5 branduri care produc camere video bune

Am modificat articolul ultima data pe: 03.07.20

 

Daca doresti sa achizitionezi o camera video de calitate, iar compania producatoare este un criteriu de cea mai mare importanta pentru tine, iti oferim cateva informatii despre cele mai importante firme care fabrica astfel de dispozitive, incluzand detalii despre istoricul, sfera lor de activitate si particularitatile aparatelor de inregistrare-redare video pe care le comercializeaza.

 

Vacantele, timpul petrecut cu familia ori prietenii, plimbarile solitare in mijlocul naturii sau evenimentele mondene, culturale si sportive la care participi iti ofera momente care ti-ai dori sa nu se sfarseasca niciodata. Cum insa nu poti opri timpul, poti captura si stoca amintirile cu ajutorul unei camere video. Pentru a opta pentru un anumit podus, iti prezentam pe scurt profilul principalelor firme care fabrica astfel de dispozitive.

 

Canon

Brandul japonez aparut acum aproape 100 de ani isi trage numele de la primul prototip, care se numea Kwanon, produs de Precision Optical Instruments Laboratory, denumirea initiala a firmei. In timp, compania depaseste granitele nipone si se extinde, ajungand ca la cumpana dintre veacuri sa fie listat pe podium în topul companiilor cu cele mai multe patente anual în SUA.

 

 

Fabrica si vinde in principal produse optice: echipament de birou (imprimante, copiatoare, scanere) si camere foto-video. In acest domeniu, cele mai importante inventii Canon sunt aparatele foto ISVB si primele dispozitive cu expunere automata SLR. 

Canon ofera o gama complexa de camere video, adresate amatorilor sau profesionistilor. Cele “pentru acasa” pot fi utilizate cu succes pentru inregistrarea unor evenimente memorabile, pentru activitati de vlogging sau chiar pentru regie de film. In categoria produselor profesionale sunt incluse produse compacte, pentru filmari HD, FHD sau UHD, cu senzor CMOS, care garanteaza calitatea ridicata a imaginilor la ISO mare, cu zoom optic ridicat – 15x, 20x si conectivitate Wi-Fi. 

Canon produce si camere video universale, telemanevrate, a caror sensibilitate si rezolutie le face utile pentru filmari in natura, in teatre sau pe post de camere de supraveghere. In gama de camere video de la Canon trebuie adaugate si camerele cinema EOS si cele destinate blogurilor video.

 

Sony

Prima pagina din istoria Sony se scria in 1946 la Tokyo, intr-o Japonie greu lovita in urma razboiului, sub numele de TTK. Latinescul “sonus” – “sunet”, in asociere cu apelativul “sonny”, preluat in nipona pentru a desemna un tanar inteligent si prezentabil, au dat denumirea celebra azi oriunde in lume. Firma s-a facut cunoscuta in Tara Soarelui Rasare, apoi si-a exportat succesul in Statele Unite, si de acolo a cucerit lumea. 

Initial lansat in lumea electronicelor prin aparate de radio cu tranzistori, brandul s-a extins treptat si s-a impus pe piata in diferite domenii, cum ar fi: comunicatii mobile, jocuri video, cinematografie, Home Entertainment, semiconductori, componente, fotografie, muzica, finante. Compania a adus tot timpul produse inovative si competitive, care au plasat-o de multe ori inaintea timpului sau. Celebrul Walkman a facut cariera in anii ‘80, iar Playstation cu toate variantele si imbunatatirile sale a castigat milioane de fani in randul gamerilor de toate varstele. 

Gama Vaio a facut istorie in industria notebook-urilor, iar Ericsson in productia de telefoane mobile. Acelasi spirit de inovatie si de implicare pe piata a facut ca Sony sa devina al treilea producator de camere foto-video din lume, cu o paleta larga de produse pentru amatori si profesionale, care sa surprinda momente importante in format HD, FullHD sau 4k.

 

 Panasonic

Compania s-a nascut in Tara Soarelui Rasare si si-a celebrat centenarul in 2018. Si-a impus autoritatea in industria electronica, a semiconductorilor si a electrocasnicelor, ajungand in 2014 al patrulea producator de televizoare din lume.

In gama de camere video, Panasonic cuprinde produse atat pentru amatori, cat si pentru profesionisti, nefacand rabat de la calitate si tinand pasul cu inovatiile in domeniu. Dispozitivele lansate si comercializate de catre brandul japonez opereaza la rezolutie mare, inscriindu-se in topul ultimei generatii. FIlmarile se fac la rezolutie FHD sau UHD, cu zoom optic de 20x pana la 24x sau zoom inteligent de pana la 90x. Functia Level shot de stabilizare si cea de detectare a tremurului mainii pe 5 axe ajuta la captarea unor imagini mai clare.

La capitolul inovatie trebuie inclusa caracteristica HDR – High Dynamic Range, care se refera la contrast, culoare si luminozitate. Prin aceasta proprietate se poate reda o paleta de nuante mai complexa si se modifica gradul de luminozitate, astfel incat redarea imaginilor va fi cat mai apropiata de realitate. Multe din variantele Panasonic au incorporata conexiunea Wi-Fi.

 

Samsung

Grupul coreean infiintat in 1938 si-a despartit domeniile de activitate inca de la sfarsitul anilor ‘60. Samsung Electronics a devenit cel mai mare producător mondial de cipuri DRAM, flash memory, optical storage drivers si unul dintre cei mai importanți fabricanti de display-uri cu cristale lichide și de telefoane mobile de noua generatie.

 

 

Camerele video Samsung preiau imagini la rezolutie SD sau HD; exista o gama de produse care inregistreaza direct pe DVD. Functii inovatoare sunt Smart Background Music, care permite adaugarea unei melodii de fundal pentru filmarea ta, si My Clip, prin care poti arhiva si cauta cu usurinta inregistrarile. Functia de difuzare in timp real, alaturi de conectivitatea Wi-Fi, prin aplicatiile AllShare Play, MobileLink sau Partajare sociala asigura trimiterea inregistrarilor direct pe televizor sau pe telefon sau transmite in direct experienta ta pe retelele de socializare.

 

GoPro

GoPro, Inc. este o companie fondata in 2002 in California. Ca sfera de activitate, se concentreaza pe fabricarea si comercializarea unei game variate de camere video de actiune si a unor aplicatii de editare pentru telefon sau computer. Firma ofera aparate de dimensiuni reduse si foarte usoare care pot fi atasate la echipamentul tau in timp ce practici sport sau desfasori activitati care necesita ambele maini (cum ar fi condusul). 

Rezolutia de inregistrare mare (aparatele ofera inregistrare HD si 4k – UHD), posibilitatea de a fi scufundate in siguranta pana la o adancime de 10 m, recunoasterea vocala, ecranul dactil si functia GPS fac ca dispozitivele GoPro sa fie usor de manevrat si sa ofere imortalizarea la o calitate inalta a aventurilor tale. Unii utilizatori le considera cele mai bune camere video pe care le poti folosi cand te afli in miscare. Conectivitatea prin Wi-Fi sau Bluetooth permit transferarea fara bataie de cap pe alt dispozitiv, unde pot fi stocate si editate cu usurinta.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments