Ce faci cand telefonul nu se mai deschide

Am modificat articolul ultima data pe: 28.09.22

 

Telefonul mobil este un device pe care il utilizazi zilnic, facand parte din rutina, foarte util si practic, din aceste motive putand sa intervina si anumite defectiuni, iar unele le poti remedia si singur, urmand cativa pasi pe care ii prezentam in articolul de mai jos.

 

Sunt mai multe motive pentru care nu se mai aprinde telefonul si nu trebuie sa intri in panica. De multe ori, problema o poti remedia si singur, fara a avea probleme ulterior si, mai jos, ai mai multe variante. 

 

Ce faci daca un Android nu se mai incarca?

Una dintre cele mai frecvente probleme este ca telefonul nu se mai incarca si pot fi mai multe cauze. 

De ce nu se incarca telefonul? Pot fi probleme legate de cablu, de conectori, de incarcator, de baterie. Asa ca, atunci cand nu se mai incarca telefonul, trebuie sa o iei prin eliminare sa vezi unde este problema. 

In primul rand, trebuie sa folosesti cablul si incarcatorul care au fost livrate impreuna cu telefonul mobil. Pentru a fi sigur ca acestea functioneaza la parametri normali, le poti incerca pe un alt telefon mobil pe care il ai la indemana. 

De asemenea, vezi daca priza de perete unde cuplezi incarcatorul la retea functioneaza, poti sa incerci cu o veioza, eventual. Daca acestea functioneaza corespunzator, dar telefonul nu se incarca, treci la pasii urmatori. 

Verifica daca portul nu este cu praf sau grasime, totodata ca ai conectat corect cablul atat la telefon, cat si la incarcator. Uita-te cu atentie ca husa sau alte accesorii sa nu acopere senzorii de la telefon sau sa apese pe anumite butoane. Acesti pasi poti sa ii urmezi si daca tableta nu se mai incarca.  

De ce se incarca greu telefonul? In acest caz verifica ce tip de incarcator ai, pentru ca sunt modele mai lente, daca pana acum a functionat normal si acum constati ca telefonul se incarca greu, poate fi o problema si de baterie. 

Daca ai telefon cu baterie care se poate scoate, atunci este util sa o scoti si sa o cureti, fiind posibil sa acumuleze praf, scame sau grasime pe conectori. O data cu aceasta operatiune, are loc si o resetare telefon Android.

Dupa punerea bateriei si conectarea telefonului la priza prin incarcator, trebuie sa apara pe ecran o pictograma de bateriei care se incarca si poti reporni telefonul. Daca este un bec aprins pe rosu, atunci trebuie sa mai astepti putin, telefonul fiind complet descarcat. 

Daca nu ai nimic pe ecran pot fi alte probleme precum defectarea conectorilor sau nu se mai aprinde display-ul la telefon. Daca este conectorul defect, atunci trebuie sa apelezi la un service pentru inlocuirea acestuia.

Ce faci daca nu se mai aprinde ecranul?

In caz ca telefonul este incarcat, dar ecranul este negru in continuare, apasa butonul de pornire pentru 30 de secunde si astepta 2 minute. Daca tot nu se intampla nimic si nu se mai aprinde telefonul, atunci incerca sa suni de pe un alt dispozitiv sa vezi daca functioneaza. 

In caz ca tefefonul suna, atunci verifica ca starea ecranului sa fie buna, sa nu fie ciobit sau spart, indeparteaza husa, vezi sa nu ai mainile uscate sau cu manusi, sa fie curat, fara alte elemente lipite. Am scapat telefonul pe jos si nu se mai aprinde este o afirmatie foarte frecventa si de obicei sunt probleme la ecran. Daca este ciobit sau spart pe o suprafata mai mare este bine sa mergi la un service pentru a vedea care este starea si unde se poate efectua operatiunea de recuperare contacte din telefon stricat. 

Poti sa revii si la setarile initiale din fabrica, dar este posibil sa iti pierzi toate datele de pe telefon. Dupa ce revii, poti sa folosesti un program de instalat soft pe telefon. 

Daca ecranul ramane negru si dupa ce l-ai conectat la un PC, atunci sunt cateva combinatii de taste care sa te ajute sa dai o resetare telefon si cauta pe internet care este aceasta, in functie de tipul de telefon. Astfel intri in Recovery Mode, un fel de BIOS de la calculator. Pentru resetare Samsung Galaxy S5, spre exemplu, trebuie sa apesi simultan Volume Up, Home si Power. 

Poti sa dai astfel o resetare telefon din butoane, mergi pe optiunea “wipe data/ factory reset” si ajungi in starea initiala a telefonului. 

 

Ce faci daca un Android se reporneste singur sau se blocheaza?

Poti sa ai si alte probleme de genul: mi se inchide telefonul si se deschide singur, se blocheaza si nu mai am nici un control, nu pot suna etc.

In astfel de situatii, este indicat sa cauti actualizari pentru softul telefonului si sa optezi pentru o versiune mai avansata, dar care este potrivita cu modelul tau. De asemenea, verifica ca ai suficient spatiu de stocare si de manevra. Daca nu, atunci elibereaza spatiul, renuntand la o serie de aplicatii pe care nu le folosesti des, descarca din fotografii si filmari etc. Acesta este un motiv pentru care telefonul se inchide brusc, fiind foarte plin. 

Poti sa iti actualizezi si aplicatiile pe care le ai incarcate si sa faci o curatenie printre acestea. Multe pot fi instalate la un moment dat, insa apoi nu mai sunt folosite si ocupa loc. Daca problema tot nu se remediaza si “mi se inchide telefonul din senin”, atunci poate este bine sa revii la setarile din fabrica, sa faci o resetare de baterie la telefon. 

In mediul online poti sa gasesti filmulete care sa te ajute sa folosesti comenzile conforme cu modelele de telefoane smart pe care le detii. Astfel, daca: “nu mi se mai deschide telefonul Allview” poti sa dai o cautare si sa mentionezi exact ce tip de telefon ai. Vei gasi informatiile necesare care sa te ajute sa faci o resetare telefon Allview si sa ajungi la setarile initiale. 

Ce faci daca ai scapat un telefon in apa?

Nu de putine ori telefonul poate fi supus la umezeala, fie ca mergi prin ploaie si ai telefonul in buzunar, fie ca versi din greseala un lichid sau chiar ai un telefon scapat in apa. 

Este foarte important sa nu il repornesti in caz ca nu se mai aprinde telefonul, ci sa astepti sa se usuce complet toate partile componente. Daca se poate, scoate bateria, cardul, cartela si lasa-le la uscat, precum si telefonul. In caz ca ulterior tot nu porneste este bine sa mergi la un service. 

 

In cazul unui iPhone lucrurile nu sunt mult diferite, doar ca ai alte comenzi si aplicatii dedicate pe care trebuie sa le respecti.

Daca vorbim despre alt tip de smartfon, este posibil, de asemenea, cand se comporta ciudat, sa ai un telefon virusat si atunci fie il devirusezi singur, fie apelezi la un service. 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu