Cea mai buna boxa activa

Am modificat articolul ultima data pe: 23.04.24

 

Boxe active – Opinii si Recenzii in 2024

 

Introducem acest articol cu definitia boxelor active, pentru ca multe persoane inca nu stiu care este diferenta dintre ele si cele pasive. Pe scurt, o boxa activa are amplificatorul incorporat, astfel incat ea va putea fi pusa in functiune imediat, prin conectarea sursei de semnal (microfon, mixer, CD Player, card SD, stick de memorie, casetofon, si asa mai departe), pe cand cele pasive au nevoie de amplificare externa, cumparata separat. Prima recomandare de produs este Wharfedale Pro Titan 12AX Set, care contine doi sateliti, fiecare cu subwooferul propriu, la o putere combinata de 1400 de Wati, suficienta pentru concerte live sau conferinte in sali de peste 1000 de metri patrati. Sunt protejate impotriva umezelii si au un sunet de inalta calitate, specific firmei englezesti Wharfedale, acoperind toate frecventele, de la 40 Hz la 22 de kHz. In plus, au si presetari pentru egalizator. O a doua recomandare este Temeisheng DP-284BT 27607, o pereche de boxe pentru karaoke, la un pret convenabil, cu player media inclus, pe langa egalizator.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Wharfedale Pro Titan 12AX Set
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Desi vom mentiona ca aceste boxe suna foarte bine, aspect sustinut si de recenziile pozitive primite, cel mai bine este sa le ascultati personal, ca sa va convingeti. Pe langa sunet, mai specificam ca au egalizator cu presetari, pentru diverse situatii (daca doriti bas mai mult, ori accentul pe voce), precum si protectii multiple impotriva supravoltajelor si umezelii.

Sunt un model de boxe pentru situatii anumite - concerte ori conferinte - asadar, nu se adreseaza utilizarii acasa, avand in vedere puterea lor ridicata, de 1400 de Wati.

Muzicienii si posesorii de afaceri (pub-uri, hoteluri) sunt publicul tinta pentru acest produs. Calitatea setului este laudabila, conectivitatea e eficienta, iar cele patru corpuri (2 sateliti si 2 subwoofere) se si pot dezasambla unul de altul, in vederea transportului cat mai usor.

A 2-A OPTIUNE!

Temeisheng DP-284BT 27607
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Setul de 2 boxe ce include egalizator pe 7 benzi, ecouri, posibilitatea de a cupla doua microfoane, fiecare cu setarile proprii, alaturi de chitara electrica. Poate reda continut de pe stick-uri si carduri de memorie, iar controalele analogice sunt rezistente (potentiometre).

Cablul de unire a celor doua boxe este destul de scurt, avand numai 1,5 metri. Daca doriti sa le amplasati mai departe una de alta, va trebui sa cumparati alt cablu, sau sa il prelungiti.

Chiar daca nu provin de la un brand cu renume si istoric bogat, aceste boxe sunt solide si potrivite pentru petreceri, iar atractivitatea lor este sporita si de pretul convenabil, pentru niste echipamente audio de puterea lor (240 de Wati).

A 3-a Optiune!

Akai SS026A-KASTOR
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu o grosime si latime de 27, respectiv 21 centimetri, ocupa putin loc pe orizontala. Poate reda muzica prin Bluetooth, intrare auxiliara, card sau stick. Include si telecomanda, iar docking bay-ul permite atasarea telefonului pe panoul de control.

Este o singura boxa de tip turn (93 centimetri inaltime), ceea ce inseamna ca nu permite auditie in modul stereo.

Eleganta ca design si culori si cu multiple optiuni pentru sursa de intrare semnal, este un model potrivit pentru a asculta muzica acasa ori la birou, fara a da bani pe un sistem audio complex, din multiple componente.

 

 

Pareri despre cele mai bune boxe active

 

 

Wharfedale Pro Titan 12AX Set

 

Daca ati auzit de firma Wharfedale inseamna ca va pricepeti cat de cat la tehnica audio, brandul fiind autorul catorva din cele mai bune boxe active profesionale, dar avand si o istorie bogata in fabricarea incintelor pasive pentru auditii acasa. Setul pe care l-am ales ca sa il recomandam aici se adreseaza celor care au afaceri de tip bar ori sala de conferinte, ori persoanelor care canta intr-o formatie si au nevoie sa transporte sonorizarea cu ei oriunde se duc.

Pe scurt, cele doua boxe pe doua cai sunt acompaniate si de cate un subwoofer, puterea totala a instalatiei fiind de 1400 de Wati. Satelitii sunt fixati pe woofere cu tije speciale, ca sa umple sala cat mai bine cu sunet, iar ca frecvente, acopera toata gama, de la 40 la 22.000 de Hertzi. Vor lucra foarte eficient cu sali de pana in 1000 de metri patrati, daca nu chiar mai mult, mai ales daca luam in calcul faptul ca tweeterele au con de dispersie a sunetului (imprastie mediile si inaltele in mod eficient).

In plus, incintele sunt proiectate impotriva umezelii, prin urmare vor rezista cu brio chiar si expuse la ceata ori in locuri foarte aglomerate. Pe panoul din spate, sunt inclusi conectori XLR si controale pentru bas si inalte. In plus, functia DSP controleaza egalizatorul in mod automat, utilizatorul putand alege dintre sase presetari (flat, monitor, voce, bas, punch si muzica live).

 

Avantaje:

Acopera toate frecventele foarte eficient, de la 40 la 22.000 de Hertzi, in sali de pana la 1000 de metri patrati fiind optime.

Egalizatorul DSP permite alegerea dintre 6 presetari de sunet.

Sistemul este echipat cu protectie impotriva umezelii.

Brandul Wharfedale a fost laudat pentru istoria sa in domeniul sunetului, iar modelul de aici este admirat pentru calitatea redarilor, potrivit recenziilor online.

 

Dezavantaje:

Nu se adreseaza decat profesionistilor (muzicieni, DJ) ori proprietarilor de afaceri (baruri, sali de conferinta), prin urmare au un cost ridicat.

 

 

 

 

Temeisheng DP-284BT 27607

 

Parerile sunt impartite cand vine vorba de noile firme chinezesti de electronice care au inundat piata. In timp ce multi fani ai vechilor branduri audiofile le condamna, din cauza absentei unui istoric bogat in spate si a unor modele care au ramas in istorie dupa decenii de la lansare, exista o parte din public dispusa sa le dea o sansa. Asadar, pentru cei care nu sunt mofturosi si nu cauta cea mai buna boxa activa, insa doresc un produs solid cu functii multiple, putem spune ca suma oferita pe aceasta pereche de incinte este mai mult decat justificata.

Asta, deoarece la un pret de circa 100 de Euro (variaza in jurul acestei sume), ofera si cititor de carduri SD, stick-uri USB, dar si intrare pentru microfoane, daca vreti sa faceti karaoke, inclusiv cu ecou. Egalizatorul grafic pe sapte benzi permite reglaje fine ale sunetului, este prezenta si intrarea pentru chitara electrica, iar ca putere, genereaza 120 de Wati pe fiecare boxa. Basii au 25 de centimetri fiecare, acompaniati de cate doua tweetere de 2,5 centimetri.

Perechea cantareste 32 de kilograme in total, iar doar una din ele are panoul cu amplificator. Un dezavantaj ar fi ca ele se leaga printr-un cablu de doar 150 de centimetri, iar ca sa le amplasati la distante mari una de alta, va trebui sa cumparati separat un cablu mai lung.

 

Avantaje:

Setul include egalizator pe 7 benzi, ecouri digitale pentru karaoke si intrare pentru doua microfoane.

Puteti conecta si chitara electrica, direct la amplificatorul incorporat.

Reglajele de sunet sunt cu potentiometre, care sunt mult mai greu de stricat decat butoanele digitale.

Pot citi continut si de pe stick-uri USB ori de pe carduri de memorie.

 

Dezavantaje:

Cablul care conecteaza cele doua boxe este cam scurt (150 centimetri), asa ca in multe cazuri o sa fie nevoie sa cumparati un cablu separat, mai lung.

 

 

 

 

Akai SS026A-KASTOR

 

Am dorit sa includem in aceasta lista cu incinte audio si o boxa activa, la un pret bun, care sa se potriveasca cu livinguri si dormitoare ori saloane, fara insa a fi un sistem audio dedicat, din multiple componente.

Asadar, turnul acesta de la Akai este relativ discret, incorporand atat difuzoare de joase cat si de inalte, toate incastrate in monoblocul cu panou de control situat deasupra. Puteti andoca un smartphone in el, ca sa redati direct melodiile din memoria sa, ori de pe un card SD ori stick USB, dupa cum este frecvent la modelele de acest tip. Pe langa acestea, puteti conecta o sursa precum tableta sau laptopul, prin intrare auxiliara de tip jack.

Ca dimensiuni, masoara 93 de centimetri inaltime, 27 centimetri adancime si 21 latime, la o greutate de 6,6 kilograme. Asadar, nu ocupa mult spatiu pe orizontala si permite utilizatorului sa o transporte cu usurinta. Difuzoarele au o putere de 40 de Wati si, ca frecvente, acopera spectrul intre 40 si 20.000 de Hertzi. Include si telecomanda, precum si un cablu pentru DVD.

 

Avantaje:

Ocupa putin loc pe orizontala (27 x 21 centimetri), prin urmare poate incapea aproape oriunde.

Reda muzica de pe stick, carduri de memorie, dar si prin Bluetooth sau intrare auxiliara.

Include telecomanda, foarte utila pentru controlul sau de pe canapea sau din pat.

Puteti face docking cu smartphone-ul pe acest gadget, redand continut din memoria sa sau de pe web.

 

Dezavantaje:

Nu puteti asculta muzica stereo, fiind o singura boxa de tip turn in pachet.

 

 

 

 

Ibiza ESPORT15VHF-BT-E

 

Arata ca o boxa profesionala, insa ofera foarte multe din avantajele sistemelor de ascultare a muzicii acasa: cam asa ar putea fi descris acest produs de la compania Ibiza. Incinta este facuta pentru transport, chiar daca are 800 de Wati muzicali si mai bine de 20 de kilograme.

Puteti ori sa o apucati de manerele laterale, ori sa o trageti ca pe un bagaj de avion, utilizand un maner telescopic si rulmenti ce vin pe sol. Difuzorul de bas are 38 de centimetri in diametru, asadar cel mai bine ar fi sa o transportati cu masina, pe distante lungi. Pentru acest scop, este inclusa si o husa speciala de transport. In pachet, veti mai primi microfon, telecomanda si cablu de alimentare, insa veti fi surprinsi sa auziti ca produsul are incorporata si o baterie reincarcabila!

Pe langa toate acestea, mai poate reda muzica de pe stick-uri USB sau de pe carduri SD, ori prin Bluetooth de pe un telefon sau o tableta. Are o autonomie de 4-10 ore (in functie de volumul la care se asculta) si poate receptiona semnal de la 10 metri maximum.

 

Avantaje:

Este o boxa destul de grea, insa portabila – aveti optiunea de a o transporta si ca pe un bagaj de avion, cu maner telescopic.

Include telecomanda si functioneaza si prin Bluetooth, de la distante de pana in 10 metri.

Reda si continut de pe stick-uri si carduri SD, ori prin intrare auxiliara cu fir.

Bateria reincarcabila poate asigura o functionare de pana la 10 ore, in functie de volumul la care ascultati.

 

Dezavantaje:

Nu permite ascultare stereo, in pachet fiind inclusa o singura boxa de acest gen.

 

 

 

 

AKAI SS022A-X6

 

Akai SS022A0X6 este o boxa activa, ieftina si buna, gandita pentru petreceri acasa, axate pe karaoke. Poate fi transportata de colo-colo cu usurinta, avand doar 4,5 kilograme, permite redarea muzicii de pe carduri SD, stick-uri de memorie USB sau Bluetooth, iar prezenta telecomenzii este o surpriza placuta, mai ales daca va ganditi cat de putin costa aparatul.

Mai mult decat atat, este inclus in pachet si un microfon wireless – asadar, veti putea canta de la distante de pana la 10 metri de boxa, fara a va impedica de fir. In plus, nici amatorii de radio nu au fost exclusi din considerare cand a fost proiectat produsul, fiind oferit si tuner-ul FM. Consumul sau este de 30 de Wati, iar puterea muzicala este de 120 de Wati. Controlul volumului este digital, iar efectele de ecou pentru karaoke variaza, in functie de gusturile utilizatorilor.

Ca dezavantaje, trebuie sa spunem ca functiile de player media sunt limitate (nu se poate pregati un playlist ori reda melodiile la random), iar eficienta de captare a posturilor este relativ slaba, fata de radiourile dedicate.

 

Avantaje:

Include microfon wireless, fiind gandita in special pentru karaoke (ofera si ecouri digitale).

Poate reda fisiere de pe MP3 de pe USB sau carduri SD.

Se comercializeaza la un pret foarte accesibil.

Bateria sa reincarcabila poate asigura pana la 10 ore de redare, in functie de volumul la care se va asculta muzica.

 

Dezavantaje:

Posibilitatea de captare a posturilor de radio ii este limitata, iar functiile random si de programare a unui playlist sunt inexistente.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu