11 branduri care produc amplificatoare audio de calitate

Am modificat articolul ultima data pe: 06.12.23

 

Cand vine vorba despre branduri de amplificatoare audio, este important de stiut ca exista numeroase exemple profitabile mai mult sau mai putin accesibile maselor, dar de care pasionatii muzicii se bucura. Afla care sunt numele cele mai apreciate si cu istoria cea mai stufoasa de pe aceasta nisa, din randurile care urmeaza. 

 

Avand in vedere ca muzica rasuna sub orice forma, facand parte din viata cotidiana parca mai mult decat niciodata, si nisa amplificatoarelor audio tine ritmul cu schimbarile, iar intr-o lume tehnologica mereu in schimbare, si eforturile de dezvoltare a unor produse calitative sunt pe masura. Nu este dificil sa realizezi ca unii producatori sunt mai buni decat altii si ca nu toate articolele puse spre vanzare au aceeasi calitate. 

Bineinteles, exista si un aspect subiectiv cand vine vorba despre calitatea muzicii, luandu-se in considerare faptul ca unii prefera amplificatoarele pentru masina de la un brand, dar folosesc articolele pentru locuinta ale altui nume de pe “eticheta”. Iata cateva exemple recunoscute pentru calitatea dispozitivelor comercializate. 

 

Marantz

Are o istorie de peste 60 de ani, lansandu-se in 1953 in SUA, in prezent stabilindu-si sediul de baza in Japonia. Se specializeaza in producerea si comercializarea de articole audio de calitate superioara (high-end), avand si preturi pe masura. Primul aparat vandut a fost un pre-amplificator (“Consolette”), in prezent vanzand atat amplificatoare HiFi, cat si preamplificatoare si amplificatoare audio-video cu multiple canale de intrare (7, 12, 5, etc.). 

 

 

Behringer

Printre variantele economice si calitative se afla multe din optiunile oferite de acest brand german lansat in 1989, care se axeaza pe echipamente audio, pe aria amplificatoarelor de putere specializandu-se pe variantele pentru studio si cele portabile. Se adreseaza, deci, in prima instanta, muzicienilor si cluburilor, precum si echipelor de sunet pentru diverse evenimente. 

 

Peachtree

Din portofoliul sau nu lipsesc amplificatoarele integrate, cele pentru casti, de putere sau boxe. Aceste sisteme vor complimenta orice mediu inconjurator, impresionand si prin infatisarea eleganta minimalista. Cu un sistem de control intuitiv si simplist, castiga multi clienti, pretul piperat pentru piata de profil personala insinuand ca articolele brandului se adreseaza mai degraba segmentului profesional, acolo unde exceleaza. 

 

Rega Research

Fondat in 1973, brandul Rega a obtinut numeroase premii pentru calitatea amplificatoarelor si boxelor sale in ultimii 20 de ani, desi cel mai cunoscut si apreciat articol din sfera sa audio este fonograful, cel mai faimos model fiind Rega Planar 3. Pe langa succesul in industria echipamentelor audio Hi-Fi, produce si piese pentru alte tipuri de aparate din industria audiovizuala. 

Cel mai cunoscut si apreciat model de amplificator este Rega Brio, care se afla deja la a sasea generatie, muzicalitatea fiind punctul sau forte, dupa cum declara criticii intr-ale acestor piese. Precizia si ritmicitatea sa sunt inegalate de alte produse la un pret asemanator si de aceeasi calitate. 

 

Pioneer

Oricand ai nevoie de unul din cele mai intuitive amplificatoare audio, nu poti trece peste brandul Pioneer. Pasiunea, inovatia si atentia la detalii sunt doar cateva din elementele cu care producatorul japonez se lauda, avand in spate o experienta indelungata in sfera media, pornind de la casti, componente pentru home theater, sisteme Hi-Fi si altele. 

Compania si-a inceput activitatea in 1938, abia in anii 1970 reusind sa penetreze si piata europeana, in timp devenind unul din stalpii de precizie in ce priveste tot ce inseamna sunet pentru locuinta si chiar la nivel profesional, oferind solutii economice, dar si calitative, alaturi de variante adresate publicului format din specialisti. 

 

Yamaha

Cu siguranta ai auzit macar din intamplare de aceasta corporatie cu o istorie de peste 100 de ani, care s-a lansat in Japonia anului 1887, ce a devenit o emblema a instrumentelor cu clape. Pe nisa audio se indreapta spre comercializarea de minisisteme, boxe, amplificatoare (integrate stereo, de putere, preamplificare), casti, playere, receivere si alte elemente. 

 

Onkyo

Din Japonia vine si brandul acesta, care are sub centura peste 70 de ani de activitate in industria electronicelor, din portofoliul sau facand parte sistemele home cinema si audio de calitate inalta. Comercializeaza, pe langa echipamente premium, si variante mai accesibile publicului larg, precum modelul Onkyo A-9010, care ofera un sunet desavarsit la o fractiune din costurile implicite ale modelelor competitorilor. 

 

McIntosh

Printre cele mai prestigioase aparate pe care ti le-ai putea cumpara se afla cele de la acest brand, despre care se spune ca isi pastreaza valoarea achizitiei chiar si la cativa ani buni dupa aceea. Producatorul bazat in New York inca din 1949 comercializeaza echipamente audio high-end, amplificatoarele sale fiind folosite la festivalul Woodstock, in anul 1969. 

Este, fara indoiala, o alegere costisitoare, dar si una care dainuie in timp, care arata deosebit si care suna foarte bine. Si exista varietate in ce priveste optiunile, gasindu-se statii de amplificare cu 2, 3, 5 si 7 canale. 

 

 

NAD

Acest brand canadian se specializeaza pe comercializarea de amplificatoare Hi-Fi pentru uz personal si alte componente din sfera audio. Din portofoliul sau nu lipsesc variantele digitale, hibride, integrate stereo si direct digitale, gasindu-se si amplificatoare multi-channel. 

Compania s-a lansat in 1972, avand drept scop producerea unor articole echilibrate din punctul de vedere economic si cu o calitate foarte buna a sunetului, capabile sa il rafineze si sa il defineasca. 

 

Denon 

Aceasta firma japoneza, care se afla pe piata inca din 1910, detine in portofoliul sau tot ce inseamna sunet, de la sisteme home cinema si pana la boxe, casti, sisteme compacte, portabile si Hi-Fi. Asadar, nu este de mirare ca se va situa printre preferintele de top ale iubitorilor muzicii, si nu numai, producand amplificatoare integrate stereo si digitale disponibile si in tara noastra. 

 

QSC

Aceasta companie americana lansata in 1968 in California este un lider pe nisa de piata formata din amplificatoare, sisteme home cinema, boxe si mixere digitale. Aceste produse sunt atractive mai ales pentru clienti profesionali, gasindu-se in cinematografe, sali de conferinte si la evenimente importante, cu un numar mare de oameni. 

Totodata, ofera si solutii accesibile utilizatorilor de rand, folosindu-se de interfete simpliste, pe intelesul tuturor, pentru a atrage variate tipologii de clienti, din aceasta categorie facand parte modelele GX si GXD. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu