face produsul dorit, incercati sa puneti in balans atat puterea, cat si marimea. Desigur, in ceea ce priveste dimensiunile, acestea influenteaza si portabilitatea, discutata in sub-punctul urmator.

 

Portabilitate: in legatura cu acest element, discutam despre doua elemente: marimea (discutata si in raport cu puterea muzicala) si designul. De exemplu, o boxa mica, precum JBL Flip 4, ce are 17 x 7 x 6,8 centimetri, va intra cu usurinta intr-o poseta sau intr-un buzunar. La modelele mai mari, precum JBL BOOMBOX, ce are in jur de 30 centimetri lungime, va fi nevoie de un design cu maner incorporat, ceea ce faciliteaza transportul.

La diversele modele pentru karaoke si cele semi-profesioniste, sunt adesea prezente atat manere telescopice, cat si roti cu rulmenti, pentru ca incinta acustica sa poata fi trasa exact ca un bagaj de avion. Intrucat portabilitatea este importanta la aceste produse, luati in calcul toate elementele, in functie de nevoile pe care le aveti.

 

Autonomia bateriei: tot de portabilitate tine si autonomia acumulatorilor, insa acest element merita o intrare proprie in ghidul de cumparare. Veti observa ca durata de playback intre reincarcari depinde atat de puterea difuzoarelor cat si de marime. Boxele mici au specificata o autonomie de circa 8 ore, iar cele mai mari (JBL BOOMBOX) specifica peste 20 de ore, datorita faptului ca este mai mult loc in incinta pentru o baterie mai mare.

La modelele semi-profesioniste, desi au destul loc pentru baterii generoase, autonomia va fi sub 20 de ore, intrucat difuzoarele mari, puternice, vor consuma destul de mult curent.

 

 

Sloturi card/USB/radio FM: desi toate modelele pe care le prezentam aici permit functia de streaming prin Bluetooth, de pe telefon sau de pe tableta, nu toti utilizatorii vor dori sa stea cu grija acestor gadgeturi, preferand o boxa si atat, cu un card sau cu un stick USB care sa contina melodiile preferate. Nu toate produsele sunt echipate cu slot USB, ori cu slot pentru carduri SD, ori cu radio incorporate, mai ales cand vorbim despre modelele semi-profesioniste, din acest motiv vom specifica la fiecare boxa ce mijloace si medii de redare include.

 

Protectii: la aparatele audio mari, este important sa fie prezente sisteme de protejare impotriva supracurentului, supravoltajelor si scurtcircuitarii – de regula, acestea sunt prezente la produsele respective. In cazul modelelor de ascultat muzica la drum sau in excursii, ultra-portabile, este important sa fie protejate in special de praf si de stropirea cu apa, iar in multe cazuri, se ofera si protectie la scufundare totala.

In cazul unor device-uri precum Sony SRSXB21B, producatorul a efectuat si teste controlate pentru a le determina rezistenta la socuri – asadar, pentru produsul in cauza, veti sta mai linistiti in privinta scaparii de la inaltimi de pana in 120 centimetri!

 

Brand: parerile sunt impartite cand vine vorba de selectarea unui produs pe baza firmei care il face. Unii sunt de parere ca un nume faimos va fi o garantie a calitatii, iar din acest motiv producatorii precum Sony sau JBL si-au cimentat locul in industrie de-a lungul a decenii de activitate. Altii, insa, sunt de parere ca marile companii s-ar putea sa neglijeze calitatea si tehnologia in favoarea marketingului, care le va asigura vanzarile pe baza popularitatii numelui.

Mai mult decat atat, multe firme noi, care inca nu si-au asigurat prestigiul, s-ar putea sa depuna eforturi considerabile pentru a face boxe de calitate, astfel incercand sa isi stabileasca o baza solida de cumparatori. Parerea noastra? Brandul conteaza, dar nu este un criteriu asa de important, iar din acest motiv ne-am decis sa il includem la coada listei de factori pe care sa va bazati o alegere.

 

 

Particularitati speciale: unele specificatii mai mult sau mai putin unice s-ar putea sa determine o alegere. De exemplu, un design placut, sau prezenta unui microfon inclus, asa cum vedeti la multe modele de boxa portabila Akai. Alte modele pot avea jocuri de lumini ori telecomanda, iar o parte din cumparatori s-ar putea sa doreasca produse ce imprastie sunet pe ambele parti. Cercetati descrierile noastre, intrucat specificam si orice astfel de particularitate care s-ar putea sa faca cu ochiul anumitor clienti potentiali.

Acestea sunt criteriile de alegere, valabile indiferent daca apreciati produsele scumpe si performante, ori daca doar cautati boxe portabile, ieftine si bune. Piata abunda in zeci, poate sute de modele, pentru anul in care suntem, iar unii cumparatori s-ar putea sa aiba nelamuriri si intrebari, chiar si dupa ce au citit acest ghid. Raspundem la cateva astfel de dileme, in sectiunea care urmeaza.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Exista boxa portabila cu radio incorporat?

Bineinteles. De regula, destul de multe modele sunt prevazute cu asa ceva, o mica componenta digitala ce poate prinde semnalul de radio FM (unde scurte), in unele cazuri chiar si AM (unde medii). Insa, ca si in cazul telefoanelor mobile, unele boxe vor utiliza corzile castilor ori cablurile AUX ca antena. In orice caz, mai merita sa spunem ca puterea unor modele de a capta posturile de radio nu se poate compara cu un tuner dedicat la un sistem hi-fi, ori cu echipamentele audio de pe masina. Asta deoarece accentul electronistilor care le-au proiectat au pus, in special, accentul pe portabilitatea si pe elementele precum conectivitatea Bluetooth.

Mai avem ceva de spus, in cazul in care ati pus ochii pe un model de boxa pe care il doriti, insa nu sunteti siguri ca are un modul de radio eficient, atunci incercati sa aflati daca ea include intrare auxiliara de sunet – astfel, veti putea conecta un radio extern (fie unul portabil, fie de la telefon) la ea, ascultand astfel posturile dorite.

Exista boxa portabila waterproof?

Si aici, raspunsul este da. Producatorii, axandu-se din ce in ce mai mult pe portabilitate, au inteles ca un produs trainic va asigura fidelitatea cumparatorilor. O gama larga de modele au fost gandite ca sa reziste la stropit, in unele cazuri la scufundare (desi nu la adancimi mai mari de cateva zeci de centimetri – ne gandim la piscine, desigur), la praf (infiltrarea particulelor in circuitele electrice poate duce la defectarea prematura a acestora) si la socuri. De regula, boxele mici, simple, destinate ascultatului de muzica prin Bluetooth de pe telefon, sunt echipate cu rezistenta la apa.

Mai trebuie sa mentionam si ca, atunci cand nu gasiti in descrierile produselor specificata rezistenta la stropire, ar fi bine sa aveti grija de produsul ales.  De exemplu, boxa portabila Akai ss023a-x10 este axata in special pe Karaoke, asta insemnand ca prodcatorul s-a gandit ca o sa fie folosita acasa sau intr-un local, unde riscul de udare este relativ mic. Prin urmare, infiltrarea apei sau a bauturilor la circuite s-ar putea sa o strice, daca lichidul este in cantitati mari.

 

Gasesc online boxa portabila cu card si USB?

Da. Recomandam modelele pentru karaoke, care adesea includ o gama foarte mare de surse de semnal, insa exista felurite modele care ofera slot de carduri SD si micro SD, sloturi USB, sau ambele deodata.

 

Cum recunosc o boxa portabila profesionala?

Modelele profesionale se adreseaza asigurarii nevoilor de sonorizare pentru sali mari, ample, sau chiar si pentru utilizarea in aer liber. Ne gandim, aici, la eventimente precum concertele, conferintele, discursurile sau petrecerile cu multe persoane. O boxa portabila Akai 50W, ca sa oferim un exemplu generic, ar fi insuficienta in astfel de cazuri, insa modele precum Blaupunkt PA15B ar fi potrivite.

De regula, modelele in cauza trebuie sa aiba, in primul rand, suficienta putere, dar si o calitate a sunetului cat de cat ridicata, acoperind eficient cele mai multe frecvente cu putinta. Astfel, trebuie sa aiba macar doua cai (tweeter si bas), ambele puternice (macar 100 de Wati in total), iar pe panoul din spate ar trebui sa aiba suficiente tipuri de conectori, pentru a putea fi folosite cu alte boxe, cu un mixer, cu un egalizator exter sau cu alte tipuri de echipamente profesionale.

In plus, mai puteti recunoaste o boxa portabila profesionala si dupa pret: chiar daca puteti intalni modele care indeplinesc trasaturile de mai sus, daca sunt ieftine, s-ar putea deteriora la utilizari intense si dese, potrivite nevoilor profesionistilor. Un produs care este mai scump inseamna, de multe ori, ca este si mai rezistent si nu va va lasa atunci cand il puneti la treaba frecvent.

 

Cum realizez o conectare de telefon la boxa portabila?

Aveti doua modalitati prin care puteti efectua aceasta conexiune, intre telefon si boxa: prima este prin interfata wireless Bluetooth si a doua este prin cablul audio de tip AUX (intrare auxiliara cu mufa jack de 3,5 milimetri). La prima modalitate, va trebui sa porniti boxa, eventual sa ii apasati butonul cu simbolul de Bluetooth.

Apoi, luati telefonul si intrati pe meniul Bluetooth, cautand-o in lista de dispozitive care se pot conecta cu el. Cum ati gasit-o (pe baza numelui, de exemplu JBL Boombox, veti apasa comanda de “Connect” si se va stabili legatura. Dupa ce veti introduce codul PIN al boxei, tot ce trebuie sa faceti este sa dati play la muzica, aceasta fiind transmisa automat catre gadgetul audio.

La modul de conectare cu cablu auxiliar, daca aveti asa ceva, va trebui sa introduceti un capat in slotul special din boxa, iar celalalt in mufa pentru casti de la telefonul dumneavoastra mobil. Selectati modul de intrare AUX de pe boxa (daca este prezenta o asemenea comanda, de regula toate detecteaza automat introducerea cablului) si dati play din telefon! Asta este tot.

Avantajul aici este lipsa riscului de a pierde semnalul, cum se poate intampla la conexiunea Bluetooth. Dezavantajul este ca intre boxa si telefon nu va fi distanta mare (cele mai multe cabluri AUX au sub 2 metri lungime, dar puteti sa gasiti cabluri lungi, daca va straduiti).

 

 

Cat costa o boxa portabila?

Preturile pornesc de la cateva zeci de RON pentru produse mici, ieftine, fara multa putere si fara multe pretentii. Aceste boxe pot intra in buzunar si sunt pe gustul adolescentilor, in special. Sunt foarte multe modele si difera in design.

O treapta mai sus sunt cele ceva mai mari (20 de Wati) si de circa 30 de centimetri, cu protectii multiple si functii felurite. Acestea pot merge de la 200 la peste 1000 de RON (vezi JBL Boombox, ca exemplu).

Boxele portabile pentru karaoke merg de la 300 pana la peste 1000 de RON, in functie de marca, putere si dimensiuni. In ceea ce priveste cele mai multe produse pentru nevoile profesionale, acestea de regula depasesc 1000 de RON, intrucat sunt facute pentru utilizari frecvente, intense si la un volum mare.

Daca chiar aveti bani de dat, puteti cheltui si cateva mii de Euro pe boxe portabile, modele de super-lux cu tehnologii rare, cum se vede la modelele de Bang & Olufsen sau Devialet Phantom.

 

 

 

Utilizare si instructiuni pentru boxa portabila

 

Boxele cu Bluetooth,  portabile, sunt destul de usor de folosit si inteles, ca principiu. Sunt niste incinte acustice active, cu baterie, care preiau semnalele de la telefoane si tablete (in unele cazuri si prin carduri sau stick-uri de memorie) si il redau prin difuzoare. Iata pasii de utilizare:

 

 

Conectarea la sursa

Ca sa va conectati prin interfata Bluetooth, va trebui sa porniti boxa, iar dupa acest pas aceasta va aparea pe ecranul telefonului sau tabletei, ca periferic prin care sa se poata conecta. La unele boxe, exista si un buton de Bluetooth, care trebuie apasat ca sa apara in meniul aparatului-sursa de semnal.

Dupa aceasta, dati connect, iar software-ul se va ocupa de rest. La unele modele, precum Sony SRSXB21B, este inclusa si posibilitatea de conectare prin NFC. Acest mod va memora telefonul sau tableta dumneavoastra, iar tot ceea ce va trebui sa faceti dupa aceasta este sa atingeti o data gadgetul de boxa, legatura prin Bluetooth stabilindu-se automat, astfel.

Multe modele de boxe permit conectarea a doua surse de semnal deodata, sa zicem, doua smartphone-uri. In alte cazuri, boxe precum Sony SRSB10B, se ofera si posibilitatea conectarii a doua boxe identice, in tandem, pentru o auditie stereo. Iar alte modele permit conectarea in serie a pana la 100 de boxe identice, daca dati petreceri mari.

 

Am nevoie de driver sau alte aplicatii?

Nu, marea majoritate a modelelor, daca nu toate, se pun in functiune automat, prin conectarea la interfata Bluetooth, fara a fi nevoie sa instalati vreun driver pe telefon, tableta sau pe laptop. Puteti gasi boxe portabile, la preturi bune, care sa permita si descarcarea unor aplicatii dedicate de pe site-ul producatorului.

Acestea nu sunt esentiale, insa ofera anumite avantaje, precum conectarea a mai multe boxe in serie, pentru a sincroniza sunetul ori, eventual, jocul de lumini (putem oferi ca exemplu modelul Sony SRSXB21B).

Mai mult decat atat, merita sa tineti minte ca exista boxe care ofera suport pentru Siri sau Google Now, adica pentru aplicatii de control prin voce. Pentru acestea, evident, trebuie sa va hotarati la modelele de boxa portabila cu microfon.

 

 

De ce pericole trebuie sa feresc boxa mea?

Dupa ce ati cumparat o boxa portabila Bluetooth, indiferent despre ce este vorba, veti dori sa il pastrati in conditii optime cat mai mult timp. Cand vine vorba de electronice, exista patru mari pericole: praful, apa, socurile si suprasarcinile/supravoltajele.

Avand in vedere ca modelele de boxe pe care ne-am axat in acest articol sunt cu baterie proprie, ultima categorie de pericole este rar prezenta, poate doar la boxele care pot fi utilizate si in timp ce sunt conectate la priza, pentru incarcare.

In ceea ce priveste praful si apa, marea majoritate a produselor sunt special proiectate pentru a face fata infiltrarii particulelor si stropirii, cu unele modele oferind si protectie la scufundare. In ceea ce priveste socurile, trebuie sa fim sinceri cu voi: orice model, indiferent ce protectii promite, se poate uneori strica de la o scapare pe asfalt.

In orice caz, exista modele care specifica ca au fost testate la cazaturi de la circa 120 centimetri pe parchet (Sony SRSXB21B), firma producatoare specificand ca astfel de incidente nu vor strica aparatul.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Freeman Karaoke 1000

 

Aceasta boxa portabila karaoke este prezentata ca fiind special pentru karaoke, insa prezinta si multe alte avantaje: radio FM digital, cititor de carduri SD si stick-uri de memorie, mufa auziliara de tip jack de 3,5 milimetri, interfata Bluetooth, microfon wireless inclus in pachet si telecomanda.

Puterea difuzoarelor este de 25 de Wati, iar dimensiunea incintei este de 51 x 27 x 33 centimetri, la 6,6 kilograme, ceea ce inseamna ca boxa este relativ mare, dar si ca frecventele joase pe care le reda vor fi mai pronuntate. O puteti transporta cu mai mare usurinta, utilizand manerul telescopic care este atasat la spatele produsului.

Ca aspect estetic aparte, difuzorul de bass poate fi luminat intr-o nuanta placuta de albastru, care va anima petrecerile. In ceea ce priveste dezavantajele, sunetul nu este pe masura unui sistem stereo dedicat, iar microfonul wireless necesita baterii, cumparate separat.

 

 

Philips BT110R/00

 

Pentru multi, firma Philips ii face sa se gandeasca la electrocasnice, insa in istoria brandului olandez, tehnica audio a fost mereu prezenta. Modelul de aici are rezistenta la stropire si la praf, iar in materie de raza de actiune, exceleaza, aceasta fiind de pana la 20 de metri.

Difuzorul incorporat in aceasta boxa portabila Philips are doar 4 Wati, insa incinta acustica este special calculata pentru a scoate ce este mai bun din el, in special in redarea basului. Ca autonomie, ofera o durata medie, circa opt ore cu bateria incarcata complet. Produsul este compact (masoara 98 x 35 x 77 miimetri si cantareste 150 de grame), iar cureaua de transport permite purtarea sa confortabila, fie in mana, fie agatata de ghiozdan.

Ca dezavantaje, nu are indicator care sa arate cat de mult este incarcata bateria, iar in timpul incarcarii, nu reda muzica. Per total, este o boxa care ofera un sunet acceptabil, pentru pretul sau.

 

 

Myria MY9062RD

 

Multi din cei ce intra pe site-ul nostru si pe acest articol vor cauta o boxa portabila, la un pret bun, doar ca sa vada ce pot aceste gadget-uri. Recomandarea noastra este produsul de aici, ce costa cateva zeci de lei si poate capta semnalul Bluetooth de la distante de pana la 10 metri.

Puteti, ca si la multe alte modele de acest gen, sa redati si continut prin cablu auxiliar audio de tip jack, conectandu-l la telefon sau la tableta. Totodata, se ofera posibilitatea de a-i introduce card micro SD, iar prezenta microfonului incorporat o sa permita preluarea de apeluri hands-free de pe microfonul dumneavoastra.

In plus, aceasta boxa portabila Myria are si un radio FM simplu incorporat. Se conecteaza imediat cu aproape orice, iar ca sa ii mentionam niste dezavantaje, putem spune ca sunetul nu este atat de clar si puternic ca la modelele mai scumpe.

 

 

Myria MY9042BK

 

O boxa activa portabila destul de puternica (30 de Wati), Myria MY9042BK are o forma eleganta, cu maner propriu si cu un led vertical ce emana o lumina albastra atunci cand produsul de afla in functiune. Indeosebi reprezentantele sexului feminin vor fi atrase de designul sau aparte.

Ca parte tehnice, are doua difuzoare de bas de 8 centimetri fiecare si doua tweetere de 3 centimetri, raspandind sunet pe o singura parte a produsului. Masoara 265 x 100 x 195 milimetri si cantareste 2,5 kilograme. Cu bateria incarcata complet, poate reda intre 5 si 8 ore de continut, depinzand in functie de volumul la care ascultati.

Ofera si functie hands-free, permitand utilizatorului sa converseze la telefon din orice loc din camera. Aceasta boxa portabila Myria reuseste sa surclaseze modele de la firme denumite (JBL, Sony) prin puterea si claritatea sa. Un eventual dezavantaj este greutatea, considerabil mai mare decat la alte modele portabile.

 

 

Sony SRSXB21B

 

O alta boxa portabila Sony, de calitate, modelul SRSXB21B are efecte de lumini si permite conectarea in serie a pana la 100 de alte boxe identice. Am mentionat aceste doua elemente din start ca sa va dati seama ca, recurgand la ele, puteti organiza petreceri reusite in grup, cu sunet puternic si joc de lumini la sincron.

Mai mult decat atat, difuzoarele sunt orientate catre aceeasi directie, rezultand un sunet clar, stereo, ce reda eficient toata gama de frecvente. Puteti sa si scufundati boxa, apa nu ii va afecta functionalitatea, iar aplicatia Sony Music Center permite intocmirea de playlist-uri pre-programate. Autonomia bateriei este de circa 12 ore si puteti stabili conexiunea Bluetooth doar prin atingerea telefonului de boxa, prin modul special NFC de conectare.

Mai mult decat atat, rezista foarte bine si la scapari de la inaltimea de 120 de centimetri, fiind testata in laborator pentru astfel de incidente. Ca dezavantaj, nu poate functiona in timp ce se incarca.

 

 

 

Boxa portabila Bluetooth:

 

Harman Kardon GO+ Play HKGOPLAYMINIBLK

 

Printre cele mai bune boxe Bluetooth ale momentului putem mentiona acest model de la renumitul brand al industriei audio Harman Kardon. Ca forma, ea se prezinta destul de futurista, semanand intr-un fel cu o geanta, mai ales daca ne luam dupa manerul argintiu de deasupra. Pe partea de deasupra sunt cateva lumini, una fiind pentru conectarea la sursa, alta pentru pornire si oprire, si a treia pentru play si pauza, in timp ce beculetele mici indica nivelul de incarcare.

Intre doua incarcari ale bateriei la priza se asigura circa 8 ore de redare, chiar si mai mult, daca nu dati volumul foarte tare. Mai mult decat atat, produsul include si doua microfoane incorporate, in cazul in care doriti sa o folositi pentru conferinte sau apeluri live cu cei dragi. In ceea ce priveste materialele, imbina plasticul si aluminiul, pe langa suprafata textila care acopera difuzoarele, calitatea fiind unul din scopurile principale ale designerilor sai.

Sa vorbim putin despre performante: cele 4 difuzoare ale sale au 25 de Wati fiecare, lansand sunet ambele parti ale aparatului. Daca doriti o auditie stereo, veti putea cupla boxe de acelasi model, ele separandu-si semnalul pe doua canale. Raza maxima de actiune la care detecteaza semnal Bluetooth este de 10 metri, iar daca doriti puteti sa ascultati muzica si prin cablu auxiliar. Ca dezavantaje, putem sa spunem ca este destul de scumpa, comparativ cu alte boxe Bluetooth din comert.

 

Avantaje:

Este un model de calitate ridicata, atat ca materiale (aluminiu, plastic, textile), cat si ca performante (4 difuzoare de 25 de Wati fiecare).

Permite auditii in stereo, daca aveti doua boxe identice, fiecare redand cate un canal de sunet.

Functia de telefonie, cu ajutorul microfoanelor proprii, este utila inclusiv atunci cand faceti conferinte.

Conectarea sa este printre cele mai rapide pentru astfel de produse.

 

Dezavantaje:

Data fiind calitatea produsului, preturile de comercializare ale sale sunt destul de ridicate.

 

 

A+ BSKS1-N

 

In oferta de boxe Bluetooth, ieftine si bune, am inclus si acest model, sub forma de puc de hochei, cu butoanele amplasate pe partea rotunda, exterioara, acompaniate de LED-uri usor de vazut. Ofera cam tot ce ar fi de asteptat de la un astfel de produs: port jack de 3,5 milimetri, slot micro SD, functie de handsfree pentru telefon si, evident, o interfata Bluetooth, care insa nu ofera posibilitatea de conectare NFC (este o boxa cu accentul pus pe pretul mic, la urma urmei).

Are o raza de receptie standard, de circa 10 metri (aceasta poate varia, in functie de telefon) si o putere de circa 3 Wati, pentru difuzorul sau. Incarcata la maximum, cu ajutorul slotului micro USB, poate asigura chiar si 12 ore de redare, ceea ce este surprinzator de mult, la diametrul sau de 12 centimetri.

Ca dezavantaje, putem mentiona absenta unui slot de tip USB pentru conectarea stick-urilor de memorie, iar unii utilizatori au atras atentia asupra basului relativ scazut. Insa, la un produs atat de mic, pretentiile in privinta sunetului ar trebui lasate deoparte, mai ales avand in vedere ca frecventele joase necesita carcase mari, pentru a putea fi generate cum trebuie.

 

 

Boxa Bluetooth Akai:

 

Akai ABTS-11B

 

Daca cautati o boxa Bluetooth, la un pret bun, care sa incorporeze cat mai multe facilitati, fara insa a fi produsa de vreun brand cu greutate in domeniu, recomandam produsele de la Akai cu caldura, mai ales acest aparat cilindric. Pe langa faptul ca, bineinteles, puteti face streaming pe Bluetooth cu ea, la distante de pana la zece metri, mai puteti sa conectati si stick-uri cu muzica ori carduri SD, daca doriti, eventual cei ce prefera cablurile vor opta pentru conectarea telefonului, computerului sau tabletei utilizand intrarea auxiliara audio cu jack de 3,5 milimetri.

Mai mult decat atat, in functiile boxei este inclus si un tuner digital pentru captarea de posturi in unde FM si AM. Ca performante audio, poate genera sunete de la 100 la 20.000 de Hertzi, iar incinta relativ mare permite amplificarea destul de eficienta a basului (masoara 255 x 140 x 125 milimetri si cantareste 1200 de grame). In pachetul de livrare al boxei mai primiti si cablul de incarare, alimentatorul pentru priza, precum si firul pentru conectarea audio AUX.

Timpul de ascultare cu bateria incarcata complet oscileaza intre 2 si 5 ore, in functie de volum. Avand in vedere pretul accesibil pe care il ofera, la numarul mare de functii si facilitati, multi oameni s-ar putea astepta la ceva dezavantaje. Acestea nu sunt multe, insa, iar noi putem cita faptul ca firul AUX livrat este de slaba calitate, iar daca veti conecta stick-uri de memorie de peste 16 Gigabiti, uneori nu va vedea melodiile. In afara de acestea, este un produs solid, cu un sunet chiar decent.

 

Avantaje:

Pe langa Bluetooth, include slot USB si SD pentru atasarea altor medii de stocare audio.

Data fiind marimea carcasei (255 x 140 x 125 milimetri), este destul de eficienta in redarea frecventelor joase.

Include si radio FM si AM, pentru cei care doresc sa asculte posturi, fara a o conecta la alt aparat.

Are si o bretea speciala, cu care o puteti tine peste umar sau in mana, cand o transportati afara.

 

Dezavantaje:

Cu stick-uri de peste 16 GB, poate avea probleme in citirea melodiilor, iar cablul AUX inclus este de calitate slaba.

 

 

Boxa Bluetooth Myria:

 

Myria MY2613

 

Desi este catalogata drept portabila, aceasta boxa Bluetooth Myria nu este chiar usor de transportat. Are 50 de Wati, un difuzor de bas de 30 centimetri in diametru si un tweeter de 7,6 centimetri, ceea ce inseamna ca intreaga carcasa masoara circa 70 x 40 x 30 centimetri si cantareste 12 kilograme.

Asadar, e nevoie de ceva efort ca sa o luati cu dumneavoastra de colo-colo, insa avantajul este volumul ridicat, ceea ce o face potrivita in special pentru karaoke. In pachet este inclus si un microfon, pentru genul acesta de distractie, dar si o telecomanda, pentru a putea controla volumul si a schimba melodiile de la distanta. Pe panoul de pe spate, include conectori jack, TRS, USB, SD pentru card si RCA, asadar dispuneti de multe posibilitati de legare a diverse surse de semnal. Beneficiati si de reglaje pentru inalte si bas, alaturi de ecouri.

Pentru a inviora atmosfera la petreceri, difuzorul de bas este si luminat color de catre LED-uri. Ca dezavantaje, data fiind puterea sa, bateria incorporata nu ofera o autonomie foarte ridicata: producatorul promite circa 4 ore, la nivel moderat de volum, insa, per total, este o boxa Bluetooth, la pret bun, atractiva, calibrata pentru petrecerile de tineret.

 

 

Boxa Bluetooth Bose:

 

Bose SoundTouch 20 III

 

Printre primele lucruri care ies in evidenta la aceasta boxa Bluetooth Bose este pretul, destul de ridicat, pentru un gadget atat de mic. Intr-adevar, in cercurile audiofile, producatorul respectiv este adesea pus la zid pentru tacticile sale agresive de marketing, insa, in acelasi timp, exista o baza solida de fani a brandului, care lauda tehnologia incorporata in produsele sale.

Aparatul prezentat aici este elegant, cu difuzoare multiple, sunet stereo, o telecomanda placuta ochiului si se poate conecta atat prin Bluetooth, cat si prin Wi-Fi, boxa fiind propriul sistem de streaming, de fapt. Masoara 314 x 104 x 188 milimetri, include conector AUX de tip JACK, USB pentru reincarcare, dar si conector pentru Internet prin fir (Ethernet). Are 6 presetari de sunet, functie de streaming de pe Youtube si un mic display OLED, ce faciliteaza utilizarea.

Sunetul sau i-a fost laudat in recenziile publicatiilor de specialitate, mai ales cand vine vorba de bas, insa ca obiectii, absenta suportului pentru fisierele de inalta calitate FLAC a fost condamnata adesea. Per total, insa, este un sistem audio elegant, in special pentru utilizarea la interior, care a reusit sa isi atraga suficiente laude, de cand a fost lansat.

 

 

Boxa activa Bluetooth:

 

Soundvox BTW07-BLACK

 

Amatorii de karaoke sunt cumparatorii-tinta cand vine vorba de boxe active, de tip troller, cum este aceasta. Pe langa functia respectiva, ce implica microfon (inclus in pachet), mai este prezent si un radio FM incorporat in panoul sau de pe spate, sloturi de card si stick, intrare auxiliara de tip jack (pentru instrumente muzicale) si jocuri de lumini LED, din centrul difuzorului de bas.

Sunt prezente si reglaje pentru frecventele joase, cele inalte si pentru reverberari, dar si conectori pentru baterii externe, alaturi de intrarea pentru priza. Panoul de Bluetooth este controlabil printr-un mic display cu LED-uri, iar telecomanda este foarte utila pentru schimbarea melodiilor si pentru controlul volumului. Toate acestea sunt livrate la un pret foarte scazut.

Ca dimensiuni, are 3,5 kilograme si 60 x 30 x 25 centimetri, include roti, maner pentru tras, dar si gaura pentru amplasarea pe suporti, iar ca dezavantaj, senzorul pentru telecomanda se afla pe panoul din spate, prin urmare aceasta nu va functiona daca va aflati in fata difuzorului. Aceasta boxa activa Bluetooth are o putere totala de circa 40 de Wati (joase + inalte), iar autonomia sa, la volum moderat, se situeaza in jurul a patru ore.

 

 

Harman Kardon Onyx Studio 4

 

Cunoscutul producator american de echipamente Hi-Fi Harman Kardon propune un nou model de boxa portabila, ridicand standardul pentru acest tip de echipament. Onyx Studio 4 e un model de boxa portabila ce ofera o inalta calitate a sunetului, ce poate rivaliza cu modelele de boxe tip desktop mai scumpe.

Cu un design futuristic si elegant, aceasta boxa poate oferi un aspect placut oricarei incaperi. Oferind un sunet clar si puternic, vine cu un woofer de 2 x 75mm si un tweeter de 2 x 20mm. Boxa poate fi folosita atat in casa si in aer liber, cat si la birou pentru conferinte. Ea este dotata cu un microfon intern ce reduce zgomotul, fiind ideala pentru teleconferinte si prezentari. Cu o autonomie de aproximativ 8 ore si o putere de 60 w, ea va poate asigura placerea de a asculta muzica preferata pentru un timp indelungat.

Forma convexa a boxei permite difuzarea sunetului intr-un unghi cat mai larg, iar pozitionarea ei cu spatele la un perete poate asigura distribuirea egala a sunetului intr-o incapere de dimensiuni medii. Utilizarea a doua boxe pentru ca iesire Bluetooth de la un singur dispozitiv poate fi o configuratie ideala pentru o camera de dimensiuni mari.

 

Avantaje:

Datorita microfonului incorporat aceasta boxa are si functie de recunoastere vocala. Prin urmare, ea poate fi utilizata cu tehnologii inteligente precum Siri sau Google Now.

Are o autonomie de aproximativ 8 ore, ceea ce o face ideala pentru o mica petrecere intre prieteni.

Cu ajutorul functiei Harman Kardon Connect+ puteti conecta intre ele peste 100 de boxe compatibile. Prin urmare, puteti reda de pe acelasi device, in mai multe boxe, in acelasi timp.

Boxa are si baterie, ceea ce permite incarcarea ei la un acumulator.

 

Dezavantaje:

Mediile, bass-ul si inaltele nu pot fi configurate dintr-o aplicatie dedicata.

 

 

JBL GO Black

 

JBL GO este boxa de dimensiunile cele mai mici din lista noastra, cu toate acestea ofera un sunet de calitate. O boxa portabila ieftina si buna, ea este ideala pentru utilizarea in incaperi mici, precum bucataria in locul unui clasic radio-casetofon. Ea poate fi folosita si pe post de speaker pentru telefon, avand posibilitatea de a raspunde la apeluri doar prin apasarea unui buton.

Desi bateria are o autonomie de doar 5 ore, aceasta boxa este usor de incarcat si dureaza putin pana e pregatita iar pentru utilizare. Desigur, ea poate fi folosita si in timp ce se afla la incarcat. LED-ul albastru indica faptul ca boxa este pornita in caz in care inceteaza utilizarea telefonului. Dimensiunile sale reduse permit transportarea boxei intr-un buzunar mai generos sau intr-un rucsac. Are un sunet neasteptat de puternic pentru dimensiunile ei, desi nu poate compensa prea mult decat o pereche de casti la categoria bass.

Boxa vine in mai multe variante de culoare, cumparatorii putand alege din pana la 8 variante de culoare. Fie ca sunteti la un picnic sau pur si simplu nu mai doriti sa ascultati muzica la difuzorul telefonului sau la casti, JBL GO este alegerea potrivita pentru cumparatorii ce doresc un difuzor compact.

 

Avantaje:

Boxa poate fi folosita ca un Handsfree, datorita posibilitatii de a putea raspunde la telefon de la butonul boxei.

Are o greutate de doar 130 grame, fiind foarte apropiata de greutatea unui telefon.

Are un design simplu, si datorita acestui design ea poate fi agata cu usurinta de diverse carlige pentru transport.

Desi are dimensiuni reduse, ea poate atinge frecvente cuprinse intre 180Hz – 20kHz, oferind un spectru decent pentru o boxa din categoria sa.

 

Dezavantaje:

Cu toate ca poate reda muzica pentru o perioada de pana la 5 ore, site-ul producatorului spune ca dureaza aproximativ 1.5 ore pana cand boxa este incarcata complet. Acest lucru poate descuraja anumiti cumparatori.

 

 

JBL Extreme

 

O alta boxa de la producatorul JBL, Extreme este o boxa portabila puternica si cu o baterie ce suporta pana la 15 ore de functionare. Are dimensiuni medii si poate atinge frecventele unui sistem audio de casa, adica intre 70 si 20.000 Hz. Acest model poate satisface si unii ascultatori mai pretentiosi. Pe langa faptul ca este o boxa portabila la un pret bun, JBL Extreme are si o forma cilindrica si ergonomica ce ii permite transportarea cu usurinta in orice bagaj.

De altfel, invelisul din cauciuc si carcasa durabila ii permit depozitarea fara grija. Cu o putere de 2×20 de Wati , aceasta boxa este printre cele mai puternice boxe portabile produse de catre JBL. Boxa este dotata cu un baterie reincarcabila de 10000 mAH ce permite utilizarea indelungata (15 ore). De altfel, puteti conecta la aceasta boxa si alte dispozitive ce se pot incarca cu ajutorul celor doua porturi USB. Boxa are si doua radiatoare externe pasive pentru a putea suporta puterea bass-ului si a inaltelor.

Poate fi controlata si cu ajutorul unei aplicatii, ea fiind in principal plug and play. Telefonul smart sau tableta dumneavoastra detecteaza automat boxa fara a utiliza o aplicatie, iar redarea muzicii porneste imediat.

 

Avantaje:

Datorita materialului din cauciuc, aceasta boxa este rezistenta la stropire si la contactul cu un jet de apa, precum cel de la robinet. Ea nu este rezistenta la scufundarea in apa.

Are un bass puternic datorita spectrului larg de frecvente atinse. Astfel, nu trebuie sa va mai faceti griji in ceea ce priveste profunzimea bass-ului la boxele portabile.

Bateria se incarca complet in 3 ore si jumatate, dar durata de redare a boxei este de 15 ore.

Se comercializeaza in diverse variante de culori (albastru, rosu si negru).

 

Dezavantaje:

Boxa se poate incarca doar cu un acumulator la o priza de 220V.

 

 

Sony SRSXB10B  

 

Poate v-ati dat seama ca produsele de la firmele cu renume au, de regula, mai multe recenzii pe site-urile de specialitate. Aceasta boxa portabila Sony exceleaza la acest capitol, pe Internet existand numeroase comentarii si pareri.

Analizand-o la randul nostru, putem spune ca punctul sau forte este sunetul surprinzator la marimea sa, mai bun decat produse mult mai scumpe, in special cand vine vorba de bas. Are o autonomie de 10 ore, intrare jack pentru conectarea la fir, functioneaza in timpul incarcarii (multe alte boxe nu permit asa ceva) si permite conectarea a unei a doua boxe identice, daca doriti auditie stereo.

Rezista la praf si apa, iar ca dezavantaje, putem spune doar ca nu permite conectarea a doua surse de semnal Bluetooth deodata, insa foarte putini cumparatori se vor plange de asa ceva. Include si microfon, insa acesta nu este foarte eficient. Are o putere de 5 Wati si masoara 75 x 75 x 91 milimetri.

 

 

Sony SRSXB41B

 

Cu Sony SRSXB41B intram cu siguranta in categoria boxelor portabile concepute special pentru cei care doresc sa asculte muzica la o calitate audio cat mai buna. Este un model cu doua difuzoare, confectionat din plastic si metal, cu structura rezistenta la apa si praf (IP67), precum si la impact (caderi de la 1.2m). Are dimensiuni suficient de reduse (291 x 104 x 105mm) pentru a putea fi amplasata pe birou sau pe comoda din living.

Functioneaza cu raspuns in intervalul de frecventa 20 pana la 20000Hz, cu functie Extra Bass pentru melodiile care se bazeaza pe sunetele joase si momentele in care vrei ca muzica sa se auda mai tare. Include leduri cu jocuri de lumini, care te ajuta sa creezi atmosfera in timpul petrecerii, iar volumul se controleaza prin atingere, boxa fiind prevazuta cu senzor tactil.

Acumulatorul beneficiaza de o autonomie de pana la 24 de ore, iar alimentarea se face prin intermediul unui cablu USB. Tot prin intermediul portului USB poti incarca si telefonul, cand ramane fara baterie, pentru a putea asculta muzica in continuare.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Jancso Iuliana

January 10, 2020 at 1:59 pm

Buna ! Am o boxă portabilă JBL GO și de ieri, când l-am pus la încărcat nu mai funcționează. Arde lumina roșie continuu și nu reacționează la nici o comandă. Ce poate avea ? Mulțumesc pentru răspuns.

Raspunde
                                   
Team MacroTehnicus

January 13, 2020 at 5:54 am

Buna, Iuliana,

La aceste boxe, ledul rosu e aprins continuu doar cand indica modul incarcare.

Daca ledul rosu clipeste, ar trebui sa indice baterie slaba.

Aici o idee despre cum s-ar putea rezolva:

https://speakerfanatic.com/jbl-go-red-light-problem-how-solve-it

Mult succes!

Echipa MacroTehnicus.ro

Raspunde