Ce programe sa folosesti pentru editarea pozelor online

Am modificat articolul ultima data pe: 03.12.21

 

Fotografiile conduc lumea, mediul vizual fiind din ce in ce mai cautat si apreciat, avand in vedere numarul ridicat de aplicatii mobile sau de desktop unde utilizatorii isi pot posta cadrele. Iar o poza buna poate face mii de like-uri, insa nu toate sunt trase la fel, asa ca putin ajutor e de folos. In acest articol iti vom descrie cateva aplicatii de editare poze online. 

 

Pentru contul personal de pe Facebook sau Instagram, site-ul personal ori pentru fotografia de produs sunt esentiale niste aplicatii de editare poze online gratuite sau platite care sa iti ofere sansa de a obtine ce e mai bun din obiectivul aparatului sau telefonului tau. Iata cateva exemple ce te pot ajuta sa ridici pozele facute de tine la un alt nivel, pentru a atrage public si oportunitati. 

 

Pentru mobil

Exista aplicatii de editare poze online pentru mobil gratuite sau cu plata care ajuta la imbunatatirea aspectului cadrelor realizate pe telefon. Printre acestea amintim cateva gratuite si cateva pe care le folosesti doar contracost. 

Aplicatii gratis pentru editare poze online

 • Snapseed

Pentru incepatori e suficienta o aplicatie gratis, precum aceasta, pe care o instalezi pe telefon simplu din Magazin Play sau de pe Appstore. Exista o varietate de filtre presetate si de creare a unora noi, putand aplica filtre alb-negru sau vintage pentru o postare rapida. 

Mai poti face si decupare poze, poti inrama sau face vignette, daca doresti sa schimbi aspectul pozei. Poti face si schimbari de fundal, saturatie, luminozitate ori contrast, putandu-te intoarce la o salvare anterioara. 

 • Prisma Photo Editor

Iti permite sa transformi imediat si un cadru nu tocmai reusit intr-o pictura deosebita sau un desen, de pilda, avand o sumedenie de filtre colorate care iti sunt puse la dispozitie gratuit pentru editari poze. Pentru unele va fi necesara plata. 

 • Adobe Photoshop Express

Daca stii deja sa te descurci in Photoshop, aceasta aplicatie de telefon te va mentine pe aceeasi linie, avand la dispozitie functii precum saturatie, grad de iluminare, border, corectie pentru ochii rosii. Exista si filtre inteligente care pot corecta automat unele mici inconsistente din poza. Totusi, ai in vedere ca acest program de editare poze online necesita un cont Adobe ID pe care il poti face gratis. 

 • Adobe Photoshop Lightroom CC

Ideal pentru profesionisti, app-ul poate corecta imagini la rezolutii mai mari. Acest editor de poze poate modifica lumina si culoarea, iar pentru alte tool-uri ai nevoie de un cont Adobe Creative Cloud. 

 • Visage

Stim ca un selfie ideal e dificil de obtinut din prima, asa ca mici retusuri sunt iertate. Acest program de modificat poze corecteaza imperfectiunile pielii si poate adauga machiaj sau albeste dintii, existand tot felul de efecte speciale. Totusi, versiunea gratis va include reclame, din nefericire. Cand vrei sa scapi de ele, poti recurge la un abonament anual sau lunar. 

 • Facetune 2

Are un rol similar cu Visage, programul de prelucrare poze de tip selfie oferind solutii in ce priveste albirea dintilor, indepartarea cosurilor si netezirea pielii, de pilda. Fundalul poate fi modificat si el. 

 • Photo Collage

Acest program are la baza optiunea de a face colaj de poze online cu diferite layout-uri si background-uri. Pentru ca actioneaza si ca program de scris pe poze online, poti sa individualizezi diferite fotografii cu motto-uri sau cuvinte frumoase, personale, inainte de a posta sau trimite cuiva imaginile. 

 • Phonto

Pentru a aduce un strop de culoare si individualitate unor poze nu tocmai ideale poti incerca un program de scris pe poze Precum Phonto, care iti pune la dispozitie peste 200 de fonturi pe care sa le adaugi fotografiilor tale. 

 

Programe de editat poze pe mobil cu plata

 • SKRWT

Printre aplicatii de editat poze online pe smartphone se afla aceasta care contribuie la formarea unui cadru echilibrat din punctul de vedere vizual, permitandu-se folosirea redimensionarii automate sau corectarea perspectivei. 

 • Pixelmator

Aceasta aplicatie de editare foto online este compatibila doar cu telefoanele iPhone, existand si o versiune pentru desktop, mult mai scumpa, evident. Permite modificarea clara a fotografiilor prin adaugarea de elemente grafice ori scris sau efecte si template-uri. 

 • TouchRetouch

Acest program de facut colaje foto pentru telefon, cu plata, sterge unele obiecte din cadru, pentru a face pozele mult mai curate si frumoase, putand fi de ajutor si pentru editarea fetei. 

 • Mextures

Pentru un program de editat poze pe mobil, acesta reuseste sa multumeasca utilizatorii de iPhone, caci e compatibil doar cu aceste dispozitive. Are filtre care schimba atmosfera in poza. 

Pentru PC sau laptop

Si in cazul PC-ului se gasesc programe de editare pentru toate gusturile. Iata cateva exemple. 

 • GIMP

Acest program de modificat poze e o alternativa gratuita la Adobe Photoshop, avand o suita intreaga de solutii pentru editare si retusare, desen sau convertire a formatului imaginii. Interfata intuitiva ajuta incepatorii si profesionistii sa se descurce repede in rezolvarea imperfectiunilor imaginilor facute cu telefonul sau camera. 

 • Fotor

Pentru incepatori e util acest editor de poze online gratuit. El foloseste o interfata usor de deprins de persoanele creative, care nu ia prea multe din resursele calculatorului. Poti apela la redimensionare poze online, procesare pentru efecte si scene, poti modifica expunerea, contrastul, luminozitatea etc. 

Nu in ultimul rand, actioneaza si ca program de colaj poze, punand la dispozitie peste 80 de template-uri. Un colaj poate gazdui pana la 9 poze. Mai exista si o versiune Pro care costa in 2020 nu mai putin de 4.99 dolari pe luna. 

 • Inkscape

Aceasta aplicatie gratuita poate ajuta la realizarea de la zero a unei imagini, recomandandu-se designerilor grafici. Are suport pentru tableta grafica si stilou sau alte tool-uri asemanatoare ce contribuie la crearea imaginilor proprii. Pe deasupra, poti sa modifici usor poze existente, actionand drept program de decupat poze. 

 • PixIr

E un program complex disponibil pentru Android, iOS si web care pune la dispozitia doritorilor tool-uri de editare gratuite. Poti combina imagini, le poti modifica unele caracteristici (saturatie, luminozitate, blurare etc.) sau poti folosi editorul grafic. 

 • Photo Pos Pro

Acest editor online permite alegerea interfetei dorite, pentru ca un incepator sa nu fie coplesit de varietatea de optiuni si functii disponibile. Programul initial este gratuit, existand si o versiune Premium, pe care o platesti. 

Suporta orice format de fisier pentru modificare, existand tool-uri de editare precum desen peste fotografie, ajustarea marimii, stergere, schimbarea rezolutiei si corectarea culorii cu diferite efecte si filtre. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu