Cea mai buna antena satelit

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.24

 

Antene satelit – Opinii si Recenzii in 2024

 

O antena satelit eficienta va permite receptionarea fara probleme a semnalului de la satelitii TV catre televizorul pe care il aveti in casa, ori catre cele portabile, fixate in rulota sau in camion ori masina. Exista destul de multe modele de astfel de antene pe piata, iar o prima recomandare pentru anul curent, pe baza propriei analize Clovis, dar si pe baza recenziilor, este THB-SAT A1000473 – creata pentru mersul in excursii sau pentru soferii de tir. Se potriveste cu ventuze pe orice suprafata de metal plata (verticala sau orizontala), iar la nevoie, se transporta intr-o valiza speciala, in siguranta deplina. Mai mult decat atat, este comercializata si la un pret avantajos, chiar daca nu este cel mai mic de pe piata. O a doua recomandare pe care o putem face se adreseaza celor ce utilizeaza televiziunea satelit de acasa – THB-SAT A1000407 are 81,5 centimetri in diametru si rezista foarte bine la intemperii. Poate amplifica semnalul cu pana la 38,86 decibeli, iar cu eficienta sa de peste 80%, este un produs destul de eficient.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

THB-SAT A1000473
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model portabil, care se poate transporta dezasamblat in cutia speciala cu maner. Se poate amplasa atat pe tije cat si pe suprafete de metal, cu ajutorul suportului prevazut cu trei ventuze. La 40 de centimetri in diametru, nu este un model mare.

Producatorul nu mentioneaza precizia in descrierea antenei, prin urmare s-ar putea sa petreceti ceva timp prinzand semnalul, atunci cand o instalati.

Pentru amatorii de excursii, putem spune ca acesta este unul din cele mai atragatoare piese. Rezonabila ca pret si destul de bine construita, antena va permite captarea semnalelor satelit atunci cand mergeti cu rulota sau masina la camping, ori la drum cu tirul.

A 2-A OPTIUNE!

THB-SAT A1000407
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Rezista foarte bine in timp si in conditii de vreme proasta, materialul de alegere din care este fabricata fiind otelul. Include si amplificatorul propriu de semnal, care il poate imbunatati cu pana la 38,86 decibeli, ceea ce ii sporeste eficienta.

Nu e destinat amatorilor de excursii, fiind doar pentru uz rezidential la bloc sau curte.

Daca doriti o antena mare, destul de performanta, atunci va incurajam sa va orientati catre acest model. Ca pret, este destul de convenabil, fiind printre cele mai ieftine antene satelit de acest gen de pe piata, iar ca dimensiuni, este relativ mare (81, 5 centimetri in diametru), asa ca va trebui sa ii alegeti cu grija locul de amplasare.

A 3-a Optiune!

MX ANT40LNBV
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Performanta este principalul atuu al acestui model. In pachetul sau sunt incluse un amplificator de semnal, ce amplifica pana la 31,48 dBi, precum si un cablu de 5 metri. Modelul este pentru deplasari cu tirul, masina sau rulota.

Are un pret destul de ridicat, data fiind calitatea materialelor sale (otel galvanizat) si eficienta sa in prinderea si amplificarea semnalului.

Daca calitatea este ceea ce doriti, inainte de toate, modelul acesta este o recomandare demna de luat in considerare, mai ales daca sunteti amatori de excursii cu masina sau rulota, ori daca lucrati ca sofer de tir.

 

 

Pareri despre cele mai bune antene satelit

 

 

THB-SAT A1000473

 

Acest model de antena satelit este destinat pentru cei care utilizeaza rulotele sau cei care merg in excursie cu cortul si masina. Tot kitul este inmagazinat intr-o cutie de tip valiza. Produsul se asambleaza foarte rapid si se prinde pe o suprafata de metal cu ajutorul unor ventuze.

Ca dimensiuni, este un model de antena destul de mic, are doar 40 de cm in diametru si prin urmare poate fi foarte usor reglat pentru a prinde semnalul cat mai bine. Poate fi, la fel de bine, pozitionat pe o teava sau pe un stativ fara a fi nevoie sa il lipiti. In ceea ce priveste unghiul de elevatie, acesta este de maxim 60 de grade, iar unghiul de offset este 26 de grade.

Un eventual dezavantaj este ca nu are precizia inscriptionata, prin urmare va trebui sa il reglati mai mult “dupa ureche” in functie de cat de bine prinde semnalul. Insa, daca luam in calcul si pretul relativ avantajos al produsului, este usor de inteles de ce amatorii de excursii cu cortul sau rulota voi fi atrasi de acest produs.

 

Avantaje:

Este un model portabil, destinat fanilor excursiilor cu cortul si masina sau rulota.

Se transporta cu usurinta, intr-o valiza de plastic sigura, in care produsul este dezasamblat.

Ca dimensiuni, ocupa putin spatiu, prin urmare se regleaza usor si nu aglomereaza locul in care veti amplasa aceasta antena satelit.

Se poate prinde atat de suprafete de metal – capote, pavilioane de rulota – cat si pe tevi sau pur si simplu pe o masa.

 

Dezavantaje:

Nu are inscriptionata precizia, prin urmare s-ar putea sa fie nevoie de reglaje multiple pentru a prinde semnalul cat mai bine, atunci cand o calibrati.

 

 

 

 

THB-SAT A1000407

 

Aceasta antena satelit este unul din modelele mai mari de la producatorul THB-SAT. Ca diametru, masoara 81,5 centimetri, iar ca material este facuta in intregime din otel, atat reflectorul de tip offset cat si suportul de care va fi prinsa.

Eficienta mentionata de producator este de 80% iar ca frecvente de operare ofera o banda intre 10,7 si 12,75 gigahertzi. Capacitatea de amplificare a semnalului merge pana la 38,86 decibeli, o valoare acceptabila pentru marea majoritate a utilizatorilor. Ca sistem de prindere, cel mai bine o veti atasa de o teava verticala.

Poate opera cu eficienta intre -30 si + 60 de grade Celsius, dupa spusele producatorului, iar un avantaj notabil tine de pretul de comercializare, destul de mic, comparativ cu alte modele concurente. Per total, este o antena solida, mare, destul de eficienta pentru costurile sale, potrivita in special pentru cei ce au curti, intrucat la dimensiunile sale, s-ar putea sa nu fie cu usurinta amplasata la bloc.

 

Avantaje:

Este o antena satelit, la un pret bun, foarte rezistenta, dat fiind faptul ca materialul de alegere atat pentru discul reflector, cat si pentru suportul de prindere este otelul.

Poate rezista intre -30 si +60 de grade, fara probleme.

Include amplificator de semnal, de pana la 38,86 decibeli.

Eficienta sa este de 80%, prin urmare va prinde semnale si pe vreme destul de nefavorabila.


Dezavantaje:

Nu este un model portabil, putandu-se folosi doar amplasata la resedinta.

 

 

 

 

MX ANT40LNBV

 

Produsul pe care il prezentam acum face parte din cele mai bune antene satelit pe care le puteti gasi pe piata si pe care le puteti atasat o rulota sau lua cu dumneavoastra in excursii. Reflectorul de tip offset este turnat din otel galvanizat, foarte rezistent la intemperii si socuri.

Ca dimensiuni, el masoara 350 pe 395 milimetri, prin urmare nu ocupa mult loc, daca il amplasati pe o capota sau in vecinatatea unei rulote. Puteti opta atat pentru prinderea cu ventuze, cat si pentru amplasarea pe stalpi cu ajutorul unui brat de extensie. Bratul are un suport de tip LNB, cu dimensiuni intre 23 si 60 de milimetri. In timpul transportului, antena se dezasambleaza si se stocheaza intr-o valiza speciala.

Ca specificatii tehnice, ofera o amplificare de 31,48 dBi, iar unghiul de offset este de 26 de grade, unghiul maxim de elevatie fiind de 60 de grade. In pachet este inclus si un cablu de conectare la decodor, lungimea acestuia fiind de 5 metri. Un eventual dezavantaj ar fi pretul, considerabil mai mare decat al altor antene, in special in comparatie cu modelele pentru campinguri si rulote.

 

Avantaje:

Este un model destul de performant, prin amplificarea de 31,48 dBi si precizia cu care prinde semnalul.

Ca material, este din otel galvanizat, fapt care ii ofera trainicie si rezistenta la conditii de vreme nefavorabila.

Se poate prinde pe stalpi, cu ajutorul bratului de extensie, sau pe capote ori rulote, cu ventuze, indiferent daca suprafata este orizontala sau verticala.

Include si un cablu de 5 metri in pachet, alaturi de valiza speciala de transport, in care antena se pastreaza dezasamblata, in siguranta.

 

Dezavantaje:

Se comercializeaza la preturi relativ ridicate, comparativ cu alte produse asemanatoare din comert.

 

 

 

 

THB-SAT A1000448

 

Pretul deosebit de convenabil este unul din primele lucruri pe care il veti observa la aceasta antena. Forma sa este panoramica dreptunghiulara, dar usor curbata. Gradul de elevatie pe care il suporta variaza intre 10 si 90 de grade – una din cele mai mari fluctuatii dintre toate produsele de pe piata.

Opereaza la frecvente intre 10,7 si 12,75 GHz, iar amplificarea, masurata la frecventa de 12,5 GHz, este de 36.2 decibeli. La toate acestea, se adauga si eficienta de circa 80 la suta, toti factorii de performanta fiind destul de atractivi, pentru un produs din categoria de pret mica.

Ca dimensiuni, panoul reflector are 60 de cm lungime si 46 cm latime. Intrucat elementele antenei sunt fabricate din otel galvanizat, rezistenta acesteia este ridicata. Producatorul chiar specifica limita de vant suportata de produs, aceasta fiind de 180 de kilometri pe ora – mai mult fata de vanturile pe care le puteti intalni la noi in tara.

 

Avantaje:

Aceasta antena satelit, ieftina si buna, ofera performante de calitate precum si un design simplu si elegant, fara a exagera cu dimensiunile (60 x 46 centimetri).

Producatorul garanteaza rezistenta produsului chiar si la vanturi de 180 de kilometri pe ora.

Ofera un grad de elevatie intre 10 si 90 de grade.

Amplificatorul poate ameliora semnalul cu pana la 36,2 decibeli, o performanta foarte buna pentru un produs atat de ieftin.


Dezavantaje:

Nu este un model portabil, fiind proiectat doar pentru amplasarea intr-un singur loc.

 

 

 

 

MGS esf39

 

Modelul pe care il prezentam aici este o antena satelit destinata in special celor care lucreaza pe camioane si cauta un produs performant care sa le prinda posturile chiar si in Regatul Unit. Cautand cea mai buna antena satelit pentru nevoile lor, cei ce lucreaza cu tirul in aceasta tara nu ar trebui sa o treaca cu vederea. Dezavantajul cel mai notabil al sau este, de departe, pretul, considerabil mai ridicat decat la marea majoritate a antenelor portabile din comert. Insa, in schimb, primiti si unul din cele mai eficiente modele de pe piata.

In valiza din plastic rezistent in care este livrat (si in care va fi transportat) aparatul, primiti cablu coaxial de 5 metri, busola (foarte utila pentru orientarea si calibrarea antenei), precum si toate accesoriile necesare amplasarii si punerii in functiune imediate a instalatiei. Pozitionarea si reglajul se face usor, dat fiind diametrul discului, de 41 de centimetri. Puteti opta pentru pozitionarea sa pe capota masinii, camionului sau rulotei, indiferent daca vorbim de o suprafata orizontala sau verticala, iar la nevoie puteti sa o amplasati si pe o teava sau direct pe stativ, fara a se lipi.

Ca specificatii tehnice, are un unghi offset de 27,77 de grade, o banda de frecvente intre 10,70 si 12,75 gigahertzi, unghiul azimut variaza intre zero si 180 de grade, iar unghiul de elevatie intre zero si 73 de grade. Producatorul specifica si faptul ca rezista chiar si la vanturi de 140 de kilometri pe ora, atunci cand este fixata cu suruburi de o tija de sustinere solida, si nu pe ventuze.

 

Avantaje:

Ofera performante foarte bune, in ceea ce priveste banda de frecvente (10,70 si 12,75 gigahertzi) si unghiurile de azimut si elevatie (0 – 180, respectiv 0 – 73 de grade).

Producatorul specifica o rezistenta la vanturi de pana la 140 de kilometri pe ora, atunci cand este atasata cu suruburi de un stalp.

Este proiectata ca sa prinda semnale pe tot teritoriul european, inclusiv in Regatul Unit.

Include toate accesoriile necesare punerii imediate in functiune, indiferent daca o veti utiliza pe camion, in rulota sau in masina personala.


Dezavantaje:

Toate aceste plusuri se reflecta in pretul produsului, care este considerabil mai mare decat la marea majoritate a antenelor satelit de pe piata.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu