7 sfaturi despre cum poti inregistra o convorbire, inclusiv telefonic

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Desi poate parea scoasa dintr-un film cu spioni, inregistrarea apelurilor primite sau date se poate desfasura si in conditii mai mult inocente decat amenintatoare. Jurnalistii aleg sa isi inregistreze adesea interviurile desfasurate la telefon pentru a se putea intoarce la acestea si a obtine citate clare, evitand problemele de mai apoi. Oamenii de afaceri, in schimb, pastreaza conversatiile profesionale drept dovezi. Iata cateva moduri in care poti face acest lucru si tu. 

 

Inregistrarea telefoanelor poate deveni si dovada in cazul neregularitatilor si a problemelor cu departamentul de clienti, a intelegerilor verbale sau in alte cazuri in care este necesara imortalizarea vorbelor. Desi exista tehnologii care permit inregistrarea rapida a apelurilor, legea nu este la fel de prietenoasa, in unele tari acestea fiind interzise fara acordul expres dat de ambii participanti. 

Pentru a putea sa reasculti o conversatie mai tarziu, urmeaza urmatoarele sfaturi, pornind de la folosirea unor aplicatii pentru telefon si pana la reportofoane externe. 

 

Aspecte legislative

Conform Codului Penal, fotografierea, inregistrarea sau captarea de imagini ori ascultarea si imortalizarea continutului audio fara drept se poate pedepsi cu inchisoarea intre o luna si sase luni, sau cu amenda, iar difuzarea sau prezentarea fara consimtamantul interlocutorului a celor vorbite catre terte persoane sau public incita la pedepsirea cu amenda sau inchisoare cuprinsa intre 3 si 12 luni. Asadar, este indicat sa mentionezi persoanei cu care discuti la telefon ca o inregistrezi. 

MacroTehnicus.ro – 6 solutii pentru a inregistra o conversatie

TapeACall

Este o aplicatie pentru Android si iOS pe care doritorul o plateste sub forma unui abonament anual, pentru a primi timp nelimitat de inregistrare a apelurilor primite si facute. Poti reasculta convorbirile sau le poti pastra in cloud, pentru a reveni la ele cand ai nevoie si le poti trimite altor persoane pe email sau prin platformele de social media. 

Pentru a inregistra un apel dat lansezi aplicatia si apesi pe Record, iar apoi formezi numarul sau alegi numarul care te intereseaza din lista care apare si apesi Call pentru a suna. Dupa ce interlocutorul iti raspunde, vei apasa si butonul Merge pentru a imortaliza convorbirea.  

In cazul primirii unui apel vei raspunde, apoi pui interlocutorul in asteptare, deschizi aplicatia si apesi Record si apoi Merge. 

Aplicatia lanseaza un apel in trei directii, asa ca iti poate aduce costuri aditionale daca abonamentul sau planul tarifar nu include apeluri in conferinta. 

Deoarece aplicatia nu divulga ca inregistreaza, e necesar sa ceri permisiunea interlocutorului. In cazul in care alegi optiunea gratuita, nu vei avea decat un minut la dispozitie pentru a testa calitatea apelului. 

 

Google Voice

Aceasta aplicatie care exista pe telefoanele Android sau care se poate instala din Google Magazin iti ofera gratuit un numar de telefon pe care poti fi sunat. Ai nevoie doar de un cont Google Voice si de setarile necesare in aplicatie, acestea fiind efectuate din Setari, la Incoming call options, unde vei bifa optiunea Enable call recording. 

Inregistreaza apelurile primite fara costuri aditionale si poate fi incercat si pe telefoane iOS. Poti folosi aplicatia si pe desktop, unde vei bifa inregistrarea apelurilor receptionate. Dupa ce faci setarile potrivite, vei inregistra apelurile primite apasand tasta 4, care porneste o alarma ce iti va notifica interlocutorul ca apelul respectiv este imortalizat. Pentru a opri aceasta actiune vei apasa din nou 4, primind un anunt vocal ca inregistrarea s-a incheiat. 

 

Skype

Si pe aceasta aplicatie poti inregistra toate apelurile primite, fiecare interlocutor primind o notificare asupra acestui fapt. Este simplu, dupa initierea apelului apesi + pentru mai multe optiuni si dai click pe Start recording. 

Dupa incheierea convorbirii, inregistrarea va fi disponibila pentru reascultare pentru urmatoarele 30 de zile. O poti descarca pe telefon sau desktop apasand pe More Options si apoi pe Save to Downloads. Alternativ, poti impartasi respectivul fisier pe alt chat, din Optiuni. 

 

Call Recorder

Aplicatia de la Green Apple Studio are o interfata intuitiva si inregistreaza automat orice apel. Iti ofera optiuni precum inregistrarea tuturor apelurilor, a celor facute sau primite ori a celor importante, acest lucru fiind realizat din Setari. Bifezi Enable sau Disable pentru a porni sau opri inregistrarile automate ale telefoanelor efectuate si chiar poti exclude anumite numere. 

Cel mai simplu este sa bifezi optiunea de a inregistra orice apel, astfel cand primesti sau faci unul nu vei urma alti pasi. Dupa incheierea conversatiei intri in aplicatie si apesi All, unde poti asculta ce inregistrare preferi. In plus, poti distribui, sterge sau eticheta drept important orice apel. Aplicatia in sine este disponibila si gratuit, unde gasesti reclame, si platita, eliminandu-se reclamele. 

 

Smart call recorder

Pentru multi utilizatori in cautarea unei aplicatii de acest fel, este inclus in topuri cu cel mai bun reportofon virtual gratuit, inregistrand orice apel primit sau trimis. Din Setari vei porni sau opri inregistrarile si poti fi notificat cand apelul este memorat, spre exemplu. Astfel, iti va fi mai usor sa tii evidenta acestora. 

La primirea unui telefon aplicatia se activeaza automat, mai apoi putand gasi inregistrarea in sectiunile Outgoing sau Incoming. Poti asculta, sterge sau distribui respectivul fisier. 

Reportofonul profesional

Te poti folosi de astfel de device-uri care se conecteaza la telefonul mobil, pe jack-ul pentru casti, sau se leaga de acestea prin intermediul Bluetooth-ului pentru a nu trebui sa pui persoana cu care vorbesti pe speaker. In orice caz, este indicat sa spui interlocutorului ca il inregistrezi, mai ales daca doresti sa folosesti respectivul fisier in scop profesional. 

Vei pune micul aparat in apropierea telefonului, daca folosesti o varianta mai veche ce nu se poate conecta direct la boxa sau un reportofon spion, si il vei tine la distanta de tastatura, spre exemplu, caci daca iei notite in timpul convorbirii vei auzi doar tastele. Eventual poti efectua un test inainte de un interviu oficial, spre a te asigura ca setarile audio sunt potrivite. 

Daca nu intelegi ce iti spune interlocutorul, repeta-i raspunsurile sau cere-i sa le reformuleze. Acest detaliu este util mai ales cand altcineva va transcrie convorbirea, avand in vedere ca fiecare replica include si marcaje de timp spre care poti reveni daca lucrurile sunt neclare. 

Acest aparat poate fi utilizat si pentru interviuri fata in fata, in timp ce pixurile cu camera si microfon vor fi utile pentru flagranturi, desi inregistrarea in sine nu va fi considerata proba pentru autoritati, in mod normal. 

 

 

Lasa un comentariu

1 Comentariu

Lenuta

October 28, 2021 at 1:48 am

Cine ma poate ajuta să pun aplicația

Raspunde