6 instructiuni de utilizare pentru boxele portabile Akai

Am modificat articolul ultima data pe: 24.06.24

 

Cand achizitionezi o boxa Akai, e bine sa cunosti o serie de aspecte legate de modul in care ea e folosita. Trebuie sa stii ce anume face fiecare buton in parte, prin ce modalitati poti reda muzica, cum sa te folosesti de functia Bluetooth sau de alte caracteristici cheie precum: iluminare RGB, lanterna sau Radio FM. 

 

Ti-ai cumparat o boxa Akai sau vrei sa faci o astfel de achizitie? Ar fi bine sa te informezi cat mai bine inainte, pentru a sti exact cum functioneaza si ce avantaje iti poate aduce. Mai jos, vrem sa-ti vorbim despre aspectele pe care trebuie sa le iei in calcul pentru o experienta placuta:

 

Functionalitatea butoanelor si a porturilor

Inainte de toate trebuie sa descoperi boxa. Acest lucru il poti realiza cu ajutorul manualului, deoarece in el ti se va spune ce anume face fiecare buton in parte. De cele mai multe ori, variantele de la Akai sunt destul de intuitive si iti vei da seama si dupa semne pentru ce e fiecare tasta in parte. 

De regula, vei avea la dispozitie butoane pentru: a porni/opri gadgetul, a utiliza functia de lanterna (in cazul in care exista o astfel de dotare), a derula melodiile/seta volumul, dar si o tasta destinata schimbarii modului, pentru iluminare, Radio FM, stick, Bluetooth etc.

Totodata, pe suprafata device-ului vei observa de multe ori si o serie de porturi. Cel mai frecvent, ele vor fi pentru stick-ul USB, alimentare si AUX. Manualul insa te va lamuri exact. 

 

Redarea melodiilor

Pentru a putea asculta muzica preferata, trebuie sa te hotarasti mai intai daca vrei sa faci acest lucru de pe stick, caz in care pur si simplu introduci device-ul in boxa si va incepe de regula redarea automata, sau de pe un alt gadget, prin intermediul functiei Bluetooth, despre care vom vorbi mai in detaliu putin mai jos. 

Bineinteles ca pentru asta va trebui sa existe compatibilitate intre device-ul de redare si boxa. 

Dupa, daca vrei sa schimbi melodiile, sa le pui pe pauza sau sa reglezi volumul, vei avea butoane specifice pentru asta. Dispozitivele Akai sunt destul de simplu de folosit, dar si intuitive, deci, vei vedea ca nu e nimic foarte complicat. 

 

Functia Bluetooth

Nu e dificil sa te bucuri de avantajele acestei tehnologii. In primul rand, trebuie sa ai un gadget dotat cu Bluetooth. Activezi de pe device-ul de pe care vrei sa redai muzica aceasta functie, apoi cauti in rezultatele scanate de el denumirea boxei pe care o detii si te conectezi. Totul e foarte simplu. 

Din moment ce ai reusit sa faci asta, va fi foarte usor sa asculti muzica preferata din telefon/tableta etc. sau de pe platformele pe care le utilizezi. 

Derularea melodiilor, pornirea/oprirea lor sau ajustarea volumului sunt actiuni care vor putea fi facute in acest caz de pe ambele dispozitive, in functie de cum iti este mai confortabil. 

 

Folosirea Radio FM-ului

Din moment ce ai o boxa cu o astfel de functie, te poti bucura de ea intr-un mod destul de simplu. Daca e vorba de un model cu antena, aceasta pur si simplu se ridica pentru a prinde semnal, daca e o varianta cu cablu audio, acesta trebuie introdus in orificiul AUX. 

In acest ultim caz, ai grija sa nu ai ocupat portul USB cu un stick ce are muzica, pentru a nu incepe automat redarea de pe el. Daca detii un model cu antena, schimbi pur si simplu modul si ar trebui sa intre pe Radio FM.

Mai departe, ceea ce trebuie sa faci este sa lasi boxa sa caute posturile de radio disponibile. Aceasta comanda, de cele mai multe ori, se da prin apasarea butonului Play/Pause. Dupa, daca vrei sa schimbi canalele memorate, te folosesti de aceleasi taste pe care le utilizezi la schimbarea melodiilor.

 

Iluminarea RGB

Unele produse de la acest brand sunt dotate si cu iluminare RGB. Pentru pornirea/oprirea ei exista de regula o tasta separata sau una care mai poate ajuta si la alte setari, in functie de ce e nevoie. Afla din manual cum sa o folosesti mai exact. 

Iluminarea e preferata de catre persoanele care adora culorile, de cele care iubesc sa asculte muzica in timp ce luminite de diverse culori reflecta in diverse parti din incapere. Dar, daca nu esti incantat/a de o astfel de idee, poti oricand sa renunti la ea. 

 

Lanterna

Fiind vorba de boxe portabile, aceste articole sunt folosite de multe ori in natura, la iarba verde, cand mergi cu cortul etc. Unele variante au incorporata si o lanterna, iar aceasta poate fi de un real ajutor cand te prinde noaptea prin locuri mai putin luminate. Printr-o simpla apasare de buton o vei putea porni si te vei bucura de functionalitatea ei. 

Akai reprezinta un brand japonez infiintat in 1946, in Tokyo, sub denumirea de Akai Electric Company si avea ca scop realizarea si distribuirea de produse electronice. El a atins apogeul in 1999, cand avea un numar de aproximativ 100.000 de angajati si se putea lauda cu venituri anuale de 5.2 miliarde de dolari.

In anul 2000, insa, lucrurile au luat o intorsatura neobisnuita si firma a disparut de pe piata, ca urmare a datoriilor enorme pe care le avea la creditori. Acestea se invarteau in jurul valorii de 1.1 miliarde de dolari. 

De ce gasim astazi pe piata produse de la aceasta marca? Deoarece ele sunt fabricate de o alta companie, care a cumparat drepturile de proprietate intelectuala de la vechiul brand. 

Daca si tu vrei sa cumperi o boxa portabila Akai (cateva exemple in lista noastra comparativa aici), iti sugeram sa faci acest lucru din magazinele online. De ce? Pentru ca vei gasi destul de des tot felul de oferte, multe dintre ele mai mult decat convenabile. In plus, sa nu uitam de multiplele avantaje pe care le aduc cumparaturile in acest mod: economie de timp, disponibilitate 24/7, usurinta cu care sunt studiate preturile sau gama variata de produse. 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu