contact

Aplicații de căutare de zboruri: sfaturi pentru începători

Am modificat articolul ultima data pe: 23.09.23

 

Te întrebi care sunt cele mai bune metode de a găsi un bilet de avion ieftin? Sau unde ar trebui să îl găsești? Acest lucru este posibil și este nevoie de doar câteva trucuri dovedite pentru a putea achiziționa zboruri la promoție. Iar unele dintre cele mai bune locuri unde le vei găsi sunt motoarele de căutare de zboruri.

 

Cum se utilizează motoarele de căutare de zboruri?

Utilizarea motoarelor de căutare de zboruri este o modalitate simplă și rapidă de a căuta în mod eficient zboruri interesante la prețuri accesibile. Un exemplu de motor de căutare bilete avion Cluj care merită atenția ta este eSky.  

Cum funcționează astfel de motoare de căutare? Este foarte ușor. Prin introducerea unor date de bază în bara de căutare, cum ar fi țara de plecare, destinația sau datele de plecare. De asemenea, este important dacă te interesează un bilet dus sau dus-întors și alegerea clasei.

Motorul de căutare zboruri va colecta toate ofertele disponibile pe Internet și le va clasifica, indicându-le pe cele mai ieftine, rapide și mai convenabile. Atunci când alegi, te poți ghida nu numai după prețul biletului, ci și după numărul de transferuri sau timpul de călătorie.

Datorită motorului de căutare, nu vei compara doar prețurile zborurilor, alegându-le pe cele mai favorabile, ci îți vei putea rezerva și cazare, vei putea închiria și mașini sau vei organiza totul legat de transferul de la aeroport.

Ce să reții când cauți zboruri ieftine?

Fă cercetări – merită să pui accentul pe motoarele de căutare de zboruri. Călătorii cu experiență sfătuiesc nu numai să fii la curent cu promoțiile și articolele actuale, ci și să se uite la cele de arhivă. Făcând astfel de cercetări, poți afla în ce perioadă promoțiile sunt cele mai frecvente, când există o perioadă de reduceri crescute, ce oferte sunt cel mai des apreciate de către transportatori sau când indicațiile de orientare sunt mai ieftine

Șterge cookie-urile înainte de următoarea vizită pe site-ul operatorului – atunci ai șansa de a găsi oferte mai noi și, prin urmare, mai ieftine

Urmărește rețelele de socializare ale transportatorilor și motoarelor de căutare de zboruri, abonează-te la newsletter și alerte de preț, caută adesea conexiuni în diverse motoare de comparație sau pe site-urile transportatorilor.

Exemple:

Zborurile majorității companiilor aeriene către Statele Unite sunt cele mai atractive din punct de vedere al prețurilor în mai sau septembrie. 

În toate companiile aeriene, este cel mai ieftin în sezonul rece – adică din februarie până în mai și mai târziu, în perioada octombrie – noiembrie.

Cele mai scumpe luni sunt de obicei în perioada de vacanță, adică iulie și august, precum și sfârșitul anului, din decembrie până în ianuarie.

 

De unde să cumperi bilete de avion?

Prețul nu va fi întotdeauna același peste tot. Uneori, prețurile promoționale sunt disponibile numai pe site-urile web ale transportatorilor. Uneori, motoarele de căutare de zboruri sunt cele care își organizează promoțiile.

Ofertele speciale sunt adresate și clienților obișnuiți prin intermediul unui buletin informativ. De asemenea, călătorii cu experiență sfătuiesc să se instaleze o aplicație a motorului de căutare zboruri, care caută cele mai ieftine conexiuni de zbor în cel mai eficient mod.

De asemenea, este posibil ca unele companii aeriene să ofere promoții specifice țării – și astfel un zbor cu schimbare în alt oraș poate fi mai ieftin decât bilete directe dintr-o anumită țară, deoarece transportatorul italian a organizat o promoție atractivă. 

Motorul de căutare zboruri oferă și promoții sau coduri de reducere pentru abonați sau pentru cei care urmează să se aboneze la newsletter.

Folosește trucuri dovedite – ce merită cu adevărat?

Cei care călătoresc des cu avionul împărtășesc un întreg arsenal de moduri de a zbura ieftin. Pe lângă informațiile oferite mai sus, merită să folosești recomandările de mai sus:

Pe lângă cele trei reguli descrise mai sus, merită să folosiți trucuri precum:

• Călătorește în afara sezonului – locurile care sunt considerate stațiuni de vară sunt mai bine vizitate la începutul primăverii sau la trecerea toamnei și iernii. Stațiunile montane, cel mai des vizitate iarna, merită vizitate când aglomerația este mai mică și sezonul se termină.

• Zboruri combinate – zborurile de legătură pot fi mult mai ieftine decât zborurile directe

• Zboară de pe aeroporturi mai mici – cu cât aeroportul este mai departe de centrul orașului, cu atât prețurile de bază ale biletelor de avion sunt mai mici.

• Cumpără zboruri de noapte sau de dimineață – acestea tind să fie mai ieftin decât conexiunile pe timp de zi.

• Profită de ofertele operatorilor mici, necunoscuți, care oferă conexiuni mai ieftine.

• Zboară dimineața la mijlocul săptămânii – atunci prețurile biletelor sunt cele mai ieftine.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu